Espressoman infocat
Bucuresti
Multumesc. Incerc sa surprind prin anumite loturi deosebite, care nu vor tine la infinit, dar pe care intentionez sa le tot schimb cu altele la fel de speciale. Nu veti gasi mereu numai fructe, ca in trujillo dar unele arome sau asocieri de arome sunt deosebite. ghimbirul ala din limmu jur ca pisca putin pe retrogust...:))))
Prajitor Coffeetool
Espressoman traditionalist
ro
E grav...ghimbirul imi place la nebunie ( servesc crud si confiat...
[Image: biggrin.gif] )...iar cafeaua este o Ethyopia salbatica...nu rezist , trebuie sa ma conving...
[Image: biggrin.gif] ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
ro
10-02-2017, 17:07
(Edited 10-02-2017, 17:10 by Levo.)
A ajuns
[Image: biggrin.gif] ....si...e nebunie ce buna e...o alternativa la legendara Trujillo , dar numai cu aroma de ghimbir fara a fi iute deloc , mai degraba exotic aromata...o alta perla a coroanei Claro Cafe...votata de toti , sa o includ pe lista cafelelor de suflet...nu pot decat sa fiu intru totul de acord...
...si o combinatie...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
tulcea
O intrebare.Am luat si eu de la Hedone luna asta fiind impins de curiozitatea de a experimenta si altceva,dar fiind si interesat de Jamaica ,mai ales ca in putina vreme rotunjesc ceva suma de ani de la lupta de la Rovine cand eram si eu tanar.Apoi, a mai aparut in peisaj si o anumita rasnita produsa de oltenii astia isteti,rasnita care m-a cam sedus si careia am de gand sa ii cer mana pe la anul cand o sa mai strang ceva zestre :D. Deocamdata am deschis o punga de 125 a unui blend de al lor.Buna ,foarte buna cu toate ca e un amestec de prajiri ce la prima vedere poate intriga oarecum(boabe prajite spre ars cu boabe prajite mai soft).Efectul in ceasca este insa excelent.Intrebarea pe care vreau sa o pun este alta.Observ pe toate pachetele,care arata foarte frumos,ca nu e trecuta o data a prajirii ci o indicatie de consum pana pe 9 ianuarie 2019.In anumite postari vad fotografii in care care apar pachete de la ei, pe care e trecuta data prajirii si nu un termen de valabilitate ca in cazul meu.Ma poate lamuri cineva de ce e asa ?
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
Braila
Poate pentru ca pun accent mai mult pe profit (business) decat pe calitate. Undeva in Buzau, azi, am vrut sa cumpar cafea de la ei si coffee shop-ul nu avea decat Tiger Skin, blendul lor cu robusta in compozitie. Cand am intrebat data prajirii domnisoara mi-a zis ca nu scrie pe punga dar e adusa in dec.2016. I-am zis ca e veche si mi- a raspuns ca la aceasta cafea de-abia dupa 3 luni de la prajire se simt aromele. Am lasat-o balta..
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
You Know Nothing, Jon Snow :)
Espressoman infocat
tulcea
10-02-2017, 19:53
(Edited 10-02-2017, 20:04 by organon.)
Sunt mai degraba Max Von Sidow in rolul stii tu cui.Daca jucam in film aveam darul previziunii,dar asa...Pacat de rasnita.Asa ...,s-a dus efectul seductiei.O data te poti pacali,a doua oara esti pur si simplu prost.Eu a doua oara nu obisnuiesc sa o mai comit.
Sper ca macar Jamaica sa fie la inaltime chiar daca vulcanul s-a stins de o luna.
ro
Am spus si repet , ca nu prajitoriile sunt de vina pentru ca oamenii nu aleg ceea ce le place...eu am luat de la Hedone si voi mai lua ori de cate ori voi avea nevoie , sau voi dori sa alternez soiurile cafelelor. Am luat Jamaica chiar prajita de ei ...excelenta ( mult mai buna decat cea adusa din italia ) , dar nu este nici pe departe la fel de buna cu Yemen Mocha Matari - care pentru mine este undeva pe locul 2-3 in staff-ul cafelelor de suflet...atat prajita de ei cat si verde...
Totusi nu vad legatura intre rasnita de exceptie pe care o ofera Hedone si cafeaua lor...poate ca numai folosite impreuna , ar putea avea un rezultat cu adevarat remarcabil...
[Image: biggrin.gif] ...si da , de ce nu - Hedone este o afacere - ( nu este institutie de binefacere ) si este o afacere buna si de succes ...pana la urma eu tot nu vad nemultumirea pentru ca ati luat o cafea care nu v-a placut...dar eu ....cand am luat de la alte prajitorii kg. de cafea din soiuri diferite , in mai multe randuri si era la fel de proasta , incat incepusem sa cred ca asa este normal...si ca am eu ceva pe limba si in nas...
[Image: huh.gif] ...dar am continuat si iata , am gasit ce-mi place...
Sfatul meu e simplu : N-ai reusit ...continua , ai reusit...tot continua...
[Image: cool.gif] ...
Espressoman infocat
Constanta
Ciudat, luasem in Decembrie de la Hedone, era pe eticheta trecuta data prajirii....Mie chiar mi-a placut cafeaua de la ei...
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman infocat
tulcea
Am terminat punga cu acel blend.Multumit de el.Acum am inceput alta si e foarte buna si aceasta.Voi incerca sa iau legatura cu ei sa lamuresc acel aspect al datei mai ales ca pe langa ceea ce scriptic apare pe fiecare punga,mai e si absenta oricarei urme de gaz ce volens nolens cam trebuie sa apara la o cafea proaspat prajita.Ori clima s-a cam stabilizat in respectivele recipiente de ceva vreme.Cam atat.Sunt multumit de rezultatul in ceasca ,dar asi prefera o cafea proaspat prajita .Sper ca nu cer prea mult.Despre rasnita ce sa zic?O sa disjung cauza ca tot e la mare pret disjungerea :) .Daca fata e frumoasa de ce sa renunt pentru ceva barfa de baba la asa placere? :P
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Am cumparat de la bluebean coffee Ethiopia Yirgacheffe Mamo Kacha,recomand sa o consumati incepand cu ziua 4 de la prajire,avand un gust foarte complex,am reusit sa regasesc note florale foarte intense.Seara ma delectez cu GUATEMALA Finca El Hato (Decofeinizată) de la Yume extraordinara,nici nu simti ca e decofenizata.
ECM Clasika PID II,flow control,Macap M2D,Kinu M47,VST,WDT tool etc...
Espressoman infocat
Bucuresti
Ethiopia Guji Sun Coffee - espresso, latte si ibric - foarte apreciata in toate 3 combinatiile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Brasov
Nu sunt eu in măsura sa dau verdicte dar va pot face o recomandare.
Cine nu a încercat încă ii recomand cafelele prăjite de Radu de la Papa Jacques, eu am luat azi o Rwanda Titus si o Santa Maria Guadalupe:
Vibiemme Super 2B/PID, Honne/Arco, Bullet R1 v2
Prev: Breville BES920XL 2B, Niche Zero, K30, KN-8828B-2K+
Prev: LaSpaziale S1 Vivaldi II, Mazzer Mini E, Baratza Sette 270W, Kinu M47
Prev: Gaggia Evolution PID, Varion Home, Ascaso I-mini I1
Espressoman infocat
Bucuresti
12-02-2017, 22:35
(Edited 12-02-2017, 22:35 by telvanno.)
Pe mine m-a dat pe spate Ethiopia Samii de la Guido. Am facut doar brew.
Pe mine m-a dat pe spate Ethiopia Samii de la Guido. Am facut doar brew.
Kinu M38, Aeropress, V60, Brewista Smart Pour Digital Kettle 1.2l
Espressoman infocat
Bucuresti
n-o au pe site, doar la magazin
am remarcat la mai multi prajitori o promovare slaba pe site-uri/facebook.
mai mult, una dintre prajitoriile promovate pe forum are pe site la categoria "despre noi" 2 persoane pe "online marketing": are 1 post pe fb anul asta, iar aici pe forum am anuntat eu inaintea lor ca au adus cafele noi...
oare merge asa de bine treaba incat e de neglijat online-ul?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Prajitor cafea
Craiova
(10-02-2017, 18:41)organon Wrote: O intrebare.Am luat si eu de la Hedone luna asta fiind impins de curiozitatea de a experimenta si altceva,dar fiind si interesat de Jamaica ,mai ales ca in putina vreme rotunjesc ceva suma de ani de la lupta de la Rovine cand eram si eu tanar.Apoi, a mai aparut in peisaj si o anumita rasnita produsa de oltenii astia isteti,rasnita care m-a cam sedus si careia am de gand sa ii cer mana pe la anul cand o sa mai strang ceva zestre [Image: biggrin.gif]. Deocamdata am deschis o punga de 125 a unui blend de al lor.Buna ,foarte buna cu toate ca e un amestec de prajiri ce la prima vedere poate intriga oarecum(boabe prajite spre ars cu boabe prajite mai soft).Efectul in ceasca este insa excelent.Intrebarea pe care vreau sa o pun este alta.Observ pe toate pachetele,care arata foarte frumos,ca nu e trecuta o data a prajirii ci o indicatie de consum pana pe 9 ianuarie 2019.In anumite postari vad fotografii in care care apar pachete de la ei, pe care e trecuta data prajirii si nu un termen de valabilitate ca in cazul meu.Ma poate lamuri cineva de ce e asa ?
Salut. Multumim pentru feedback. Recent am schimbat etichetele pentru ambalaje. Cel mai probabil, comanda dvs. a fost preluata in perioada de tranzitie. Ne cerem scuze pentru acest aspect. In mod normal, toate sortimentele noastre de cafea au data prajirii afisata pe punga, deoarece prajim numai la comanda. Cu alte cuvinte, ar fi in dezavantajul nostru sa nu trecem aceasta informatie - data prajirii - pe ambalaj. Jamaica Blue Mountain cum vi s-a parut? Multumim :)
Espressoman infocat
Brasov
(08-02-2017, 18:13)Lyvyoo Wrote: care dintre ele? Ne-am sincronizat :)
![[Image: BjKOXsk.jpg]](https://i.imgur.com/BjKOXsk.jpg)
![[Image: KbFQ5um.jpg]](https://i.imgur.com/KbFQ5um.jpg)
Mirosul acesta puternic,este din prajire sau sunt stropite cu arome boabele?
Robot Cafelat,Hario V60,feldgrind1,ibric soy
Espressoman Administrator
Bucuresti
Andrei de la Claro a lucrat ca si chimist (
http://m.zf.ro/companii/retail-agrobusin...i-15046586 ) pt o intreprindere scandinava, deci cred ca are prajitorul uns cu toate alifiile :))
Cu alte cuvinte, când va cădea bila de la ASE atunci se va vorbi si pe Espressoman de cafele stropite cu arome.
Serios vorbind, citește cu atenție acest topic si vei înțelege mai bine relatia dintre arome si cafea:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...-in-ceasca
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
13-02-2017, 22:58
(Edited 13-02-2017, 22:59 by Cata.)
Cafea primita de la prieteni intorsi din Shanghai. Stiti ceva despre ea? Miroase intr-un mare fel, n-am facut nicio extractie inca.
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
Aero...
Bucuresti
Traducere de exceptie:
Flavour: fragrant
[Image: tongue.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
tulcea
Jamaica inca nu am desfacut-o.Mai am ceva din Brazilia.Foarte buna si aceasta.Oricum m-am linistit.Cafeaua este ok,releva in ceasca nuante foarte diverse si placute. Sincer sa fiu ,pana acum nu am gasit la nici o varietate de ceafea braziliana atatea nuante de gust.Pe la toamna cred ca vine randul rasnitei.
Espressoman infocat
Constanta
(08-02-2017, 17:58)Costa79 Wrote: Am comandat de la Claro , Columbia Trujillo si o Brazilia Mogiana. Nu imi imaginam ca se poate asa parfum de fructe la o cafea...Adierea de zmeura care se simtea de la supapa m-a facut sa nu rezist si azi am incercat-o desi incepusem ieri o alta cafea!
E cea mai fructata cafea pe care am gustat-o, chiar m-a derutat un pic, insa abia astept sa o incerc si maine dimineata!![[Image: nb7Ywuy.jpg]](https://i.imgur.com/nb7Ywuy.jpg)
Dupa ce am testat azi si Brazilia, concluzia ar fi ca Trujillo ar fi mai ok in espresso iar Brazilia preferata la cappuccino. Parca nu m-am impacat cu notele fructate puternice ale Columbiei Trujillo in cappuccino...
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
espresso aficionado
de peste Prut
a mers la 90C?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Bucuresti
Aici e zona mea de confort pe cafele light 90-91. Ceva mai full city m-a facut candva sa ma duc in 86 :))))
espresso aficionado
de peste Prut
hm, interesant :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman fresh
prin apropiere
Despre Columbia Trujillo , pe o scara de la 1 la 5 , unde se situeaza ca si aciditate ? ...m-ar ajuta sa am un reper....mi se pare putin prea acrisoara pt gustul meu...am incercat diferite gramaje, diferite granulatii...si nu prea ii dau de cap...s-au poate nu ma impac eu cu aromele astea fructate
Bucuresti
E greu de stabilit o scala a aciditatii pt ca depinde de fiecare.
Espressoman infocat
Bucuresti
Incearca o preinfuzie mai lunga. Si nici temp nu o lasa prea jos, dc iti permite masina. Fiind o naturala, nu are aciditate asa mare ca o washed, dar te poate pacali gustul de ferment. Pe o scara 1...5, as zice aciditate undeva intre 3.5 si 4.(functie de perceptie).
Prajitor Coffeetool
Espressoman fresh
prin apropiere
Multumesc pt. sfaturi Andrei...cred ca gustul de ferment este ...dar nu stiam eu sa descriu ce simt :)...in rest totul ok , sunt foarte multumit ...imi place foarte mult de la voi El Salvador Pacamara ...are niste boabe de zici ca sunt alese bob cu bob...si nu in ultimul rand Columbia Supremo...so...un mare Bravo pt Claro ! :)