Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

Dupa degustarea de la Guido despre care vorbea si @adrian1 am zis sa merg la sigur cu ce s-a votat mai mult plus una preferata, remarcata si ea de catre colegi. Pentru cine nu a fost acolo incerc sa le descriu cum au iesit pe espresso. 

Pun intai surpriza (nu doar pentru mine), Brazilia Sao Pedro, o cafea care legat la ochi nu prea ai avea cum sa o banuiesti a fi din Brazilia, cu exceptia dulcetii caracteristice. Mirosul cafelei macinate, mirosul in cupping si al espresso-ului este floral. Espresso-ul iese cu aciditate destul de scazuta, dar gustul e clar de fruct copt foarte aromat, o para galbena romaneasca din pom fiind probabil cea mai buna paralela de gust. Nu aveti ce face cu profilarea aici, e destul de solubila.

[Image: NHWAuP7.jpeg]

Bali Karana - cred ca a fost vedeta de la cupping si cea mai votata acolo. Acasa pe espresso este siropoasa, mai ales pe profilare isi intensifica aromele si dezvolta o usoara efervescenta, se simte subtil si metoda de fermentatie pentru ca citeam pe site ca ciresele stau sigilate ermetic o perioada dupa culegere, inainte de a fi uscate la soare. In gust simti fructe exotice, pe care nu le-am putut defini pana sa citesc eticheta, dar e plin cosul. Prajirea este mai light as spune si o profilare ar ajuta, insa aromele sunt atat de evidente incat nu e musai.

[Image: jMxqkkr.jpeg]

Etiopia Kebele a fost incredibila, un suc de fructe de padure, care stiam ca se va termina ca stoc, trebuia sa fi luat mai multe pungi. Acum vad ca nu mai este pe site iar cautarea unei cafele din aceeasi regiune care sa o replice este o loterie la care un particip de obicei. Mai ales ca din ce scrie la ei, zona Gedeo de unde vine cafeaua cuprinde peste 868 de mici fermieri, deci cauta acul in carul cu fan. Asa e in specialty, trebuie sa profiti de ce iti place pentru ca un anume gust e o combinatie unicat as spune si ce vine la anul are slabe sanse sa se potriveasca la fix.

[Image: FXWatvx.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Colombia Motta Red Bourbon de la Guido e o cafea cu adevărat deosebita.Am comandat-o de câteva ori și o să o tot comand cât o vor mai avea.Nu prea se mai găsesc cafele care să iasă în evidență.Mult zgomot pentru nimic,cam prea "spălate "și lăudate.Ma rog unele sunt foarte pretențioase probabil și trebuie "scormonit" in metodele de preparare.Dar fata de ce se putea cumpăra acum câțiva ani ,observ o nivelare in jos.Asta poate pentru că îmbătrânesc și  îmi pierd din acuitatea simțurilor.Si totuși ...
Lelit Bianca ,Bentwood

Reply

Forum Jump:

Browsing: 7 Guest(s)