Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Lyvyoo, chiar si asa caricaturez mai bine

[Image: InkuYdw.jpg]

Reply
The Artist Who's Calling Raducanu!
Imi vine sa ma las de turnat...sau din contra cum ajung acasa un bax (sau 10!!!) de lapte 3.5% de la lidl si pus pe treaba!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Ce sa mai zici, knock out!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Întrerup această transmisiune în direct pentru a vă spune că mor de râs :))

Excelent.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Mama...mama ...ce talent are @Raducanu ...amazing , fantastic... [Image: smile.gif] ...eu oricum  , de acum am sa postez la antipozi sau la rubrica " asa nu " ,.... cred ca am fost lasati sa postam desene ,...doar pentru a se determina punctul zero pe o scala a turnarii cafelei in ceea ce ma priveste ( si in care eu figurez ca zero barat.... [Image: biggrin.gif] ...) , ...n 'are rost ...( nici in 10 ani nu pot sa ajung la stadiul asta... [Image: biggrin.gif]... ) Oricum felicitari si Magna cum laude...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
@Levo, multumesc!
P.S. vezi ca de la antipozi este locul 6 modial latte art 2016 :))

Reply
Doream sa zic ; - daca...pe banda de urgenta ,  ar mai fi un loc liber... [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] [Image: biggrin.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Deja se vede cu ochiul liber; e panică! :bc:
Lyvyoo inchide bursa! :bi:
Va fi avalansa de aparate la vanzare iar preturile vor fi in cadere libera. :100:
Tine-o asa pana se vor mai linisti spiritele! :77:

Asta urmareste Raducanu. Sa ne lasam de cafea acasa si sa dam buzna la el! :ae:

Imi schimb si avatarul! :s
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Io am arvunit imprimanta. Sa va vad!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
eu sper totusi sa fie dat afara, asa cum am propus din prima, imi tremura si mana deja cand postez
[Image: 787df887a18bd3be932d50e478d301f8.jpg]
P.S. #afaracuraducanudepeforum
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Eu propun sa il punem pe Raducanu pe un thread separat de profesionisti, sa se intreaca acolo cu Sebi Farcas & Co.!
Gata, eu nu mai postez niciodata ceva cu lapte - am zis! ?
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Ha! dar sa concureze profesionisti cu amatori la concursul de Aeropress a fost kosher ?! :@

Reply
(07-06-2017, 22:52)bogdan_geor Wrote: eu sper totusi sa fie dat afara, asa cum am propus din prima, imi tremura si mana deja cand postez
[Image: 787df887a18bd3be932d50e478d301f8.jpg]
P.S. #afaracuraducanudepeforum
Ce steroizi ia Expobarul tau de seamana cu LMA?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu zic sa-l tinem pe Raducanu, mai ales ca ne ajuta pe multi formisti la practica :) .
[Image: PwbwFgW.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Etiopia Kelloo
19.5 in / 30 out - 29 sec

[Image: a66152a32e3445694dfcad47955d3b8f.jpg]
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
Cum e? Pusesem si eu ochii pe ea la Origo
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(08-06-2017, 13:25)vladdooo Wrote: Cum e? Pusesem si eu ochii pe ea la Origo

Am baut-o si eu la Steam saptamana trecuta si mi s-a parut destul de citrica, parca un pic cam mult pentru gustul meu. Cu lapte n-am incercat.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Eu am o pungă în plus de Ethiopia Kelloo, prăjită pe 2. Dacă interesează pe cineva, poate-s mai aproape de voi decât Origo :)
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(08-06-2017, 13:25)vladdooo Wrote: Cum e? Pusesem si eu ochii pe ea la Origo

am terminat o punga insa nu reusesc sa scot ceva care sa ma multumeasca (asa cum a fost cu orice cafea de la origo), cu lapte e ok insa espresso imi lasa in gura un gust destul de amar...
poate nu e suficient degazata (prajita in 30/05) , pare si un pic mai prajita fata de celelalte cafele...
cat despre gust citric , eu nu am simtit asa ceva - din contra...
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
(08-06-2017, 13:41)Yuki Wrote:
(08-06-2017, 13:25)vladdooo Wrote:  

cat despre gust citric , eu nu am simtit asa ceva - din contra...

Mie asa mi s-a parut, avea ceva puternic spre (coaja de) lamaie, grapefruit, etc. In celebra Gheisa de la Sapid am mai simtit ceva asemanator. Desi putin probabil, e posibil sa fi fost totusi preparata incorect.

Reply
(08-06-2017, 13:36)bemihai Wrote: Am baut-o si eu la Steam saptamana trecuta si mi s-a parut destul de citrica, parca un pic cam mult pentru gustul meu.

(08-06-2017, 13:41)Yuki Wrote: am terminat o punga insa nu reusesc sa scot ceva care sa ma multumeasca (asa cum a fost cu orice cafea de la origo), cu lapte e ok insa espresso imi lasa in gura un gust destul de amar...

foarte interesant, deci adevarul se afla undeva la mijloc: trebuie lucrat la retetele de preparare a fiecaruia dintre voi!
@bemihai: ce offset ai programat pe espressor, ce temperatura de extractie este indicata?
@Yuki: aceleasi intrebari plus, macina un pic mai grob...
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
VladP, eu am baut la Steam, nu acasa, asa ca nu stiu exact ce parametrii au folosit la extractie (n-am avut inspiratia sa intreb). De fapt, inca o au pe rasnita, am baut si azi, si la fel mi s-a parut, citrica, dar am simtit-o mai echilibrata si mai apropiata de gustul meu decat prima oara.
Daca mai trece cineva pe la Steam zilele astea, chiar sunt curios sa aflu cum i se pare.

Reply
@bemihai, ideea mea era, sa faci dintr-o cafea care nu este pe gustul tau, o cafea care iti place. Daca cei de la Steam o fac asa, poate ei asa o considera top - ceea ce nu inseamna ca trebuie sa fie top pentru oricine.
Personal, eu ma joc mult cu parametrii de extractie, si stiu din experienta proprie cum poti transforma o cafea [exagerez acum!] intre acid de baterie si mama tuturor bitterelor din lume. Trebuie numai sa gasesti sweet spotul tau!

Reply
Si e trist daca ai doar un singur sweet spot :)

Reply
(08-06-2017, 16:26)VladP Wrote: @bemihai, ideea mea era, sa faci dintr-o cafea care nu este pe gustul tau, o cafea care iti place. Daca cei de la Steam o fac asa, poate ei asa o considera top - ceea ce nu inseamna ca trebuie sa fie top pentru oricine.

Total de acord, daca as fi avut-o acasa, m-as fi jucat cu parametrii pana as fi scos ceva mai pe gustul meu, sau pana s-ar fi terminat punga  [Image: biggrin.gif] Dar am baut doar la Steam.

Reply
(08-06-2017, 16:13)VladP Wrote: [quote="bemihai" pid='67991' dateline='1496918164']
Am baut-o si eu la Steam saptamana trecuta si mi s-a parut destul de citrica, parca un pic cam mult pentru gustul

foarte interesant, deci adevarul se afla undeva la mijloc: trebuie lucrat la retetele de preparare a fiecaruia dintre voi!
@bemihai: ce offset ai programat pe espressor, ce temperatura de extractie este indicata?
@Yuki: aceleasi intrebari plus, macina un pic mai grob...
Am incercat si macinare mai groasa/diferite grade insa "stric" curgerea....
E cam zmeoaica cafeaua asta cu mine...[emoji51]
DC Studio/Honne Home
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
Si eu am trairi de-astea cu Kochere de la Sun: nu reusesc sa o scot cum trebuie. Inca cred ca e de la mine
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Mai la batranete, toate devin mielusele.

Reply
Ambiție in urma întâlnirii de aseara cu Radu, Alin și Bogdan :)
Kenya AA - croitoria de cafea
22 grame extrase în 30 ml

Se vad clar influentele chirilice în latte art ul meu [emoji12] [Image: 1da11335d86ad3b0de65afbd03b40a26.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Doar un test. (cu ceașca de la mama ei: sud - Italia)

https://youtu.be/tBeRBJ6tAPs
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 7 Guest(s)