Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect
China vs Italy - Printable Version

+- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum)
+-- Forum: Espressoare, rasnite si accesorii (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare-rasnite-si-accesorii)
+--- Forum: Espressoare (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espressoare)
+--- Thread: China vs Italy (/Thread-China-vs-Italy)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

China vs Italy - cyrusct82 - 02-02-2026

Se pare că începe atacul chinezilor și pe partea de espressoare după cum veți observa în videoul următor.
https://youtu.be/4YscCqyV-VI?si=j0Ok75vpNhBa3-jc

Și noutățile de la Italy ca să fie lupta corectă
https://youtu.be/jqidheC4Vbw?si=ox2-LM1EUd9mRjUF

RE: China vs Italy - bx3m - 06-02-2026

O intrebare si mai pertinenta este: ce inseamna foarte exact "Made in Italy"? Ca daca avem componente facute in China care doar se asambleaza in Italia... Si stiu cum procedeaza italienii referitor la productii de diverse...

RE: China vs Italy - renatoa - 06-02-2026

O parere pertinenta, de la unu care toata ziua face si desface, nu doar gusta si da verdicte.

... interesanta coincidenta, postat la doar cateva zile dupa lansarea topicului Smile

RE: China vs Italy - Florinush - 06-02-2026

Pertinent cică, să îi controlez cv-ul, dacă are ceva diplome îl urmăresc.
Doar așa ca fapt divers, că unii dați gratuit cu "hate" către unii membri care iau lumină de la oameni pe care nu îi plăceți și veniți cu clipuri de la oameni care nici nu știu să facă cafea. Acest individ are sau avea un clip de prezentare la un aparat ninja, s-a cam pierdut în detalii doar ca să fie printre primii care îl prezintă. Deh, graba strică treaba, aceea pertinentă. L-a refăcut după ce a fost umplut cu "thumbs down".
Mda, mulțumim de "lumină" :-)

Țin minte cum mulți se fereau de Ssang Yong/KMG crezând că producătorul este chinezesc și uite acum ce de mașini chinezești sunt peste tot, nu mai este nicio rușine să conduci așa ceva :-) Desigur din aceeași bani iei ceva teoretic mai dotat decât oferta europenilor care .. birocrație/lentoare/suprataxări/suprareglementări/samd
Dacă din toată birocrația asta am rămâne cu o reglementare strictă a "dreptului de a repara" și producătorii cu renume (nu toți, dar mulți) ar renunța la șmecheriile care fac aparatele să se strice la scurt timp după expirarea garanției am fi câștigați, cu adevărat.
În acest moment consider că diferența o face importatorul/distribuitorul. Dar sunt unii deranjați de "intermediari" și că trebuie să mănânce și gura lor ceva :-)

RE: China vs Italy - edri - 06-02-2026

In cadrul deschiderii jocurilor olimpice din Italia, ca element reprezentativ pentru ei, printre altele am vazut moka pot, nici un espressor  Tongue

RE: China vs Italy - renatoa - 07-02-2026

Si cum Bialetti a fost vandut la chinezi...

RE: China vs Italy - renatoa - 04-03-2026

... versus... what ? Confused

https://www.revoblog.ro/brand-japonez-televizoare-made-in-china/

RE: Lelit MaraX3 ( V3 ) Pagaia 2026 - renatoa - 14-03-2026

Revenind la preturi, este explicabil de ce insusi comerciantii sunt factorul esential care impinge piata catre produsele china... pentru ca li se permite marje de adaus inimaginabile pentru produsele europene.
Discutam in postarile recente de o plaja de 20-30% intre diverse masini europene, in timp ce la cele chinezesti se practica lejer adaos si 200-300% !, chestie demonstrata recent cu exemple...
Aspect care oricum se putea banui din nivele de discount in perioadele de promotii, care au depasit de mult 50%, iarasi inimaginabil pentru produse europene.

Si apropo de motive de bucurie... in cazul celor chinezesti chestia e ca orice persoana fizica are acces la aproape orice la un pretul foarte apropiat de cel la care se face importul, asa ca ... cui nu-i convine cu cat il vede pe piata locala, si este suficient de temerar ca sa renunte la garantie, argumentul fiind o diferenta de pret la care oricand isi poate lua altul in schimb... o poate face.
Cand o sa pot sa iau direct din fabrica de la Lelit o masina cu 50% discount, atunci inseamna ca ceva s-a schimbat.
Dar atat timp cat ei isi apara modelul de afaceri bazat pe retelele de dealeri, e clar ca n-au iesit din epoca ... de trista amintire.

RE: China vs Italy - Lyvyoo - 16-03-2026

Eu nu cred ca se poate construi un business de espressoare doar vanzand la poarta fabricii, fie ea offline sau online. Mai ales din China dar e valabil si pentru Europa. Uita-te la ce ingroapa cel mai mult imaginea unui brand in acest domeniu - service-ul, garantia, postgarantia. Omului i se strica aparatul azi si vrea reparatie maine daca se poate, gratuit timp de doi ani de zile. In plus, cu cat espressorul este mai scump cu atat omul are nevoie de consiliere mai aprofundata si grija mai mare. Cine da o suma considerabila de bani pe un aparat (si aici termenul "considerabil" e diferit in functie de venituri)  si deja are niste sunete suspecte sub carcasa (sau i se pare ca are), doreste o fiinta umana la capatul celalalt al firului din tara lui, ca sa discute, sa se duca sa testeze daca intr-adevar asa este sau macar sa empatizeze cineva cu el dpdv tehnic, sa aiba siguranta ca are o autoritate nationala gen ANPC care sa il apere. 

Eu sunt sigur ca fabricile si-au facut acest calcul si ar fi foarte incantate sa puna la ele pe site produsele, fara costuri suplimentare. Dar amploarea business-ului ar fi mult mai mica. Or, asta inseamna comenzi mai putine, rulaj mic si costuri mai mari pentru componente. Si avem exemplul Hedone, chiar la noi in tara. Rasnita buna, oameni capabili dar vand direct fara dealeri, astfel ca nu au vanzari impresionante incat sa cumpere camioane de piese si sa fabrice Honne la jumatate din pret, poate. Conteaza mult unghiul din care privim vanzarea la "poarta fabricii", caci s-ar putea sa cadem in extrema cealalta.

RE: China vs Italy - renatoa - 16-03-2026

Nu am zis doar la poarta fabricii... ci sa am ambele optiuni.
Daca nu vreau sa platesc garantie si lantul de intermediere, si sa imi asum riscurile, sa pot face asta.
La produsele chinezesti am optiunea asta, la cele europene nu.

RE: China vs Italy - CosminN - 16-03-2026

Pentru ca la un produs chinezesc, de cele mai multe ori, producatorul nu are nicio problema legata de "furtul tehnologiei", ba din contra in China este chiar incurajata impartasirea informatiei odata dobandita.

RE: China vs Italy - alex_b - 16-03-2026

(16-03-2026, 13:53)renatoa Wrote: Nu am zis doar la poarta fabricii... ci sa am ambele optiuni.
Daca nu vreau sa platesc garantie si lantul de intermediere, si sa imi asum riscurile, sa pot face asta.

Tu nu ai nici o problema sa nu platesti garantie pe aparate sub 200 de euro. Acolo nici eu nu am, dar la restul care sunt mai scumpe nu stiu cine isi permite luxul de a nu avea garantie

RE: China vs Italy - renatoa - 16-03-2026

(16-03-2026, 15:03)CosminN Wrote: Pentru ca la un produs chinezesc, de cele mai multe ori, producatorul nu are nicio problema legata de "furtul tehnologiei", ba din contra in China este chiar incurajata impartasirea informatiei odata dobandita.

Chiar mai credeti povestile astea ca in produsele de larg consum china ar fura tehnologie ?
Sunt ramuri intregi unde au depasit vestul cu cativa ani avans... unii nici acum nu se dezmeticesc ce i-a lovit ...
De ce sa mai furi cand poti cumpara? Sony TV e chinezesc acum, vezi mai sus.

(16-03-2026, 15:05)alex_b Wrote:
(16-03-2026, 13:53)renatoa Wrote: Nu am zis doar la poarta fabricii... ci sa am ambele optiuni.

Tu nu ai nici o problema sa nu platesti garantie pe aparate sub 200 de euro. Acolo nici eu nu am, dar la restul care sunt mai scumpe nu stiu cine isi permite luxul de a nu avea garantie

N-am avut problema sa cumpar o masina de 450$, aparitie noua, zero review-uri... de fapt nici acum nu are vreunul de la guristii consacrati. Aia nu se scoala din pat pentru chestii sub 1500...
Pana la ea nu am luat altceva tocmai pentru ca erau prea scumpe pentru ce faceau. Nejustificat de scumpe.
De acestea din urma nu prea se mai vorbeste de loc... probabil asa va fi si cu italienele in scurt timp...

RE: China vs Italy - alex_b - 16-03-2026

(16-03-2026, 15:20)renatoa Wrote: De acestea din urma nu prea se mai vorbeste de loc... probabil asa va fi si cu italienele in scurt timp...

Sunt convins

RE: China vs Italy - edri - 16-03-2026

Nu cred ca in Europa se poate vinde ceva legal fara sa oferi suport client, fie ca vrea sau nu vrea clientul  Wink

Cat despre ipocrizia cu asa zisul furt intelectual, e doar o consecinta a furtului fortei de munca, corporatiile s-au dus in China cu gandul ca aia vor munci toata viata pe 3 boabe de orez.  Arrow Intre timp chinezii au vazut, au invatat si acum concep si produc singuri diverse echipamente.

Pe de alta parte e bine ca mai exista fanii brandurilor consacrate, oameni dispusi sa plateasca de cateva ori mai mult pe eticheta, daca dispar brandurile istorice cu preturile lor umflate probabil ca nici produsele chinezesti nu vor mai fi la preturile de acum.

RE: China vs Italy - Mihai L - 17-03-2026

Astea sunt legile.
Partea cu garantia responsabilizeaza producatorii, dar nu vad ca ati realiza asta.
Costurile cu manopera si piesele inlocuite sunt decontate de producator si sunt cheltuieli suplimentare. Ma tem ca la chinezi nu vedem asa ceva…

Sunt niste modele standard de comert. Cand vorbim de produse mai scumpe (nu scobitori), vrei sa asiguri suport pentru client, un service corespunzator, sa asiguri si un nivel OK la venituri astfel incat sa nu se canibalizeze singuri distribuitorii, sa furnizezi piese originale prin canale sigure si controlate. De ce sa nu se vanda Niche0 la Crf? Sau la Ddmn?
Ma mir ca nu vreti si masina la poarta fabricii, luata asa cum e. E cumva stricata? Ti-o repari singur, dar macar o iei la 50% din pret, cu 0 garantie. Daca e foarte proasta, mai iei una si tot iesi mai ieftin. Sau poate nu, astea-s jocuri de noroc.

(16-03-2026, 19:35)edri Wrote:
Cat despre ipocrizia cu asa zisul furt intelectual, e doar o consecinta a furtului fortei de munca, corporatiile s-au dus in China cu gandul ca aia vor munci toata viata pe 3 boabe de orez.  Arrow Intre timp chinezii au vazut, au invatat si acum concep si produc singuri diverse echipamente.
Tot furt intelectual se cheama… Pe langa faptul ca nu se produc in aceiasi parametri, cu aceleasi materiale. Si cu acelasi control de calitate. Pentru ca iese mai scump.
Iar țugulanii vor Adidas la 50 lei perechea si treling Nike la 100. Sunt proaste, de plastic, dar vecinul vede sigla si e suficient. Normal ca nu te crede nimeni ca ceasul de la mana e de 50.000 euro, e un fals de 50 lei.
Iar pe de alta parte, chiar crezi ca s-au dus toti peste chinezi si i-au exploatat pe nimic??? Pe romani crezi ca ii exploateaza strainii? Nu, le da un salariu normal sau chiar mai mare. E drept, ies mai ieftin decat la o fabrica in Germania.

Multi nu inteleg ca obiectele si serviciile nu ies din palaria unui clovn. Cand stai si scoti un produs bun dupa ani buni de munca si costuri, e normal sa vina cineva si sa-ti fure aceasta munca? Pentru ca asta e furtul intelectual. De asta exista patentele.
Un costum de haine din Obor nu cade pe tine ca unul de firma. Iar croitorul ala e platit al naibii de bine, nu ca un chinez care taie cum a gasit el pe Google.

(16-03-2026, 15:20)renatoa Wrote: Chiar mai credeti povestile astea ca in produsele de larg consum china ar fura tehnologie ?
Sunt ramuri intregi unde au depasit vestul cu cativa ani avans... unii nici acum nu se dezmeticesc ce i-a lovit ...
De ce sa mai furi cand poti cumpara? Sony TV e chinezesc acum, vezi mai sus.

… Pai daca sunt asa de buni, de ce cumpara branduri de renume? Sony. Volvo. Etc…
Surprinzator, nu?
Sa cumpere Sony si sa le scoata complet produsele. OK, vor fabrici in UE ca sa evite taxele. Au cumparat o firma proasta, scot elementele complet si produc in UE produsul chinezesc… Mai bun si mai frumos…

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 21-03-2026

Chinezii vad că au intrat și pe la noi cu aparatură ieftina
https://www.emag.ro/espressor-hibrew-h21-sistem-dual-pompa-control-temperatura-pid-presiune-9-bar-rezervor-apa-1-8l-culoare-argintie-6975702151203/pd/DHWFHM2BM/?utm_campaign=share_product&utm_source=mobile_dynamic_share&utm_medium=android

Și un review al mașinii

https://youtu.be/hqCD75tlGaA?is=kVbPuk26fI2ZHAAO

RE: China vs Italy - renatoa - 21-03-2026

Circledot Store II
Denumirea companiei: Shenzhen Shi Yuandian Lvchuang Keji Youxian Gongsi
Adresa Sediului Social: Futian District Jinhaiyan Garden, Shenzhen, Guangdong, 518000
Cod unic de inregistrare: 91440300MA5G03QA6L
Nr. Reg. Comertului:
IBAN: IE67CHAS93090301282009
Banca: J.P. MORGAN BANK LUXEMBOURG S.A., DUBLIN BRANCH
Suport: Găsește răspunsuri pe eMAG Help
Statut: Comerciant
Comerciantul declară pe propria răspundere și garantează că produsele comercializate prin intermediul platformei eMAG respectă legislația aplicabilă în Uniunea Europeană.

RE: China vs Italy - Mihai L - 21-03-2026

OK, dar opinii despre el…? Ce am gasit eu arata doar incertitudini pe termen lung.
Asta inseamna un brand cunoscut.
Si din nou, sunt unii care cad pe spate la niste specificatii povestite comparativ cu teste reale facute pe branduri cunoscute si unde ne uitam ca real are diferenta de cateva zecimi de grad in extractie. Si tot nu e perfect.  Smile

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 22-03-2026

Îl mai găsești și sub numele Mielux EM3801 daca ești interesat Biggrin
https://youtu.be/SPq3FRYuSGg?is=8ET21lArcw_NWRpU

RE: China vs Italy - Mihai L - 22-03-2026

Acelasi lucru… “Practic: nivel „semi-profesional” pe hârtie.”
Dupa 2-3 ani nu exista suficiente review-uri. Ba chiar cineva se plangea ca grouphead-ul (aluminiu) a început să se deterioreze după decalcifiere.
in fine, asta e parerea mea.
Sunt curios de ce nu si-a luat cineva de pe forum.  Tongue

RE: China vs Italy - cyrusct82 - 22-03-2026

Nu știu dacă a mai fost postat
https://youtu.be/fZp7b40UeWk?is=BTnPsdBg13AkCTJY

RE: China vs Italy - renatoa - 22-03-2026

(21-03-2026, 23:56)Mihai L Wrote: ...unde ne uitam ca real are diferenta de cateva zecimi de grad in extractie. Si tot nu e perfect.  Smile

Daaa... si pe de alta parte nu stim cum sa inventam "minciuni adevarate" ca sa convingem pe novici ca 10 grade pierdere in extractie la "branduri cunoscute" este ceva normal, acceptabil, si nu se simte la gust...

(22-03-2026, 00:47)Mihai L Wrote: Sunt curios de ce nu si-a luat cineva de pe forum.  Tongue

De prejudecatile care colcaie peste tot, de ce altceva ?

RE: China vs Italy - edri - 22-03-2026

(21-03-2026, 23:56)Mihai L Wrote: OK, dar opinii despre el…? Ce am gasit eu arata doar incertitudini pe termen lung.
Asta inseamna un brand cunoscut.
.......

Pentru cuptoru de pizza ai ales un brand cunoscut, alegere fundamentata prin certitudini pe termen lung? Tongue

RE: China vs Italy - renatoa - 22-03-2026

Si continut de aluminiu lejer, doar prin partile esentiale...
Ne facem griji de aluminiu la 100 grade, dar la 400 merge...

Cu siguranta nu-i fac vreodata decalcifiere cuptorului…  Smile
Il las asa, pana se umple de calcar.

Cat despre opinii, am preferat sa merg pe mana lui MyR plus ce am mai gasit pe net. Si cel de la Biovita este la fel, ca idee. Doar ceva mai scump.
Apropo, nu fac pizza zilnic, nici macar o data pe saptamana. Cu siguranta mai rar de o data pe luna (vorbesc pe terme lung).
Daca luati espressor pe care il folositi o data pe luna, nu cred ca mai avem probleme de fiabilitate.

Cat despre aluminiu… ce sa zic? Magnetul e atras de tabla. Si la exterior, si la interior. Asa ca despre ce vorbim?
Nici macar cablul de alimentare nu are fire de aluminiu.  Biggrin
Singura chestie de aluminiu este paleta cu care pun si scot pizza.  Smile

(22-03-2026, 10:01)renatoa Wrote: De prejudecatile care colcaie peste tot, de ce altceva ?
Pai vad ca nici sustinatorii nu se inghesuie sa-si ia espressoare chinezesti… Nu-mi explic nici eu de ce.

M-am uitat de curiozitate si in datele tehnice: cuptorul are 16kg.

RE: Espressorul WPM Primus - cyrusct82 - 28-03-2026

(28-03-2026, 22:46)alex_b Wrote: Update de software? Sau update de aparat?

Vezi măi Alex? Cum chinezul poate și din soft pe când italianul poate numai din "pagaie" la un +500€ și schimb de aparat.

RE: Espressorul WPM Primus - RazvaNNN - 29-03-2026

nu inteleg de unde atata ura pentru italiene sau pentru chinezesti. fiecare e liber sa aleaga ce isi doreste

RE: Espressorul WPM Primus - renatoa - 29-03-2026

Nu doar chinezu poate... miscarea a inceput in anii 80, odata cu aparitia microprocesoarelor.
Miscarea insemnand inlocuirea electronicii traditionale, analogice, cu un mic procesor care facea acelasi lucru, dar programat.
Aparuse si o vorba pe vremea aia, cand era eram student... "cel mai bun hard e softu"
Azi pana si intr-un prajitor de paine de 100 lei exista as ceva... doar big G considera ca pentru ai sai fideli este suficient un termostat bimetalic...
De asta nu incetez sa ma uimesc ca inca mai exista E61, al carui comportament poate fi inlocuit de un program.
Prea multa traditie strica...

Da, fiecare e liber... s-a vazut asta iarna...
Doar ca libertatea ta se termina cand o afectezi pe a altuia.
Iar popularizarea unor masini anacronice nu face decat sa distorsioneze piata.