Hello There, Guest! Login Register


Cold Brew

(28-08-2020, 10:23)cradun Wrote: Pt a scadea riscul de amar, as filtra fractia mare printr-un tifon inainte si ulterior as folosi filtrul de la V60. 

Am uitat sa mentionez, la mine fractia mare ramane pe fundul borcanului. Nu agit inainte sa filtrez.
ECM Synchronika, Honne, Niche, Olympus, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale
 
 
Reply
Nici eu nu am agitat inainte de filtrare, dar nu stiu daca nu trebuia sa o fac periodic in timp ce statea in frigider.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
Eu nu agit decat inainte sa pun la frigider. Nu stiu daca "trebuie" dar imi place cum iese asa si nu am vrut sa mai introduc inca o variabila mai ales ca in felul asta e foarte comod de gestionat prepararea.
ECM Synchronika, Honne, Niche, Olympus, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale
 
 
Reply
(28-08-2020, 16:10)merlin69 Wrote:
(28-08-2020, 16:10)merlin69 Wrote: Bravos! eu am facut dimineata o Brazilia( Fazenda Boa Vista), la ibrik prrroaspat rasnita (17.08.2020 "arsa pe rug" de la City Roast din Galati) de a trebuit sa fac inca 2 ture de nisip, si pentru vecinii care pe care i-am trezit ....prematur,pe la pranz un vietnamesse coffee cu muuuulta gheata din aceea marunta facuta de freezer.
maine...mai vedem. daca e cald un latte daca nu...un depinde ce chef am. poate un urban, sau un V60. Am ceva Honduras tot de la baietii aceea, pe care ma tenteaza sa-l incerc....Vremea, starea psihica si inspiratia imi face cafeaua. Te admir pentru rabdare!
 
Reply
Eu sunt foarte multumit de rezultatul pe care mi-l da sita aceasta: https://www.aliexpress.com/item/32878309...4c4dkOBHUf
Folosesc un borcan cu capac filetat cumparat de la Carrefour in care intra prin gura borcanului aproape fara joc. Se sprijinia de buza borcanului. La final se scoate sita, fara alte filtrari ale cafelei.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Moka Pot,French Press,Eureka Mingnon Specialita 15BL
 
Reply
Salut. Am avut pe mana cateva zile Brrrewer, un cold dripper lansat anul trecut printr-o campanie Kickstarter. Am scris un scurt articol despre el, il puteti citi la linkul de mai jos.
Nu este reclama nici la aparat, nici la prajitorie, aparatul a fost returnat dupa ce l-am testat  Angel

https://cafeafarazahar.ro/brrrewer-ice-e...vara-asta/
 
Reply
Iced coffee nu e cold brew, nici pe departe.
 
Reply
(29-08-2020, 19:41)sebu Wrote: Salut. Am avut pe mana cateva zile Brrrewer, un cold dripper lansat anul trecut printr-o campanie Kickstarter. Am scris un scurt articol despre el, il puteti citi la linkul de mai jos.
Nu este reclama nici la aparat, nici la prajitorie, aparatul a fost returnat dupa ce l-am testat  Angel

https://cafeafarazahar.ro/brrrewer-ice-e...vara-asta/

Singura problema la Brrrewer e ca stratul superior de cafea nu se uda dc pun 25 de grame, ramane "high and dry", dar nu e un strat foarte gros.

E interesanta optiunea cu un brew ratio de 1:10, o sa incerc si eu asa.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
am pus chiar si 40g de cafea (mult peste ce spuneau instructiunile), si s-au udat uniform. important este sa pui unul dintre filtre si peste cafea, astfel apa va acoperi eventual toata cafeaua din cosulet.

@renatoa, Brrrewer Ice Edition este numele aparatului, nu cred ca mentioneaza undeva iced coffee. este un dripper.
 
Reply
(30-08-2020, 17:53)sebu Wrote: important este sa pui unul dintre filtre si peste cafea
Multumesc pt idee.
Mazzer Mini E + SSP brew, Niche, ECM Classika PID + robinet
 
Reply
(30-08-2020, 09:50)renatoa Wrote: Iced coffee nu e cold brew, nici pe departe.
 
(30-08-2020, 17:53)sebu Wrote: @renatoa, Brrrewer Ice Edition este numele aparatului, nu cred ca mentioneaza undeva iced coffee. este un dripper.

 
Mda, mi-a jucat site-ul festa clasica, nu e prima oara... ma intreb de ce nu reusesc sa scap de genul asta de "iluzie optica" Smile
Eram in pagina anterioara, la postul #150, unde s-a postat un clip de preparat V60 clasic, care apoi era racit cu gheata, ciobaneste... la acela am dat reply instinctiv, pe pilot automat, fara sa observ ca topicul deja avansate si mai era o pagina urmatoare cu cateva postari... asa ca reply-ul meu, caruia ii mai lipseste si citarea, ca sa faca lucrurile clare, s-a asezat la coada, unde NU ii era locul ...

Ar trebui sa fie lectie invatata, dar parca vad ca o voi mai repeta in viitor... Smile
Deci... de memorat: nu da reply la ultimul post din pagina, fara a verifica daca mai exista o pagina urmatoare ! Si, mai ales fiind ca este ultimul post in pagina, include citare, ca sa se inteleaga despre ce e vorba, chiar daca va fi primul post in capul paginii urmatoare, putini dau pagina inapoi sa vada la ce ai raspuns fara sa citezi...
 
Reply
(02-09-2020, 10:50)renatoa Wrote: preparat V60 clasic, care apoi era racit cu gheata, ciobaneste...

Si o varianta mai eleganta: https://www.add1tbsp.com/japanese-iced-c...pour-over/
 
Reply
(02-09-2020, 12:43)alexandrul Wrote:
(02-09-2020, 10:50)renatoa Wrote: preparat V60 clasic, care apoi era racit cu gheata, ciobaneste...

Si o varianta mai eleganta: https://www.add1tbsp.com/japanese-iced-c...pour-over/

Nope, esential este la ce temperatura se face extractia. Ideea este sa nu mai ai apa fierbinte in ecuatie.
Altfel nu scapi de amarul care se dizolva de la 77 grade in sus.
 
Reply
(02-09-2020, 10:50)renatoa Wrote:
(30-08-2020, 09:50)renatoa Wrote: Iced coffee nu e cold brew, nici pe departe.
 
(30-08-2020, 17:53)sebu Wrote: @renatoa, Brrrewer Ice Edition este numele aparatului, nu cred ca mentioneaza undeva iced coffee. este un dripper.



Mda, mi-a jucat site-ul festa clasica, nu e prima oara... ma intreb de ce nu reusesc sa scap de genul asta de "iluzie optica" Smile
Eram in pagina anterioara, la postul #150, unde s-a postat un clip de preparat V60 clasic, care apoi era racit cu gheata, ciobaneste... la acela am dat reply instinctiv, pe pilot automat, fara sa observ ca topicul deja avansate si mai era o pagina urmatoare cu cateva postari... asa ca reply-ul meu, caruia ii mai lipseste si citarea, ca sa faca lucrurile clare, s-a asezat la coada, unde NU ii era locul ...

Ar trebui sa fie lectie invatata, dar parca vad ca o voi mai repeta in viitor... Smile
Deci... de memorat: nu da reply la ultimul post din pagina, fara a verifica daca mai exista o pagina urmatoare ! Si, mai ales fiind ca este ultimul post in pagina, include citare, ca sa se inteleaga despre ce e vorba, chiar daca va fi primul post in capul paginii urmatoare, putini dau pagina inapoi sa vada la ce ai raspuns fara sa citezi...
 
@renatoa
aaam inteles. nu-i bai!  Big Grin
 
Reply
Unde găsesc Dripster de cumpărat în Romania? Big Grin
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.
 
Reply
Am si eu un Mizudashi de 600 si am facut de cateva ori cu el, cu rezultate ok - am consumat cafeaua incalzita cu apa fiarta (1:1) sau cold brew tonic (cu un strop de gin).

Rezultat decent, nu senzational. Am incercat si cu metoda hot bloom cold brew, parca ii da un pic mai mult corp.
Probabil rezultatul e influentat de faptul ca nu folosesc chiar cea mai buna cafea, de obicei cand am una care a trecut on luna de la prajire o consider. Altfel ma doare sufletul sa o bag la categoria experimente.

Mentionez ca am rasnit cu Kinu /brew pe la 4.7-5.0 (adica multisor peste filtru, unde stau pe la ~3.2)
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
5 minute cold brew... si inca nu a venit vara Smile

https://www.hiroia.com/products/hiroia-z...d-infusion
 
Reply
250 litri cold brew... nu se apuca nimeni ? Smile

https://hardtank.com/technology/
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)