Relativ la pret, ai uitat 1800 lei transportul :)
Masina aia este pe Ali de vreo 5 ani, pe vremea aia era in jur de 8000 + transport, si asa a ramas vreo 2 luni dupa ce s-a lansat skywalker, dupa care au inceput sa o taie la pret, mergand in jos chiar pana la 3300 lei versiunea cea mai basic, fara ciclon sau termometru, la care am pus link mai jos.
Firma sau ce o fi, pentru ca la chinezi nu exista firme in sensul occidental, in fine eticheta Smola produce multe in lumea cafelei, in special prajitoare, dar nu are pagina proprie, internet sau Ali, prefera sa fie prezenta doar prin produse la diversi dealeri.
Atentie la capacitate, poate fi inselatoare, masina asta este listata de mai multi avand 300g, dar e drept ca si puterea este 1600W, in loc de 2400W cat ar avea cea postata de tine. Un exemplu:
https://www.aliexpress.com/item/1005006257809290.html
Cea de 300g are dimensiunile precizate, la cea de 600g eu nu le-am gasit.
Vizual eu vad acolo aceasi masina in ambele pagini. Fara dimensiuni sunt liber sa cred orice.
In schimb, aici vad ceva care chiar e alta masina, si este listata drept 500 grame:
https://zccoffeeroasters.com/itm/smola-5...t-roaster/
Constructiv, din ce se vede pare mai solid decat Skywalker, mai apropiata de o constructie clasica.
As zice ca este mult mai apropiata de Kaleidos modelul de 400g decat s-ar crede... care pare diferit doar pentru ca are niste panouri laterale fara nici o functionalitate, puse acolo doar de design, care sa arate mai dolofan.
Cum masina asta este pe Ali cu cel putin 2 ani inainte de K, si a fost intotdeauna cel putin la jumatate ca pret, nu vreau sa sugerez nimic, pana la urma ambele fac acelasi lucru.
Doar ca cei din urma au investit mai mult in marketing... e incredibil ca despre aceasta Smola nu gasesti un singur review sau video, iar de Kaleidos e plin netul... de laude :D
In schimb, in Smola la partea electrica am gasit o (lipsa de) calitate similara cu skywalker, cel putin in alte doua prajitoare tip FB, pe care le-am deschis pana acum.
Cum pot numi altfel faptul ca la una am gazit ventilatorul alimentat din iesirea controlerului de heater... umblai la caldura, se schimba si aerul... dupa care umblai din nou la aer sa il aduci inapoi...