Hello There, Guest! Login Register


Cafele din toata lumea

#31
No bueno Hector. A prins gust si miros de kaiser. Prajita in urma cu 8 zile avem o Rwanda. II mai dam o sansa peste ceva timp, dar daca in v60 are un hint de carnatu lui bunica in espresso o sa fie lacrimogena, eu sunt sensibil, eu nu beau alcool, nu fumez, nu manac dulciuri, am papilele foarte sensibile.

https://hub.cropster.com/store/listings/2615

Ca sa vorbim despre cafea, ii atribui culoarea rosie, iar gustul ma duce imediat si instant la maciese, fructe usor acrisoare cu ceva astringent, afumat, si cacao care strica distractia. Cafeaua este dulce-acrisoara. Ca un ceai de maciese cu miere de albine in care cineva a scapat ceva din greseala (1 lingura de cacao? Big Grin).

[Image: i9XeYIa.jpg]
[Image: JcSPci7.jpg][Image: JI0POmr.jpg][Image: lqTWd84.jpg]
 
Reply
#32
Nicee
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#33
Tocmai ce m-am intors din Viena, voi scrie ceva mai elaborat in viitorul apropiat.
Cafe couture are 2 locatii. O recomand pe cea cu prajitoria (cu adresa de mai sus) pentru ca de acolo te poti duce si la Coffee Pirates. Eu la Fenster cand am vazut ca un espreso e 3 euro si ca au oreo latte si altele asemanatoare, am zis pas. La Kaffeemodul nu am ajuns.
Nu am ajuns nici la locatia celor de la Gota Coffee experts, dar la festival am baut cele mai bune espresso la ei la stand. Plus ca noul (si vechiul) campion barista al Austriei, lucreaza acolo/
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  many more
 
Reply
#34
Pai și nu ai zis nimic? Veneai să bei o cafea. Confused

Fenster Cafe are chestiile alea in meniu pentru ca are cea mai buna locatie din Viena, si vin foarte multi turisti care nu au cultura cafelei (stie si rusa). Dar daca ai vazut pe meniu, are si espresso classic italian si specialty coffee cu cafea chiar de la Suessmund, aia de i-am postat mai sus (Wolfgang roasted by Suessmund).

Imi pare rau ca nu ai ajuns pe la mine, si ca nu ai ajuns la Kaffeemodul unde era de 3 ori campion national la brew.
 
Reply
#35
Rar ma uit la locatia colegilor de forum, acum imi pare rau ca te-am ratat. Poate in vara, cand e si ziua mai lunga si mai caaaaald, sa revin in "zona" Smile
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  many more
 
Reply
#36
Salutare,

Zic sa va impartasesc din experienta mea recenta din Atena. Recomandarile voastre pt viitoarele vizite sunt binevenite.

Am avut ca ghid acest articol: https://www.perfectdailygrind.com/2016/0...fes-athens
Nu am reusit sa vizitez decat cateva dintre cafenele: Kaya, Taf, Just Made 33, Tailormade, The Underdog si inca una fix langa Taf, dar cu cafea de la Sapid.

Observatii generale:
O fi speciality-ul pe val in Atena, dar, la fel ca si la noi, multi patroni vad doar $$$ si nu pasiune (pungi de cafea mai vechi de 1 luna la vanzare, amabilitate fatarnica graba in servire, etc.).
Se pare ca marele hit al sezonului sunt Latino Americanele. Amgustat o Costa Rica de la Taf, mai lemonada chiar decat ce i'ar placea lui Lyvyoo Big Grin
*Cam la toate cafenele au aceste 2 blenduri, unul cu mai multa LatinoAmericane, unul cu mai multa africane.

Kaya minimalisti, dar cu dita'mai echipamentul, 2 blenduri de espresso permanente*, si inca 2 cafele care se schimba. Nu le prajesc ei, nici nu mi-au zis cine le prajeste Sad 
Cappuccino cu blendul latinoamerican - foarte bun, dar cu un aftertaste "napoletan". Americano cu blenul african - aciditate specifica, dar vaga fara fructe, fara flori, as ziceprajita "a la Sarkis" Smile
Am observat cana fiind de la Taf, dar nu aveau pungi de vanzare.

[Image: LpMfxEe.jpg]
Taf
Din cate am inteles de pe la unii altii, sunt printre cei mia mari prajitori din Atena (notorietate si merchandise personalizat). 2 blenduri Competition, in aceeasi ideie americane vs africane. Cappuccino cu americane a fost cel mai gustos lucru gustat in tot tripul de 1 saptamana, si cel mai bun cappuccino din ultimile 3 luni. Espresso fredo (ca de, Grecia) cu africane, l-am lins. Fructat, cu aciditate ne-astringenta (spre deosebire de acea Costa Rica lime+green ananas lemonade). Nu aveau de vanzare pungi rajite recent.
Am incercat Costa Rica a doua zi pe V60 (prajita pt brew) si era complet opusa espresso-ului de o zi inainte, zici ca au schimbat cafelele intre ele.   
[Image: k348PAp.jpg]

Just Made 33
O cafenea orientata mai degraba spre mancare decat spre cafea. Columbia espresso: corpolentsa si caramel - exact ce vroiam. M-am ales cu o punga. Am vrut sa incerc ibrik cu acea Panama Gesha - campionul era, dar nu si cafeaua. Cam grabiti ospatarii, dar in cunostinta de cauza. Mi-as fi dorit mai mult timp de taclale cu cineva pasionat.
[Image: ThRURrS.jpg]

Tailormade
Un spatiu de hang out si coctail bar. Cica micro prajitorie, cica au prajit cu o zi inainte, cica nu le-a mia ramas nici o punga . . . Au fost singurii care au avut Ethiopia, nu ne-am putut intelege de care Etiopia, dar un lucru e sigur nu a fost memorabila.
[Image: IhR0Web.jpg]

The Underdog
De departe, cel mia cool si bine amenajat loc. Cafea, cafea de origini la punga pt espresso si brew, merchandise, bere artizanala. Multe trofee, care au contribuit, probabil impreuna cu locatia la poalele Acropolisului, la pretul mia ridicat decat la restul cafenelelor de specialitate.

Africana aveau doar la brew (data viitare), pt espresso aveau o Brazilia si o alta americana.
Musai de incercat si berile Smile

[Image: 9jhMABQ.jpg][Image: 8hXrsVq.jpg]

Am uitat de BOB. Aveau un raft cu "coffee from friends" si surpriza, era si BOB acolo Smile
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#37
(30-01-2019, 01:14)otniel.magda Wrote: [Image: 23f6b35957c90601fb2f477351ae9f79.jpg][Image: 571e203887c87363a1e8593ac4fa3039.jpg][Image: deb95f523bc1d4e3f8d194dd74044bbe.jpg]

Hanging around in Florence, prin cafeneaua lui Francesco Sanapo :x Ditta Artigianale. Mișto cafea!
Maine sper sa prind și fabrica La Marzocco...

Citez postul tău aici, se potrivește mai bine pe acest subiect. Săptămâna trecută am ajuns și eu pe la Ditta Artigianale din Florența. Smile
Am încercat în ambele locații(1, 2), desigur a doua (unde ai făcut și tu pozele) e mai faină și mai mare.

Nu am încă "gusturi rafinate", dar după mine a fost gust de espresso clasic "italian", nu am simțit acel ceva precum m-am obișnuit la alte cafele single origin artizanale cumpărate la noi. Desigur părerea nu e cea mai obiectivă pentru că o fi fost blend de-al casei(probabil special făcut așa) în flat white și caffe latte pe care le-am servit. Dacă eram așa curios puteam încerca și un espresso din single origin, dar m-am dezobișnuit(în ultima perioadă servim cafea exclusiv pe bază de lapte).

Planul mai era să iau 1-2 pungi pentru acasă, dar nu am mai fost așa convins(+cele afișate pe rafturi erau prăjite pe la jumătatea lui ianuarie, însă miroseau foarte bine), am ezitat și nici nu m-am mai întors cât mai aveam posibilitatea... Rămâne doar experiența. Observ poza cu cele 2 pungi, presupun că sunt cele pe care le-ai cumpărat. Cum ți se par? Măcar să-mi pară rău acum. Smile

Apoi în weekend am încercat și la Pappare' din Bologna. Nu m-am documentat prea mult(un search rapid pe google să văd ce opțiuni ar fi), nu știu detalii despre cafea, pur și simplu mi-a plăcut cum arăta și când am trecut pe acolo am intrat, apoi am revenit și în următoarea zi. Din meniu am înțeles că e tot așa un blend al casei. Și mai au câteva single origin doar pentru espresso, deci cumva aceeași "politică" precum la Ditta Artigianale.
Cafeaua de specialitate single origin ar trebui servită fără lapte, poate. Tongue
Aici am servit cappuccino în cele 2 zile și sincer mi-a plăcut mai mult decât ceea ce am consumat la Ditta Artigianale.
PS: M-am îndrăgostit de croissant-ul cu cremă de fistic. Big Grin
[Image: G0xZLjy.jpg]
[Image: cs9Rkkp.jpg]
 
Reply
#38
Un espresso excelent dintr-o costa rica naturala la baietii de la La Cabra, Aarhus/DK. Interesanta si combinatia cu artisan bakery/sourdough bread

[Image: 4ACb7kK.jpg]
Brewtus | Honne | AeroPress | Aergrind
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)