Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(09-02-2016, 13:26)Mihai L Wrote: L-ai frotat cu ura, bag seama...[emoji3]
Sus in ura jos in pace ! :P
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
Tot Geisha :
Una pentru mine 
[attachment=3440]
20 g macinatura ,  extractie 30 sec , prima picatura la 10 sec , 20 g lichid .
Buna rau , aromata tare ! 
Oare ce mai poate aduce in plus profilarea ?  :s

Si , din aceeasi extractie , una pentru doamna : 
[attachment=3441]
A zis la fel , buna tare ! 

Extractii reusite tuturor !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(10-02-2016, 20:07)RaduCarutasu Wrote: Tot Geisha :
Una pentru mine 

20 g macinatura ,  extractie 30 sec , prima picatura la 10 sec , 20 g lichid .
Buna rau , aromata tare ! 
Oare ce mai poate aduce in plus profilarea ?  :s

Si , din aceeasi extractie , una pentru doamna : 

A zis la fel , buna tare ! 

Extractii reusite tuturor !
Mi-ai facut pofta si caut sa vad daca am geisha , rezultat NU !!!!!!   din ~~ 40 kg de cafea pe care am tot strans-o !!!!!
Ce Geisha e si de unde ?????
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
(10-02-2016, 20:36)Bcc Wrote: Ce Geisha e si de unde ?????

Ecuator .
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Si eu tot Panama am bagat in seara asta. Deliciu! O prajeste bine Alex Mitran.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
este belea Panamaua asta, buna de buna, sper sa nu-o stropeasca cu ceva :) Daca este si de prajitor, bravo lui.
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Yirga de la Yume

Pt espresso: 14g @29 de secunde. Cred că trebuia să opresc aprox 2 secunde mai devreme, dar n-am fost suficient de prezent :)

Pt cappuccino: 15g @32 de secunde cu aceeași măcinătură. A curs mai frumos decât anterioara și am oprit înainte de a se blonzi. Am extras și la presiune mai mare un pic, dar asta oricum adaptez în funcție de cum curge.

La cappuccino nu e chiar microspumă, dar e un progres față de ce reușeam să obțin. Îmi voi face duză de abur cu o singură gaură și voi vedea dacă se va schimba ceva.

[Image: 5ca7b2cc9b4ac9c000b2f813481464af.jpg]

[Image: 5fafa3fceb8061c4c867c7eba76d8aa6.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Ce faine sunt toate. Ce mult imi doresc si eu sa pot sa fac asa ceva ........ ce să spun de băut !
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
(12-02-2016, 15:19)rdumitrescu Wrote: Yirga de la Yume

Pt espresso: 14g @29 de secunde. Cred că trebuia să opresc aprox 2 secunde mai devreme, dar n-am fost suficient de prezent :)

Pt cappuccino: 15g @32 de secunde cu aceeași măcinătură. A curs mai frumos decât anterioara și am oprit înainte de a se blonzi. Am extras și la presiune mai mare un pic, dar asta oricum adaptez în funcție de cum curge.

La cappuccino nu e chiar microspumă, dar e un progres față de ce reușeam să obțin. Îmi voi face duză de abur cu o singură gaură și voi vedea dacă se va schimba ceva.

[Image: 5ca7b2cc9b4ac9c000b2f813481464af.jpg]

[Image: 5fafa3fceb8061c4c867c7eba76d8aa6.jpg]
Frumoasa floricica !!!!
De ce nu pui 18 gr s-ar putea sa-ti placa mai mult

Reply
(12-02-2016, 16:02)Bcc Wrote: Frumoasa floricica !!!!
De ce nu pui 18 gr s-ar putea sa-ti placa mai mult

Mersi.

Trebuie să văd dacă reușesc să îndes 18g în portafiltru. Cu 16 nu am avut probleme. Revin cu poze / updateuri.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Nu credeti in pozele fotografilor profesionisti   :19:
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(12-02-2016, 16:09)Lyvyoo Wrote: Nu credeti in pozele fotografilor profesionisti   :19:

Welcome to dark side, we have cookies. Dacă-mi puneam halatul de fotograf pe mine, bulele de la espresso ar fi fost istorie :P

Reply
Poi din ce era masa de nu puteai da de ea cu ceasca?

Stai cuminte, ca esti in alta clasa!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(12-02-2016, 16:09)Lyvyoo Wrote: Nu credeti in pozele fotografilor profesionisti   :19:
[emoji1] [emoji1] [emoji1]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
De dimineață, pe grabă și cafeaua și poza...
Tanzania de la PJ
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Nici măcar dacă le fac cu telefonul ;)
Lelit Bianca, Honne Home, Kinu 47, Kompresso
Past:Gaggia Clasic, VBM Domobar Jr, Vario home

Reply
(12-02-2016, 16:51)baloozzy Wrote: Poi din ce era masa de nu puteai da de ea cu ceasca?

Stai cuminte, ca esti in alta clasa!

Cele care se văd în poză nu s-au dus când am dat cu ceașca de masă și nu-mi dau seama dacă puteam da mai tare fără să vărs / sparg ceva. Mai încerc.

Reply
Oricum salivam la ea, stai linistit!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Dupa ce un blend creat special pentru cappuccino din Tanzania si Brazilia de la BluBean a primit un ragaz de o saptamana de la prajire, iar eu am frotat acelasi Napolact 3,5% grasime, dar cu o faza de injectie de aer mai scurta, intregul latte a primit un alt aspect, mai bun (limitat totusi de indemanarea personala din acest moment), cu o textura mai omogena, fara relief.
Crema consistenta, gust remarcabil.

Foto telefon, la 40-50 sec de la turnare:
[attachment=3444]

PS
Cred ca fiecare dintre noi si-a pregatit macar o data aparatul foto pentru a-si imortaliza "creatia". Dar ea, "creatia", se incapatana exact atunci "sa nu se arate". Mi s-a intamplat si nu o data. Dar un telefon este mereu la indemana.

Cum spunea RaduCarutasu intr-o postare trecuta,
"Mie imi plac sincer toate pozele postate deoarece , in ele , este cuprinsă toata dăruirea pentru un rezultat maxim ."
fiecare imagine postata, reprezinta de fapt mai mult de-atat...
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"

Reply
(13-02-2016, 13:00)Adrian T Wrote:
Dupa ce un blend creat special pentru cappuccino din Tanzania si Brazilia de la BluBean a primit un ragaz de o saptamana de la prajire, iar eu am frotat acelasi Napolact 3,5% grasime, dar cu o faza de injectie de aer mai scurta, intregul latte a primit un alt aspect, mai bun (limitat totusi de indemanarea personala din acest moment), cu o textura mai omogena, fara relief.
Crema consistenta, gust remarcabil.

Foto telefon, la 40-50 sec de la turnare:

Foarte frumoasa !!!!  Pofta buna ,,,

Reply
(13-02-2016, 13:00)Adrian T Wrote:
.....Crema consistenta, gust remarcabil.

Chiar arata bine si alaturi de gust cred ca este un deliciu !

Eu am amestecat Panama Geisha city+ si Papua NG full city , jumate jumate . 
PNG -ul are doar 2 zile de la prajire si nu am baut-o deocamdata ca espresso ( o mai las 2 zile ) .
In cappuccino au un gust plin ,  de ciocolata cu alune , foarte bun . 
[attachment=3445]
Mai trag un rand !

Reply
Bune tare !
Una pentru doamna : 
[attachment=3450]

Si una mica pentru mine :
[attachment=3451]
Mai trebuie degazata si temperatura coborâtă . Prea multa crema , parca curge o pasta nu cafea si a iesit o idee cam amăruie pentru gustul meu , aciditatea sub medie dar buchet puternic de ciocolata , nuci si  fructe de padure .
Cu lapte este delicioasa . 
20 g macinatura , 20 ( x2 ) g lichid , prima picatura dupa 10 sec , timp total 28 sec , temp 92 gc . 
Amestec Panama Geisa ( 11 g ) + Papua NG ( 9 g ) .

Reply
Brazilia Sertaozinho de la Guido, foarte buna in combinatie cu lapte, dar si simpla cand iti doresti o cafea "clasica".

[Image: 3c88e38003fe20239db0347969889e62.jpg]
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Tot am zis ca pun si un video, in sfarsit reusesc. :D
https://www.youtube.com/watch?v=FVRTiEqGS70
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
(16-02-2016, 02:29)zuluafonu Wrote: Tot am zis ca pun si un video, in sfarsit reusesc. :D

Din ciclul de postari la categoria " Arta si meserie "   :ay: .

Reply
wow Exclamation
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Mulțumesc!
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
Hop si eu cu Malawi de la Ecuator cafe.

La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
12g Kenya Mugaya de la stravagante Sibiu rezultat 24g lichid in cana. Foarte multumit de gust.
[Image: a91f4964d45b2b554a63ba8624b2824c.jpg]
[Image: dac7f86b2c12d244f9da5aa3efb32357.jpg]
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
O Papua NG degazata bine si extrasa la 90 de gc . 
Curcubeu ! 
Doua cappuccino usoare , de seara :
[attachment=3466]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 32 Guest(s)