Welcome Back Log In Create Account

Espressorul Lelit PL 41TEM PID

Cred ca trebuie cialde ESE si sunt mai mici si mai presate decât Senseo.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(20-01-2017, 22:20)oroseu Wrote: Poți sa încerci și cu cialde. Eu am un 81T, și un kinu M47. Dar întotdeauna am acasă un stoc de cialde. Dacă vrea soția sa-și facă o cafea cât de cât și nu sunt în zona...măcar poate[Image: smile.gif])) Altfel face doar zeama ca la kinu nu reușește sa macine, I se pare aiurea faza cu cântăritul. Dar deja simte diferența și abia așteaptă cafeaua făcută de mine. Noroc cu băiatul de 13 ani care încet devine barista[Image: smile.gif])

Găsești cialde la carrefour. Ei zic ca e cafea de specialitate ... Dar mai e pana acolo[Image: smile.gif]

Asta e momentan o solutie, nu neaparat buna dar e, pentru a scoate ceva interesant pt sotie.
Aveti idee de care capsule trebuiesc pentru sita din Lelit ?
Nu de alta dar din ce am vazut prin Carrefour sunt cam scumpe si nici nu am posibilitatea sa le probez decat luand o cutie intreaga.
Nasul meu are un aparat de genul parca un Bosch si din ce mi-a aratat capsulele alea sunt din plastic cu doua orificii unul de intrare si altul de iesire...pozitionate ciudat, astia si-au facut fiecare aparate la care sa nu poti folosi alte capsule decat ce scot ei pe piata ?
Lelit PL41TEM, Tamper Lelit Inox PL100, Ascaso Precision Competition Basket-57mm, Rasnita  PL43MMI 

Reply
Capsulele pentru esspresor nu au plastic.

Reply
(23-01-2017, 16:27)oroseu Wrote: Capsulele pentru esspresor nu au plastic.

Intre timp am mai intrebat (pe Gogu) si-am aflat .. gasit ceva prin Carrefour, mai cautam, mai testam si aflam.
Lelit PL41TEM, Tamper Lelit Inox PL100, Ascaso Precision Competition Basket-57mm, Rasnita  PL43MMI 

Reply
Nu au plastic cialdele Aka ese pods
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
15,73 lei la carrefour 18 buc.

Reply
(23-01-2017, 18:11)oroseu Wrote: 15,73 lei la carrefour 18 buc.

Da am gasit, am si luat. 
Testate ieri in sita de cialde (cred). Presiunea urca pe manometru undeva peste 10, foarte putin lichid care curge, il simt cum se chinuie sa stoarca ceva din pastila aia ... dupa ce a ajuns pe la 68 grade si a urcat iarasi la 95 a reusit sa curga cred jumatate de ceasca de lichid. dupa ce am scos portafiltrul sunt urme clare de sita dus pe hartia de la puc, pana si surubul e imprimat f. clar.
Am incercat si o frotare...doua ...trei. Stricai vreo 2 L de lapte si m-am umplut de nervi, iar studiat...iar video pe youtube, iar incercat. In fine aici am inteles ca perseverenta si testele sunt cheia.

Reply
ai aparat de aparat si tu pui podsuri in el.....
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
De 3 zile încoace. ...Nu-mi mai iese spuma de lapte cum îmi ieșea înainte. În ultimul timp îmi apar multe bule de aer pe lângă teava de abur. În prima parte a frotarii totul decurge normal însă în a doua parte când ridic picherul sa scufund vârful țevii de abur în lapte la vreo câteva secunde sa zicem 4-5 încep sa se formeze niște bule de aer în jurul țevii ca și cum ar avea ceva gaurele dar teava nu e sparta, ei bine aceste bule se înglobează în lapte și se strica tot. Dacă nu va puteți imagina cum explic încerc sa fac un video.
Aveți idee care ar fi motivul apariției acelor bule?
Now: Lelit PL92T, Kinu M47
History: Lelit PL41TEM la 9 bari, sita dus IMS, sita Ascaso Precision Filter, Saeco Poemia HD8423, Prolex Mini, Tamper Cafes Richard

Reply
Se pare ca am o problema cu Lelit-ul meu si am vazut ca a mai intampinat cineva aceeasi problema, dar nu mai gasesc postarea.

Dupa frotare, daca nu comut imediat pe modul apa cada si rezistenta incepe sa reincalzeasca apa din boiler, fara a fi reumplut, apare o suprapresiune si elibereaza un jet de abur din zona articulatiei tevii (din cate imi dau seama).
Poate fi garnitura tevii, sau poate fi o supapa din interior.

La service au zis ca nu au mai intalnit aceasta problema, sa-l trimit la ei pentru verificari, dar am o serioasa retinere desi am backup. Capacul in garantie parca nu l-as desface sa vad unde apar urme.

A mai avut cineva o astfel de problema sau are vreo banuiala?
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Curios sa vad deznodamantul, nu mi-a mai aparut fenomenul la ultimele cateva frotari dar ceva trebuie sa fie...
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Ai observat daca a facut numai atunci cand a ramas pe modul abur? Schimbi pe apa calda dupa frotare?
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Ce stiu sigur este ca fenomenul aparea imediat dupa ce dadeam putin drumul la robinet sa iasa apa, inainte de frotare. Iesea putina apa, inchideam robinetul asteptand putin sa se genereze abur si cum inchideam si se acumula abur, dadea 1-2 "rateuri".

Reply
Mda! E putin diferit comportamentul, dar cauza e aceeasi, probabil.
Se pare ca service-ul il mananca.

Cam multe Lelit-uri cu probleme. Cu Gaggia nici nu am stiut ce inseamna service in 3-4 ani si inca merge perfect.

Reply
Probabil ca o valva, ceva. Chiar acum ii fac o decalcifiere, sa vedem ce se intampla dupa.

Keep in touch.

Reply
N-am ce decalcifiere sa-i fac, n-are nici o luna mers numai pe Bucovina. Si de la inceput a facut asa.

L.E. Asa imi trebuie, m-a rugat nickso cu PID pt. Evo de ~100 lei (glumesc, eu l-am rugat pe el) si nu am vrut, ca mi-a fost lene sa-l montez (scuze inca o data, nickso!). Si de suparare ca nu mi-au ajuns banii pt. Expobar, mi-am luat tot PID, dar cu ~2000 lei (a.k.a. Lelit).

Reply
Foarte probabil sa aiba piese "slabe" in zona respectiva, garnituri, supapa etc. dar la cate probleme in relatia cu service-ul am citit pe aici, parca nu l-as trimite.

Ps. am espressorul din decembrie 2016 si l-am folosit foarte putin cu apa Bucovina din cauza gustului "sarac" al cafelei rezultate, am mers pe apa de la robinet, cu filtru "softener" si cu Zizin in rest.

Reply
Ok, am ajuns acasă și am mai facut un test.

Am trecut butonul pe steaming și am lasat aburul să iasă în gol, să pot urmări, după care am lăsat să recupereze. Și surpriză... nu a mai făcut. Bineînțeles.

Planul B. Am frotat 'de-adevăratelea' si am pus soția la pândă, fără să știe el. Și a făcut!
Busted!

Daaar... nu iese aburul pe la articulația țevii, ci fix prin grup.
La începutul frotării picură apă prin grup, iar spre final dispar picăturile. Dar la recuperare, dacă nu schimb modul, pufff - un jet de aburi.

Deduc de aici că electrovalva nu-şi face treaba și scapă presiune spre grup.

Reply
Atata timp cat cafeaua iese ca lumea, frotarea se face la fel, crezi ca se merita trimis la service?

Banuiesc ca daca ar fi o problema in adevaratul sens al cuvantului, ar trebui sa scape incontinuu, intr-un sens sau in celalalt...

Reply
Nu, nici nu îl trimit deocamdată. Cum am zis, dacă schimb pe apă caldă nu mai face. Acum l-am lăsat intenționat.

La service numai in caz de absolută necesitate. E nou și aş prefera să mai rămână așa o perioadă. Iar cu service-ul Lelit...
Dacă nu ar fi PID-ul destul de scump aş renunța la garanție și l-aş repara singur.

Îl mai urmăresc sa văd cum evoluează. Poate își revine după o curățare. Posibil sa fi prins ceva mizerie la montaj.

Reply
Mda, se pare ca tot la service ajunge, din pacate.
Am primit confirmare si de la Lelit Italia ca pare o defectiune a electrovalvei (sau a tubului central din boiler, dar mi se pare foarte putin probabil). Iar electrovalva e scumpa, nu o pot neglija.

Daca il trimit acum, posibil sa petrec Pastele fara el, prin urmare cred ca il voi trimite dupa sarbatori.

Apreciez totusi promtitudinea celor de la Lelit Italia, raspunzand in doua randuri la interval de 1-2 ore, desi nu mi-au dat permisiunea sa scot capacul pentru o inspectie vizuala.
De la service-ul din Romania nu am am putut obtine nicio parere, doar "trimiteti-l la noi".

In privinta aparatului, da, sunt dezamagit. Mai pot oare sa dau cu piatra in automate daca e plin forumul de probleme ale celui mai recomandat SBDU de pe piata, iar al meu a venit gata stricat? Sa ma laud ca al meu e mai fiabil ? Nu stiu.

Made in Italy!

Mai grav e ca in ultimul timp sunt nevoit tot mai des sa returnez sau sa trimit in service cam tot ce cumpar. Numai bicicleta am dus-o de trei ori intr-o luna - Made in Portugal.
Nu prea am returnat nimic made in China!?

Reply
Semiautomatele astea mici sunt foarte usor reparabile, inclusiv dupa iesirea din garantie. Pe grupul international Gaggia au aia old Baby sau Classic-uri, si de 15- 20 de ani, cu mici reparatii inerente survenite intre timp. In lumea semiautomatelor bune, nu e nimic de speriat si nu e relevanta nicio comparatie cu automatele. In schimb e normal sa nu fii vesel cand constati o defectiune. Se intampla asta uneori si pe e61.

Forumul nu e plin de TEM-uri stricate in niciun caz. [Image: smile.gif] Gandeste-te ca (probabil) ne raportam la peste o mie de aparate, iar userii vechi de pe aici, cu TEM-uri de 4-5 ani, le baga gaz in continuare, chiar in medii de office. 

Service-urile au topicurile sale "de dulce", dar normal e sa-l vada intai si apoi sa-si dea oficial cu parerea legat de piesa respectiva si costuri. Altfel, fabrica si-a facut de ceva vreme platforma de consultanta tehnica, aici - http://care.lelit.com/
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
In principiu ai dreptate, nu te contrazic. Si eram constient ca aceasta va fi reactia fireasca a unei persoane obiective.

Dar imagineaza-ti ca imi spui mie aceste lucruri cand eu trebuie sa raman doua saptamani fara aparat, la nici o luna de la a achizitie. Nu vorbim de 15-20 ani.
In aceasta situatie este complet irelevanta natura defectiunii sau complexitatea sa. Daca nu as fi avut backup ar fi fost cu adevarat grav.

Din punctul meu de vedere, dupa trimiterea in service nu mai consider aparatul ca fiind nou. Inseamna ca eu am cumparat un aparat second la pret de magazin.

Mai imagineaza-ti ca eu as fi recomandat cuiva un Lelit in dauna unui automat din rațiuni de fiabilitate, printre altele (ceea ce si fac de obicei), iar dupa trei saptamani ar fi trebuit trimis la reparat...

Im ceea ce priveste service-ul, nu am cerut sa mi-l repare prin telefon. Voiam doar sa ma asigur ca este intr-adevar necesara trimiterea sa.

Reply
Nu stiu exact timpii de reparatie, ar trebui intrebat si nici nu abordez acum calitatea service-ului... Dar strict legat de  intarzieri, daca ar fi sa existe, surpriza (sau nu) stii cine ar fi de vina? Nu ghicesti :) Posesorii de automate :))) Cand am mai fost pe acolo sa testez un PL91T al lui CosminC sau cu Radu la comparatia aceea cu Classic old/new sau cand am probat sitele Ascaso,  te impiedicai de automate  la tot pasul, pe birou, pe rafturi... Si asta sus, la receptie, caci la subsol la service mai erau altele. Nu stiu daca vazusem macar un semiautomat, poate unul. Si sa fim siguri ca posesorii de automate sunt cel putin la fel de nerabdatori ca noi, obisnuiti cu rapiditate si comoditate :)  Iar service dedicat exclusiv semiautomatelor mici nonchinezesti nu prea exista, caci ar muri de foame :)  

Legat de SH, Nickso cand ii pune un PID unui SBDU nou, il face racheta nu produs SH  :)

Reply
Nici eu nu stiu timpii de reparatie, dar am spus ca exista riscul sa nu il primesc pana la Paste. In fond, termenul de predare este de 15 zile, nu cred ca se grabeste nimeni in afara de mine (si altii care mai asteapta).

Acum nu intelege ca eu chiar compar, in mod serios, fiabilitatea semiautomatelor cu cea a automatelor. Sugeram ca nu arata bine din perspectiva celor pe care incercam sa ii convingem sa sara in barca noastra. Nu pe mine trebuie sa ma convingi, am destula experienta si cunostinte tehnice pentru a sesiza diferenta.

Eu sunt doar suparat in momentul de fata, in mod justificat as adauga, si imi manifest starea de spirit. Daca puteam sa schimb singur solenoidul, nici nu ma deranja.

Cand il trimiti la Nickso, stii cine umbla in el, dar pe tehnicienii de la service eu nu ii cunosc, nu vad/stiu ce fac si nici reputatia nu ii recomanda neaparat. Stim dintr-o postare anterioara ca s-a intors espressorul zgariat si nu-stiu-cum.
In plus, nici nu pot sa verific ce au facut, ca nu am voie sa ma uit 'inside'! Pai e al meu, de ce sa nu ma uit?! Uitat e una, umblat e cu totul altceva.

In fine, incerc sa nu ma mai gandesc la asta acum si sa ma bucur ca vine festivalul. Poate ne intalnim acolo si mai povestim.

Reply
De cand tot zic ca nickso ar trebui clonat, dar el nu vrea, ce sa facem...  :)

Reply
Am creat un topic nou pentru discutiile despre preparare cu Macap si Lelit.

Reply
(30-03-2017, 01:14)Lyvyoo Wrote: ...
Forumul nu e plin de TEM-uri stricate in niciun caz. [Image: smile.gif] Gandeste-te ca (probabil) ne raportam la peste o mie de aparate, iar userii vechi de pe aici, cu TEM-uri de 4-5 ani, le baga gaz in continuare, chiar in medii de office
...

Sa nu exageram totusi... in afara de Radu (si poate inca 1-2 de care e posibil sa nu stiu), cine mai da peste 2000 de ron pe un aparat (destinat utilizarii in regim casnic) ca sa il foloseasca la birou?

Eu il am pe al meu de peste 4 ani si inca merge. A dat el ceva semne de oboseala la un moment dat (am povestit aici pe forum) dar, dupa o revizie la Nickso (caruia ii multumesc si pe aceasta cale) in urma careia i-a scazut presiunea la 9 bari, inca isi face treaba cu brio. Insa: 1-2 cafele pe zi, apa doar Bucovina (apoi de la filtru), decalcifieri de 2-3 ori/an, back-flush-uri la 1-2 luni. Adica avut grija de el si nu abuzat in vreun fel.

In regim office cred ca stim cu totii care e regimul de utilizare. Daca sunt 2-3-4 colegi, toti cu respect fata de ustensila si cu un minim de cunostinte despre cum se utilizeaza, nu cred ca ar fi o problema pentru acest aparat sa faca 8-10 espresso/zi. Dar mai multe (si mai multi utilizatori, nu toti grijulii&posesori de cunostinte) nu cred ca ar duce pentru mult timp.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
Mai erau colegi cu ele la birou dar nu se pune problema sa fie considerat aparat de forja in office. Am pomenit de varfuri de utilizare doar, varfuri la care a raspuns ok masinaria.

Reply
Ma poate directiona cineva in Bucuresti la un strungar bun sa imi modific portafiltrul de 57mm pentru sita vst?
Multumesc anticipat
Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)