Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[attachment=3467]
Prima incercare de a atasa o poza. Nu e cea mai reusita poza dar nici cea mai reusita cafea oricum. Doar ca am impresia ca atmosfera si locatia (Val Gardena, in varful unei partii de cupa mondiala) pot ajuta destul de mult.
Lasand gluma la o parte, de apreciat in Italia ca un espresso nu prea trece de 1,4 Euro si ca, desi amar ca fierea, este extrem de constant cam oriunde il bei. Am incercat si SO-uri proaspat prajite de cateva ori, si deja cred ca pot spune ca cele de acasa imi plac mai mult - ale italienilor sunt invariabil f prajite si cu un gust mai plat :)
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Asa cum ii place sotiei mele:
Espresso dublu+lapte proaspat de vaca+toping de cacao
-= BFC Classica 2 grupuri, Rasnita WEGA MAX M-7.5,Tamper Motta, Latiera Motta =-

Reply
Ultima Papua Noua Guinee din aceasta sarja .
Genul de cafea care devine mai buna de la o zi la alta . 
[attachment=3475]
Trec la Honduras prajita cu trei zile in urma .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Honduras .
Prajire cu profil dublu pana la full city, dupa patru zile de degazare .
Echilibrata cu de toate la espresso si dominanta dar dulce in cappuccino : 
[attachment=3477]

[attachment=3478]

[attachment=3479]
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(21-02-2016, 09:55)RaduCarutasu Wrote: Honduras .
Prajire cu profil dublu pana la full city, dupa patru zile de degazare .
Echilibrata cu de toate la espresso si dominanta dar dulce in cappuccino : 

Cum adica cu profil dublu ?

Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
(21-02-2016, 13:50)Bcc Wrote: Cum adica cu profil dublu ?

Strict la cele afirmate mai sus , profilul dublu de prajire se refera la faptul ca prajita intr-un anume fel cafeaua din soiul Honduras a dat rezultate foarte bune si preparata ca espresso dar si in combinatie cu lapte.
Alteori este nevoie sa prajesc light pentru espresso si mai profund la cappuccino , pentru a nu lasa laptele sa acopere shotul de cafea .
Acum am un singur profil pentru cele doua metode de preparare .

Mai pun si o poza , de asta seara , ca sa nu fim off topic : 
[attachment=3482]

Reply
Amator:

aparat: Gaggia C.
rasnita: Dip Dk30
cafea: Sarkis Chic.

19 grame/64 ml/26 secunde. Se serveste fara zahar sau lapte.

[Image: ixxmk8.jpg]

Reply
La birou : 
Lelut PL41 TEM + Gaggia MDF , cafea Sweet Sarkis .
- un cappuccino :
[attachment=3483]

-un latte cu crema de lapte cu scortisoara :
[attachment=3484]

-inca un cappuccino :
[attachment=3485]

Reply
S-a cam speriat Lelit ca vine Vibiemme si uite ce a inceput sa faca !
Columbia decof de la dockland la vreo 25 sec extractie 91 gr la Eric si Dorna 3,5 pana-n 10' aer si inca vreo 10 omogenizare cu pid la 125 si 1.2 bar
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
:) Lebaduta sau dragon? :)

Reply
(23-02-2016, 18:48)Bcc Wrote: Columbia decof de la dockland
Ne spui te rog cine e dockland, ca eu gasesc numai malete si hamleti?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
http://www.docklands-coffee.de/rohkaffee/index.php

(23-02-2016, 19:54)bogy Wrote: :) Lebaduta sau dragon?  :)

Ce-a iesit ... ... ... fara intentie !!!!

Reply
Nu te rusina, spune tot! Ce ai luat, ce ti-a placut, repeti experienta?
Vad ca Columbia D ti-a placut.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Papa Jacques - el coyegual
18 g - rezultatele din hario :)
91 C
[Image: 202cf6251039f1b71d75342390e0cab6.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Sunt unele cafele despre care nu ma pot abtine sa nu postez ceva . 
Ethiopia Yrga , cumparata verde de la HotSpot . 
Prajita city+ si extrasa la 90gc , dintr-o doza de 20 de grame , este extraordinar de gustoasa , aromata , complexa si echilibrata . 
DELICIOASA ! 
[attachment=3523]

Si in cappuccino este foarte buna insa  o pastrez doar pentru espresso !
[attachment=3524]

Reply
Sarkis Amore - 18g(mulțumesc, @Bcc) curgere 31s.

Față de 14g cât foloseam înainte, corpul este mai intens, fără a fi mai amar. S-au păstrat aciditatea și notele, poate chiar sunt mai evidente.

[Image: 80ae409840210873afe4a043ca6cc87d.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
[Image: fd9160ec5429fdd7f69562c3bd61f767.jpg]Salut. Va rog fiti blânzi cu mine, este prima afisare publica a unei cesti de cappucino. Brazilia Santos 15 g, 25 secunde, espresso dublu. Lapte Bio 3,5 % Napolact. Deocamdată multumit. Mai trebuie sa încât sa fac si poze mai bune.

[Image: 84d9a7dc6f2cdf4e17810d7442c3ee8b.jpg]
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
seamana cu o manuta cu degetul mijlociu ridicat :)
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...

Reply
(25-02-2016, 17:23)Gozmin Wrote: [Image: fd9160ec5429fdd7f69562c3bd61f767.jpg]Salut. Va rog fiti blânzi cu mine, este prima afisare publica a unei cesti de cappucino. Brazilia Santos 15 g, 25 secunde, espresso dublu. Lapte Bio 3,5 % Napolact. Deocamdată multumit. Mai trebuie sa încât sa fac si poze mai bune.

[Image: 84d9a7dc6f2cdf4e17810d7442c3ee8b.jpg]
Foarte frumoasa , felicitari !

Reply
Multumesc. Ma simt foarte bine dupa aprecierile voastre. Nu credeam ca pe lângă senzatiile gustului, cafeaua mai poate însemna si o comunitate plina de oameni caldurosi si senzatii de bine dpdv psihic. Si totul de la o cafea ...
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
(25-02-2016, 17:03)rdumitrescu Wrote: Sarkis Amore - 18g(mulțumesc, @Bcc) curgere 31s.

Față de 14g cât foloseam înainte, corpul este mai intens, fără a fi mai amar. S-au păstrat aciditatea și notele, poate chiar sunt mai evidente.

Interesanta coincidenta, si eu azi am plusat la 16g, si aproape s-a infundat... :(
Cred ca am si macinat mai fin ca de obicei, si s-a tampat si mai vartos, fiind mai multa cafea...
Nu stiu cum iti intra 18g acolo :s Huh

Reply
Îmi fac și eu curaj:

Reply
Scuze de offtopic dar cum se pun poze ca sa apara ca in postarile lui raducarutasu sau ca sin in ultima postare a lui Marius A. Eu nu reusesc si nu-mi place cand poza se vede asa mare.

Reply
(25-02-2016, 20:40)renatoa Wrote:
(25-02-2016, 17:03)rdumitrescu Wrote: Sarkis Amore - 18g(mulțumesc, @Bcc) curgere 31s.

Interesanta coincidenta, si eu azi am plusat la 16g, si aproape s-a infundat... :(
Cred ca am si macinat mai fin ca de obicei, si s-a tampat si mai vartos, fiind mai multa cafea...
Nu stiu cum iti intra 18g acolo  :s  Huh

Trebuie să macini mai grosier, nu mai fin. La mine, pentru trecerea de la 14 la 18 grame, a trebuit să măresc considerabil granulația.

De încăput este aproape la limită. Când vărs cafeaua în portafiltru sunt un pic peste buză. Se compactează când bat un pic în masă, iar după ce tampez am cam 5mm sub muchia portafiltrului.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
New Attachment, selectezi fisierul, Add Attachment, pui cursorul unde vrei sa apara in mesaj, si apoi Insert into Post

(25-02-2016, 21:13)Gozmin Wrote: Scuze de offtopic dar cum se pun poze ca sa apara ca in postarile lui raducarutasu sau ca sin in ultima postare a lui Marius A. Eu nu reusesc si nu-mi place cand poza se vede asa mare.

Reply
Extractie cu portafiltru naked ...[Image: Extractie_portafiltru_naked.jpg]

Si rezultatul : 
[Image: Espresso.jpg]

Lelit PL41TEM , Lelit portafiltru naked , tamper Concept Art 57 , Ascaso I-mini I2 timer

Reply
Am primit acum 2 zile cutitele noi pentru rasnita si am reusit sa-mi fac un pic de timp astazi sa le pun la treaba, Italian Espresso de la HotSpot:
[Image: 960dfb0b875cbcfd48526ba13c6959eb.jpg]

Mi-au sosit si diuzele noi cu gauri mai mici pentru La Spaziale, inca nu e ce trebuie dar e un inceput:
[Image: 0ac4a18ef2fea8598d08b66acde4619d.jpg]
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1

Reply
Bravo Sorin!
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Tocmai imi beau si eu cappuccino-ul de dimineata si admir reușitele colegilor .
La Spaziale face treba buna cand este strunit de un pasionat ! 
La mine a curs putin mai greu ( 45 de sec cu prima picatura la 18 sec ) si am preparat rezultatul cu crema din lapte .
[attachment=3537]

Reply
(25-02-2016, 20:24)Gozmin Wrote: Multumesc. Ma simt foarte bine dupa aprecierile voastre. Nu credeam ca pe lângă senzatiile gustului, cafeaua mai poate însemna si o comunitate plina de oameni caldurosi si senzatii de bine dpdv psihic. Si totul de la o cafea ...

Foarte frumos, aceeasi senzatie si la mine, locuiesc intr-un oras de multi ani, si nu credeam ca mai exista oameni minunati, sa-ti dea "camasa" daca ai nevoie, sa-ti dea un sfat din experienta lor in care au investit bani si multa munca! Si totul de la o cafea.....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)