Welcome Back Log In Create Account

China vs Italy

Cine sa inoveze ?
https://informat.ro/international/italia...ave-113536

Reply
Modelele sunt radical diferite. Piata exista, cerere la fel. De ce ai ucide un model care inca se vinde?
Sa ne uitam ca inca exista Moka? Exista capsule care usureaza enorm prepararea: ai pus capsula si in 10-15s ai cafeaua.
Exista sousvide. Si totusi lumea insista sa faca “artizanal” carnea pe tratar sau la tigaie.
Exista aplicatii de muzica, studiouri, inclusiv AI. Si totusi preferam concertele live.
Exista CD, DVD, SACD… Si totusi sunt preferate viniluri?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
ar trebui doar sa fie un motiv de bucurie, pentru ca ai de unde alege si nu trebuie sa alegi doar x varianta (fie ea buna sau rea). mi se pare ca agresivitatea/ura asta catre un produs sau altul nu face decat sa incerci sa-ti demonstrezi tie ca ai facut alegerea corecta
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(28-03-2026, 23:45)cyrusct82 Wrote:
(28-03-2026, 22:46)alex_b Wrote: Update de software? Sau update de aparat?

Vezi măi Alex? Cum chinezul poate și din soft pe când italianul poate numai din "pagaie" la un +500€ și schimb de aparat.

Ce pot sa zic, te felicit! N-ai inteles nimic

p.s cred ca pot fi mutate pe topicul china vs restul universului
Profitec Go, Fiorenzato Allground Sense

Reply
(29-03-2026, 10:22)RazvaNNN Wrote: nu inteleg de unde atata ura pentru italiene sau pentru chinezesti. fiecare e liber sa aleaga ce isi doreste

Nu e ură
E pur și simplu adevăr.... care deranjează... Știu
Normal că fiecare alege ceea ce își dorește, dar când văd atâta ură față de aparatele chinezești și când unii le caută orice chichiță precum cea cu decalcifierea....... Ce mai e de spus?
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) e tot cu E61, nu…? Smile
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(29-03-2026, 12:42)Mihai L Wrote: Vibiemme Domobar Levetta (Piccolo) e tot cu E61, nu…? Smile

Corcitură cu chinez (PID Rex c 100) și cu ceva românesc flow device

Reply
@cyrusct82 părerea mea este ca nu avem niciunul dreptul de a judeca absolut nimic.Aici este o comunitate de pasionați, și fiecare își exprimă opiniile personale pe diverse teme de discuții.Unii mai asertivi, alții mai distanți, însă împreună formăm o comunitate frumoasă.Fiecare dintre noi are un set de valori și se ghidează în primul rând după posibilități financiare când aleg echipamente, însă cu toții vrem ca la sfârșitul zilei să obținem cel mai bun raport calitate preț. Unii pe aici cu setup-uri de peste 15.000€ alții cu setup-uri de câteva sute de lei, respect pentru absolut toți.
Nici eu nu sunt un fan declarat echipamente Asia Style dar asta nu înseamnă ca nu am aruncat câțiva bani la birou pe un AVX DB1 și o conică DC63, pentru ca își fac treaba.Nu cred ca e cineva pe aici care să zică nu cumpăra Italia sau nu cumpăra China.
Acest espressor din topic, consider ca este unul foarte performant, vine pe un canal de încredere, recomandat de însuși Răzvan de la Drop, iar cine are posibilitatea să îl cumpere, să o facă fără urme de îndoială. Dar nu aș arunca cu pietre inca, în cei ce preferă note tradiționale, și espressoare clasice @renatoa & grup E61!
• Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic • 

Reply
Scuze pentru offtopic, dar:
De ceva vreme e o atmosfera foarte ostila pe forum, multe topicuri au o energie foarte negativa si respingatoare. Prea multe discutii care implica ura in loc de acceptare ca exista o piata pentru toata lumea, si la un moment dat or sa ramana pe aici doar cei cu gura mare care se vor aproba intre ei. E fix la fel ca discutia intre Apple vs Android unde si unii si altii arunca cu rahat in loc sa isi cumpere fiecare ce ii place si sa isi vada de viata
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity

Reply
Asa este si am mai scris asta de n ori, plus reporturi primite. Nu inteleg de ce unii colegi vad forumul ca un loc de varsare a frustrarilor sau de revarsare a hate-ului. Putem face comparații de orice fel dar păstrând un ton calm, explicativ, tehnic, argumentat. Am sustinut si eu la randul meu unele echipamente made in China, mai ales rasnite dar si espressoare, insa nu m-am certat cu nimeni care are Eureka Specialita sau Ceado sau Macap, rasnite care in opinia mea nu prea isi mai gasesc rostul la ce piata chinezeasca pe 64mm  (Df-urile, j64, Sculptor etc).

Va rog mult de tot sa aveti in vedere ce am zis mai sus. Lumea e satula de încrâncenarea de pe social media, iar cine vine aici o face pentru a se relaxa citind opinii umane nu sinteze AI, cautand dialoguri ca la o cafea intre pasionati. Probabil e si vina mea ca nu ne organizăm mai mult în toată tara pentru a ne vedea mai des. E cu totul altceva cand schimbi si personal opinii, nu mai ai impresia in forum ca discuti doar cu niste nume de useri anonimizate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Eu unul am fost gresit inteles de catre cei care arunca cu noroi in orice e european. Nu ma deranjeaza ca e made in china, mai degraba mintea mea cauta un produs care sa aiba o reputatie cat mai buna care de multe ori o castigi cu timpul. Din acest motiv urmaresc cu atentie si branduri ca wpm si ca wendougee, pe masura ce trec anii si vor deveni mai consacrati un pic , va castiga increderea si in cumparatori ca mine spre exemplu

Reply
(29-03-2026, 13:05)andreicosd Wrote: Scuze pentru offtopic, dar:
De ceva vreme e o atmosfera foarte ostila pe forum, multe topicuri au o energie foarte negativa si respingatoare. Prea multe discutii care implica ura in loc de acceptare ca exista o piata pentru toata lumea, si la un moment dat or sa ramana pe aici doar cei cu gura mare care se vor aproba intre ei. E fix la fel ca discutia intre Apple vs Android unde si unii si altii arunca cu rahat in loc sa isi cumpere fiecare ce ii place si sa isi vada de viata

sunt exact de aceeasi parere. problema este ca eu pot citi printre randuri, insa un nou venit pe forum poate intelege gresit ce alegere sa faca atunci cand cineva ii spune adevarul absolut cu atata inversunare. de multe ori ma abtin sa comentez si asa cum ai spus si tu or sa fie aici doar opiniile celor mai "hateri"
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2

Reply
Eu nu cred că e vorba despre atmosferă ostilă sau energie negativă. Daca suntem sensibili trecem peste.
Problema grava e că facem recomandări sau afirmații fără a avea o bază minimă de cunoștințe tehnice. 
Vine un user care poate dorește să achiziționeze și să afle ceva cat de cat despre aparat și citește topicul despre WPM PRIMUS de exemplu, nu-i așa că fuge când vede acolo că trebuie decalcifiat des? Dar lumea scoate din context că a fost folosita apa din rețea, că aparatul este folosit la ~10-12 băuturi zilnic

Reply
daca atmosfera nu este ostila sau negativa, ce rost a avut comentariul tau pe threadul de vanzare la acel Dalla Corte Studio?

Reply
O glumă, daaaaa daca emoticon-ul nu a sugerat asta.
Văzusem că era interesat de WPM PRIMUS colegul ca să-ți traduc

Reply
(29-03-2026, 13:43)cyrusct82 Wrote: Eu nu cred că e vorba despre atmosferă ostilă sau energie negativă. Daca suntem sensibili trecem peste.
Problema grava e că facem recomandări sau afirmații fără a avea o bază minimă de cunoștințe tehnice. 
Vine un user care poate dorește să achiziționeze și să afle ceva cat de cat despre aparat și citește topicul despre WPM PRIMUS de exemplu, nu-i așa că fuge când vede acolo că trebuie decalcifiat des? Dar lumea scoate din context că a fost folosita apa din rețea, că aparatul este folosit la ~10-12 băuturi zilnic

Stai un pic ca nu inteleg. Asta cu decalcificarea ramane valabila la o pompa gear nu? Ramane un aspect de inteles la aceste aparate

Reply
Asta cu decalcifierea e valabilă la toate aparatele in funcție de apa folosita și de numărul de băuturi preparate.

Reply
(29-03-2026, 13:33)alex_b Wrote: Eu unul am fost gresit inteles de catre cei care arunca cu noroi in orice e european. ....

Tipul asta de comentarii sunt cele care provoaca pe forumuri. Daca cineva vine cu anumite argumente in favoarea uneia sau alteia dintre parti, cei care nu stiu sa raspunda pe baza altor argumente vin cu astfel de postari. Daca cineva nu e de acord cu tine inseamna ca arunca cu noroi in ce ti-ai cumparat?

(29-03-2026, 11:24)Mihai L Wrote: Sa ne uitam ca inca exista Moka?

Oare de ce in Ialia, unde sunt fabricate cele mai cele dintre espressoare, majoritatea folosesc acasa Moka in loc de espressor, fie el italian sau chinezesc?  Sleepy

(29-03-2026, 11:24)Mihai L Wrote: Exista aplicatii de muzica, studiouri, inclusiv AI. Si totusi preferam concertele live.
Exista CD, DVD, SACD… Si totusi sunt preferate viniluri?

Aici e alta discutie, pana unde si cum se poate integra in arta progresul tehnic, astfel incat creatia respectiva sa nu devina ceva efemer doar  comercial.

In contrele despre espressoare italia vs china, este altfel, supararea unora se manifesta din cauza ca nu pot furniza contraargumente, in favoarea alegerilor personale, in cadrul unor discutii de obicei tehnice.  Evident ca pentru echipamente complexe cum sunt espressoarele despre care se discuta e important si suportul client.

Pana la urma e treaba fiecaruia ce alege si orice am alege azi, maine posteaza cineva ca se putea alege ceva mai bun pe bani mai putini. Smile

Reply
Apropo de discutiile de aici, uitati-va vreo 20 min la bucata asta de la min 27, unde Vlad Micsunescu, poate cel mai bun om de review auto din Romania, povesteste despre diferentele China vs Europa in materie de fabricatie de masini. E mult mai complexa industria auto fata de espressoare, dar putem vedea o pozitie echilibrata despre stilul chinezesc de fabricatie, cu bune si rele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Oarecum offtopic - De acord, dar autorul de multe ori se pierde in detalii, Gemini face minuni daca ii dai linkul si ii spui sa sumarizeze.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Nu poti stii ce detalii sunt importante pentru fiecare...

Reply
Omul vorbeste...omeneste :) Asta imi place la el, dincolo de rezumate AI.

Reply
Dupa parerea mea,
China face multe aparate bune, iar pretul este de obicei mai mic de jumatate din pretul unui aparat similar produs in UE. Cine se pricepe si stie ce cumpara, poate sa comande direct din China si va reduce si mai mult pretul platit, dar va fi nevoit sa renunte la garantia in tara.
Problema este ca in China se fac foarte multe tipuri de aparate si nu toate sunt ok. Daca nu te pricepi, este destul de greu sa alegi graul de neghina si risti sa te pacalesti. Aici cred ca membrii forumului pot sa ajute incepatorii la luarea unei decizii de cumparare cat mai avizate, prezentand cat mai corect aparate din oferta europeana si oferta chinezeasca cu bune si cu rele in bugetul precizat.
Trebuie tinut cont si ca oamenii sunt diferiti. Eu de ex pot bea cafeaua facuta cu un aparat care costa sub 100 euro si nu ma deranjeaza carcasa din plastic si alte limitari, altii doresc mai mult si sunt dispusi sa platesca pentru o carcasa din inox, un boiler mai mare, doua boilere, levier, pid, profilare, etc. Fiecare avem propriile criterii care conteaza mult in luarea unei decizii.
Faptul ca eu recomand un AVX DB1X chinezesc in defavoarea unui GC italian nu inseamna ca arunc cu noroi in produsele italiene sau ca nu-i respect pe cei care au optat sa cumpere un GC sau ca fac apologia tuturor produselor chinezesti in defavoare celor italiene.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Dupa mine, punctele slabe ale marfurilor chinezesti sunt urmatoarele:
- calitate slaba a materialelor
- lipsa informatii relevante
- traduceri “gresite”
- lipseste un control al calitatii serios
- lipsesc standarde de calitate
- lipsa garantie “standard”
- multe produse sunt copii ale unor produse cunoscute, dar executate cu alte materiale si fara standarde. Sunt facute mai mult “sa semene cu” decat sa faca acelsi lucru, eventual mai bine
- vanzarea din China ocoleste ANPC

Singurul punct forte e pretul. Atentie insa, cu atatea puncte slabe riscul e sa fie anulat chiar si asta.
Pe ici, pe colo, unele produse vin oficial in tara, pe canale legale. Acolo deja e alta poveste, nu l-as mai socoti un produs “chinezesc” decat ca provenienta.

Reply
Asa o fi ?
Eu nu ma pricep, dar din ce am vazut, se cam cumpara espressoare si rasnite chinezesti si lumea este multumita de ele. Am vazut ca au inceput sa se vanda icoane italiene si sa se cumpere aparate chinezesti.
Prajitorul Skywalker costa 500 euro si a aparut cand pe piata un prajitor asemanator costa minim 2000 de euro. Inca prajesc cu el si nu simt ca este chinezesc.

,, Pe ici, pe colo, unele produse vin oficial in tara, pe canale legale. Acolo deja e alta poveste, nu l-as mai socoti un produs “chinezesc” decat ca provenienta ,,

Eu cred ca Mihai a scris asta din diplomatie sa nu deranjeze sponsorii.
Credeti ca daca cumperi espresoare si rasnite chinezesti din tara (de la Barshaker si altii ) devin mai bune ? Creste calitatea materialelor, nu mai sunt copii care doar seamana cu originalul ?
Poate ca adevarul este altul. Poate chiar sunt bune de la bun inceput. Poate europa a dormit si china ne-a intrecut. Sa fie posibil ? Se vede ca da.
Pretul la produsele chinezesti nu este mic, doar ca este fara adaosul de icoana europeana. Marketingul european incearca de zeci de ani sa ne convinga ca se poate bea o cafea buna acasa doar daca cheltuim pe aparatura o caruta de bani. In tarile europene unde banul se castiga usor, merge. In china nu merge.
Acestea sunt doar pareri proprii.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Nu e vorba de deranjat sponsorii aici…
Ideea este ca atunci cand vine pe canale oficiale vine si cu indeplinirea clara a unor standarde. De la garantie pana la materiale si constructie.
Abia atunci putem compara produsele…

Reply
Pe mine m-ai pierdut
Cum se schimbă materialele și construcția unui produs atunci când vine pe canale oficiale? Huh Daca e același produs venit de la aceeași fabrică, schimbată în unele cazuri doar emblema/sigla (probabil psihologic da, se schimbă, pentru unii).

Reply
In ce domeniu lucrezi, daca nu sunt prea indiscret? 
Din punctul meu de vedere se vede clar ca nu ai tangenta cu domeniul productiei, indiferent de produsul final.

Iti dau in exemplu de piesa, un senzor banal ce vine asamblat in masini. Exact aceeasi piesa, cu acelasi cod o gasesti si la Daimler dar si la grupul PSA. Senzorul, dupa ce este produs este testat, ce trece de 50% este considerat OK. Intre 50%-65% modelele basic de la PSA, 65%-80% modele mai rasarite tot de la PSA si ce trece de 80% merge la Daimler.

Daca ridici capota masinii o sa vezi acelasi senzor si o sa ramai cu impresia ca si masina x de la PSA are piese la fel ca Daimler. 

Chiar nu ai cum sa faci diferenta, cum ziceam piesele au acelasi cod.
Starseeker (AK74 & Edge Plus) + Rocket R58 + Hottop

Reply
Pai stai un pic că pe auto........
Tot în domeniu tehnic, automatizări
Totuși se vorbea de râșnițe și espressoare
Una e când fabrica europeană
are comenzi speciale date în China și alta e când "canalul oficial" face doar import. 
De exemplu Apple una e când ei le fabrică în China și alta era daca le importau din China. 
Nu poți să-mi spui de exemplu că WPM produce special cu anumite specificații espressoare pentru Tastecrafters, același exemplu este valabil și pentru restul.

Reply
@CosminN
Inteleg din ce zici, ca senzorul de la Daimler se fabrica tot in china pe aceleasi masini si utilizand aceleasi materiale ca si cel de la PSA. Doar rigoarea controlului de calitate le diferentiaza ? Depinde si ce anume se testeaza la acel senzor. Eu speram sa fie declarate ok doar cele care trec 100% testele de calitate.
Pe mine m-ai convins sa cumpar doar mercedes.
La espressoare se aplica ?
Vindeau elvetienii un levier casnic la pret de 20.000 euro ala o fi destul de bine testat ?
Oare sa renunt la DL pentru el ?
Eu incerc sa spun doar ca fiecare are propriile criterii de selectie. Fiecare va cumpara ce ai place.
Dar eu sustin ca se poate bea o cafea buna acasa si utilizand aparatura chinezeasca mai de buget fara a fi nevoit sa faci credit la banca daca te documentezi bine inainte de a cumpara.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)