• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Kinu M38 (prototip Che) - impresii in utilizare

#1
Asteptam aici impresii in utilizarea rasnitei Kinu M38. Pentru celelalte modele in dezvoltare ramane deschis topicul general Che, iar pentru reducerile fabricii la modelul M38, oferite comunitatii Espressoman, gasiti mai multe informatii aici. 
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#2
Am comandat Kinu M38 si Kinu M47, cu intentia sa pastrez doar M47. Asa ca am profitat ca sa testez M38 cateva zile, pana o voi preda beneficiarului final.
Incep cu cateva informatii de referinta, ca sa le putem regasi mai usor mai tarziu:
prezentarea lui Lyvyoo
un album foto facut de Lyvyoo
instructiunile producatorului
un album foto comparativ M47 /M38

Rasnita este in rodaj de cateva zile si este riscant sa trag concluzii, de aceea punctez doar cateva observatii de mic espressoman:
- am gasit granulatie pentru espresso cam la o tura si jumatate, Lyvyoo spunea de 2 ture
- reglajul pentru Aeropress ar fi pe la 2 ture, din apreciere vizuala, fara testare practica
- sistemul de reglaj cu piulita si contrapiulita mi se pare mai practic decat cel de la M47, pentru ca piulita de reglaj nu are joc, iar blocarea/deblocarea piulitei se face mai sigur cu contrapiulita decat smulgerea manivelei pe care o facem la M47
- am inceput teste cu manivela montata pe gaura din mijloc, manivela mergea greu, cu opintiri, am rasnit 16gr boabe in circa 42 sec
- am lungit manivela la maxim (dupa o discutie pe forum) si am rasnit 16gr boabe in 38sec, cu miscare cursiva, placuta, aproape de M47, care imi cere cam 32-35sec la aceeasi cantitate de boabe
- M38 are pe piulita o plaja de cel putin de 2 gradatii pentru espresso, s-ar putea sa fie la acelasi nivel cu M47, comparand timpi si cantitati obtinute in ceasca, dar nu pot face aprecieri in privinta gustului pentru ca nu ma pricep suficient
- retentia este de max. 0,1gr, fara sa consider macinatura care ramane agatata electrostatic pe capatul cutitului si care se poate recupera usor
- deocamdata apar bolovani in macinatura (la fel ca la M47), dar am senzatia ca se diminueaza cu evolutia rodajului
- am demontat, curatat si remontat foarte usor rasnita, doar cu mainile goale (unul dintre punctele foarte tari ale rasnitelor Kinu!), am regasit usor reglajul anterior
- cutitul exterior nu se poate demonta? nu am incercat, nu se mentioneaza nici in instructiuni, dar nu cred ca este o problema, in afara de schimbarea cutitelor?
- calitatea ambalajului si a materialelor scrise s-ar mai putea imbunatati, conteaza mult si prima impresie
Daca M38 primeste si adaptor pentru surubelnita electrica, cred ca va deveni modelul cel mai vandut. Pretul de lista este 168Euro. Pretul de vanzare ar putea fi chiar mai mic, acolo unde il va duce piata prin jocul cererii si ofertei.
Sunt foarte multumit de ceea ce am vazut pana acum, felicitari producatorului.
Gaggia Classic RI8161, meCoffee PID, IMS Gaggia GA 200 IM, IMS B68 12/18 g, Kinu M47, Zassenhaus 105, custom tamper 
 
Reply
#3
am folosit si eu azi Kinu M38 in combinatie cu la pavoni. La  1 si 1,3 ture a blocat espressoru. Am incercat apoi cu 1,7 ture si a iesit un espresso foarte bun: a curs frumos, culoarea nu s-a blondit nici spre final si crema foarte frumoasa. Gustul a fost pe masura dar nu am papilele gustative destul de exersate sa zic daca a fost diferenta semnificativa fata de MACAP MC4 (dar se simte mai cremoasa). o sa incerc si o setare putin mai fina.

      pozitiv: rasnirea a fost ok de usoara, se regleaza usor, se poate dezmbra rapid
     
      negativ: nu e tocmai usor de tinut in ce rasneti (o baza de sustinere mai mare sau un accesoriu cu care sa o fixezi pe masa ar fi fost binevenit), are o usoara retentie pe marginea paharului colector si intre cutite (pana in 0.5 grame)
Bezzera Strega; La Pavoni Europiccola; kinu M-68
 
Reply
#4
Felicitati tututor pentru achizitie
acum o intrebare, cine foloseste, sau cine a folosit si testat  Kinu M38 cu un Aeropress? ce setari folositi sau recomandati?
Ma bate gandu'... ca ar merge pentru vacanta, mai bine un Aeropress decat o cafea la ibric  [Image: wink.gif]
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#5
Eu o folosesc la 2 ture pt. Aeropress
Expobar Brewtus IV | Kinu-Die Muhle M47 | VST 20gr ridgedless | tamper dinamometric Concept Art 58,5 mm | pitcher Motta 35cl | Aeropress + Kohi filter | V60
 
Reply
#6
Primele impresii personale despre Kinu M38 :
aspectul exterior este primul lucru care il vezi cand scoti rasnita din ambalaj....
rasnita este prelucrata si finasata foarte bine, corpul rasnitei  are suprafata usor rugoasa si impreuna cu suportul de plastic negru se tine foarte bine in mana in timpul rasnirii.
reglajul l-am facut foarte simplu, am desfacut recipientul de cafea, am apasat usor cu mana pe cutit ca sa il ridic la pozitia lui maxima superioara si apoi am inchis/infiletat piulita de reglare pana la capat, spre zona cand se simte ca strange; apoi am desfacut cam 1,5-1,7 ture ( pozitie discutata pe forum de catre ce care au testat rasnita cand era prototip , sau de cei care o detin ).
Rasnirea a fost cursiva, deloc grea....povestea un coleg de pe forum , mai bine " facut"  ca merge lejer, eu la sub 60 kg   [Image: blush.gif]  am rasnit bine...cred ca si doamnele sau domnisoarele se vor descurca lejer cu ea; manivela este montata la prima gaura, deci la rotire face cursa cea mai  mare.
Initial, asa cum am mai scris si intrebam mai sus, am vrut sa o testez pe Aeropress ( vine vacanta si am sa o pun in bagaje ) , dar am facut direct espresso cu ea si a mers perfect, prima extracitie 60 ml 22 sec...am mai strans putin rasnita iar a doua a fost chiar in parametri, rezultatul in ceasca chiar pe gustul meu.
Posibil ca, la cafea mai prospata  sa mai trebuiasca reglata, am testat la cafea prajita de vre-o saptamana.
Am observat ca ramane, e drept putina cafea pe cutite, posibil ca se si electrizeaza...si putina cafea pe peretii recipientului negru de aluminiu, dar daca uneori mai " ating" rasnita electrica , usor cu mana...rasnita manuala, merge scuturata, lovita usor ca sa cada cafeaua in recipientul ei.
Pentru mine este un produs de calitate de care ma bucur, il voi folosi doar manual, nu cred ca vreau sa ii pun nici adaptor si nici nu vreau sa o " motorizez ".

Felicitari producatorului ROMAN ...care arata ca se poate face si la noi in tara produse de calitate.
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#7
Poti face o comparatie cu Ceado E5P din semnatura ca rezultat in ceasca ?
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast
 
Reply
#8
Cu Ceado nu cred ca merge comparata rasnita manuala, posibil de colegii de pe forum care au experienta in spate si papile gustative mai antrenate ca ale mele....in rasnita Kinu cred ca am macinat pana acum destul de putina cafea si sincer nu am incercat sa vad care ar fi mai buna ( nici nu prea pot, Ceado e si ea nou achizitionata )
Cafeaua iese pe gustul meu, Columbia prajita de 3 zile, posibil ca mai merge degazata putin, dar arata bine :
[Image: Kinu%201_zpsm2xge2rm.jpg]

[Image: kinu2_zps3kyfa8ub.jpg]
Bezzera Unica |  La Pavoni | Ceado E5P | Kinu M38 | Gene Cafe 
 
Reply
#9
M-am jucat si eu putin cu rasnita asata (M38). Impresia generala pe care mi-a facut-o a fost de lucru solid, bine facut, si cu atentie la detalii. Nu am reusit sa inteleg partea cu manerul "urat". Mie personal mi se pare tehnic, asa cum arata cu bagheta aia, iar manerul efectiv chiar si de plastic, e bine finisat si arata excelent. Ca urmare, voi comanda M47 (din motive de cutite superioare, nu de finisare). Felicitari fabricantului!
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#10
Cred ca si eu astept noul lot de M47 (din mai multe motive, maner, cutite, precizie, suport imbus) dar mai ales astept parerile cumparatorilor eventual comparatii cu rasnitele din dotare, inclusiv cele subiective (pana la urma gustul e singurul care conteaza si difera de la pers la persoana) . Orhapetru ms.

Ps: Ca este un produs solid cu o finisare buna nu am nici o indoiala ( altfel nici nu-l luam in considerare ).
Gaggia Clasic / La Pavoni ZIP / Melitta Aroma Roast
 
Reply
#11
Salutare,


Mai exista variantele de test care au circulat pe forum pentru aceasta rasnita?

Sau cineva din Brasov cu aceasta rasnita, care are bunavointa sa imi rasneasca cateva shot-uri, ca sa pot vedea si eu ce poate?

In momentul de fata reusesc sa scot niste shot-uri "comestibile", desi sunt convins ca sunt mult sub ceea ce se poate scoate din cafea (am testat pana acum blendurile de la Sarkis, si acum am o Guatemala de la Guido) si din espressor (La Pavoni Europiccola), si sunt 99% convins ca sunt limitat de rasnita (Hario Skerton), de aceea as vrea sa testez niste shot-uri cu Kinu ca sa acopar si restul de 1% incertitudine Smile

Cu Hario la 2 click-uri reusesc sa obtin o rasnire relativ uniforma, cu parametrii de curgere relativ OK (pre-infuzie 10 sec, prima picatura dupa 6-7 sec de la apasare, curgere in coada de soricel o perioada - la final imi iese "bolborosit", cred ca vine prea mult abur in grup), dar totusi nu este ceea ce ar trebui sa fie.
La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
 
Reply
#12
(10-06-2016, 20:35)bcm Wrote: Salutare,


Mai exista variantele de test care au circulat pe forum pentru aceasta rasnita?

Sau cineva din Brasov cu aceasta rasnita, care are bunavointa sa imi rasneasca cateva shot-uri, ca sa pot vedea si eu ce poate?

In momentul de fata reusesc sa scot niste shot-uri "comestibile", desi sunt convins ca sunt mult sub ceea ce se poate scoate din cafea (am testat pana acum blendurile de la Sarkis, si acum am o Guatemala de la Guido) si din espressor (La Pavoni Europiccola), si sunt 99% convins ca sunt limitat de rasnita (Hario Skerton), de aceea as vrea sa testez niste shot-uri cu Kinu ca sa acopar si restul de 1% incertitudine [Image: smile.gif]

Cu Hario la 2 click-uri reusesc sa obtin o rasnire relativ uniforma, cu parametrii de curgere relativ OK (pre-infuzie 10 sec, prima picatura dupa 6-7 sec de la apasare, curgere in coada de soricel o perioada - la final imi iese "bolborosit", cred ca vine prea mult abur in grup), dar totusi nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Salut, 

Dacă fierbe shotul, înseamnă că ai temperatura prea mare. La Pavoni merge în general cald, deci trebuie să îl răcești constant pentru a avea o temperatură potrivită. Eu mi-am cumpărat de la Orphan Espresso niște benzi de temperatură și le-am lipit pe grup. 

Problema lui Hario este că are clickurile mult prea mari. Poți să ai măcinătura prea fină la un click, iar la celălalt click să curgă apă chioară.

Nu știu la M38, dar la M47 reglajul este foarte ok. De fiecare dată obții același rezultat. Presupun că este la fel de bună și M38.
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#13
Am avut si eu un Che de test si a iesit bine ce a iesit din Pavoni...
Nici nu mi-am pus problema sa incerc cu Hario Mini, o aveam, prea mare diferenta... in toate privintele.
Mai curand cu una vintage Dienes ai putea avea succes, vad pe OLX ca ai in Brasov un colectionar care are doua la vanzare.
Am incercat si cu Dienes, daca maresti un pic cantitatea, 15-16g, poti avea extractie reusita, iar efortul de macinare nu se compara cu Hario.
 
Reply
#14
(10-06-2016, 20:40)rdumitrescu Wrote:
(10-06-2016, 20:35)bcm Wrote: Salutare,


Mai exista variantele de test care au circulat pe forum pentru aceasta rasnita?

Sau cineva din Brasov cu aceasta rasnita, care are bunavointa sa imi rasneasca cateva shot-uri, ca sa pot vedea si eu ce poate?

In momentul de fata reusesc sa scot niste shot-uri "comestibile", desi sunt convins ca sunt mult sub ceea ce se poate scoate din cafea (am testat pana acum blendurile de la Sarkis, si acum am o Guatemala de la Guido) si din espressor (La Pavoni Europiccola), si sunt 99% convins ca sunt limitat de rasnita (Hario Skerton), de aceea as vrea sa testez niste shot-uri cu Kinu ca sa acopar si restul de 1% incertitudine [Image: smile.gif]

Cu Hario la 2 click-uri reusesc sa obtin o rasnire relativ uniforma, cu parametrii de curgere relativ OK (pre-infuzie 10 sec, prima picatura dupa 6-7 sec de la apasare, curgere in coada de soricel o perioada - la final imi iese "bolborosit", cred ca vine prea mult abur in grup), dar totusi nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Salut, 

Dacă fierbe shotul, înseamnă că ai temperatura prea mare. La Pavoni merge în general cald, deci trebuie să îl răcești constant pentru a avea o temperatură potrivită. Eu mi-am cumpărat de la Orphan Espresso niște benzi de temperatură și le-am lipit pe grup. 

Problema lui Hario este că are clickurile mult prea mari. Poți să ai măcinătura prea fină la un click, iar la celălalt click să curgă apă chioară.

Nu știu la M38, dar la M47 reglajul este foarte ok. De fiecare dată obții același rezultat. Presupun că este la fel de bună și M38.

In principiu, las espressorul cam 25 min la incalzit, scot aerul (dau drumul la aburi + flush) si mai fac un flush inainte, pentru ca am observat ca la un singur flush iese cam acru shot-ul. Cand fierbe este comestibil, desi are aroma afectata de temperatura.

Am vazut si benzile de la OE, poate se mai gaseste cineva care sa le vrea sa facem o achizitie de grup.

(10-06-2016, 21:30)renatoa Wrote: Am avut si eu un Che de test si a iesit bine ce a iesit din Pavoni...
Nici nu mi-am pus problema sa incerc cu Hario Mini, o aveam, prea mare diferenta... in toate privintele.
Mai curand cu una vintage Dienes ai putea avea succes, vad pe OLX ca ai in Brasov un colectionar care are doua la vanzare.
Am incercat si cu Dienes, daca maresti un pic cantitatea, 15-16g, poti avea extractie reusita, iar efortul de macinare nu se compara cu Hario.

Din ce am mai citit, este cam loterie si cu Dienes-urile, adica doar unele pot sa rasneasca pentru espresso...

Ar trebui sa incerc prima data sa fac Skerton-ul stepless, sa vad daca obtin rezultate mai bune in ceasca.
La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
 
Reply
#15
(13-06-2016, 00:18)bcm Wrote:
(10-06-2016, 20:40)rdumitrescu Wrote:
(10-06-2016, 20:35)bcm Wrote: Salutare,


Mai exista variantele de test care au circulat pe forum pentru aceasta rasnita?

Sau cineva din Brasov cu aceasta rasnita, care are bunavointa sa imi rasneasca cateva shot-uri, ca sa pot vedea si eu ce poate?

In momentul de fata reusesc sa scot niste shot-uri "comestibile", desi sunt convins ca sunt mult sub ceea ce se poate scoate din cafea (am testat pana acum blendurile de la Sarkis, si acum am o Guatemala de la Guido) si din espressor (La Pavoni Europiccola), si sunt 99% convins ca sunt limitat de rasnita (Hario Skerton), de aceea as vrea sa testez niste shot-uri cu Kinu ca sa acopar si restul de 1% incertitudine [Image: smile.gif]

Cu Hario la 2 click-uri reusesc sa obtin o rasnire relativ uniforma, cu parametrii de curgere relativ OK (pre-infuzie 10 sec, prima picatura dupa 6-7 sec de la apasare, curgere in coada de soricel o perioada - la final imi iese "bolborosit", cred ca vine prea mult abur in grup), dar totusi nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Salut, 

Dacă fierbe shotul, înseamnă că ai temperatura prea mare. La Pavoni merge în general cald, deci trebuie să îl răcești constant pentru a avea o temperatură potrivită. Eu mi-am cumpărat de la Orphan Espresso niște benzi de temperatură și le-am lipit pe grup. 

Problema lui Hario este că are clickurile mult prea mari. Poți să ai măcinătura prea fină la un click, iar la celălalt click să curgă apă chioară.

Nu știu la M38, dar la M47 reglajul este foarte ok. De fiecare dată obții același rezultat. Presupun că este la fel de bună și M38.

In principiu, las espressorul cam 25 min la incalzit, scot aerul (dau drumul la aburi + flush) si mai fac un flush inainte, pentru ca am observat ca la un singur flush iese cam acru shot-ul. Cand fierbe este comestibil, desi are aroma afectata de temperatura.

Am vazut si benzile de la OE, poate se mai gaseste cineva care sa le vrea sa facem o achizitie de grup.


Transportul spre România este 2$ la ele. Nu e mare economia la comanda de grup.

După flushuri ai grupul la 100-105 grade. Eu pornesc shotul la 90 de grade și ajunge pe la 95 la sfârșitul extracției.

Cu acel "acru" este mult de discutat. Când mai ajungi la Guido, ia un espresso. Vezi ce cafea au în râșniță și ia-ți și tu aceleași boabe. Fii atent la gustul cafelei pe care o bei la ei și acasă încearcă să ajungi și tu la el.

Gustul se va forma în timp, iar tot în timp vei învăța la ce parametri să umbli pentru a modifica ce obții în ceașcă.
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#16
(13-06-2016, 00:27)rdumitrescu Wrote:
(13-06-2016, 00:18)bcm Wrote:
(10-06-2016, 20:40)rdumitrescu Wrote:
(10-06-2016, 20:35)bcm Wrote: Salutare,


Mai exista variantele de test care au circulat pe forum pentru aceasta rasnita?

Sau cineva din Brasov cu aceasta rasnita, care are bunavointa sa imi rasneasca cateva shot-uri, ca sa pot vedea si eu ce poate?

In momentul de fata reusesc sa scot niste shot-uri "comestibile", desi sunt convins ca sunt mult sub ceea ce se poate scoate din cafea (am testat pana acum blendurile de la Sarkis, si acum am o Guatemala de la Guido) si din espressor (La Pavoni Europiccola), si sunt 99% convins ca sunt limitat de rasnita (Hario Skerton), de aceea as vrea sa testez niste shot-uri cu Kinu ca sa acopar si restul de 1% incertitudine [Image: smile.gif]

Cu Hario la 2 click-uri reusesc sa obtin o rasnire relativ uniforma, cu parametrii de curgere relativ OK (pre-infuzie 10 sec, prima picatura dupa 6-7 sec de la apasare, curgere in coada de soricel o perioada - la final imi iese "bolborosit", cred ca vine prea mult abur in grup), dar totusi nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Salut, 

Dacă fierbe shotul, înseamnă că ai temperatura prea mare. La Pavoni merge în general cald, deci trebuie să îl răcești constant pentru a avea o temperatură potrivită. Eu mi-am cumpărat de la Orphan Espresso niște benzi de temperatură și le-am lipit pe grup. 

Problema lui Hario este că are clickurile mult prea mari. Poți să ai măcinătura prea fină la un click, iar la celălalt click să curgă apă chioară.

Nu știu la M38, dar la M47 reglajul este foarte ok. De fiecare dată obții același rezultat. Presupun că este la fel de bună și M38.

In principiu, las espressorul cam 25 min la incalzit, scot aerul (dau drumul la aburi + flush) si mai fac un flush inainte, pentru ca am observat ca la un singur flush iese cam acru shot-ul. Cand fierbe este comestibil, desi are aroma afectata de temperatura.

Am vazut si benzile de la OE, poate se mai gaseste cineva care sa le vrea sa facem o achizitie de grup.


Transportul spre România este 2$ la ele. Nu e mare economia la comanda de grup.

După flushuri ai grupul la 100-105 grade. Eu pornesc shotul la 90 de grade și ajunge pe la 95 la sfârșitul extracției.

Cu acel "acru" este mult de discutat. Când mai ajungi la Guido, ia un espresso. Vezi ce cafea au în râșniță și ia-ți și tu aceleași boabe. Fii atent la gustul cafelei pe care o bei la ei și acasă încearcă să ajungi și tu la el.

Gustul se va forma în timp, iar tot în timp vei învăța la ce parametri să umbli pentru a modifica ce obții în ceașcă.

Nu am stiut ca este asa ieftin shippingul, o sa le comand cu siguranta in acest caz.

Am fost la Guido vineri, am baut o Kenya fenomenala, dar nu am vrut sa imi iau acasa, pentru ca eram sigur ca nu voi obtine ceva apropiat, asa ca am preferat (momentan) sa raman cu amintirea placuta Smile

Mai am mult de lucru pana sa "strunesc" espressorul si sa stiu sa scot ceva bun dintr-o cafea cu aciditate mare, asa ca, momentan incerc cafele mai "iertatoare" pana ajung sa pot reproduce shoturile in mod constant.
La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
 
Reply
#17
Habemus M38...  [Image: smile.gif]
A sosit azi, destul de tarziu (a stat in Reghin la curier de vineri de la pranz pana luni seara). A fost livrata "intre 13-17", adica 18. A venit cu "nu-i foarte urgent"-cargus. [Image: sad.gif]
Impachetata foarte bine, cu instructiuni nu foarte clare (reperele pentru reglare nu sunt explicate), una peste alta m-am descurcat lejer. E o senzatie incredibila cand o simti cum se misca de usor, de la maner pana la cutite. Si se simte "aschierea" boabelor, fata de Porlex unde impresia mea este ca doar le zdrobeste.
Porlex-ul s-a dus de ieri la un coleg de la birou, sa faca si alti oameni fericiti.

Am facut o cafea la ibric. La o tura completa de la 0 a iesit cea mai fina cafea. Am resimtit efortul de macinare, recunosc (cu manerul pus pe a doua gaura), dar a meritat efortul. Este asa de fina ca nu se simte zatul (am luat o gura buna fiind atent aici)!!!  [Image: biggrin.gif]
Pentru Aeropress si V60 ce setari ati folosit?
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#18
Azi am cronometrat. 20g cafea, macinate la prima tura (ibric), rezonabil ca tempo, 90s.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#19
18g cafea, macinate la 2.3 (pentru V60), dimineata [Image: biggrin.gif] , 30s.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#20
Am achizitionat-o si eu, fiind incepător, am inceput cu rasnița, urmează în curând și espressorul.
Am folosit-o de câteva ori, pare destul de solidă, reglajul ok, însă ce mă dernjează pe mine este scoaterea capacului colector. Încă nu am reușit să-l scot fără să vărs cafea. Am vorbit și cu producătorul și mi-a spus că după o perioadă de folosire voi reuși să scot mai ușor capacul, acum trebuie să trag de el ca un apucat. Dacă nu mă voi obișnui cu ea în câteva zile, o trimit înapoi și cumpăr un Ascaso.
 
Reply
#21
Ține cu o mână capacul și cu o mână corpul râșniței, iar când tragi, rotește ușor. Și încearcă să obții forța cu care scoți capacul împingând pumnii între ei, nu trăgând în exterior mâinile.
La Pavoni Europiccola | Kinu M47 | Dienes Mokka | Foarte multă răbdare
 
Reply
#22
Corect, sau cu o mana tii colectorul fix pe masa si cu cealalta tragi de partea de sus. Eu tot metoda lui rdumitrescu o folosesc, dar la mine deja s-a rodat garnitura (banuiesc ca este acelasi sistem ca la M47).
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#23
Mama ce explicatie a tras rdumitrescu  Smile  Nici nu se putea descrie mai bine... E doar o chestiune de obisnuinta si de corelare a fortei prin care tragi si rotesti in acelasi timp.  Repeta fara cafea miscarea pana reusesti sa scoti recipientul contrlat. E foarte simplu. Sa returnezi o rasnita pentru atata lucru nu cred ca merita, mai ales ca la calitatea rasnirii nu cred ca Ascaso va aduce vreun plus fata de Kinu.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#24
Daca presiunea  intre cei doi pumni e insuficienta, te poti ajuta si de degetul mare al pumnului care roteste colectorul. Daca nu te lamuresti facem si un clip.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Brikka|Aero Press|Anfim Lusso|Kinu M47F|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#25
Asta cu miscarea pumnilor e tare de tot. Probabil ca in practica este mult mai usor decat suna din descriere. Pe scurt, ce e clar:
1. trebuie si un pic de rotire in timp ce tragi
2. incearca sa controlezi miscarea ca desfacerea sa se produca lent, far smucituri, repeta chiar exagerat de lent si de controlat incercant sa il ti in jurul punctului in care da sa cedeze, smuceasca
3.se poate fara probleme, nu e SF, trebuie doar sa exersezi si devine natural Smile
Lelit PL41TEM, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500
 
Reply
#26
(14-09-2016, 14:18)Liviu.Mihu Wrote:  trebuie doar sa exersezi si devine natural [Image: smile.gif]

si cat exersezi se rodeaza garnitura si nu mai nevoie de exercitiu. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mahlkonig Vario Home, Gene cafe cbr 101
Home coffee roasting is as fun and easy (or as exacting and technical), as you want to make it!
 
Reply
#27
rdumitrescu a dat raspunsul corect.  [Image: biggrin.gif]
Presand pumnii poti gestiona corect forta de desfacere.
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#28
Este clar ca numai repetarea imi va aduce rezolvarea problemei.

Posted by Lyvyoo - 2 hours agoMama ce explicatie a tras rdumitrescu  [Image: smile.gif]  Nici nu se putea descrie mai bine... E doar o chestiune de obisnuinta si de corelare a fortei prin care tragi si rotesti in acelasi timp.  Repeta fara cafea miscarea pana reusesti sa scoti recipientul contrlat. E foarte simplu. Sa returnezi o rasnita pentru atata lucru nu cred ca merita, mai ales ca la calitatea rasnirii nu cred ca Ascaso va aduce vreun plus fata de Kinu.

 Este un disconfort totuși care ar fi putut fi evitat de producator.
Exersez în continuare.
 
Reply
#29
Initial a fost filet, dar am constatat in teste ca filetul se umple de cafea si trebuie curatat des.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#30
Este OK asa. Trebuie doar sa te obisnuiesti sa umbli cu capacul prin rotire.
Si eventual sa fii atent la cafeaua ramasa in zona, ca sa nu zgarie capacul in partea de sus (se sterg usor cu degetul urmele de cafea).
PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)