Hello There, Guest! Login Register


Cafflano Kompresso

Si inca ceva, am citit ca versiunile anterioare ar fi avut probleme cu garnitura pistonului care lasa sa treaca apa deasupra acesteia in timpul apasarii. La mine nu trece apa iar lasat liber nu aluneca deloc
AEROPRESS & kinu m47
CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
Prima extracție reușită cu Kompresso, pe o cafea de la nea Florescu  (Alez-y Esspreso blend), avea mai multa crema la început, dar am facut poza la câteva minute după si s-a mai disipat.

M-am chinuit ceva cu multe shoturi ratate, pana mi-am dat seama ca nu macinam destul de fin. Acum cand a iesit apăsarea a necesitat un efort maricel, dar gustul a fost f echilibrat.

Imi rămâne multa apa in cilindru după ce apas la maxim, deși nu am problema descrisă cu cilindrul care cade singur, iar apa nu scapa deloc pe lângă garnitura.

Am reusit extrag cea mai mare parte din apa cand am măcinat mai grosier dar gustul a fost oribil si nu am obținut crema.

E normal sa ramana asa multa apa deasupra? De obicei pun cam 65-70 ml

[Image: stUjLxC.jpg]
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Pare cam putin lichid in ceasca, l-ai cantarit? Ar trebui sa ai 30-40g.
Lelit PL41TEM, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, tamper+nivelator Motta, Bialetti Moka /w IMS.
 
Reply
Eu personal pun undeva putin sub gradatia de 60 ml. In ceasca intre 22 si 25 gr imi place cel mai mult gustul

Dupa pahar are undeva la 20 gr cred
AEROPRESS & kinu m47
CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
Nu am cântări ca eram la munca,o sa fac asta acasa, am luat o gură f mica înainte de poza deci sa zicem ca era 20 si ceva,poate 25g
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Iese ceva mai bine, dar crema se disipeaza f repede, asa e si la voi? Cafeaua e prăjită de vreo 2 săpt,măcinată pe loc


[Image: Wjw3xuV.jpg]
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Da, crema nu e deloc persistenta
Dar nu e nici o problema
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
(03-07-2019, 18:05)vladdooo Wrote: Da, crema nu e deloc persistenta
Dar nu e nici o problema

Mersi, o sa incerc si cu o italiană cu robusta, pt corp
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Ma intreb totusi de ce nu persistă crema,daca generează aprox 9 bar? O fi plastic dar se extrage destul de bine
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
[Image: h5fnhdd.jpg]

[Image: sJBaP7B.jpg]

Crema nu cred ca e mare problema ca se disipeaza repede, oricum se bea din 2-3 ''guri'' , mai important e gustul.pt mine
AEROPRESS & kinu m47
CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
Stiti vreun site, de preferat din afara tarii, de unde se pot cumpara garnituri (bune) pentru piston?
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
Ai încercat la importatorul din România și ai vreun motiv bun pentru care dorești din afara țării?
Nu cred că la Cafflano ar putea să fie vorba despre mai multe standarde de calitate în funcție de țări. Rolleyes
Vezi: http://tastecrafters.ro/ sau discută cu razvanMB.
 
Reply
[Image: alGDumf.jpg]

[Image: FGXPgYL.jpg]
AEROPRESS & kinu m47
CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
@dragos.stoian, depinde de cafea. Am avut cafele unde am obținut o cremă foarte densă. În general, cu cât e mai bine prăjită cafeaua, cu atât crema e mai densă.
Aeropress, Kompresso + Comandante
 
Reply
(08-07-2019, 22:13)elbear Wrote: @dragos.stoian, depinde de cafea. Am avut cafele unde am obținut o cremă foarte densă. În general, cu cât e mai bine prăjită cafeaua, cu atât crema e mai densă.
E adevărat,tocmai am descoperit asta cu o Passalacqua napoletana super prăjităSmile
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Funnel high-tech pt Kompresso :-)

[Image: jdlMrBZ.jpg]
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
(18-07-2019, 12:12)dragos.stoian Wrote: Funnel high-tech pt Kompresso :-)

[Image: jdlMrBZ.jpg]
Prea tare, prea ca la tara Smile la asta nu m.am gandit
AEROPRESS & kinu m47
CAFFLANO COMPRESSO
 
Reply
Chiar functioneaza usor bucata aia de carton lipită cu scoici ca m-am chinuit rau cu pahare de iaurt, nu prea imi ieșea sa tai fix unde trebuia Smile Dar eu nu am răbdare si nici prea mare îndemânare
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Dintr-un pahar din plastic (exemplu de la un iaurt) cu fundul tăiat, mi se pare mai simplu. Tongue Sau pahar de cafea to go cum se mai folosește pe aici.
Eu la momentul respectiv am căutat ceva să fie și transparent. Fără vreo intenție de reclamă, am găsit pahare transparente și diametrul corespunzător la Paula Pudding Choco de la Dr.Oetker. Smile
 
Reply
La orice farmacie... si transparent si e si gradat !

http://www.donaonline.ro/aparatura-si-ac...novei.html
 
Reply
In asteptarea lui Mini, m-am jucat dimineata cu Kompresso in combinatie cu Kinu Pheonix si cu o Papua Noua Guinee Sigri de la Yume. Am rasnit la 1.9, 12g de cafea dar curgerea fost destul de grea asa ca am modificat la 2.1 si am masurat 13g(la 12g am pus bob cu bob si m-am oprit cand s-a facut 13, deci tot 12 ar fi). Tamparea cu lingura Cafflano am facut-o mai intens prima data si mediu a doua oara, drept rezultat obtinand un puc dens la primul si o chestie moale a doua oara. Cilindrul a fost la temperatura camerei, apa fierband a fost turnata imediat ... Primul shot a iesit cam amarui, al doilea mi-a placut, ambele fara crema   Confused . Se pare ca am foarte multe de invatat Smile)
Dalla Corte Mini, Compak K3, Kinu Pheonix, Cafflano Kompresso, Cafflano Kompact
 
Reply
Salut,

Pana la urma, ce dimensiune ar trebui sa aiba tamper-ul?

Parca zicea cineva de unul custom made dar nu mai gasesc post-ul. Se mai poate face 1 bucata? Daca da, la ce pret?

Multumesc,
Gaggia Classic + PID Espressuino + steam rancillio V3 + preaheating coil + sita dus IMS + manometru + OPV Bezzerra / Ascaso I-mini i1 / tamper ESPRO 58,4 mm
 
Reply
De la acest post până pe pagina 10 inclusiv s-a discutat despre tampere: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid100326
Câteva posturi mai jos de la cel din link este și un model pentru imprimantă 3D. Dar probabil cel mai sigur ar fi să iei legătura cu cineva care a mai printat deja, cum e cel cu site-ul menționat de Liviu sau @kamasi.

@Ciprian75 Te obișnuiești destul de repede cu Kompresso. Te joci cu măcinătura, cantitatea, tamparea - câte una pe rând. Eu în zona 12-13g am fost mulțumit de rezultate. Iar la tampare: m-am obișnuit cu tamparea foarte ușoară la început cât se așează puțin cafeaua, apoi tampare finală dintr-o mișcare rapidă/scurtă.
La extracție trebuie să simți că opune destul de multă rezistență la apăsare/strângere, dar nici să-l deformezi(sita se poate deforma dacă se exagerează). Vei găsi un echilibru până la urmă.
De asemenea Yume prăjesc ușor, e mai greu de extras cu Kompresso și nici la prea multă cremă nu te poți aștepta. Dacă ești mulțumit de gust e mai important, iar dacă vrei "aspect" alege o cafea prăjită mai tare decât cea actuală. Smile
 
Reply
(25-07-2019, 09:52)Ciprian75 Wrote: In asteptarea lui Mini, m-am jucat dimineata cu Kompresso in combinatie cu Kinu Pheonix si cu o Papua Noua Guinee Sigri de la Yume. Am rasnit la 1.9, 12g de cafea dar curgerea fost destul de grea asa ca am modificat la 2.1 si am masurat 13g(la 12g am pus bob cu bob si m-am oprit cand s-a facut 13, deci tot 12 ar fi). Tamparea cu lingura Cafflano am facut-o mai intens prima data si mediu a doua oara, drept rezultat obtinand un puc dens la primul si o chestie moale a doua oara. Cilindrul a fost la temperatura camerei, apa fierband a fost turnata imediat ... Primul shot a iesit cam amarui, al doilea mi-a placut, ambele fara crema   Confused . Se pare ca am foarte multe de invatat Smile)

incearca sa macini o idee mai grosier, o sa iasa si crema, suspectez ca e macinatura prea fina..rezistenta la apasare nu trebuie sa fie foarte mare si mai ales, pe final trebuie sa scada, exact ca la un espressor Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
Voua nu va trece apa pe langa piston? Mie din 60+ ml imi iese shot de 24-30 ml
Dalla Corte Mini, Compak K3, Kinu Pheonix, Cafflano Kompresso, Cafflano Kompact
 
Reply
(28-07-2019, 19:21)kamasi Wrote: Print 3D

Vreau si eu, si tamper mai ales Smile

(28-07-2019, 20:05)Ciprian75 Wrote: Voua nu va trece apa pe langa piston? Mie din 60+ ml imi iese shot de 24-30 ml

Mie nu imi trece apa pe langa piston,asta e un defect,citește in acest thread un pic mai in urmă.

DAR si mie imi ies uneori 30ml din 60, sa zicem ca o parte raman imbibati in puc,dar ramane destul de multa apa deasupra sitei, care nu mai trece, practic pare ca intampina rezistenta prea mare,desi apas la maxim. Daca macin mai grosier trece tot, dar nu mai face crema si gustul nu e bun
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
Discutiile despre tamper de plastic 3D pt kompresso au fost mutate aici
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
(25-07-2019, 09:53)kimi_ro Wrote: Pana la urma, ce dimensiune ar trebui sa aiba tamper-ul?

tamperul facut de mine are 46.6 mm. am vazut ca sita este usor ovala diametrele fiind cuprinse intre 46.7 si 47.1 mm
PL92T, KG79
 
Reply
Pățesc o chestie ciudata cu Kompresso: gustul iese prea intens, nu stiu cum sa explic, dar ramane in gura f mult dupa ce am baut, nu intr-un mod placut, si uneori ma doare burta un pic si ma arde pe gat mult timp dupa.

Sunt f obisnuit cu espresso, il beau cu o ratie de 1:2 si nu mi se pare niciodata prea intens,chiar si daca e dark si are robusta.

Am folosit si cafele medium si dark, si proaspat prajite si comerciale.

Dozez cam 11.5-13 grame, apa o torn ori imediat dupa ce fierbe, uneori mai stau cateva secunde pt blendurile mai dark, am.incercat sa aștept si 10-15 secunde daca era prea amar.

Nu e o chestiune de măcinat prea fin, am incercat sa macin mai grosier si dupa ce torn apa curge prin puc înainte sa apas,ceea ce e clar o greșeală pt ca si pe siteul lor zice ca treb macinat atat de fin incat sa nu curga prin puc fara sa apesi.

E ciudat pt ca acasa daca supraextrag pe semiautomat iese amar si cam atat,dar nu asa de 'tare' incat sa nu pot scapa de retrogust si sa ma arda pe gat si la stomac.
Plus ca toate cafelele le-am incercat si acasa si ies f bune pt gustul meu pe espressor.

Tamper am printat 3d si tampez destul de tare.

Imi iese si bun,dar f rar, desi am aceeasi metoda mereu.

Aveti idee ce poate fi, ce pot face diferit?
Cafflano Kompresso, Kinu M47 Phoenix, Saeco Poemia PF depresurizat, Porlex Mini modat stepless, Bialetti Brikka (made in Omegna:) 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)