Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

"Lorem ipsum dolor sit amet..."
[attachment=10973]
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
Singurul lucru care îmi displace la cafeaua asta este noua etichetă. Cea veche era mai tare.
[Image: GFYFkYCl.jpg]
[Image: Ix549o0l.jpg]
15in 45out 25sec 94C
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Pressco - Colombia El Diviso - Bourbon Sidra

...un singur cuvant...BESTIALA !! :D
...nu are rost sa intru in detalii de analiza...trebuie incercata si gata ;)

[Image: 1Eer4sv.jpg][Image: SsJYtc6.jpg][Image: poCMswE.jpg]

Reply
(07-12-2023, 17:56)SzabiV Wrote: Pressco - Colombia El Diviso - Bourbon Sidra

...un singur cuvant...BESTIALA !! :D
...nu are rost sa intru in detalii de analiza...trebuie incercata si gata Wink
OK, o pun pe lista de asteptare ;)

De ieri, surprinzator de buna cu acest dripper fara filtru de hartie.
[Image: 7LbZPNNl.jpg]

Reply
Coco Bongo (8gr/130ml), azi schimbare de unghi, de la 60 la 27.
[Image: VGPGuCJl.jpg]

Reply
Testul Pressco continua...
...dupa testul de ieri de V60 cu sample primit de la Pressco, pe azi am si comandat 2 pungi din El Diviso - var. Bourbon Sidra, iar langa Sidra a ajuns si campionul/campioana Oscar Hernandez din lotul nou.
Acest Oscar este pur si simplu cea mai buna V60 in viata mea!! ...fara nicio exagerare!
A fost prajita acum 6 zile, deci o mai las cateva zile, inainte de a baga la espresso, dar cred ca 90% o sa fie consumata doar pe V60.
Lansez postarea si imediat apas butonul de comanda pentru inca 2 pungi :D
O seara faina!

[Image: aPY0b22.jpg][Image: ZRIHwB8.jpg]

Reply
Pressco - Colombia - El Diviso - var. Bourbon Sidra
...o bomã atomicã pentru papile si ca espresso! 
(in ceasca n-am mai apucat s-ai fac poza :D)

[Image: MhPyJbh.jpg]

Reply
Foarte buni oamenii astia pe cafele clare, fructate, "cinstite", old school. Costa Rica duce spre fructe exotice, merge si mai aproape de data prajirii, Kenya doar dupa doua săptămâni pentru a ramane aciditatea caracteristica de Kenya si un finish de cacao.
[Image: m7GRNB0.jpg][Image: VmXX0OC.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Pressco - Indonezia - Mount Argopuro
O cafea exceptionala atat pt V60 cat si pt espresso!
Este una foarte echilibrata si complexa ...are un corp cremos, catifelat, cu aciditate vibranta ...in echilibru perfect cu corpul ei.
...dulce rau!! ...pe blind sigur credeam ca cineva a bagat o lingurita de zahar ...full de fructe si lichoros.
Cea mai buna Indonezia ce am baut vreodata!
...pentru mine intra in top 5 din 2023 :D
(P.S.: am uitat din nou sa-i fac poza la cafea intacta in ceasca :) )

[Image: kkQUrIw.jpg]

Reply
Pressco - Colombia - Las Flores

Este una dintre cele mai bune de la Pressco din 2023 (...sunt cam la al 5-lea punga :) )
...nu are un corp greu, nu are o aciditate ascutita, dar este una perfect echilibrata, catifelata ...o bomba de arome!
Este plina de zmeura + cea mai florala cafea din viata mea!
TOP!

[Image: UGjczOu.jpg][Image: 8tuyaap.jpg][Image: okbBSl7.jpg]

Reply
Ethiopia Gelana Abaya de la Meron e absolut superba. O bausem in mod repetat cand o avea Yume pe stoc acum cativa ani (o tineam minte chiar mai florala, mai pe gustul meu). Dar ma bucur ca acum o au si cei de la Meron.

[Image: NjezOpal.jpg]
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
(12-12-2023, 12:18)flipu2k Wrote: Ethiopia Gelana Abaya de la Meron e absolut superba. O bausem in mod repetat cand o avea Yume pe stoc acum cativa ani (o tineam minte chiar mai florala, mai pe gustul meu). Dar ma bucur ca acum o au si cei de la Meron.

[Image: NjezOpal.jpg]

Am gustat-o si eu la ei la cafenea, chiar ca este foarte buna! :)
Panama CCD ai gustat-o? ...la fel este misto! ;)

Meron - Panama CCD

[Image: npxGGPh.jpg]

Reply
Merci de pont, o s-o incerc cand mai ajuns pe la ei.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Pressco - Colombia - Oscar Hernandez - var. Caturra

...am ajuns in sfarsit (dupa 11 zile de degazare...destul de greu am rezistat asa mult :) ) ...si cu Oscar Hernandez lotul nou la espresso.
Am deschis punga din nou dupa 7 zile ...este o BOMBA!!
...in nas este full candy, marshmellow, bubble gum, prajitura, dulce, parfumata ...si as putea sa scriu inca 30 de arome lejer!
...rar gasesc cafele, la care in gust reflecta aproape 100% si mirosul/aromele din nas.
In gust apare fructele tropicale, lichor-rom, piscot dulce, bubblegum din Orbit de copii + citirce placute, cu aciditatea efervescenta, in echilibru perfect cu corpul ei!
Pentru mine este No.1 din 2023!
...am sa urmaresc rezultatele lui "Oscar" de la competitii de cafele din 2024 :D

[Image: oBkVzzQ.jpg]

Reply
Columbia Ombligon natural (cred că e la moda varietatea asta acu)

E de la Nestor Lasso lol, asta spune tot, ilegală. Doar o parte din ce se intampla cu boabele:

VarietyOmbligon
Detailed ProcessOxidation in cherries for 24 hours, then fermented for 72 hours with a mixture of coffee must with Saccharomyces cerevisiae yeasts activated with water and brown sugar (sweetener)

Gust: căpșuni, lichior cireșe, caise, afine și flori măceș.

Are un fel de tanini strong cum e la vinurile roșii seci cu mult alcool in ele.

[Image: BCztWK6.jpg][Image: RCB5AWQ.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Bolivia Nayra Qata de la Arusha, foarte buna(multumesc Edri!).

[Image: KIBgJ1F.jpg]
[Image: AOqVRCD.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
Mabo, Gimbo, Etiopia

[Image: KYeFAQS.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Mda. Incepe sa fie gustul dens, masiv și intensiv.

Au apărut capsunile însă Intr un mod intensiv și sintetic, sirop de căpșuni. Când se răcește apar cireșele super strong ușor acrișoare.

Rosehip, ceai măceșe că și floralitate. Cu toate că e 1:16 rație cu osmotic floe cafea are o corpolenta și densitate masiva, nu e deloc flat.

Acu e cam păcat de preț. Pt că prăjită cel puțin batchul asta ajunge undeva la 200 euro kg. Acum 3-4 ani găseai așa la preturi normale. Cafeaua e boostata la procesare, evident.

Columbia Ombligon Natural importata de lohas.

[Image: oCTwvzA.jpg][Image: 5ZsxYHP.jpg][Image: L0GM8fL.jpg][Image: 5LR0hHw.jpg]

Reply
Pressco - Colombia El Diviso - var. Bourbon Sidra

...cine nu-o gusta...nu stie ce pierde !  Cool

[Image: E6Tsmxf.jpg]

Reply
Ceva de vis acest Christmas Special! Posibil sa fie primul blend Mabo sau cel putin primul care il beau eu, facut din doua naturale (Costa Rica si Columbia), ambele cafele  scumpe la achizitie, fermentate anaerobic, de unde probabil si pretul final despre care se mai discuta pe forum. Eu am fost usor sceptic initial pentru ca nu sunt fanul fermentarilor dar procesarea si prajirea sunt la fix incat sa ai doar touch-ul acela de ferment, mai degraba spre rom, cu fructe uscate si clare pe finish, dulceață si crema din abundență. Ce il face special cred ca este finish-ul fructat, usor spre light, alaturi de limitarea gustului de ferment doar la o atingere...
[Image: xk0VYK3.jpg][Image: S3v9UaZ.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Kenya Gatina Papajacques, ieftina si delicioasa!
[Image: CWXLRw4.jpg]
[Image: FYK5jMu.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
Sarbatori fericite! :)

[Image: uw5N4SI.jpg]

Reply
Azi, o cafea irepetabila, pentru ca am amestecat aceeasi cafea dar prajita diferit, conform etichetei Wink .
Am fost curios daca este vreo diferenta vizuala intre aceeasi cafea prajita pentru espresso si pentru filtru. Eu nu vad mare diferenta, poate cei priceputi in tehnicile de prajire a cafelei pot explica de ce arata aproape la fel.
[Image: 9GhieM7l.jpg]
[Image: nyzza8Jl.jpg]

Reply
Dak au anumite cafele prajite omniroast, deci sunt prajite la fel doar eticheta difera. E cazul si cafelei de mai sus.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
(24-12-2023, 21:56)miro Wrote: Dak au anumite cafele prajite omniroast, deci sunt prajite la fel doar eticheta difera. E cazul si cafelei de mai sus.

Daca e asa, inseamna ca prajitorii de la noi sunt fair-play fata de cei de la DAK. Daca sunt etichete diferite pentru aceeasi variatate de cafea, aceeasi procesare, in mod normal se intelege ca difera profilul de prajire.

Reply
As zice ca daca verifici culoarea la cafeaua macinata e posibil sa ai valori diferite.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
ce relevanta are gradul de prajire sau labelul unui prajitor?

daca iau cafea de la saka imi zice ca e pt espresso, daca o iau pe asta de sus de la dak imi zice ca e de espresso, si sunt diferite masiv, deci?

nu are absolut nici o relevanta ce scrie acolo, important e sa fie buna cafeaua. Nu exista cafea prajita pt filtru sau espresso, exista doar cafea prajita bine si atat. Restul ca o tragi espresso, filtru tine de utilizator, poti face espresso cu orice cafea.

Reply
Corect, insa daca vorbim de variante diferite oferite de acelasi prajitor, in spate nu este cafea prajita la fel in ambele cazuri.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Vizual si cafeaua macinata arata cam la fel. Pare aceeasi cafea, aceeasi prajire, etichetata diferit Confused.[Image: mDhdLqul.jpg]

Reply
Nu te mai face de ras. Nu asa se evalueaza cafeaua, la ochi, se masoara cu un colormetru. Sper ca nu te simti furat, sau de ce insisti?

Sau daca doresti informatii, ca sa nu vorbim aiurea, scrie mail, data prajirii sau cod de pe cutie si te lamuresc ei imediat. Aici sa speculam si sa pocim numele cuiva doar cu specula, de Craciun este porcos.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 14 Guest(s)