Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Asta vine ca moțiunea de azi [emoji12]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Cu mana tremurand de la cofeina, asa arata o parte din cafelele baute azi  [Image: smile.gif]

[Image: be5bXUI.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@Rāducanu: cu tine nu mai vorbesc! De loc!
PS. inimioara din vîrf nu este simetricā!
@Lyvyoo: am bānuit ca esti dependent de cofeinā, dar acum sint sigur!
Angel
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
@Lyvyoo Teste pe Mina?
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
Angel
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Alea sunt aripi de pitic?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Ethiopia Dumerso
18 g
Rasnita pe kinu 47 ( Merci @Alin.T)[Image: b3714c7ef23184c7b62443c74e9d3977.jpg]

Reply
Eu chiar nu m-am laudat deloc pana acum. 3 luni de experienta, cred ca e cea mai reusita forma de pana acum. Imi place procesul la nebunie [emoji7]

Imi iese si mie Java Brawan fix ca mai sus [emoji16]
[Image: e318bbf49b77951471739b3993c2c790.jpg]

Reply
[Image: Yw8lSG1.jpg]
Etiopia Guji natural, lapte Napolact 1,5% :D

Reply
Demisia! Demisia! :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
:39: Du-te, dom'le, de-aici! Mi-ai distrus tot entuziasmu', nici nu mai incerc sa desenez.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
...Wooow...magnific ... [Image: biggrin.gif] , eu ma bucur tare mult ca a venit @Raducanu , pentru ca mai pot vedea si alte figuri si desene , in afara celor de care ne cam saturasem asa...oarecum...
Macar cate o pastila / saptamana , de la herr Rducanu , pentru cate un refresh general... ar fi binevenita ...[Image: biggrin.gif] [Image: cool.gif]...parerea mea este , ca nu ne "scoate " desenul din cap , ci mai degraba invers...super... place mult.
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: ab6466ac463a8390a7abb458b27c9936.jpg]

#numalas chiar daca nu imi iese stilul raducanu
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
De cateva zile m-am bagat peste domnisoara Geisha... 

Se pare ca in acest lot am beneficiat de un grad de prajire espresso usor mai elaborat, dus putintel mai sus decat in iarna, cred eu atat cat trebuie. Cu siguranta una dintre cafelele memorabile, daca esti fan aprozar. 
Intr-un final, eu m-am dus cu rasnita la maxim de fin (schimbarea cutitelor cu cele suflate de la Titus), temperatura 93, alta data chiar 94 de grade, obtinand o ratie de 1:2 (19g-38g) cat se poate de placuta, cu aciditate evidenta dar din categoria acrelilor ci a unui fresh. Cu bitter-ul nu m-am intalnit, era plecat in vacanta in Grecia. 
Nu e o cafea care sa iti curga in coada de soricel pe naked, decat daca fortezi o usoara supraextractie.

Sa fie primit!

[Image: 6Uboplm.jpg][Image: 2OiplS1.jpg][Image: dH9MQr7.jpg]

Reply
n-am inteles ce vrei sa zici cu "fan aprozar"  [Image: huh.gif]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
fructe, legume...  :)

Reply
Subscriu! Aprozar cu multe fructe. M am luat dupa tine Liviu si am stricat un shot! Cu cat cresti temperatura, cu atat ii scad aromele, am facut initial extractia la 89 grade si m-a dat pe spate! Azi am incercat la 93 grade si aromele s-au injumatatit, fiind prezent o idee mai mult gustul de ciocolata/ putin ars. Deci, cei care au luat 250g, nu mai faceti teste, ca e foarte pretioasa [emoji1303]

Reply
La mine a fost foarte ok la 93 si am pastrat temperatura. Ce-i drept, avem rasnite diferite, ca sa ma laud si eu putin  :)

Reply
Subscriu la ce spune Liviu.Temperatura e 92 de grade ,dar cu macinatura trebuie sa merg si mai spre fin.Mai ales ca dupa ce am deschis punga,la a doua cafea ,a iesit subextrasa.Nu am aruncat-o pentru ca si asa este peste multe altele comune .Asta apropo de ce scria ieri intr-o postare Radu Carutasu.Pe caldura asta te cam chinui cu reglarea rasnitei,umiditatea impunand acest lucru.Prima ,la deschiderea pungii, a fost perfecta.Si da ,fata de cea de asta iarna ,cea de acum mi se pare mai echilibrata ,cu arome mai bine definite.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
(29-06-2017, 21:57)razclud Wrote: Azi am incercat la 93 grade si aromele s-au injumatatit

(29-06-2017, 22:41)Lyvyoo Wrote: La mine a fost foarte ok la 93 si am pastrat temperatura.

Poate ma repet cam des, dar asa este cind incerci sa predici, cu speratnta ca la un moment dat da roade:
o comparatie de temperatura indicata pe masini E61 cu PID se poate face numai daca compari si valoarea setata de offset.
Exemplu:
Espressor 1: indicat 93 + offset 10 = 103°C in punctul de referinta de masura.
Espressor 2: indicat 93 + offset 12 = 105°C in punctul de referinta de masura.

Deci cele doua extractii, facute la "93°C" nu au absolut nimic in comun!
Amin!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Cred ca termometrul de grup (ex. Eric) ar spune si mai multe.

Reply
(30-06-2017, 10:36)VladP Wrote:
(29-06-2017, 21:57)razclud Wrote: Azi am incercat la 93 grade si aromele s-au injumatatit

(29-06-2017, 22:41)Lyvyoo Wrote: La mine a fost foarte ok la 93 si am pastrat temperatura.

Poate ma repet cam des, dar asa este cind incerci sa predici, cu speratnta ca la un moment dat da roade:
o comparatie de temperatura indicata pe masini E61 cu PID se poate face numai daca compari si valoarea setata de offset.
Exemplu:
Espressor 1: indicat 93 + offset 10 = 103°C in punctul de referinta de masura.
Espressor 2: indicat 93 + offset 12 = 105°C in punctul de referinta de masura.

Deci cele doua extractii, facute la "93°C" nu au absolut nimic in comun!
Amin!

Vlad, poti detalia putin? De ce difera offseturile la espressoare identice? Nu am inteles prea bine...

Reply
Cred ca e din cauza ca sondele nu se amplaseaza fix in acelasi loc, dar il las pe Vlad sa explice caci stie mai bine. Ca idee, inclusiv GS3-urile au offset-uri diferite intre ele, al meu spre exemplu are 1.2 grade. Diferenta e ca acest offset e masurat de fabrica pt. fiecare aparat in parte si comunicat in meniu, astfel ca utilizatorul tine cont de el cand seteaza temperatura. Spre exemplu, daca vreau sa fac extractii la 93 de grade, setez 93+1.2=94.2 grade. Astfel ca, 93 de grade afisate chiar sunt 93 sau foarte aproape.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(30-06-2017, 22:20)razclud Wrote: Vlad, poti detalia putin? De ce difera offseturile la espressoare identice? Nu am inteles prea bine...

sigur ca da: offsetul este o valoare programabila, fiecare o programeaza (sau nu!) dupa cum se pricepe.
Problema este ca temperatura reala de extractie depinde nu numai de modelul espressorului, ci si de multi alti parametri externi.
Ideea este ca multe firme consacrate livreaza aparatele din fabrica cu offsetul setat aiurea, azi intr-un fel, maine altfel (asa cum le primesc si ei din China), sau setat pe zero absolut, deci indica temperatura in locul in care este amplasata sonda de masurare.
Pe forum au avut loc discutii intense despre tema asta, iti recomand de exemplu sa citesti ce au scris clasicii AICI sau AICI.

Am gasit o explicatie mai de demult de-a mea si AICI.
Daca mai ai nedumeriri, incerc sa iti raspund cu placere. Shy

Reply
Multumesc mult, ma apuc de citit [emoji1303]

Reply
Flat white (un pic deformat) cu El Salvador de la Guido. Nuci si migdale din plin [emoji2] [Image: ba4729ce9e26900d929290a0826fd445.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Buna dimineata ...si ultimele boabe de Maragogype / Nicaragua , care pana la urma nu a fost chiar rea...a mers... [Image: mceWzBV.jpg]

[Image: uX3n9eK.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Gamut Chocolate Caramel
Adusa din San José California
Prăjită pe 3.
Blend de Brazilia și Peru.
Extras la 93 C pe Eric. Timp de 28 secunde.
Gust puternic de ciocolata și un after taste de caramel. Neașteptat de bine surprins de această cafea.

P. S: Rasnita pe Honne
[Image: 19812487b81bde2f197a63c9300747a0.jpg][Image: bb2f213e4540a471c0f75797c377dd86.jpg]

Reply
Gamut e unul din cele mai vestite blenduri de espresso din SUA. demult incerc sa fac rost de'o punga... parca are 91 puncte, sau eu incurc ceva.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Mihai, ai luat si cafea de la Madison? Cum ti se pare?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 9 Guest(s)