Hello There, Guest! Login Register


Cafflano Kompresso

(06-06-2021, 12:09)renatoa Wrote: Ma declar surprins de faptul ca piciorul sau tija pistonului, sau cum s-o numi... poate fi scoasa aparent fara sa rupi ceva... eram convins ca e lipita in capat, sub capacul acela rosu.
Chiar mi-as fi dorit aceasta posibilitate, ca sa experimentez un pic cu masurarea presiunii.
Cum se face, deci ?

Sa ne tii la curent daca reusesti sa masori presiunea, chiar sunt curios
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Monteaza manometru, pune si un PID si gata espressorul…
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
(06-06-2021, 16:22)Mihai L Wrote: Monteaza manometru, pune si un PID si gata espressorul…

Si teava de abur!
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
...mai conteaza daca masurarea presiunii costa mai mult decat "seringa" ? Smile
 
Reply
Descriu experiența mea de câteva zile cu Kompresso și Krinder.
Am "kompressat" doar de vreo 10-15 ori până în acest moment.
Momentan folosesc Dark Sin blend de la dropshot. Urmează Nomad și după ce se termină cafeaua, probabil voi încerca și de la Sarkis Amore și Next, datorită recomandărilor primite Smile.

Mă tot joc cu preîncălzirea și de la @dragos.stoian am găsit și metoda de preîncălzire cea mai ușoară.
M-am jucat cu Krinder de la 4 în sus, la 4 am reușit să blochez kompresso, cred că am îndoit un pic și sita, cu toate că am apăsat doar o dată ceva mai tare, astfel încât să mă asigur că nu curge. De la 6 în sus începe să curgă fără prea mult efort și parcă cel mai bine a ieșit cu 8, cu toate că nu a fost extrem multă cremă, însă puc-ul era foarte compact după extragere.

Până acum am folosit cel mai des 13.5 grade după recomandarea lui @renatoa și doar încercat o dată 13, și o dată 12.5, diferențele de gust nu prea le-am sesizat.

Per ansamblu îmi place foarte mult, neavând espresso acasă, am început să îmi fac latte cu 2 shoturi de kompresso.

Mulțumesc tuturor pentru răspunsurile din privat legate de râșniță și kompresso.

Orice sfat e bine primit. Urmează astăzi sau mâine să încerc si metoda descrisă de @renatoa pentru brew.

Și câteva dintre shoturile realizate:
[Image: Qq0rVJV.jpg][Image: opg5LUT.jpg][Image: sdM81Is.jpg][Image: fWZKTlv.jpg][Image: GiTId0t.jpg]
 
Reply
(10-06-2021, 15:24)razvano Wrote: Până acum am folosit cel mai des 13.5 grade după recomandarea lui @renatoa și doar încercat o dată 13, și o dată 12.5, diferențele de gust nu prea le-am sesizat.

13 grade !    Huh

Ce grade ? Sigur am fost eu, don Semaca ?  Confused
 
Reply
Cold Brew la Kompresso. Big Grin
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
E un typo, voiam sa zic de grame Smile
 
Reply
(10-06-2021, 15:24)razvano Wrote: ...
Mă tot joc cu preîncălzirea și de la @dragos.stoian am găsit și metoda de preîncălzire cea mai ușoară.
...

... metoda, care este...  Confused Huh

Nu am gasit nimic in topic pe tema asta.
Altcumva decat intr-un vas cu apa fiarta ?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)