Descriu experiența mea de câteva zile cu Kompresso și Krinder.
Am "kompressat" doar de vreo 10-15 ori până în acest moment.
Momentan folosesc Dark Sin blend de la dropshot. Urmează Nomad și după ce se termină cafeaua, probabil voi încerca și de la Sarkis Amore și Next, datorită recomandărilor primite
.
Mă tot joc cu preîncălzirea și de la @
dragos.stoian am găsit și metoda de preîncălzire cea mai ușoară.
M-am jucat cu Krinder de la 4 în sus, la 4 am reușit să blochez kompresso, cred că am îndoit un pic și sita, cu toate că am apăsat doar o dată ceva mai tare, astfel încât să mă asigur că nu curge. De la 6 în sus începe să curgă fără prea mult efort și parcă cel mai bine a ieșit cu 8, cu toate că nu a fost extrem multă cremă, însă puc-ul era foarte compact după extragere.
Până acum am folosit cel mai des 13.5 grade după recomandarea lui @
renatoa și doar încercat o dată 13, și o dată 12.5, diferențele de gust nu prea le-am sesizat.
Per ansamblu îmi place foarte mult, neavând espresso acasă, am început să îmi fac latte cu 2 shoturi de kompresso.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile din privat legate de râșniță și kompresso.
Orice sfat e bine primit. Urmează astăzi sau mâine să încerc si metoda descrisă de @
renatoa pentru brew.
Și câteva dintre shoturile realizate: