Welcome Back Log In Create Account

Fotografia echipamentului vostru

Uuu suna bricolat masiv [emoji6]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(01-11-2019, 20:08)nickso Wrote: De la stânga la dreapta, avem Major trifazic, Robur trifazic (ambele controlate de același convertizor) și un La San Marco E 85 Flexa, upgradat cu boiler de brew Dalla Corte, pid, pompa rotativă și robinet de control debit. [Image: 95d21e38fe217a0b166e72314935eb71.jpg]

Imi pare.....

FASCINANT !
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Nu chiar atât de mult bricolaj... Mai am de lucru. Când am pus și roburul ma întrebam dacă o sa țină masa :) Oricum, am permisiune sa le țin pe amândouă în bucatarie doar o perioada, de testare. [emoji85]
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Cum se comporta grupul?
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
Zuper... Cam tot ce-ți poți dori de la un DC :)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Maine vine si al meu[emoji2957]

Reply
Photo 
Salut,

Cred ca sunt cel mai rookie dintre voi. Smile

Pasiunea pentru cafea am dezvoltat-o in timp si in special in ultimii ani, insa din comoditate si obisnuinta de a nu bea cafea acasa decat in weekend (cand nu folosesc espressoarele de la birou), am detinut pana de curand doar un aparat dolce gusto pentru musafiri si weekend si cam atat. Comoditate. Smile

Am auzit de voi de la un prieten bun si am avut ocazia sa beau la el un expresso cum nu credeam ca se poate bea acasa, asa ca am fost convins sa incerc si eu un aparat semi-automat cu o rasnita decenta. Nu doar ca pot savura un expresso cum gaseam inainte extrem de rar in cafenele, dar sunt efectiv prins total in sumedenia de gusturi si arome noi pe care le poti obtine cu o extractie corecta si setarile corecte pe aparat. Nu as fi zis niciodata ca 3-4 grade la extractie sau rasnirea cu 2-3 trepte in reglajul fin pot obtine o diferenta in gustul cafelei si sunt si surprins ca o pot identifica.

Ma bucur sa fiu aici cu voi, citesc timid din spate ca sa nu spamez cu intrebari, ma documentez si incerc in fiecare zi setari si cafele noi pentru a-mi bucura simturile. 

Momentan greutati am in a reusi sa fac spuma de lapte corect (pentru prietena mea care prefera cappuccino) , dar mi-au iesit cateva si am incredere ca voi perfectiona tehnica.

Multumesc pentru gazduire si reducerea primita la achizitionare.  Smile

Reply
Bine ai venit în comunitate. Toți am trecut prin aceleași etape ( more or less) de învățare asa ca nu-ti fie rușine sa întrebi.
Sa te bucuri de echipament.

Reply
(03-11-2019, 11:28)vladof Wrote: Salut,
...
Ma bucur sa fiu aici cu voi, citesc timid din spate ca sa nu spamez cu intrebari, ma documentez si incerc in fiecare zi setari si cafele noi pentru a-mi bucura simturile. 
...

Salut! Bine ai venit! Si noi ne bucuram ca a mai venit cineva printre noi.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(03-11-2019, 11:28)vladof Wrote: Salut,

Pasiunea pentru cafea am dezvoltat-o in timp si in special in ultimii ani, insa din comoditate si obisnuinta de a nu bea cafea acasa decat in weekend (cand nu folosesc espressoarele de la birou), am detinut pana de curand doar un aparat dolce gusto pentru musafiri si weekend si cam atat. Comoditate. Smile

Am auzit de voi de la un prieten bun si am avut ocazia sa beau la el un expresso cum nu credeam ca se poate bea acasa, asa ca am fost convins sa incerc si eu un aparat semi-automat cu o rasnita decenta. Nu doar ca pot savura un expresso cum gaseam inainte extrem de rar in cafenele, dar sunt efectiv prins total in sumedenia de gusturi si arome noi pe care le poti obtine cu o extractie corecta si setarile corecte pe aparat. Nu as fi zis niciodata ca 3-4 grade la extractie sau rasnirea cu 2-3 trepte in reglajul fin pot obtine o diferenta in gustul cafelei si sunt si surprins ca o pot identifica.

Momentan greutati am in a reusi sa fac spuma de lapte corect (pentru prietena mea care prefera cappuccino) , dar mi-au iesit cateva si am incredere ca voi perfectiona tehnica.

Multumesc pentru gazduire si reducerea primita la achizitionare.  Smile

Bine ai venit pe forum.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M

Reply
[Image: HL16hP0.jpg]
Rancilio Silvia E,  PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.

Reply
Photo 
LMLM black 
LM Lux D

Attached Files Thumbnail(s)

La Marzocco GS3 MP, La Marzocco Lux D, Monolith Flat Max, Bravo Tools, Been Celar Glass Weber Workshop,  Duomo the 8, Flair Signature Pro, Kinu M47 Phoenix, Brewista Artisan Kettle, Brewista Smart Scale, Acaia Lunar

Reply
foarte fain :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
[Image: jepM1Xw.jpg]
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster

Reply
Idem   Heart
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
arata bine
ce suport de portafiltru este acela?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Multumesc. Suportul pt portafiltru este tot de la BRAVO. :)
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster

Reply
aolo, da, mi-ai mai zis o data  Rolleyes
dar nu il vazusem si in poza
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: e9a8e618eb6d0133550ac1f3d89de2d0.jpg][Image: 561ed7684197e90d728e2cc23930fec4.jpg]

Mulțumesc @Buimac pentru pata de culoare [emoji106]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
Eureka Mignon + De'Longhi EC221.B [Image: c72c8278bfb2653b3cbbe5232c2df3e5.jpg]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Reply
Frumoasa rasnita și colorată [emoji106]

Fără supărare, îți mai trebuie un espressor [emoji2]
Brasilia Mini SB | Macap M42M
Elektra Leva S1 '85 | Kinu M 47

Reply
(27-12-2019, 15:16)Ciprian Wrote: Frumoasa rasnita și colorată [emoji106]

Fără supărare, îți mai trebuie un espressor [emoji2]
Da este în plan în ianuarie. Revin cu ceva frumos. Asta e o porcărie, sincer. Trebuie sa fac 10 manevre sa pot avea o extracție mediocra :)

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Reply
Am ce cauta pe aici cu asa ceva?
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Nu ai pus si poza...
Esti binevenit oricum, si Gica Hagi juca fotbal in curtea scolii initial :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@umarianos
Bun venit!

@Lyvyoo, poate vrea sa spuna ca nu are inca echipament! Daca e asa, e bine; poate incepe de la zero si nu trebuie sa scape de obiceiuri/tabieturi/samd.
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
(10-01-2020, 23:40)umarianos Wrote: Am ce cauta pe aici cu asa ceva?
Scuze.  Nu am observat ca nu a incarcat poza (era mai mare de 300kb)  
Daca tot revin cu postul asta, unde as putea cere ajutor in gasirea "varfului" piesa din varful tevii de aburi/frotat? 
Multumesc.

Attached Files Thumbnail(s)

Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Bine v-am gasit  :D . Proaspat espressoman. Dupa risipa de cafea si frustrarile din prima zi sunt foarte incantat de rezultate, desi cred ca un upgrade devine din ce in ce mai iminent. Blush [Image: L2vBNxP.jpg]

Reply
Bine ai venit! ... și da "cred ca un upgrade devine din ce in ce mai iminent" toti suferim de aceasta boală :) .
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Nu stiu daca e vreun nou record, dar am reusit deja sa fac upgrade la un PL81T si un Kinu M47. Cred ca aceasta configuratie este mai potrivita nevoilor mele.

Nu imi dau seama inca daca exista diferente radicale in calitatea extractiilor fata de PL41TEM+ Ascaso I1 Steel, dar workflow-ul esta simplificat si mai curat. :)

[Image: rATXqxp.jpg]
Linea Micra | MK E 64 ws

Reply
Mai facem un update :)
[Image: hhPePnV.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)