Espressoman infocat
Bucuresti
Eu nu prea înțeleg... Înainte aveam offset 0 și PID setat la 92, apoi am citit sfaturile de aici și am setat și eu offset la 8 și îmi iese prin grup apa fiarta, pentru ca sfârâie, deci are 100 grade. Întrebarea e de ce as face asta? Dacă vreau apa la 100 de grade setez 100 de grade pe PID. Poate nu înțeleg eu, scuze, dacă poate cineva explica... Multumesc
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
Espressoman fresh
navodari
Salutare, sant mandru posesor de Lelit PL41 TEM, si am nevoie de sfatul vostru, intrucat aparatul nu mai produce abur , mai bine zis presiunea si debitul De abur s-au redus la jumatate in timp. Precizez ca am LELIT-ul De aprox 3 ani, il "spal" intern cu solutie la 1-2 lunI urmand instructiunile de pe pliculetul cu solutie, si am folosit 97% din timp apa plata Bucovina,asa cum am vz ca se recomanda pe forum. Va rog un sfat!
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Iasi
(09-05-2020, 19:00)razvandumitru1 Wrote: Eu nu prea înțeleg... Înainte aveam offset 0 și PID setat la 92, apoi am citit sfaturile de aici și am setat și eu offset la 8 și îmi iese prin grup apa fiarta, pentru ca sfârâie, deci are 100 grade. Întrebarea e de ce as face asta? Dacă vreau apa la 100 de grade setez 100 de grade pe PID. Poate nu înțeleg eu, scuze, dacă poate cineva explica... Multumesc
Am revenit la pid =94.. 95.. Și nu mai am flash boil.. Cafea e in parametri. Am făcut comparație.
Rămân la valorile default din fabrica
Astept și eu răspunsul la întrebarea lui razvandumitru și cine este radudani în materie de cafea și sisteme espresso:)
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Espressoman infocat
Iasi
Bună seara,
În timp ce frotam 300 ml lapte am auzit un sunet ca și cum s-a spart un balon..., o refulare, nu am observat nimic ciudat apoi, laptele a ieșit ok, nu a curs apa pe nicăieri, nu m am curentat :).
Aveți idee de le ce poate fi?
Mulțumesc de ajutor.
Espressoman infocat
Iasi
Salutare,
Am auzit același sunet după ce am terminat de frotat laptele.
Ca și cum se sparge un balon și iese aerul
Sa fie de la electrovalva de sub aparat?
Ms
Incognito
Dacia
În manual nu ai nimic care să te ajute?
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Iasi
Salut,
Nu am găsit nimic.
Ms
Espressoman Administrator
Bucuresti
Cel mai simplu este sa inregistrezi aparatul pe platforma fabricii Lelit Care si pui intrebarea acolo. De obicei se raspunde destul de tehnic si rapid.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Iasi
12-05-2020, 23:06
(Edited 12-05-2020, 23:10 by d2florin.)
Da, asa este, ma gândeam ca poate alți useri au întâmpinat problema asta în decursul vieții unui aparat lelit , cred ca sunt f mulți useri care au acest aparat... în final o sa sun și la garanție.. Și o sa postez și pe lelit care
Ms
Espressoman infocat
bucuresti
(12-05-2020, 23:06)d2florin Wrote: Da, asa este, ma gândeam ca poate alți useri au întâmpinat problema asta în decursul vieții unui aparat lelit , cred ca sunt f mulți useri care au acest aparat... în final o sa sun și la garanție.. Și o sa postez și pe lelit care
Ms
Al meu scoate cîte un pufăit cu puțin abur pe la duș atunci cînd temperatura ajunge pe la 120-130. Pot frota laptele fără nicio problemă, așa că îl las în pace, să ofteze dar să-și facă treaba.
ECM Technika V Profi switchable PID / Eureka Mignon Specialita 16CR / PL41TEM / PL043MMI / ibric Cu / ibric Ag / french press / spirtieră :D
Fără zahăr
București
Am râs de încheierea ultimei fraze, tase. :D
Florin, ce înseamnă sunet de balon spart? Pocnește sau se aude ca și cum se dezumflă un balon/gâlgâie un pic? Dacă gâlgâie un pic, așa face și al meu în timpul frotării. Cât timp nu curge și nu scoate abur pe unde nu trebuie, sfatul meu e să nu te agiți prea tare.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Iasi
14-05-2020, 16:34
(Edited 14-05-2020, 18:02 by d2florin.)
(14-05-2020, 15:45)TVTVTV Wrote: Am râs de încheierea ultimei fraze, tase. :D
Florin, ce înseamnă sunet de balon spart? Pocnește sau se aude ca și cum se dezumflă un balon/gâlgâie un pic? Dacă gâlgâie un pic, așa face și al meu în timpul frotării. Cât timp nu curge și nu scoate abur pe unde nu trebuie, sfatul meu e să nu te agiți prea tare.
Salut ,
Dupa ce termin de frotat la 2 4 secunde se aude un pocnet ,dar nu curge apa, nu iese abur doar pocnitura ca si cum ar refula dar fara sa iasa abur.
Inginerii de la lelit mi au zis sa le trimit un filmulet.
Ms de interes
Salutare,
Sunetul se aude după ce comut pe modul apa calda pt a încât a boilerul , la 3 secunde.
Espressoman infocat
London
Si eu patesc la fel. Posteaza si aici filmuletul,
Lelit Elizabeth, Niche Duo
Gene Cafe
Espressoman infocat
Iasi
Salut,
Am postat filmul pe lelit care, astept raspuns de la ei. Cum aflu postez si aici.
Ms
Slatina
(14-05-2020, 16:34)d2florin Wrote: Dupa ce termin de frotat la 2 4 secunde se aude un pocnet ,dar nu curge apa, nu iese abur doar pocnitura ca si cum ar refula dar fara sa iasa abur
Demonteaza capacul superior si incearca sa identifici sursa pocnetului. Sunt aproape convins ca de vina este electrovalva prin care se strecoara aburul atunci cand frotezi si nivelul apei din boiler scade.
E normal la SBDU,
"numai vă panicaț" ! :D
Espressoman infocat
Iasi
Probabil o fi normal...
Doar ca am dat 20 mil si doar de curand am observat, il am de 6 luni, in rest e perfect :)
Astept raspuns de la lelit.
Slatina
16-05-2020, 18:03
(Edited 16-05-2020, 18:04 by vdub.)
Prost si scump se poate, ieftin si bun... nu prea, asa ca pretul nu reflecta intotdeauna calitatea.
La inceput nu s-au auzit pocniturile si bufniturile pentru ca pastila electrovalvei si sfera din interiorul OPV-ului erau curate, fara depuneri de calcar.
Espressoman infocat
București
Poate ar trebui sa iti faci o analiza la apa daca folosesti din retea, de preferat analiza de laborator ca este mult mai concludenta, e posibil cauza sa fie depunerea de calcar cum sustine colegul vdub. Spor!
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Iasi
Are 6 luni si am si filtru de retea, duritatea apei este 2... Totusi... Daca o fi asa.. Sper sa nu, m am lamurit.. Si sa nu se mai rexomande lelit 41 tem la toata lumea....
Espressoman infocat
București
Nu cred ca e cazul sa generalizam, pana la urma sunt multi colegi care au modelul asta si nu au avut problemele tale. Poate ai avut ghinion de un produs mai slab proiectat din fabrica :-)
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM
Espressoman infocat
Iasi
Probabil, e in garantie,
Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare,
Pana acum când mișcăm teava de aburi se auzea un scârțâit și astăzi nu a mai scârțâit și se misca mai rapid decât înainte. M-am uitat la baza ei și am văzut o fâșie mica de cauciuc negru ieșind de acolo.
Calitatea frotarii nu s-a schimbat.
Sa ma îngrijorez?
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Slatina
17-05-2020, 21:18
(Edited 17-05-2020, 21:19 by vdub.)
Oring-urile respective au viata scurta daca nu sunt gresate frecvent.
Demonteaza teava de abur, masoara diametrul sferei si inlocuieste garnitura rupta cu o bucsa din teflon similara cu cea de aici:
https://www.mag-pro.ro/romanian/526146.html sau aici
https://www.mag-pro.ro/romanian/529738.html
Espressoman Administrator
Bucuresti
Si la Expobar iese acea micuta garnitura si nu am intampinat probleme gen scurgeri. Atat timpt cat nu curge nimic nu cred ca are sens sa desfaci ceva.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
(17-05-2020, 22:06)Lyvyoo Wrote: Atat timpt cat nu curge nimic nu cred ca are sens sa desfaci ceva.
Asta e fix ce voiam sa aud :)
Espressoman infocat
London
(16-05-2020, 19:08)d2florin Wrote: Are 6 luni si am si filtru de retea, duritatea apei este 2... Totusi... Daca o fi asa.. Sper sa nu, m am lamurit.. Si sa nu se mai rexomande lelit 41 tem la toata lumea....
A mea a facut asa de la inceput, deci nu cred sa fie de la apa.
Eu am intrebat de alternative, dar nu sunt multe in banii astia.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...e-ofera-in
Lelit Elizabeth, Niche Duo
Gene Cafe
Espressoman infocat
Iasi
19-05-2020, 21:54
(Edited 19-05-2020, 22:06 by d2florin.)
Salut,
Am primit răspuns de la lelit
Basically this situation is due to a rare condition where the water underneath the group gasket evaporates and creates this strange use situation. By changing the lower parts of the boiler this effects goes away. We suggest you contact our Romanian importer and check with their service : Silmar2000 Srl. Thank you!
Oare trebuie schimbata doar garnitura?
Cred ca trebuie sa îl trimit în service...
Fără zahăr
București
Dacă e doar vorba de un zgomot nu văd de ce l-ai trimite în service, mai cu seamă că e vorba doar de apă intrată sub garnitura de grup. E atât de deranjant zgomotul? Ne poți pune, te rog, un filmuleț?
Mă gândesc că poate a intrat cafea sub garnitură. Încearcă să dai jos garnitura, să cureți bine grupul și s-o pui la loc. Poate rezolvi tu, fără să mai fie nevoie de service.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Espressoman infocat
Iasi
(20-05-2020, 11:59)TVTVTV Wrote: Dacă e doar vorba de un zgomot nu văd de ce l-ai trimite în service, mai cu seamă că e vorba doar de apă intrată sub garnitura de grup. E atât de deranjant zgomotul? Ne poți pune, te rog, un filmuleț?
Mă gândesc că poate a intrat cafea sub garnitură. Încearcă să dai jos garnitura, să cureți bine grupul și s-o pui la loc. Poate rezolvi tu, fără să mai fie nevoie de service.
salut ,
Ms mult de sfaturi , dar de ce sa nu il trimit in service ?
ms
Incognito
Dacia
Dacă ai garanție, în service cu el! Ce rost are să îți bați tu capul când ai cumpărat un produs nou?
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1