(25-04-2024, 15:02)renatoa Wrote: Daca te duci in urma cu 10 ani o sa gasesti prajitorul lui csabitec, bazat pe softul lui propriu Roastuino, ale carui ecrane mi se par al naibii de familiare cand ma uit la chestia aia pe care se cere 900 Euro, cu 22 ore de prajire la bord, care intr-o viatza de fluid bed se cheama ca e cam trecut de prima tinerete.
In tot acest avant voinicesc de a promova popcornuri supraevaluate, cum de ati uitat Ikawa, cei care au dat si altora prima oara ideea de a cere cu tupeu peste 1000 pe un popper de fitze?
Te rog sa te abtii de la asemenea comentarii. Okay? nu au locul lor aici. Intelege si tu cum am inteles si eu ca sunt o grupa mare de oameni care nu doresc sa puna printr-o metoda diy lucruri laolata sa faca un prajitor. Si asta ti-o zic eu care am avut 3 prajitoare facute din prostii, unul din ele chiar cu acel kit facut de Csabi.
Un cuptor de pizza poate sa coste 1000 euro si sa faci pizza 1 data pe luna cu el, e okay pentru multi treaba asta. Si nu necesita o explicatie de ce e okay, daca nu poti sa intelegi de ce merge atunci nu avem ce sa vorbim, ca nu ajungem nicaieri.
Daca ai sa stai sa calculez totul in bani, totul este supraevaluat, asa ca ce o sa faci? nu o sa cumperi nimic si o sa te rezumi la a construi tu tot? iti dai seamna cum suna asta? un pic lunatic in 2024.
KL suna ca un aspirator dat pe minim, nu e foarte galagios dar nici foarte silentios. Orice prajtior face zgomot, fostul prajitor pe tambur facea zgomot mare la invartitul boabelor la 80rpm, se auzea cam ca o locomotiva mica. Imagineaza-ti ca pui niste graunte de porum intr-o galeata pe care o scuturi.
Fiecare e liber sa-si aleaga prajitorul, eu mi-am expus punctele de vedere. Faceti ce vreti, ma retrag, de ce? pentru ca dupa 1-2 postari lucrurile o iau pe aratura de obicei. Nu se poate sa avem o conversatie normala, trebuie sa impingem idea dupa care ne bazam viata.
Cat despre zgomote, densitati, de ce nu cauti pe youtube? ai tot ce iti trebuie acolo, ce stie fiecare prajitor, cu ce vine, ce poate sa faca. Mie mi se pare ca nu iti dau suficient interesul, ori esti doar la un stadiu de idee si atunci te cam inteleg.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Nu ma grabesc, voi astepta cel putin pana cand va apare versiunea 2 Skywalker, desi m-ar atrage mai mult prajirea dozelor mici decat 300g sau mai mult. Din ce am priceput pana acum, cam toate prajitoarele pentru acasa au diverse minusuri comparativ cu ceea ce ar trebui sa fie si se vand la suprapret, exceptia fiind Skywalker. Asta e lumea cafelei de specialitate, unde aceeasi lingura daca e folosita pentru supa are un pret, daca este folosita pentru cupping are un pret de 5-10 ori mai mare. Din pacate pentru prajitoarele de cafea nu exista alternative din alte domenii doar improvizatii, adaptari DIY ale unor echipamente din alte domenii in care clientii sunt furati mai putin
Cati pasionati prajesc robusta acasa? Nici dark nu cred ca as incerca, munca in plus pentru curatat uleiul dupa aceea.
:s
![[Image: Um7BcHK.jpeg]](https://i.imgur.com/Um7BcHK.jpeg)