Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

O cafea corpolenta plina de gust echilbrat degust deja de 1 zi de la Sarkis Cafe.
Este vorba de Java Blawan care am avut placerea sa o cumpar din nou dupa multe perindari pe la alti prajitori si dupa ce am incercat alte zeci de sortimente de cafea.La Java am regasit aceleasi gust deosebit ,inconfundabil.

Daca aceasta experienta este dublata si de spectacolul dat de un portfiltru naked atunci merita si bani si efortul de a cumpara din 2 in 2 saptamni cat mai fresh sortimentele de cafea din Piata Gemeni.
Lelit Bianca PL162T,Eureka Helios 65 Giallo,Mahlkoning Vario,Tamper Concept Art Dinamometric,Motta Europe Pitcher,Aeropress,Hario Skerton,Bialetti Moka Express

Reply
Nu stiu daca in tot anul am avut un single origin din care sa iasa un asa espresso echilibrat, cremos  si gustos precum cel din SULAWESI Tana Toraja Toarco de la Yume.

Sint persoana care intotdeauna voi avea de comentat referitor la extractiile din single origin si mereu am mers pe blenduri pt un shot perfect din toate pct de vedere. In ultimii multi ani am numarat pe degetele de la o mana single origin-uri din care sa iasa ceva memorabil si asta e unul dintre ele. Mihai o gazda primitoare ca de obicei, o reala placere sa trec pe acolo de fiecare data, desi nu ajung asa des cum mi-as dori.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Brazilia de la Sarkis! După câteva luni de africană puternică și acidă mi-am făcut o prietena dulce și încântătoare sud americană. Abia aștept să îi simt aroma si mâine dimineața.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Am incercat si Columbia Geisha, e foarte ok pentru cine prefera o anume "finete a echilibrului", mai ales dupa minim 14 zile de la prajire, caci pana atunci nu se dezvaluia complet. Insa mi-a placut mai tare, de la acelasi prajitor CLaro, una dintre putinele cafele baute in ultima vreme care evidentiaza acea aroma specifica de fructe fermentate, Columbia Trujillo:

[Image: Vj9ZiTf.jpg][Image: AtifyaZ.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Comfirm cu plescaituri pofticioase .E asa ceva ...,cum sa zic ...,un exotism amestecat cu un gust inconfundabil ce ma duce cu gandul la ceea ce mioriticii nostri degustatori definesc ca fiind ochii lui Dobrin.Sigur pe plantatia aia nu e si vreun romanas ratacit care si-a postat vreun alambic si vreo cativa pruni?Ca de ,cafeaua imprumuta ce e bun si d e nerefuzat. ;)
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
@Lyvyoo : " Am incercat si Columbia Geisha, e foarte ok pentru cine prefera o anume "finete a echilibrului" "

- Sigur asta e punga  ??? Pentru ca si eu astept Geisha de la Claro , sper sa nu primesc Caturra... [Image: cool.gif]...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Cred ca ar trebui sa editez postul meu ca sa se inteleaga mai bine. Ma refeream la Columbia Trujillo ca fiind mai pe placul meu, adica cea din poza.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Hedone El Salvador place mult nu e acida deloc
Yume Guatelama Fiinca Castillo acida dar postgust complex
Yume Sulawesi foarte acida si atat, am incercat extrageri si in oras pe un Simonelli si rasnita profi...si nimic

Cine vrea fructe muulteeee si verzi, recomand
[Image: 325ec3e7f9923879fee3afb21294b49b.jpg]
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
RobertKovacs,

Iți mulțumim pentru opinii.

Înainte să tragem concluzia că poate prăjim prea light pentru gustul tău, dorim să-ți oferim un ajutor și să discutăm și despre extracție, care poate să ruineze cea mai bună cafea sau să facă un shot decent dintr-o cafea mai slabă calitativ.

Sunt multe aspecte care pot afecta decisiv calitatea unui shot: cafea insuficient odihnită după prăjire (despre acest subiect intenționez să scriu un articol mai consistent), noi recomandăm 10 zile ca reper, rația de preparare prea mică sau prea mare, preinfuzia prea scurtă sau - mai rar - prea lungă, temperatura apei la preparare prea joasă, măcinarea prea grosieră pentru cafelele prăjite mai light, iar ca și consecință avem timpi de extracție reduși, un TDS final mic și un ”extraction yield” redus.

Deși Tana Toraja AA Sulawesi s-a terminat, a avut foarte mulți adepți, iar personal cred că un espresso preparat corect cu această cafea are nuanțe combinate nemaintâlnite la alte cafele: tutun, piper, coajă de portocală.

Chiar ne dorim să prepari o cafea bună și încercăm să te ajutăm în acest sens. Te rugăm să completezi următorul formular: https://goo.gl/forms/Ghj00LRgEPfj2AMK2
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
This form can only be viewed by users in the owner's organisation.Try contacting the owner of the form if you think that this is a mistake. Learn more.

Reply
Subscriu la cele spuse de razvan.yume.
De doua zile am in rasnita Sulawesi Tana Toraja (desi este de la alta prajitorie - Guido) si experienta este diferita fata de alte cafele, dar cat se poate de pozitiva. Confirm acele note de tutun (cigar) impreuna cu un mix foarte interesant de condimente. Sper sa am ocazia in viitor sa incerc si varianta Yume :)
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Îmi cer scuze. Din cauza unei opțiuni de upload video, Google Forms permitea utilizarea doar în cadrul organizației.

Aici este formularul bun: https://goo.gl/forms/Ttdbq2OYJgtFik3d2
Cafea, entuziasm, cunoaștere...

Reply
Foarte buna ideea Razvan!

Reply
Vazind prezentarea anterioara , a lui Lyvyoo , m-am gandit ca nu ar strica sa experimentez pe pielea mea ce sta scris acolo . Drept urmare , ramas fara rezerve si asteptand sa se degazeze o E. Kochere de la Sun Coffee , am apelat pentru prima data la Claro si ....surpriza. Livrare rapida de pe o zi pe alta , ambalata in cutii albe de carton cu logo-ul firmei isi in pungi personalizate...jos palaria ( parca nu sunt in RO )... , se respecta firma , mai mult cafeaua prajita optim pe gustul meu , mediu - light , scoate la iveala toata cromatica de gust. Trujillo - un gust aparte - de mix de fructe confiate , pe un pattern de ciocolata cu lapte usoara , nu l-am mai intalnit la nici o Caturra pana acum - ce natie de varietal...oricum superba...Lyvyoo a avut dreptate , asa e...in schimb Geisha , un pic mai dulce ,prajita tot mediu light , mai "fluenta" eleganta cu note soft  de ciocolata si ceva fructe salbatice , gustoasa. tare...Ambele cafele n-au amareala...si e greu sa o preferi numai pe una dintre ele...grea alegere, toata saptamana asta le-am pupat pe rand [Image: smile.gif] . Nu stiu cand si daca voi mai lua cafea de la Claro ( pentru ca eu prajesc acasa ) dar fericiti cei ce au abonament acolo...am ramas cu o experienta placuta in suflet , legat de aceasta firma....felicitari Claro Cafe..
[Image: 1ozqCqj.jpg]

P.S. - Pana la "craciun2016" , au reduceri de 20% , ceea ce e destul si chiar le aplica fara alte ...rugaciuni...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Aceeasi combinatie am avut si eu .Bune .
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Wink 
(17-12-2016, 17:33)Levo Wrote:  

Ghostbusters.  [Image: biggrin.gif]
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Astazi a sosit din UK prajita pe 16 dec origincoffee.co.uk
[Image: 0d5180f0f4529baf347fec3437decb5d.jpg]
Bezzera MAGICA | TTP Coffee Sensor | Eureka Oro Mignon | Kinu M47 | IMS Nanotech 16/18gr | Motta knock box | Tamper Motta Competition | Pitcher Motta 35cl | Kompresso

Reply
Panama Casa Ruiz de la BluBean e excelenta!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Yume Guatemala Finca Castillo este foarte buna, aciditate scazuta, foarte aromata, dulce.

Reply
Cred ca aceasta Guatemala am baut-o pe la Piata Amzei, cu Razvan si Mihai, unde era parcata bicicleta Wheelys a lui Cosmin Pasnicu. Chiar am fost tare placut impresionat. Desi sunt fan aciditate apreciez triumful echilibrului  :)

Reply
Azi am primit si eu Columbia Trujillo de la Claro, prajita pe 21.12
Ceva sugestii de preparare? Ma gandesc sa o incerc pe marti-miercuri asa
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
@vladdooo : " Ceva sugestii de preparare? "

Greu de spus , pentru ca difera masinariile , insa mie mi-a placut macinata fin , in cantitate moderata in sita , tampata la 21 kgf ( pana la ring...cu preinfuzie lunga cca. 8 - 10 sec. cu stationare in rampa la sec. 7 ( banuiesc ca pe undeva pe la 3-4 bari ) apoi crescut maxim pana la prima picatura si sarit pe arcuri , unde am obtinut o curgere lenta si subtire tare...dar un gust parfumat si consistent...( Trujillo nu e avantajata de extractia rapida si cu debit mare - e doar parerea mea - ) aici , cei cu padela  la  grup sunt avantajati , putandu-se juca in voie cu restrictorul de debit... [Image: biggrin.gif] ...dar asta e o alta poveste...

Reply
Liviu are tot Brewtus, poate da detalii :)

Reply
simplu ca maioneza - 92 de grade, 19g in, 38 out, 25-27sec. (espressor incalzit 40min, flush de incalzire / stabilizare cand mai treci pe langa el, flush 3 sec. de uniformizare grup exact inainte de preparare) [Image: smile.gif]  E una dintre reusitele Claro!

Reply
Multumesc, ma conformez marti dimineata!

Reply
Astăzi am savurat doua cafele minunate alaturi de un om de mare calitate, Ethiopia Kochere și un blend din Kochere,Honduras și India .
Multumesc AdrianT!
 HX,F6.

Reply
[Image: bmUEdZW.jpg]...si dupa o noapte de Craciun cam grea...iata si izbavirea...
[Image: F7Mdfm9.jpg]

Reply
Cu acelasi lucru m-am rasfatat si eu, doar ca nu am gasit nicaieri scrisa data prajirii. Am intrebat dar nu am primit raspuns. Inca...
[img][Image: IMG_3246_zpszchbswqu.jpg][/img]
Lelit PL41TEM \ Kinu M47 \ Ascaso I-steel i1 \ Gene Cafe CBR 101 \ L-Beans tamper holder

Reply
Deosebita Trujillo
Are un miros foarte-foarte puternic: a trebuit sa deschid geamul dupa ce am pus cafeaua din punga in borcane

Reply
O cafea ce merita bauta zilnic , combinata sau nu cu lapte ...merge in orice imprejurare. Ethiopia Kochere e genul de cafea versatila si gustoasa. Avand un bob mic si parfumat trebuie prajit cu "profil de munte ", ceva mai dura , insa rezultatul din ceasca nu se lasa asteptat. Am achizitionat cca. 2 kg. de la Sun Coffee , in verde...extrem de curata , fara goange si la sortare am ales eu asa cateva boabe ce " pareau mai inchise la culoare " ca sa justific faptul ca am rascolit prin ea 20 min. Dl. Milan amabil si dragut s-a interesat de transport pana a ajuns cafeaua la mine si chiar si dupa , a intrebat cum mi-a iesit prajita...e cum sa iasa ...m-a cam pacalit ,doream un pic mai blonda , dar am facut un dry cam lung - de frica altitudinii - si a iesit mai bronzata , dar acum stiu.... [Image: smile.gif]...
[Image: rIPif2U.jpg]

[Image: ILYsOv7.jpg]

...si pentru ca am avut si o vizitatoare...primele 2 cesti sunt cu 17% Alc... [Image: biggrin.gif]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)