Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

Ce se vede in poza as fi zis certenamente nu e full city... pana nu am vazut-o pe asta, asa ca tot ce pot zice este ca treaba asta cu pozatul si reproducerea de culori realistice e la fel de grea ca si cu cafeaua :)

Reply
Am primit doua pachete de cafea turcească, boabe, prajită acum 6 zile.
A mai băut cineva espresso din cafea turcească? Merită să incerc pt. espresso sau o macin pe toata doar pentru ibric?
[Image: whcl6c.jpg]
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
Daca boabele subt light, baga ibric. Pe onoarea mea ce seamana logoul acesta cu unul a unei prajitorii din Bucuresti. Nu-i asa?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Adica o cafea prajita light se preteaza bine la ibric?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Pentru ibric este cea mai light prajire care o stiu, culoarea scortisoarei

Reply
Cafeaua arata cam asa: Cea "klasik" in stanga si cea 'kavrulmus"(roasted) in dreapta
[Image: ol1z9.jpg]

Si dupa preparare:
Kavrulmus
[Image: n51rtc.jpg]

Klasik
[Image: 2ujjq8m.jpg]

Observatii: A doua esta amara dar cu un gust de ciocolata foarte bun.. Prima, fiind roasted, duce amareala dincolo de orice granita. Este pentru cei care vor sa dea senzatii tari papilelor gustative.
Ambele au crema foarte consistenta.
PS:din poze poate nu se observa, dar espresso-ul rezultat din cea roasted este mai inchis la culoare

@stefandinescu
[Image: wjf7gg.jpg]

Site
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
Scrie pe pachet ceva de origine, blend, etc?

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Blendul casei, Turkish Coffee... [Image: biggrin.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
A incercat cineva de la Frez: https://frez.ro/categorie-produs/cafea/ ?

Reply
Ethiopia Kochere de la Papa Jaques - procesare naturala
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Confirm Kochere de la PapaJacques, foarte reusita si cafeaua si prajirea.
Si reconfirm Kana de la Yume. Azi mi-a iesit la V60 ceva de zici ca era juma-juma cu coniac!  [Image: smile.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Si acum ceva trist, am inteles ca s-a terminat Columbia Trujillio de la Claro... [Image: 6.png]

Reply
:ai: daca ati baut prea multa... :20:
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Cat sa tina, din noiembrie e
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Și mie îmi place Ethiopia Kochere !

Reply
Kochere natural de la Guido. Multumesc lui bogdan_geor pt recomandare

Reply
Urmeaza sa imi cumpar pentru prima data cafea proaspat prajita din Cluj! Am un lelit pl91t si as vrea daca se poate ceva sugestii de la cei care au cumparat din cluj.... multumesc ! :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
Cel mai bine faci o vizită rapidă la Yume.

www.yumecoffee.ro
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
mergi la yume, bei o cafea si iti si recomanda cum sa extragi cel mai bine cafeaua pe care o cumperi.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
eu iti recomand sa mergi la yume
QM 67 EVO, Tamper Dinamometric 58,5 HONNE slim, Kinu M47

Reply
E o idee să încerci și la Yume :))
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Sau mai bine de la Yume [emoji3]

Reply
vad ca e obisnuinta sa si dea toti cu parerea pe forum, eu raman la parerea mea ca cel mai bine mergi la yume :)
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
Prea multe sfaturi bune fac alegerea si mai dificila! Dar in Cluj mergi la sigur cu Yume!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Da ...chiar...o incercare la Yume nu strica... [Image: biggrin.gif] ...si apoi ...daca daca iti spunea unul sa mergi la Yume , puteai sa te mai gandesti , dar cand iti spun 5 sa mergi la Yume , cred ca cel mai intelept este chiar sa o faci.... [Image: cool.gif]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu te lua dupa ei, la Yume e cel mai bine! [emoji3]

Reply
azi am incercat si eu pentru prima data, iese treaba buna cu Yume! :))

Altfel din Bucuresti prefer constant Costa Rica Perla Negra de la Guido. De la Sloane am avut un El Salvador genial cu un range de extractie memorabil si mai nou am testat si de la Claro Etiopia Yirgachefe cu potential.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Să mă prăpădesc de râs, nu alta. Parcă-i desprinsă discuția dintr-o scenetă Monty Python!

Mulțumim pentru recomandări, vă așteptăm cu drag pe toți la prăjitorie! Shot-urile sun din partea casei...
Prăjitor cu respect.

Reply
Multumesc! Merg la yume :) am inteles ideea [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
ai mers la Yume? ca eu din Chisinau tot incolo vreau sa o apuc!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)