Nu e vorba de preparare orwo. Ci e asa cum a punctat crib, foarte bine.
Faptul ca se foloseste zahar in cafea nu e neaparat corect in comparatia de gusturi, caci vrei sa scapi de amareala intr-un mod artificial sa spunem. Ca sa gasesti acea cafea dulce, va trebui renuntat la zahar, care oricum accentueaza aciditatea din ce imi amintesc de acum multi ani cand mai foloseam si eu jumatate de lingurita de brut. Practic, ori prin cautarea unui prajitor pe gustul tau, ori prin dobandirea de skill-uri prajitoresti acasa, trebuie sa cauti o cafea bine dezvoltata, netrecuta in Second Crack, pe care usor, usor sa o adopti cu cat mai putin zahar spre deloc. Cafelele acelea prajite foarte puternic, pentru multi oameni la inceput de drum, cer chiar si doua lingurite de zahar. Ba sunt oameni care pun si in aeropress zahar
[Image: smile.gif]
Acrul despre care se face vorbire este real uneori, ca de varza murata, si asta nu inseamna cafea prajita bine. Dar e cum a zis crip, 10 insi care degusta o cafea vor avea 10 pareri diferite, caci aciditatea aceea frumoasa, ca de piersica spre exemplu (vezi Rwanda Musasa de la Origo) s-ar putea sa fie perceputa de multi ca fiind acid de baterie
[Image: smile.gif] Totul e sa ne respectam unul pe altul in ceea ce priveste gustul si sa acceptam ca mereu putem sa invatam in aceasta privinta.
De altfel, se discuta mult de espressoare, prajitoare, rasnite dar se produc foarte putine intalniri intre espressomani la nivel de orase, in care se se deguste efectiv ce a prajit fiecare, ce a mai cumparat de la o anume prajitorie, ce e placut intr-o anume cafea, ce deranjeaza in gust etc. Doar asa se poate progresa si ajunge la o limba cat de cat comuna, venita din experienta degustarilor comparative. Si nu e buna vorba aia "gustul meu e gustul meu si nu mai conteaza nimic altceva". Doar comparand ai ocazia sa iti dai seama de diferente si de ce poate oferi un bob sau altul, evoluand pe partea de senzorial. Cafele de marca sunt excluse aici, clar.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper