Welcome Back Log In Create Account

Cafenea prajire

Guess what... Smile

Reply
Ghicitoare: cat face 20% reducere la ceva care nu are pretul afisat...

Reply
Uzual, un prajitor care respecta clientii, cam cata cafea consuma pentru profilare, inainte de prajirea pentru vanzare?

Reply
Something new... something blue Smile

Reply
A New Roast Color Measurement Approach - SCA white paper

https://static1.squarespace.com/static/5...e3b0964872

Reply
Salutare :)

Ma tenteaza sa achizitionez un Aillio Bullet R2 Pro si ma gandesc ca poate mai sunt doritori care s-ar baga la o comanda de grup.

Astept un semn, in caz ca exista doritori.
Lelița Bianca V3 / Timemore 078s / Moccamaster Select / Kinu M47

Reply
(13-01-2026, 13:45)madalinr1 Wrote: Salutare :)

Ma tenteaza sa achizitionez un Aillio Bullet R2 Pro si ma gandesc ca poate mai sunt doritori care s-ar baga la o comanda de grup.

Au ceva ofertă ? La preț bun aș lua și eu unul.
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
Daca imi permiteti, si la aceiasi bani as lua la orice ora Kaleido M10 in loc de Bullet.
Cum M10 este deja cu 10% mai ieftin, ceeace nu stiu daca un group buy ofera asa discount... alegerea pare a fi de genul... Adame, te mai gandesti mult ? Smile

Strict personal, fiind mai aventuros, daca as avea o "nevoie" de a praji 1 kg, as merge pe masina chinezeasca la juma de pret. Noroc ca nu am asemenea nevoi... Smile

Reply
(13-01-2026, 14:28)umarianos Wrote:
(13-01-2026, 13:45)madalinr1 Wrote: Salutare :)

Au ceva ofertă ? La preț bun aș lua și eu unul.

Pot sa intreb, dar cred ca trebuie sa mai gasim un doritor.

@renatoa - imi place mai mult Aillio, dar sa stii ca tot incerc sa ma conving singur sa merg pe Kaleido, inca nu am reusit.
Lelița Bianca V3 / Timemore 078s / Moccamaster Select / Kinu M47

Reply
Cu placerea nu te pui... Noroc ca nu am astfel de criterii cand aleg ceva.

La nevoie pot sa iti stric placerea, unii colegi stiu ca sunt expert in asa ceva, dar nu o mai fac decat la cerere express Smile

Reply
Vreau eu  Smile
Zi-mi
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Neah, nu merge asa, tu ti-ai luat masina, nu baga batzu prin gard la altii.

Reply
Am zis că poate îl ajutam sa nu facă vreo nefăcută
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Un topic despre o metoda de control care ar putea fi de interes pentru cei cu fluid bed:
https://homeroasters.org/forum/viewthrea...ad_id=7178
Nu se aplica la alte tipuri de masini, dar poate fi o lectura interesanta si pentru cei cu... boabele pe pamant Smile

Reply
Information 
Cu siguranta cea mai ieftina masina de 1 kg... cel putin ca fierotenie de start pentru cei carora le place sa mesterasca.

https://www.aliexpress.com/item/1005010432107982.html

La banii astia nu are evacuare, deci nici airflow, dar cel putin are o tava de colectare pleava, deci nu va iesi chiar asa afumatura de acolo...
De asemenea, fara cooler... ce vrei la banii astia...
Dar are destula electronica de control ca sa poti incerca o prajire cu modelul stoc si sa iti faci o impresie.

Sa punem si o imagine, pentru vremea cand link-ul la Ali va deveni invalid

[Image: symBUaP.png]

Reply
(19-08-2025, 11:56)renatoa Wrote: Sau nu sunt interesate de subtilitati, dupa cum rezulta din discutiile pe forumuri.
Eu gasesc HiBean inutilizabil pentru o prajirea manuala cap coada, fara un ecran de macar 10". Dar chiar si asa ii lipsesc informatii care le consider esentiale.

Salut, care sunt informațiile esențiale?
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
Buna intrebare...

Ia sa vedem, altii ce raspund, chiar daca prin citat intrebarea imi este adresata mie...

Reply
Nu se prea înghesuie nimeni Sad
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
Pana la urma, nimic nu e esential... cand vine sa experimentezi

Cine e pe scoala canonica si se uita la profilul asta se oripileaza...

[Image: z8BSrRv.png]

... si totusi rezultatele sunt departe de a fi un esec... ba chiar viceversa...

Totul e sa intelegi calea caldurii in masina: cum se produce, cum se transfera si cum intra in boaba.

In felul asta te prinzi ca o prajire ca cea de mai sus nu se poate face pe o masina gen Skywalker, ci doar convectiv fortat, nu neaparat fluid bed.

O explicatie a logicii din spatele profilului de mai sus se gaseste in acest video:

Reply
Calule mananci orez? 

[Image: nYgV7cf.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Profile, grafice, osmotic flow... doar ca am uitat zenu... pentru ala avem tik-tok

Reply
Excelent !
Dar oare vad bine ? Un prajitor de mare capacitate ? Fara suport de intretinere din partea firmei producatoare ? Fara grafice ? Fara sa coste multe mii de euro ?
Apa de la robinet ? Fara chimicale scumpe ?Fara fierbator cu app ?
Se poate asa ceva ? oare ce va zice Mihai_L despre asta ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Ai uitat carbunii, care degaja fum cancerigen...

Reply
(02-05-2026, 10:54)alin1970 Wrote: Excelent !
Dar oare vad bine ? Un prajitor de mare capacitate ? Fara suport de intretinere din partea firmei producatoare ? Fara grafice ? Fara sa coste multe mii de euro ?
Apa de la robinet ? Fara chimicale scumpe ?Fara fierbator cu app ?
Se poate asa ceva ? oare ce va zice Mihai_L despre asta ?
Evident ca se poate, dar nu ai vrut din asta. Faceai singur dintr-o galeata (eventual si aia de pe Temu, ca era mai ieftina). ?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Sa stii ca era in plan o modernizare a prajitorului popcorn dar a aparut Skywalker pe piata si m-am oprit. ,?

[Image: Nc7CEQO.jpeg][Image: RuDxl9g.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Cat de saracie sa fie in locul ala, de nu poate pune la cafea un adaos care sa ii permita sa mai avanseze cat de cat... Confused

Reply
Se vede ca sunt oameni saraci. Nu au bani de cafea de 100 euro /kg si aparatura din Italia. Dar sa nu uitam ca si pe la noi se prajea candva naut in tigaie pentru ca... de unde cafea verde.
Dar totusi o cafea costa 1,3 $ ?

Reply
(02-05-2026, 15:29)alin1970 Wrote: Se vede ca sunt oameni saraci. Nu au bani de cafea de 100 euro /kg si aparatura din Italia. Dar sa nu uitam ca si pe la noi se prajea candva naut in tigaie pentru ca... de unde cafea verde.
Dar totusi o cafea costa 1,3 $ ?
La vremea cu nautul nu existau prajitoare de cafea. Nici aparate de popcorn pe care sa le modezi. Nu cantareai “cafeaua”, se punea la ochi sau numarai linguritele.
Se presupune ca evoluam si noi. Acum 20 ani cate cafenele aveau cafea de specialitate…? Si cate sunt acum? E vorba si de educatie.
Pe aparatul ala de popcorn aveai o cafea prajita mai bine decat aia din film. Probabil daca o prajeai asa te lasai de prajit. ?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(03-05-2026, 12:11)Mihai L Wrote: ...
Se presupune ca evoluam si noi. Acum 20 ani cate cafenele aveau cafea de specialitate…? Si cate sunt acum? E vorba si de educatie.
...

Asa cum necunoasterea legilor nu te fereste de consecinte, nici necunoasterea istoriei nu te fereste de a spune prostii... cu atat mai mari cu cat sunt incheiate cu clasicul refren cu educatia.
Pai sa punem mana pe o carte, sa vedem ce zice...

George Howell a fost pionierul 3rd wave coffee, prin firma lui, Coffee Connection, infiintata in 1975.
Ulterior, prin creerea SCA in 1982 s-au pus bazele specialty coffee, pre numele ei prin care o diferentiem azi.
In 1997 s-a creat Cup of Excellence, tot cu contributia aceluiasi Howell... a folosit cu folos banii luati pe firma de la Starbucks, ca sa le arate ce e aia cafea Smile
Termenul de third wave a aparut ultimul pe scena, de abia la grantia intre milenii.

La fel de bine cred ca s-ar spune mult mai putine lucruri gresite pe forum, si nu s-ar abuza atat de cuvantul "progres", daca lumea ar cerceta ce a fost inainte de Gaggia...

Reply
Era vorba strict in tara de consum de cafea de specialitate.
Nu cred ca ar fi relevant ca un membru de pe forum a baut o cafea de specialitate in 1995, vorbim de raspandirea fenomenului aici.

Cat despre progres, nu intotdeauna lumea este pregatita pentru o descoperire. Trotinete electrice, masini electrice, de pilda… au fost inventate cu mult inainte de ultimii 20-30 ani cand au inceput mai serios cu productia.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)