sper sa-ti rezolvi bine si rapid problema (unde se fabrica Lelit-ul?)!
la
draft-uri am gasit un inceput de raspuns mai vechi, dar valabil in general:
(03-03-2015, 17:40)bogodaib Wrote: ...scot 60ml in 25s cu urmatoarele precizari:
1. 25 secunde masurat decand incepe sa curga in ceasca
2. 60ml fara spuma.
... daca as vrea sa masor 25 s decand am dat drumul la pompa trebuie sa macin mult mai mare ca sa poata curge in timpul ramas (25s minus timpul pana cand incepe sa curga) cei 60ml.
n-am lucrat cu Lelit, dar se discuta mult pe forum... repetand/continuand cele spuse de Lyvyoo:
sorry, dar fereste-te de dogma :)
numic nu trebuie sa fie batut in cuie, exista marje intre care te misti, pentru ca numai singur vei descoperi acele puncte fiebinti in parametrii de functionare ai masinii respective!
plus ca, daca rasfoiesti mai mult timp forumurile de specialitate, vei vedea cat de diverse, pana la contrare, sunt parerile de obicei corecte, ale pasionatilor intru espresso!
dar cei la care sunt eu atent si ii respect pentru parerile lor, considera
durata shot-ului ca fiind egala cu durata curgerii apei peste puc, ceea ce corespunde pompei conectate la masinile noastre, sau de la plecarea levierului din pozitia de repaus arcuri si pana la revenirea lui la loc; sau, intr-un caz special, la masini cu grup E61, conectate la retea, cand se ridica levierul pentru preinfuzie manuala, durata shotului e egala cu durata cat levierul e ridicat din pozitia de repaus (in jos);
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)