Welcome Back Log In Create Account

Mabo Coffee Roasters

Astept sa pun mana pe niste păstăi, tot zic de ceva zile ca ma apuc de una. Pana atunci cred ca pentru affogato o sa fac de lămâie sau ciocolată.
Pana una alta, azi am inceput si eu cafeaua. Primul shot era off din cauza rasnitei, al doilea a ajuns intr-un espresso tonic.
A mers langa niste înghețată de capsune. Mai ferit asa de fiică-mea.
Off topic, Gaggia mai face si alte scule de calitate [emoji12][Image: 31aab47aa3c7ca5563c5c37fba8b7c5a.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
De dimineață am mai ajustat rasnita. Am avut o extractie 1:2 in 31sec din 17g cafea, la 94° pe Eric. Rezultatul a fost un gust curat, tipic pentru Etiopia, fără bitter si acelasi postgust.
Solubilitatea este oarecum scăzută dar nu aveam alte așteptări. [Image: 5f7a84ab7a157c499fd5955a96f1f0f9.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Masina aia de înghețată e cu compresor?
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Da. Daca vrei vorbim pe pm. E făcută in Italia si se vede. E mult mai silentioasa decat cele facute in China si pare foarte bine construită.
Am deschis un topic nou, continuam acolo.

Reply
MABO - Columbia Inga o cafea care abia dupa 3 pungi am inteles ca vinul rosu si capsunile pot face casa buna, iar despre Etiopia Ye Genet pot spune ca fructele bine fermentate creeaza dependenta.. Smile  
Felicitari baieti! ... si fete (fara discriminari) Exclamation
La Marzocco Linea Mini, Honne, Kinu 

Reply
Dragilor, catava update-uri:

- Am deschis shop-ul din strada vulturilor 31 de ~ 2 saptamani. @Raducanu a reusit sa faca set-up up perfect, a reglat KB90-ul in toate modurile posibile si a decis sa lase un grup cu preinfuzie si unul fara, nu stiu detalii dar cafeaua curge perfect. Pe rasnita de espresso (Mahlkonig E65s) saptamana viitoare o sa fie Brazilia Edio Miranda Honey (momentan nu este pe site pt ca inainte de a publica o cafea, acum avem posibilitatea sa o testam in shop si sa alteram profilele cum avem nevoie) iar pe EK-43s avem la cerere oricare din cafelele noastre pt preparare la espresso sau filtru.
Cafeaua la punga cumparata in shop are acelasi discount pt espressoman - 15%, doar sa ne precizati acest lucru.

- Am migrat cu site-ul de pe platforma celor de la cropster mabo.shipsbeans.com pe platforma proprie: www.mabo.coffee
S-a lucrat mult la site si la identitatea vizuala, am testat cam tot ce am putut noi sa testam dar cu siguranta ca mai pot exista glitch-uri. Codul de reducere pt espressoman ramane acelasi: wcrc19 (acest voucher este perpetuu cu discount de 15%) iar pt ca ne sunteti dragi am facut un cod de reducere care se poate folosi o singura data: start (discount de 20%) pt cazul in care vreti sa ne raportati experientele (mai ales pe cele neplacute) pe care le intampinati, iar noi sa le remediem.
Plafonul de transport gratis este 200 de lei, care oricum nu este scump – 10 lei transport national.

- Am adaugat cateva cafele noi in oferta: Peru Uchubamba Jauja, un microlot spalat si Kenya Ndaroini, plus o Columbia din zona Cauca, castigatoarea competitiei Best of Colombia a fermierului Rafael Pedrero Suns, cu o procesare mai interesanta, o scriu cum am primit-o fara sa traduc (pt a fi sigur ca nu gresesc ceva in traducere, oricum intelegem engleza): Fermentation in cherry for 15 hours, depulping and fermentation in mucilage for 25 hours, cafea care este inca in stadiul de profilare, apare pe site sapt viitoare.
Brazilia Edio Miranda Honey este in profilare de asemenea si o sa apara pe site tot saptamana viitoare.

Va foarte multumesc!
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Salutare tuturor,

Sunt unul din norocosii care au biroul aproape de Mabo Coffee...va recomand calduros si vizita la locatie, am fost deja de cateva ori atat singur cat si impreuna cu cativa colegi - au un cold brew super si un espresso perfect...

Am la birou vreo 4 -5 sortimente de cafea in diferite perioade de degazare de i-am imbolnavit pe colegi cu mirosul din coffee cornerul nostru...

Felicitari Bogdan si @Raducanu pentru ce-ati realizat pana acum si succes in continuare!
Expobar Office Leva, Sette 30AP, sita IMS Nanotech, Kinu M47, La Pavoni pre-millennium, V60

Reply
@bogdan_geor
Maine (duminica) e deschis?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(11-07-2020, 11:29)aandrei Wrote: Salutare tuturor,

Sunt unul din norocosii care au biroul aproape de Mabo Coffee...va recomand calduros si vizita la locatie, am fost deja de cateva ori atat singur cat si impreuna cu cativa colegi - au un cold brew super si un espresso perfect...

Am la birou vreo 4 -5 sortimente de cafea in diferite perioade de degazare de i-am imbolnavit pe colegi cu mirosul din coffee cornerul nostru...

Felicitari Bogdan si @Raducanu pentru ce-ati realizat pana acum si succes in continuare!

merci frumos Andrei!

(11-07-2020, 18:07)slavic1983 Wrote: @bogdan_geor
Maine (duminica) e deschis?

in mod normal nu, dar maine am treaba la prajitorie si o sa fie deschis :)

Reply
Pentru cine nu a vazut poza pe retelele sociale, o pun si aici caci ne mandrim :) Dobro de la Guerilla e si el espressoman de ceva vreme, iar de curand a fost in vizita la campeon, invatand si cateva scheme de la Raducanu. Espressoman cu padela si Bianca, desigur :) 

[Image: XMqPV0I.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Exista reducere pentru espressomani?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
“Codul de reducere pt espressoman ramane acelasi: wcrc19 (acest voucher este perpetuu cu discount de 15%)”
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Se aplica unde?

Reply
Pe https://www.mabo.coffee/ dupa ce pui in cos, este casuta cu “ai un cod de reducere”.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Ok multumesc.

Reply
Salutare tuturor, mai ales espressomanilor din Brasov. Maine o sa fim prezenti (eu si @Raducanu) la deschiderea unui shop nou de cafea din Brasov.
Humans Coffee - Bulevardul 15 Noiembrie nr. 8

Intre orele 9–15 ne gasiti acolo, praparand cafea!
va asteptam cu drag!

Reply
Pe când și la Sibiu?
New Eq: Bentwood, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: Atom 75, PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;

Reply
(29-08-2020, 20:41)emilian.talpos Wrote: Pe când și la Sibiu?

exista deja la Sibiu cafenea cu cafea de la noi - Lumos coffee, dar astept oricand o noua oportunitate :)

Reply
Mersi de tip, tocmai trec prin Sibiu și incercam sa găsesc pe forum lista cu, cafenelele din Sibiu.

Reply
Baietii m-au sechestrat in prajitorie si au incercat sa ma convinga sa beau si V60  :D  Ce-i drept, m-au surprins. Cred ca intr-un viitor nu neaparat indepartat o sa mai incerc  :17:  Mana lui Raducanu la preparare si a lui Bogdan in prajire pot face diferenta intre un V60 "normal" si unul parfumat. Dar am tras si cateva runde de espressso pt a umple rezervorul de pofte. Am luat acasa Kenya Ndaroini si Ethiopia Gora Kone, dar prajire de filtru, ca sa chinui putin Bianca si sa aiba si EK-ul in curs de aliniere ce mesteca, in curand. Succes baieti!

[Image: 3bgjqGe.jpg][Image: ezOrga5.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
merci fain pentru vizita Liviu si da, incerc sa aduc in biserica filtrelor pe toti espressomanii, poate chiar infiintez filtroman.ro... ma mai gandesc :)

in alta ordine de idei, avem reducere la cateva cafele in site (reducere care se cumuleaza cu voucherul pentru espressoman - WCRC19) si am adaugat cateva cafele noi, crop-uri 2020, si anume:

- Ethiopia Gora Kone (regiunea Nensebo), procesare prin spalare, o cafea peste Ethiopia Ambela ca gust si complexitate, cu un profil similar mult mai celebrei regiuni Sidamo (Piersica, miere, ciocolata cu lapte si aciditate citrica) - https://www.mabo.coffee/cafea-de-special...iopia.html
- Honduras El Puente, procesare naturala. O cafea care aminteste de notele de fermentare naturala din Panama, foarte dulce, note de fructe tropicale si cu o aciditate destul de ridicata pentru o naturala din america centrala - https://www.mabo.coffee/cafea-de-special...duras.html
- Inca nu este pe site, dar o sa fie intro saptamana in colectia MABO Black - Costa Rica La Ortiga, fermentare anaeroba.

reducerea pentru espressomani cu voucherul WCRC19 cu discpount de 15% este in continuare valabila iar pentru cei care n-ati comandat inca aveti codul START pentru o reducere de 20% pentru o singura comanda.

inceput de scoala placut va doresc! (pt cine incepe, eu de ex da)
[Image: a396c3ec56248dcda0f75c5f2fb99e16.jpg]

Reply
daca am tot profitat de discountul start (multumim), zic ca tre sa las un feedback (pozitiv, scuze) despre cafeaua dumitale.

asadar, am mers pe Irmãs Pereira, Brazilia, fiind un Yellow Bourbon care e o varietate care imi place mult.
o cafea dulce de tot, cu aciditate medie spre joasa, gust pronuntat de alune. o cafea perfecta, zic eu, pentru cei ce ar face primii pasi spre 3rd wave si le este greu sa treaca asa din rupt spre fructe si aciditate zdravana.

am scos-o la 94C, cu 10 secunde preinfuzie la 3 bar si restul timpului la 6.5 bar, intro sita VST de 18g

[Image: 6Xi9Cp1m.jpg]

[Image: kza4aXTm.jpg]

[Image: xETCuedm.jpg]

[Image: PgrBpsRm.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
@Lyvyoo  sau @bogdan_geor
Referitor la reducerile Black Friday. Pe pagina cu reducerile espressoman este menționat transport gratuit peste 150 lei, iar pe site-ul Mabo este menționat transport gratuit peste 200 lei.
Sunt condiții mai speciale pentru espressomani sau e greșit? Tongue

Reply
(15-11-2020, 23:10)sochaux_ Wrote: @Lyvyoo  sau @bogdan_geor
Referitor la reducerile Black Friday. Pe pagina cu reducerile espressoman este menționat transport gratuit peste 150 lei, iar pe site-ul Mabo este menționat transport gratuit peste 200 lei.
Sunt condiții mai speciale pentru espressomani sau e greșit? Tongue

raspund eu, initial au fost conditiile: “Transportul in Bucuresti si in tara este 15 lei, iar pentru comenzi peste 150 lei este gratuit”

ulterior (o data cu migrarea pe site ul nou www.mabo.coffee, in iulie) am modificat la 10 lei transportul si marirea limitei de comanda la 200 de lei, lucru pe care am uitat sa-l mentionez aici, mea culpa.

il rog pe @Lyvyoo sa modifice cu noile noile conditii.

si btw, BF ul mai tine doar pana la azi 12:00 deci inca o ora si jumatate sa ma ajutati sa mi schimb cuptorul cu unul mai mare :)

Reply
Salutare , 

Doresc sa cumpar Mabo Rio Itaipu si m-ar interesa catev detalii legate de acest blend , va rog.
Doresc sa o extrag la un  lelit 41tem. Este ok sau trebuie neaparat la automate ? 
Ce note/aciditate are acest blend., gradul de prajire. 

Multumesc frumos
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(09-12-2020, 15:50)d2florin Wrote: Salutare , 

Doresc sa cumpar Mabo Rio Itaipu si m-ar interesa catev detalii legate de acest blend , va rog.
Doresc sa o extrag la un  lelit 41tem. Este ok sau trebuie neaparat la automate ? 
Ce note/aciditate are acest blend., gradul de prajire. 

Multumesc frumos

hey Florin,
Mabo Rio nu este blend, ci brazilia naturala, plata pereira. este o cafea cu aciditate destul joasa, corpolenta si cu prajire destul de sus pentru a se putea solubiliza in aparatele superautomate.
Dar nu trebuie neaparat folosita in superautomate, avem clienti care cer special cafea mai prajita pentru espressoare semiautomate, e o chestiune de gust si de obisnuinta.
Legat de note e greu de spus, n am facut cupping, doar am baut pe superautomate la socrii si la ai mei acasa, si in ambele locatii gustul e f diferit, dar predomina cumva o nota de ciocolata si alune. In semiautomate n am baut niciodata... sorry :)

Reply
Adică nu ai extras pe aparatul de la prăjitorie sa vezi cum este? La asta ma refer când zic un espressor semiautomat sau este manual :D. Soției mele ii place espresso clasic :) adică aciditate scăzută, etc . Dar și mie :)

Reply
(09-12-2020, 19:40)d2florin Wrote: Adică nu ai extras pe aparatul de la prăjitorie sa vezi cum este? La asta ma refer când zic un espressor semiautomat sau este manual :D. Soției mele ii place espresso clasic :) adică aciditate scăzută, etc . Dar și mie :)

ba da, a facut Florin de multe ori la prajitorie, dar eu n am fost curios deloc :)

Reply
Pai dacă a făcut de multe ori înseamnă că îi place :D sau le place.. o sa merg pe mana lui ca mi a placut ce v60 mi a făcut :D știe el, băiatul cu gemenii cu okelari faini. :D.nu are legătură cu cafeaua asta...
Seara faina.

Reply
Am luat-o razna azi de la cafea dar macar i-am facut pe baieti sa mai bea si un espresso, probabil dupa cateva luni :))
Bine, nu e recomandat sa stai la cafele cu Raducanu ca te ameteste, scoate shot dupa shot, modifica temperaturi, timpi de extractie, amplifica si scoate aciditati..vrajitor cum il stim :)  Dar daca te concentrezi si bei o gura de apa intre reprize, te alegi cu o calatorie 4x4 prin plantatiile lumii. Indiscutabil, Panama, Costa Rica sunt top dar Kayo Mountain m-a cucerit cel mai mult, prin floralul sau si fructele din finish. Si cand sa plec a mai venit un EK43S, mai nou si se pare bine aliniat, care ne-a dat peste cap cu ce scoate, asa ca am intregit pictura de mai jos :) 

[Image: jqzIMyA.jpg][Image: HekcF4N.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)