(25-05-2020, 11:49)razvandumitru1 Wrote: (09-05-2020, 19:00)razvandumitru1 Wrote: Eu nu prea înțeleg... Înainte aveam offset 0 și PID setat la 92, apoi am citit sfaturile de aici și am setat și eu offset la 8 și îmi iese prin grup apa fiarta, pentru ca sfârâie, deci are 100 grade. Întrebarea e de ce as face asta? Dacă vreau apa la 100 de grade setez 100 de grade pe PID. Poate nu înțeleg eu, scuze, dacă poate cineva explica... Multumesc
Se pare ca e cazul sa repun întrebarea asta la care nu mi-a răspuns nimeni, vad ca a revenit în actualitate 
Raspunsul, pentru cei ce vor sa inteleaga mai bine "misterul PIDului" este explicat mai pe larg in threadul din linkul pe care l-am postat mai sus, in consecinta o explicatie la viteza aici:
CAZUL 1: Offset: 0°C / Temperatura programata: 92°C >>> temperatura in bolier = 0°C+92°C= 92°C > dar apa nu ajunge cu temperatura de 92° la puc, ci, din cauza pierderilor, cu o temperatura semnificativ mai scazuta, sa zicem ceva cu 8°-12°C mai scazuta. Daca presupunem ca aceasta pierdere este de 12°C, apa ajunge la puc cu 92-12=80°C! Deci nu se extrage cafea, ci se prepara un ceai caldut, facut din cafea macinata.
CAZUL 2: Offset: 8°C / Temperatura programata: 92°C >>> temperatura in boiler va fi 8+92=100°C. Deci apa in bolier este clar mai fierbinte decat in primul caz, la care se adauga faptul ca boilerul este inchis.
Acest lucru este valabil numai daca offsetul real al espressorului este de 8°C. Daca offsetul real nu este 8, ci sa zicem ca este 12°C, atunci apa ajunge la cafea (indiferent de se indica pe afisaj!) cu 100-12=88°C. Deci cafeaua poate iesi limonada, in cazul in care prajirea este mai light.
Am cautat un pic pe Google si am gasit aici explicatii despre valorile PID pentru PL41TEM >
KLICK!
Aici gasiti si cum puteti reseta PIDul, daca este nevoie. Pe Kaffee-Netz am gasit relatari despre incercari cu diverse valori pentru parametrii PID. Oricum, daca nu vreti variatiile de temperatura tipice PID, din prima faza a incalzirii, este recomandabil sa ii datai masinii timp sa se stabilizeze termic (vedeti graficul cu rosu de la sfarsitul paginii linkului de mai sus).
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47