• Bun venit pe forumul Espressoman
Hello There, Guest! Login Register


Lido E

#1
Azi am intrat in posesia mult asteptatei risnite Lido E. Mi-a fost cumparata de un prieten acum aproape 2 luni dar abia acum a ajuns la mine.

A vazut prima cafea la ... unde se putea daca nu la Yume , unde Razvan a si tras citeva shoturi cu cafea macinata cu ea. Din citeva incercari a ajuns la o extractie foarte buna, si am baut primul shot "Lido E".

Este foarte robusta, macinatura foarte uniforma, nu se simte nici un joc si este chiar usor de folosit. Razvan a macinat de o dubla in 27-30 de secunde. De miine intra in lucru si acasa.

In citeva zile vine si expobarul ...

Multumesc Yume!
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#2
Ar fi interesant de stiut cum s-a comparat cu Che..
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#3
Cica pe Che de 47 s-ar macina mai usor putin, ca si efort. Ca update, Che-ul de 47 va primi o zona cauciucata, peste inox, pentru o prindere si mai buna in mana, dupa versusul acesta cu Lido E. Varianta de 47 nu va avea reductor, ca cea de 68, deci au fost pe direct ambele. Pentru cine nu e in tema, reductorul este un angrenaj care micsoreaza din forta de invartire necesara dar mareste timpul de rasnire, ca o urcare de panta cu o bicicleta pe pinionul mic.
Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30, rasnita manuala Kinu M47, VST 18g, Tamper Concept Art dinamometric, Tidaka Tamper Cube 
 
Reply
#4
Din ce am vorbit cu Razavan - Yume in timp ce testa risnita, nu sunt diferente semnificative intre cele 2, Lido E (48) si Che  (47) ca si macinatura. Iar la espresso-ul rezultat e foarte greu de facut vreo diferenta.

Ca si efort depus Lido E nu merge mai greu decit Hario Mini. Che are minerul reglabil , prin extinderea la maxim efortul depus va fi ceva mai mic.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune, Orphan Espresso Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art., Hottop KN-8828B-2K+ 
 
Reply
#5
Cu cat gradul de macinare creste in finete, forta exercitata asupra manerului scade semnificativ crescand numarul de rotatii necesar. Daca rasnita este setata pe o macinatura grosiera forta creste ! Lucurile mai depind mult si de gradul de prajire, cu cat este mai light cu atat boaba este mai dura !
 
Reply
#6
Deci pana la urma alegerea intre Che si OE se va reduce la bani .. si poate mandrie nationala Smile
La Scala Butterfly, OE Pharos, Gino Rossi RR45, AeroPress, V60, prajitor tip corretto
 
Reply
#7
Daca pentru noi Che va fi mai mult ca un Lido (pentru americani), ma tem ca ... iar incepem Smile

De fapt nu, noi transmitem semnale aici, doar ni s-a cerut parerea Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)