(29-03-2026, 13:57)alex_b Wrote: Stai un pic ca nu inteleg. Asta cu decalcificarea ramane valabila la o pompa gear nu?
Ramane un aspect de inteles la aceste aparate
(29-03-2026, 13:59)cyrusct82 Wrote: Asta cu decalcifierea e valabilă la toate aparatele in funcție de apa folosita și de numărul de băuturi preparate.
Daaa... e valabila la toate aparatele... doar ca la gearpump e mai valabila ca la cele cu pompa vibratoare
Adica, pentru aceasi apa, si volum/utilizare, o pompa cu rotite va cere curatare mai frecventa.
(29-03-2026, 13:57)alex_b Wrote: Stai un pic ca nu inteleg. Asta cu decalcificarea ramane valabila la o pompa gear nu? Ramane un aspect de inteles la aceste aparate
(29-03-2026, 13:59)cyrusct82 Wrote: Asta cu decalcifierea e valabilă la toate aparatele in funcție de apa folosita și de numărul de băuturi preparate.
Daaa... e valabila la toate aparatele... doar ca la gearpump e mai valabila ca la cele cu pompa vibratoare
Adica, pentru aceasi apa, si volum/utilizare, o pompa cu rotite va cere curatare mai frecventa.
Doar ca, revenind la extrasul acela de manual de mai sus... intrebarea ramane... cum cureti depunerile din pompa trecand prin ea apa chioara ?
Doar nu o sa cureti circuitul de abur degeaba, chiar daca nu spumezi lapte de loc, doar ca sa vada si pompa putina sare de lamaie ?
(29-03-2026, 19:11)renatoa Wrote: Daaa... e valabila la toate aparatele... doar ca la gearpump e mai valabila ca la cele cu pompa vibratoare
Doar ca, revenind la extrasul acela de manual de mai sus... intrebarea ramane... cum cureti depunerile din pompa trecand prin ea apa chioara ?
Doar nu o sa cureti circuitul de abur degeaba, chiar daca nu spumezi lapte de loc, doar ca sa vada si pompa putina sare de lamaie ?
Logic că depinde și de la aparat la aparat.
Din ce înțeleg eu circuitul de abur are pompa vibratoare deci e circuit separat.
Cât despre circuitul de brew nu vad de ce nu s-ar putea face cu sfânta sare de lămâie, având în vedere că nu e dual boiler sau HX unde rămâne soluție de decalcifiere. Și mai ales că am văzut într-un video că are și un robinet sub el de golire se pare.
29-03-2026, 19:45 (Edited 29-03-2026, 19:45 by renatoa.)
Atunci alegi sa ignori cu buna stiinta acel "Critical Safety Warning" din dreptunghiul gri ?
Nu se cheama ca pierzi garantia ?
Iti desfac mesterii capul de brew, si daca simt cea mai mica aroma de chimicala acolo nu mai au ce discuta cu matale...
Sarea de lamaie ataca unele garnituri, poti dormi linistit ca nu ramane prin vreun ungher ?
Pentru mine, strict particular, ar fi simplu... stiu cum l-as moda... as introduce un T imediat dupa pompa, cu un robinet si furtun pe ramura nou aparuta care sa intoarca "saramura" inapoi in rezervor, si as trece doar prin pompa solutia de lamaitza, care n-ar mai ajunge in capul de brew.
Apoi inchis robinetul, inlocuita in rezervor cu apa chiara si facuta clatirea cum zic ei.
Devreme ce pe Dalla Corte Mina, cu un DFR mult mai sensibil, fara gear pump, userii spun ca fac decalcifiere la doi ani, nu stiu de unde a apărut tema asta la WPM ca ar trebui mai des. Eu am BWT reglat la 2 (cel mai agresiv ar fi la zero) si de 5 luni nu se simte nimic, nu am niciun sunte suspect.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
30-03-2026, 09:58 (Edited 30-03-2026, 10:03 by cyrusct82.)
(29-03-2026, 19:45)renatoa Wrote: Atunci alegi sa ignori cu buna stiinta acel "Critical Safety Warning" din dreptunghiul gri ?
Nu se cheama ca pierzi garantia ?
Iti desfac mesterii capul de brew, si daca simt cea mai mica aroma de chimicala acolo nu mai au ce discuta cu matale...
Sarea de lamaie ataca unele garnituri, poti dormi linistit ca nu ramane prin vreun ungher ?
Pentru mine, strict particular, ar fi simplu... stiu cum l-as moda... as introduce un T imediat dupa pompa, cu un robinet si furtun pe ramura nou aparuta care sa intoarca "saramura" inapoi in rezervor, si as trece doar prin pompa solutia de lamaitza, care n-ar mai ajunge in capul de brew.
Apoi inchis robinetul, inlocuita in rezervor cu apa chiara si facuta clatirea cum zic ei.
Ok
Pompa ca pompa să zicem că-i facem separat, dar termoblocul de brew nu trebuie și el decalcifiat la un moment dat?
@Lyvyoo întreb chestiile astea deoarece nu am chef sa stau cu espressorul pe la curier odată la 2 ani sau poate mai des, altceva era daca eram in Buc
Bineînțeles că nu voi folosi apa de CT cu TDS 600ppm
30-03-2026, 10:23 (Edited 30-03-2026, 10:31 by mihneasusan.)
(28-03-2026, 14:31)cyrusct82 Wrote: @mihneasusan procedura de decalcifiere din manual spune să nu treci soluție prin brew group ci doar apa curata.
Tu ai urmat procedura din manual? Sau ai trecut soluția și prin grup?
Întreb deoarece ieri am făcut și eu comanda și aș vrea să știu la ce să mă aștept.
Pe următoarea pagina apare DESCALING MACHINE
Pagina 19 din manual
Doar ca la clătire am folosit mai multa apa tocmai pentru a elimina orice urma de soluție.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
30-03-2026, 11:19 (Edited 30-03-2026, 11:22 by renatoa.)
(29-03-2026, 20:03)Lyvyoo Wrote: Devreme ce pe Dalla Corte Mina, cu un DFR mult mai sensibil, fara gear pump, userii spun ca fac decalcifiere la doi ani, nu stiu de unde a apărut tema asta la WPM ca ar trebui mai des. Eu am BWT reglat la 2 (cel mai agresiv ar fi la zero) si de 5 luni nu se simte nimic, nu am niciun sunte suspect.
Pai numai si existenta tabelului cu litri in functie de duritatea apei nu este suficient ca sa te puna pe ganduri?
Mai apare asa ceva la alt producator ?
Sincer, eu le-as da un plus pentru onestitate, daca sunt singurii care au pus problema la modul acesta pana acum... pentru ca e corect si asa trebuie pusa: functie de duritate si cantitate de apa trecuta prin instalatie.
Nu luni sau ani, dupa cum considera fiecare... adica lautareste.
LE: Chiar si ce a postat Mihnea este incomplet... au scos duritatea apei din ecuatie.
(29-03-2026, 20:03)Lyvyoo Wrote: Devreme ce pe Dalla Corte Mina, cu un DFR mult mai sensibil, fara gear pump, userii spun ca fac decalcifiere la doi ani, nu stiu de unde a apărut tema asta la WPM ca ar trebui mai des. Eu am BWT reglat la 2 (cel mai agresiv ar fi la zero) si de 5 luni nu se simte nimic, nu am niciun sunte suspect.
Pai numai si existenta tabelului cu litri in functie de duritatea apei nu este suficient ca sa te puna pe ganduri?
Mai apare asa ceva la alt producator ?
Sincer, eu le-as da un plus pentru onestitate, daca sunt singurii care au pus problema la modul acesta pana acum... pentru ca e corect si asa trebuie pusa: functie de duritate si cantitate de apa trecuta prin instalatie.
Nu luni sau ani, dupa cum considera fiecare... adica lautareste.
LE: Chiar si ce a postat Mihnea este incomplet... au scos duritatea apei din ecuatie.
Este luata în considerare o duritate medie a apei, 10 grade germane. În funcție de specificul zonei se adaptează timpul pentru descale.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO
Amestecam prea mult lucrurile. Am mutat aici discutiile despre gear pump in general, daca tot e hot topicul. Pe acest thread va propun sa discutam strict raportat la informatiile despre acest model.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
(19-12-2025, 10:38)Lyvyoo Wrote: Aici este ultimul firmware.
Fabrica a raspuns ca se iese din acel ecran dupa ce se face paddle calibration, apoi restart.
Azi mi-a ajuns și mie.
@Lyvyoo firmware-ul de mai sus este ultimul?
Al meu a venit cu 1.1.44
Sunt foarte plăcut impresionat de ceea ce iese in ceașcă, sincer nici nu mă așteptam să fie diferență atât de mare doar dintr-un împins de apa printr-un puc de cafea . Am făcut 1 espresso cu setarea râșniței de la vechiul espressor folosind profilul "lever machine".
Zgomotul produs de pompa este mult mai mic decât ceea ce se aude in diversele videouri văzute până acum.
1.1.46 am eu, il gasesti aici. Urmatorul update inteleg ca va da viata mai multa padelei, controland debitul. Ar fi extraordinar!
Vezi sa ai setat "reaction time - low" in machine settings, daca vrei sa plece usor cand ridici schimbi presiunea. Mi s epare mai ok asa pt ca nu bruscheaza pucul (daca nu e pe .44 atunci e pe .46)
Cred ca o sa-ti placa mult de tot. Daca tot esti minitechnicus, l-ai putea si desface ca sa vezi ca bine e aranjat interiorul si ce piese serioase are. Din ce vad in clipuri e la ani lumina distanta fata de Fellow Series 1, fie si datorita greutatii duble, care spune extrem de multe. Astia de la WPM sunt genul de fabrica fara investitii masive in marketing deci nu cred ca va fi mare hype in piata pe Primus, fiind un fel de invingator tacut al categoriei best buy in "electronic pressure profiling".
Zgomotul se aude tare aiurea pe inregistrari, inclusiv Razvan crezand ca exemplarul de la mine are vreo problema :) In realitate e un zumzet finut. Banuiesc ca anumite frecvente ale pompei sunt percepute ciudat de catre microfonul telefoanelor si amplificate apoi.
Asteptam impresii pe parcurs, cu plusuri si minusuri.
Să îți fie de bine și spor la joacă !
Sunt foarte curios câte procente poate replica, un profil de levier serios,acest espressor.Poate cei ce îl dețin și au avut în trecut levere, ar putea să ne împărtășească o opinie.
(07-04-2026, 17:59)Lyvyoo Wrote: .... Banuiesc ca anumite frecvente ale pompei sunt percepute ciudat de catre microfonul telefoanelor si amplificate apoi.
Telefoanele, prin algoritmii interni au de obicei tendinta de a amplifica sunetele din zona care este filmata, in timp ce atenueaza sunetele din alte directii.
(07-04-2026, 17:59)Lyvyoo Wrote: Din ce vad in clipuri e la ani lumina distanta fata de Fellow Series 1, fie si datorita greutatii duble, care spune extrem de multe. Astia de la WPM sunt genul de fabrica fara investitii masive in marketing deci nu cred ca va fi mare hype in piata pe Primus, fiind un fel de invingator tacut al categoriei best buy in "electronic pressure profiling".
07-04-2026, 23:41 (Edited 07-04-2026, 23:46 by cyrusct82.)
(07-04-2026, 23:31)alex_b Wrote: fellow e pozitionat ca pret mult sub primus
Păi stai un pic, că și PRIMUS are un preț de 1300-1400$ pe alte meleaguri. Comparam preturile când avem un preț în RO sau macar in EU pentru Fellow.
Asta bineînțeles dacă ajunge pe meleaguri europene
(07-04-2026, 17:59)Lyvyoo Wrote: 1.1.46 am eu, il gasesti aici. Urmatorul update inteleg ca va da viata mai multa padelei, controland debitul. Ar fi extraordinar!
Vezi sa ai setat "reaction time - low" in machine settings, daca vrei sa plece usor cand ridici schimbi presiunea. Mi s epare mai ok asa pt ca nu bruscheaza pucul (daca nu e pe .44 atunci e pe .46)
Cred ca o sa-ti placa mult de tot. Daca tot esti minitechnicus, l-ai putea si desface ca sa vezi ca bine e aranjat interiorul si ce piese serioase are. Din ce vad in clipuri e la ani lumina distanta fata de Fellow Series 1, fie si datorita greutatii duble, care spune extrem de multe. Astia de la WPM sunt genul de fabrica fara investitii masive in marketing deci nu cred ca va fi mare hype in piata pe Primus, fiind un fel de invingator tacut al categoriei best buy in "electronic pressure profiling".
Zgomotul se aude tare aiurea pe inregistrari, inclusiv Razvan crezand ca exemplarul de la mine are vreo problema :) In realitate e un zumzet finut. Banuiesc ca anumite frecvente ale pompei sunt percepute ciudat de catre microfonul telefoanelor si amplificate apoi.
Asteptam impresii pe parcurs, cu plusuri si minusuri.
Aseară am făcut update la 1.1.46
Acum dimineață am făcut 2 espresso cu același profil "lever machine" dar primul espresso cu "reaction time - low" care pe tot parcursul a stat într-un debit de 1-2ml și nu a reușit să respecte graficul setat de profil iar al doilea espresso cu "reaction time - high" care a urcat debitul spre 5ml și a respectat graficul.
Păi stai un pic, că și PRIMUS are un preț de 1300-1400$ pe alte meleaguri. Comparam preturile când avem un preț în RO sau macar in EU pentru Fellow.
Mentionam pe threadul de reduceri, a aparut Primus Slim, l am testat la fabrica in China la WPM. Va fi direct pozitionat in zona de pret Fellow, singura diferenta fata de Primus este ca au implementat ca si Fellow pompa vibratoare, doar asa se poate incadra in acel buget. Si rezervorul este acum incorporat, pentru ca are mult mai mult loc in carcasa. Raman in schimb toate punctele forte Primus, calitatea constructiei, padela de manevrare a debitului / presiunii in timp real, etc.
Deci, happy days pentru pasionati, au de unde alege :)
Mentionam pe threadul de reduceri, a aparut Primus Slim, l am testat la fabrica in China la WPM. Va fi direct pozitionat in zona de pret Fellow, singura diferenta fata de Primus este ca au implementat ca si Fellow pompa vibratoare, doar asa se poate incadra in acel buget. Si rezervorul este acum incorporat, pentru ca are mult mai mult loc in carcasa. Raman in schimb toate punctele forte Primus, calitatea constructiei, padela de manevrare a debitului / presiunii in timp real, etc.
Deci, happy days pentru pasionati, au de unde alegesi
Deci, happy days pentru pasionati, au de unde alegesi
(12-04-2026, 16:30)MagicPenguin Wrote: @razvanMB exista sanse sa aduceti Primus (cel original) si pe alb?
Sansele erau maxime daca WPM ar fi avut aceasta optiune de culoare disponibila. Din pacate, cred ca alb va fi doar pe Primus Slim. In schimb, exista ca noutate pe Primus varianta de full aluminiu - silver, care arata foarte bine, in combinatie cu ZP1 aluminiu evident.