Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(07-01-2017, 14:56)renatoa Wrote: Cum indraznesti sa incalci perceptele, ai coborat sub 90, blasfemie [Image: smile.gif]
Incepe sa iti placa muratura de cafea ... [Image: smile.gif]

Mai corect era sa ma intrebi de offset cand am zis 89 gr  [Image: tongue.gif]
 !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Pesemne ca e intre 12 si 15.

Reply
Un latte in 3 culori !
Am pus zaharul in laptele rece [Image: 983745fd51f89c04a87db4d13080b7c3.jpg][Image: 4b23c30a05437454afea0e8e4c15820f.jpg]
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
o columbia la marina de la origo, din pacate espresso n-a supravietuit pana la poza.
[Image: f3eb851e06ea4d9a2bdd98f32f2b8fb3.jpg]
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(08-01-2017, 15:33)bogdan_geor Wrote: o columbia la marina de la origo, din pacate espresso n-a supravietuit pana la poza.
[Image: f3eb851e06ea4d9a2bdd98f32f2b8fb3.jpg]

Frumos lucrat :D
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Extracții : 88 gc , 40 de sec, preinfuzie 4 sec, prima picătura la sec 9, doza 18 g, lichid 2x19 g, cafea blend prăjit city+ si full city.
Din cele experimentate de mine, la temperaturi mai scăzute profilul de gust al DB-lor se apropie foarte tare de cel al leverelor.
[Image: vHQY8Uv.jpg]
[Image: M24xeNo.jpg]
[Image: AA7ZzzT.jpg]
[Image: vXI8zni.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
[Image: 662103d3da5d3f144a29521442b14ccd.jpg]
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
O Panama Boquete Premium foarte buna...

[Image: ylWGqIA.jpg]

Reply
[Image: efc7f76930d5b3cc7f4d454c1a4c0b0e.jpg]

Columbia @PJ
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Kenia Karindundu AA de la Yume...buna, echilibru perfect intre aciditate, corp si arome. 

[Image: 0IWYaE1.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Cafe del Volcan - Shanghai
El Salvador Loma La Gloria
18g - double espresso
Un deliciu! Se cam pricep chinezii la cafea.

[Image: 79993341a11f2ad629decaa9299af243.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Hedone...un prajitor pe gustul meu!
https://vimeo.com/199647779
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
in avion de obicei recomanzi dusmanilor sa bea cafea, dar pt prieteni - Yume :)
[Image: f6a1b0c271a78616f6deaea0061a60da.jpg]

Reply
Altii o tin pe birou pt urgente de sevraj :) 

[Image: 4DTcPvC.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ce vrea sa fie asta, un fel de V60 "instant" ?

Reply
Cam asa ceva... Sprijini saculetul pe marginea canii si torni apa prin el. Ar fi de testat niste proportii, dar cum nu sunt pasionat de bauturi filtrate decat la nevoie, n-am studiat cazul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
eu am folosit cantitatea scrisa pe plic, 150ml. Am si masurat stiintific cu biberonul copilului :)
aveam chiar si termometru la mine dar ala se mai baga prin alte locuri si n am riscat :)

Reply
Nicaragua dilipito - right side coffee barcelona

[Image: 07c489ad6452b49f9e1766ce4f9e355b.jpg]

Reply
O cafea "complexa "....fara corespondent intr-ale cafelelor , din ce am gustat pana acum...bineinteles tunata din belsug cu scortisoara si Cointreau , fara pic de rusine sau retinere... [Image: biggrin.gif] ...a placut la toata lumea ...
[Image: 2Lx6ssJ.jpg]

Fara desene , se dizolva instant...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Burundi de la Claro
And one for Mrs..  [Image: popici.png]

[Image: 3j7FxVf.jpg]
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
Buna dimineata!
[Image: X6BgeZ4.jpg]

Etiopia Sidamo
19,5 in, 40 out.

Reply
Chiar buna , buna...dimineata , pentru ca am prins civeta pe langa prajitorul de cafea , dupa ce a dat lovitura la cirese si imediat m-am dezbracat de caracter ( care oricum incepuse sa ma stranga )...si n-am mai iertat-o...bineinteles ca iarasi s-a lasat cu o cafea buna...dar , pe asta nu o mai recomand decat satrapilor abuzivi si lipsiti de prejudecati....( spre disperarea lui @petrisor... [Image: biggrin.gif]...)
[Image: y6dOJfW.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Neata, cum e? :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
@tecsi78

- E buna , chiar merita , am mai bagat o tura pe la ora 16:00 , impreuna cu soata , care m-a mai intrebat de vreo doua ori :  - ori ce cafea ziceai ca e aici ??? [Image: biggrin.gif] ...zic de pisica salbatica...ahaaa...buna... [Image: smile.gif] ...deci e ok.
Dar ...civeta a fugit demult in salbaticia ei indoneziana....am mai ramas cu " conurile de brad " , pe post de semn de carte...insa tot am sa o mai prind eu , macar din cand in cand....( k sa nu ne iasa vorbe ! )

Am nimerit-o cu civeta ...., pentru mai aveam niste boabe de Jamaica Blue M. , ( in rest nimic prajita ) si s-a apucat nevasta-mea sa faca un tort de cafea , la care a intrat cca. 800 ml numai brew la frenchpress , plus crema.... [Image: biggrin.gif]...acum am tort Jamaica Blue Mountain... [Image: biggrin.gif] ...

Reply
(22-01-2017, 20:03)Levo Wrote: @tecsi78

- E buna , chiar merita , am mai bagat o tura pe la ora 16:00 , impreuna cu soata , care m-a mai intrebat de vreo doua ori :  - ori ce cafea ziceai ca e aici ??? [Image: biggrin.gif] ...zic de pisica salbatica...ahaaa...buna... [Image: smile.gif] ...deci e ok.
Dar ...civeta a fugit demult in salbaticia ei indoneziana....am mai ramas cu " conurile de brad " , pe post de semn de carte...insa tot am sa o mai prind eu , macar din cand in cand....( k sa nu ne iasa vorbe ! )

Am nimerit-o cu civeta ...., pentru mai aveam niste boabe de Jamaica Blue M. , ( in rest nimic prajita ) si s-a apucat nevasta-mea sa faca un tort de cafea , la care a intrat cca. 800 ml numai brew la frenchpress , plus crema.... [Image: biggrin.gif]...acum am tort Jamaica Blue Mountain... [Image: biggrin.gif] ...

Trebuie s-o incerc si eu, am ramas setat pe Kopi Luwak de la vizionarea filmului "The bucket list", cu ceva ani in urma.

Sa-ti traiasca doamna, la ce tort a facut...sunt ca si cainele lui Pavlov acum. :)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(22-01-2017, 20:56)tecsi78 Wrote: ... de la vizionarea filmului "The bucket list" ...

Din pacate!
Am citit un articol acum ceva timp ce sustinea ca "The bucket list" a fost scanteia care a declansat nebunia si curiozitatea legata de Kopi Luwak, lucru care a condus la terorizarea zibetelor intrucat oferta nu mai putea acoperi cererea.
Evident ca la randul meu am aflat de existenta acestei cafele dupa vizionarea filmului in care cei doi titani isi "faceu de cap". Am incercat de cateva ori aceasta cafea si tot ce pot spune este ca nu o inteleg, acea fermentare a pulpei in stomacul rozatoarei nu mi se pare ca aduce nici cea mai mica contributie in elevarea gustului cafelei.

Reply
@eugenm : " ...condus la terorizarea zibetelor intrucat oferta nu mai putea acoperi cererea. "

- Am senzatia ca asta ( terorizata ) e civeta de palmier , pentru ca si zibeta a fost terorizata pentru ca producea ( sub coada are niste glande cu lichid de marcaj ) ...musk , ca si cerbul moscat si boul moscat , cautat tare in ind. de parfumerie , acum se produce chimic la scara industriala , fiind interzisa "colectarea naturala " , ...dar e ruda buna cu civeta comuna...https://ro.wikipedia.org/wiki/Civet%C4%83_de_palmier  iar prin urmare si ceva parfumat...http://www.parfumela.ro/esente-parfumuri...ibeta.html  , asta cu cererea si oferta e valabila in ambele cazuri... [Image: smile.gif]

Reply
:)
Problema este ca limba romana recunoaste oficial denumirea de zibeta dar nu si de civeta. Nici in DEX nici in DOOM nu exista cuvantul "civeta".

Reply
Foarte tare... asta [Image: biggrin.gif] ...dar ai vazut , ca una e carnivora si cealalta frugivora / omnivora...sunt doua fapturi diferite ca apucaturi , sunt doar rude... [Image: biggrin.gif]

Reply
Levo, a fost doar o observatie ce se dorea "glumeata" (corecta de altfel, poti consulta dictionarele). Precizarea ta este cat se poate de valida :)

Imi permit un mic off-topic: Stii de unde se obtine ambra cenusie, apropos de mosc? :)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)