Espressoman
Bucuresti
Am baut recent Rwanda Supreme Ishema de la Hotspot, dulce si fructata, mai ales la Pavoni. Chiar am retinut senzatia ca imi pare rau ca se termina. Fiind "la reducere", ma asteptam sa fie doar ok, dar cred ca e cea mai buna cafea pe care am baut-o pana acum, ca espressoman incepator.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Luni facem comanda pentru birou, ma faci sa pun una :)
Espressoman
Bucuresti
Da, si eu o sa mai comand, sunt interesat ce parere o sa ai, dc ajungi sa comanzi, ca sa imi verific si eu perceptia aromelor.
Craiova
Nu sunt asa priceput la perceptii... e buna daca imi place mie ;)
Nu o sa auzi de la mine de aroma de corcoduse sau butoi de stejar...
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Nici măcar o aciditate de zaibăr frizant?
[Image: tongue.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman
Bucuresti
Da, nici eu nu ma pricep la arome si ma uit cu amuzament la descrierile cafelelor, insa la aceasta Rwanda am simtit o aroma fructata sau florala, nu stiu sa fac diferenta inca, cred ca doar la o cafea de la Origo am mai simtit-o in trecut. Cred ca daca place si altora e suficient sa imi verific perceptiile :) Pe de alta parte, pt mine e important sa vad ce zic si altii, pt ca ma gandesc sa imi fac un abonament la ei, ar simplifica/ieftini putin aspectele legate de transport si de situatia cand imi dau seama ca mai am cafea doar pentru o zi si trebuie sa fac comanda. Ca sa prajesc mi se pare complicat, e o perioada in care apetenta mea pt risc e redusa :)
Targoviste
Ce ai simțit e numai din prăjire, un horecar le-ar ciurui fără milă.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Craiova
(15-01-2017, 14:34)baloozzy Wrote: Nici măcar o aciditate de zaibăr frizant? [Image: tongue.gif]
Panamaua aia a fost o muratura pe cinste... :D
Espressoman infocat
Braila
Am baut pentru prima data Uganda Bugisu AA Plus de la Blubean Coffee. Ce sa va zic..e o cafea pentru toate gusturile. Pe mine m-a uimit si se potriveste atat pentru espresso cat si pentru flat white. Abia astept sa o incerc la mokapot! Nu am dedus notele de prune dar clar, aduce a cicolata. Merita incercata! Felicitari inca odata lui Ionut pentru ca a introdus-o in portofoliu si pentru prajire!
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
Espressoman infocat
Bistrita
Daca NU doriti flori, fructe, lime, si alte arome de fructe recomand:
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso
Espressoman infocat
tulcea
18-01-2017, 11:05
(Edited 18-01-2017, 11:06 by organon.)
Yume .Alaturi de Claro ,pentru mine cel putin, sunt cei care resusesc o prajire excelenta a cafelei.Ieri m-am desfatat cu un Salvador Pena Redonda.Ce e in descrierea de pe site ,se regaseste si pe cerul gurii.Intr-un cuvant ,sunt profesionisti.Nu e vorba numai despre acest tip de cafea ,ci de toate.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
Pitesti
Gusturi si gusturi.Mie-mi plac mai mult cele de la Hedone mentionate de Robert mai sus (desi de la Claro inca n-am avut placerea sa degust) decat Yume.
Espressoman infocat
Iasi
Kenya Nyeri de la Claro - f buna
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
Pentru cei care nu regasiti gusturile descrise incercati sa jonglati cu temperatura. De ex, o Columbia daca o scot la peste 92 grade devine asa de amara ca o poti arunca la gunoi. In schimb am baut cafele care ieseau foarte bune pe la 98 grade.
Eu nu prea ma impac cu gusturile fructate, florale, stiu ca aveam o cafea prajita foarte light, se auzea si rasnita zici ca rasnea bolovani, am extras-o la 88 grade, a fost asa de nasoala (a fost un experiment pt gust) incat de atunci prajesc doar full city.
Espressoman traditionalist
ro
21-01-2017, 14:21
(Edited 21-01-2017, 14:27 by Levo.)
O cafea excelenta , un gust plin , complex si care satisface deplin. Recomand...
[Image: smile.gif] .
Cu acompaniament...e divina...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
28-01-2017, 12:39
(Edited 28-01-2017, 12:41 by bubucalu.)
Pacamara procesata natural de la Claro.
Nu are nevoie de descriptori pe punga dincolo de varietal si metoda de procesare :) .
Gustul e intens si placut de fermentat cu note fine specifice Pacamerei in after taste.
Beau o cafea prajita ieri, ma bucura perspectiva imbunatatirii gustului o data cu degazarea, pe care sper sa am rabdare sa o performez.
La Pavoni, Mazzer
Espressoman infocat
Iasi
(08-12-2016, 14:37)Lyvyoo Wrote: Am incercat si Columbia Geisha, e foarte ok pentru cine prefera o anume "finete a echilibrului", mai ales dupa minim 14 zile de la prajire, caci pana atunci nu se dezvaluia complet. Insa mi-a placut mai tare, de la acelasi prajitor CLaro, una dintre putinele cafele baute in ultima vreme care evidentiaza acea aroma specifica de fructe fermentate, Columbia Trujillo:
![[Image: Vj9ZiTf.jpg]](https://i.imgur.com/Vj9ZiTf.jpg)
![[Image: AtifyaZ.jpg]](https://i.imgur.com/AtifyaZ.jpg)
Am incercat acum prima oara Columbia Trujillo de la Claro. Este intradevar deosebita.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor
Aero...
Bucuresti
Prajita acum aproape 3 luni...?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Crem One LFPP, e37s
Sibiu
29-01-2017, 14:33
(Edited 29-01-2017, 14:35 by bogy.)
Mihai L daca te uiti mai atent, poza-i apartine lui Lyvyoo.
Espressoman infocat
Bucuresti
(29-01-2017, 14:10)Mihai L Wrote: Prajita acum aproape 3 luni...?
Este un reply la un post din decembrie, prima data si eu am crezut la fel :))
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Aero...
Bucuresti
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
(29-01-2017, 12:41)eduard Wrote: (08-12-2016, 14:37)Lyvyoo Wrote:
Am incercat acum prima oara Columbia Trujillo de la Claro. Este intradevar deosebita.
Tocmai am desfacut si eu punga luata ieri de la Claro, subscriu, este deosebita, cu note disecrete de fructe si o aciditate foarte placuta.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
Espressoman infocat
Bucuresti
Costa Rica Perla Negra si Ethiopia Kochere de la Guido sunt niste cafele procesate, cred, natural care imi plac la nebunie. Perla Negra e favorita mea din tot ce am baut pana acum.
Rocket R58/LMLu/Olympus/Mahlgut MOLA-e
Espressoman infocat
Constanta
Am comandat de la Claro , Columbia Trujillo si o Brazilia Mogiana. Nu imi imaginam ca se poate asa parfum de fructe la o cafea...Adierea de zmeura care se simtea de la supapa m-a facut sa nu rezist si azi am incercat-o desi incepusem ieri o alta cafea!
E cea mai fructata cafea pe care am gustat-o, chiar m-a derutat un pic, insa abia astept sa o incerc si maine dimineata!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman Administrator
Bucuresti
care dintre ele? Ne-am sincronizat :)
![[Image: BjKOXsk.jpg]](https://i.imgur.com/BjKOXsk.jpg)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Constanta
08-02-2017, 18:16
(Edited 08-02-2017, 18:17 by Costa79.)
Columbia Trujillo! De Brazilia pot spune doar ca are un miros f discret de ciocolata la supapa!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero, Kinu M47, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Targoviste
Mie zmeurica din Kenya mi se pare mai puternică.
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
N-am apucat sa o degust dar am reusit sa miros o punga de Brazilia Mogiana la cafeneaua Claro.
Miroase traznet, fructul fermentat e acolo dar mai discret, sunt curios de conversia in ceasca.
Felicitari lui Andrei@Claro pentru multitudinea de cafele naturale introduse in oferta.
Mi-am largit orizontul gustand ghimbirul din Limu, fructele tropicale inghsuite in Burundi si nu-mi mai gasesc factorii descriptori pentru Trujillo si Pacamara :) dar am ramas placut impresionat.
La Pavoni, Mazzer
Targoviste
Cam descurajant pentru un home roaster care vrea sa le concureze cu cafele verzi de sub 10$ kila.
[Image: wall.png]
Espressoman traditionalist
ro
Pentru mine nu , dar ....nu chiar la 10$ kila
[Image: biggrin.gif] ...la un moment dat , intervine obisnuinta si mai trebuie alternate soiurile intre ele , sa nu intervina plictiseala...( friptura , friptura ...mereu...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...