Welcome Back Log In Create Account

Espressorul WPM Primus

@cristi5922  si @renatoa au postat doua link-uri catre acest model de espressor si le redau mai jos.

Dintr-o regretabila eroare am sters postarile lor in loc sa le transfer aici  :( Asa ca va rog sa (re) adaugati eventuale comentarii in continuare.

@cristi5922  postase acest review:

iar @renatoa canalul de YT unde se publicase un live despre espressor (intr-o limba ce nu suporta traducere)

https://www.youtube.com/@okacafeofficial/videos
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Un espressor care merita un topic dedicat.
Din câte am văzut, se încălzește în doar câteva minute într-un mod inovativ: boilerul pana la 60C și după se reglează până la 98C cu un termobloc in grup și încă unu la bagheta de abur.

Ca posesor de levier, sunt încântat de informația că padela oferă feedback "în stilul lui flair58", prin urmare experienta acumulata la dial in pe acest espressor va fi utilă în continuare.
Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE

Reply
Foarte interesant.Sa inteleg ca reglarea temperaturii,a presiunii si a debitului sunt atat de precise?Oricum teama pe car o am e legata de service.Cine se ocupa de service in republica Romania?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Fiind un produs din afara EU, cercetezi matale intai daca are certificarile de rigoare, adica patalamaua CE.
Fara aia nu importa nimeni oficial.
Iar odata importata in EU, suportul local e ultima grija, oricum nu se mai repara nimic... se schimba sau se arunca.

Reply
Am vorbit cu ei pe mail și au zis ca în România se vor vinde prin TasteCrafters. Așadar cred că vom avea suport de nota 10.
Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE

Reply
Da, ei vor fi, anuntasera si in thread-ul lor de reduceri, dar asteptam sa vina Razvan din Brazilia, sa le vina si exemplarul de test si sigur vom face un eveniment ca sa studiem indeaproape espressorul.

Reply
Da, exista WPM Europe, si acolo e anuntat prin toamna:

https://www.wpmcoffee.eu/products/primus...so-machine

Reply
Am mai încercat să cumpăr de la wpm Europe, le-am și scris, fără răspuns. Multe rămân out of stock.

Reply
Sa fie ca un Stone mai ciumeg?

Reply
Ei ,atunci e perfect.Cu aruncatul sunt obisnuit,cu inlocuitul asemenea,asa ca ....,sa fie intr-un ceas bun pentru toti,tineri sau batrani.Totusi ,daca face ce se spune ca face ,asi incerca unul,neavand asa de multi ani in fata.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
https://youtu.be/ofXgeBEpLwU?si=Qt5kO-q9X-RzVzKF

Deși tot în limba nedescifrabilă, sunt multe secțiuni în care se arată funcțiile și stabilitatea termică.

Reply
In caz ca cineva mai vrea sa vada poze cu espressorul; l-am vazut la Vienna Coffee Festival. 

arata interesant si sunt curios ce ofera. Aparent domnii care l-au adus sunt importatori WPM in Austria, au un showroom la sud de Viena.

[Image: 4yrT3mE.jpeg][Image: E8xmSPi.jpeg]t[Image: t2Ygg9k.jpeg]
Sage/Breville Barista Express BES875 // Niche Zero // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max

Reply
Între timp am făcut precomandă la Dropshot.

Reply
Cat este pretul cu reducere de forum?

Reply
De la 11979, 11380 lei am achitat, deci 5% discount

Reply
Cica vine pe la final de octombrie, trebuie neaparat sa facem eveniment sa-l testam. Daca testele SCACE ar iesi ok si va fi si fiabil, vor tremura multe alternative high end. Din pacate pretul nu e pentru toata lumea dar e bine ca exista concurenta in piata si incep sa apara astfel de modele.

Reply
rezervorul e separat de corpul espressor-ului...
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo scale
Brew: Tsumabe/CT62/Orea/V60 porcelain + Timemore Sculptor 078/LL Sweet 64, Pearl 2021
Travel: Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
dap, asa este, iar domnul mi-a zis ca daca as vrea sa il iau sa nu folosesc apa filtrata, ci mai degraba imbuteliata.. Nu am intrat in detalii prea multe pentru ca era multa lume acolo, in schimb am gustat o cafea si am observat ca workflow-ul este destul de interesant.

Pentru referina, pretul aici pentru precomanda este de 1900€ si vine in OCT. A intrat si pe shortlist-ul meu, dar probabil voi merge la o proba in showroom inainte.

(26-09-2025, 13:28)Lyvyoo Wrote: Cica vine pe la final de octombrie, trebuie neaparat sa facem eveniment sa-l testam. Daca testele SCACE ar iesi ok si va fi si fiabil, vor tremura multe alternative high end. Din pacate pretul nu e pentru toata lumea dar e bine ca exista concurenta in piata si incep sa apara astfel de modele.

uite l-au masurat niste Thailandezi deja:
https://www.youtube.com/watch?v=ofXgeBEpLwU

altele - acelasi User, pare a fi un seller de prin Thailanda:
https://www.youtube.com/watch?v=a4xZC_fG2M0
https://www.youtube.com/watch?v=LFpvLZfY4S0
https://www.youtube.com/watch?v=Krg0wBmHadM
https://www.youtube.com/watch?v=xwzFg6ckfEo

dati si voi niste auto translate la youtube  Smile

Reply
Ce vrea sa insemne "lever" la masina asta ? Huh
Pe langa faptul ca nu vad nici o maneta, profilele alea cel mai probabil sunt realizate cu o pompa controlata de un procesor... nimic manual...
Daca vrea sa fie clapeta aia care o rotesti stanga dreapta... atunci ... beep... censored... zero lever user experience.

Reply
are profile de extractie in functie de ce ai vrea sa mimeze, printre care si stil "lever" aparent, iar maneta aia poate fi si cu rol de "flow control".

Aparent are si functiile acelea smart de salvare a profilului, in schimb nu stiu daca vine cu vreo aplicatie, asa ca poate ma duc sa il vad saptamana viitoare mai in detaliu.

Ma rog, naiba stie de el momentan, doar in Asia de Est sunt videouri, ca cele de mai sus.

Reply
Stil lever pentru mine ar insemna o maneta stil joystick, sa zicem ceva plasat lateral ca la slot-uri.
Ar putea avea si force feedback, pentru mai mult realism, gasesti asa ceva si in controlere simulator auto/zbor la pret cat 1/10 din masina asta.
Clapeta aia in primul rand este neergonomica in ultimul grad, nu ai nici o precizie de miscare cu bratul in aer fara nici un suport... nu o sa gasesti un astfel de reglaj in nici un echipament care se respecta.

Reply
Eu din ce am tot studiat înțeleg că face pressure control, tu dictând din clapetă ce target pressure să atingă poma. Am văzut că are și 3 setări de responsivitate, dar latența este cam de o secundă.

Eu îl văd util doar împreună cu un shot mirror fiindcă de obicei profilez fluxul pe F58 (cu ajutorul presiunii), iar ceea ce văd pe bottomless este foarte util în acest sens.

Din clipuri am văzut că reține ultimele 10 extracții, putând ulterior salva fix profilul abordat la una din ele (dacă spre exemplu "s-a nimerit" un shot excelent în mod accidental), dar se poate crea și un profil complet manual dacă asta se dorește. Pentru rapiditate în prepararea succesivă a mai multor băuturi cu lapte, văd foarte utilă funcția de memorie sau profil predefinit, astfel se poate spuma laptele cât timp curge shotul.

@renatoa probabil prin "lever" vor să evidențieze posibilitatea de a profila după bunul plac, orice pressure curve.

Reply
Un review video detaliat apărut zilele trecute:

Reply
Dupa mai multe luni de asteptare a sosit.

La prima vedere este un espressor solid, cu mult metal si atentie la detaliu. Am fost placut surprins de incalzirea in fix 5 minute si grila tavitei pentru apa care sta pe suporti de cauciuc ca sa nu vibreze.

Inca de la primele shoturi am reusit sa obtin rezultate cel putin la fel de bune ca pe Flair 58. Consider ca merita pretul si se potriveste foarte bine celor ce doresc profilare. Interfata este usor de utilizat, foarte simpla si intuitiva.

Momentan nu am descoperit minusuri.

[Image: IMG-0664.jpg] [Image: IMG-0665.jpg] [Image: IMG-0666.jpg] [Image: IMG-0667.jpg] [Image: IMG-0663.jpg] [Image: IMG-0662.jpg] [Image: IMG-0661.jpg]

Reply
Felicitari pentru achizitie si cat mai multe cafele reusite !

Reply
felicitari! Si eu il am pe shortlist alaturi de Bianca (inca). L-am testat  la o cafenea, este super silentios si mi-a placut interfata. Cum te impaci cu acesoriile si faptul ca nu ai incalzitor de cupa? Merge PF-ul de la flair la WPM?

Reply
Va multumesc!

Pana acum nu am avut probleme cu nimic din accesoriile incluse sau ce aveam deja. Totul functioneaza excelent. In pachet are si un tamping mat calitativ, proiectat pentru coltul mesei, impreuna cu 2 site mai mici si una ce pare a fi 18g de precizie (plus cea blind).

Portafiltrul lor are urechile mai subtiri, cel de la flair nu a incaput. Am ales sa achizitionez separat portafiltrul bottomless, dar am mai vazut ca si cei de la Muvna au unul dedicat pentru WPM primus.

Ambele portafiltre pe care le am acum au acomodat excelent toate sitele mele IMS si VST, inclusiv cea de 25 de grame.

Pe parte de incalzitor nu ii duc lipsa fiindca nu-mi plac deloc lichidele prea fierbinti. Intotdeana prefer espresso dintr-o ceasca de latte. Partea buna este ca pe espressor pot fi stocate cesti, iar carcasa lui ajunge pe la 40-45 de grade destul de repede. Pompa nu transmite deloc vibratii catre carcasa, deci un utilizator ce doreste ceasca preincalzita nu va avea emotii ca o sa cada de pe espressor.

O aditie foarte buna pentru bautorii de lapte alternativ este ca puterea aburului poate fi reglata in 7 nivele. Adesea am patit ca in latiera mica de 330ml sa nu pot spuma 120-150g de lapte de ovaz fiindca aburul la puterea maxima ar face doar bule prea mari.

Reply
Mulțumesc mult echipei și lui Cătălin pentru surpriza minunată de astăzi!!! Sunt incantat de aparat. Pare diferit de Bianca în extracția în care urmăresc același workflow. Nu știu dacă sita face diferența dar pentru mâine voi folosi IMS ul de pe Bianca. Amarul ușor prezent în cafeaua extrasă pe Bianca nu mai există aici. Pe de alta parte am pierdut si din aciditatea vibranta, lucru de care nu sunt atat de fericit. Posibil sa fie temperatura grupului, Bianca la 89 avand maxim 87 real iar pe WPM 89 s-ar putea sa fie chiar 89. Maine voi incerca o extractie la 86 pe WPM cu sita IMS.
Încă odată, mulțumesc Răzvan, mulțumesc mult Cătălin!!!
[font][font]Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO[/font][/font]

Reply
@cristi5922 sunt curios in comparatie cu flair cum este, avand in vedere ca s asta face pseudo-profiling..

@mihneasusan urmaresc comparatia Bianca-Primus, le am pe amandoua pe lista de urmatorul

Reply
Ok. Voi reveni cu detalii dar abia săptămâna viitoare. Nu vreau sa trag concluzii pripite.
[font][font]Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO[/font][/font]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)