Hello There, Guest! Login Register


Cafele din toata lumea

#1
Salut,

Dupa multe discutii in grupuri restranse despre ce cafele bem pe unde calatorim, am decis (impreuna cu @Lyvyoo) sa facem un thread in care sa impartasim aceste experientele.
Putem folosi acest thread pentru a face scurte recenzii ale cafelelor si locurilor din toata lumea pe unde ne duce viata sau eventuale recomandari!

Am sa încep cu o cafea din Los Angeles
[Image: 86b8a21bf5c613be6a4b17d310ee6fbc.jpg]
[Image: d919b07ce99ac65deda0404bd9c9464e.jpg]

O cafea destul de lăudata după ce am citit. Experienta cu ei a fost foarte bună. Cafeaua este comparabilă cu ceea ce găsim la noi.
Aciditate medie.
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#2
Adica prajita in LA... nu cultivata acolo...
Sincer nu vad informatia relevanta care ar putea fi adusa in acest mod...  Confused
Avem deja topic cu cafenele din lume, cat despre prajit cafea in multiple moduri... 
Nu mai vorbim de efemeritatea unui lot de cafea de specialitate la o microprajitorie... 1,2...10 saci, cel mult cateva luni si au devenit amintire.
 
Reply
#3
E similar cu "unde am baut o cafea buna" sau nu asa de buna Smile. Doar ca e vorba de strainatate. Eu zic ca e ok.

Raspunsul e offtopic , e un raspuns pentru renatoa. Admin il poate sterge daca considera necesar.
 
Reply
#4
@renatoa da este prajita in Los Angeles
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#5
Și eu off-topic puțin. Ar fi ok dacă am putea centraliza cumva sa fie informațiile mai ușor de găsit. Am fost pus in situația sa caut pe forum locații din diferite orașe și a fost destul de dificil de găsit. Poate o harta interactivă?
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#6
Propuneți și facem


Sent from my iPhone using Tapatalk
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#7
[Image: br3waUL.jpg][Image: 8kCWEXN.jpg][Image: ve1eItX.jpg]
 
Reply
#8
Off - topic

        ... Pungile alea cu cafea , din spatele espressoarelor ma intereseaza ... Big Grin ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#9
Faină selecția de cafea din spate?

Nu ai degustat ?
factory g106, baby+pid+dimmer+bpm+opv, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#10
(11-01-2019, 17:32)dev Wrote: Nu ai degustat ?

... Pai tocmai aia ... este iarba care-i place murgului ... Big Grin ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#11
38 Cate sunt, 6? Vreau si eu cate 1kg din fiecare.
Nu de alta dar a inceput sa scartaie rasnita de la atata agurida.
Rancilio MD50 + Saeco Poemia
 
Reply
#12
(11-01-2019, 17:42)vdub Wrote: Cate sunt, 6?

... 6 doar de Passalacqua ... si cu 3 de Lollocaffe si ceva Slitti ... iar mai sus , se vad doar 3 de Lucaffe si una de Slitti ... 5 ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#13
Nu stiu ce profilare fac baietii acolo pe aceste cafele...  Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#14
Există și cafele light este o hala pe 3 etaje.


Multe scule totuși. Kwdw Slim Jim, mazzer zm, slayere, faema f71, compak pkr, de toate pt toti.

In materie de băuturi găsim cu ușurință tot, inclusiv mâncare cu cafea, și coldbrew acum.

[Image: ktrF539.jpg][Image: bABwDEp.jpg][Image: 1fbGoe9.jpg][Image: ePqY0Jy.jpg]
 
Reply
#15
multumim pt imagini
keep them coming  Smile
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#16
(11-01-2019, 17:50)Lyvyoo Wrote: Nu stiu ce profilare fac baietii acolo pe aceste cafele...  Smile

... Pai , se aseaza din profil , cand fac extractia ... Big Grin ... k sa nu-i loveasca aroma drept in fatza , pentru ceilalti insa  au aruncat punga aia de Etiopia Meteku ... un fel de praf ochiometric ... Cool ... ( sau dertartrant ) .
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#17
@Levo Passalacqua ma interesa, in special Vesuvio si Mekico dar nu am supar nici cu celelalte.
Plot twist: Denis deja a ajuns acasa, savureaza o italieneasca corpolenta, din orgoliu refuza sa posteze si tine topicul deschis in incognito mode razand de cum ne agitam ca pestii pe aici Smile
(11-01-2019, 17:50)Lyvyoo Wrote: Nu stiu ce profilare fac baietii acolo pe aceste cafele...  Smile

Pentru efectul wow ce tine mai mult de 30 secunde Wink
Rancilio MD50 + Saeco Poemia
 
Reply
#18
2 ore cu ambasadorul la marzocco. Le am dat niste sugestii. Ne am împrietenit.

[Image: GSMO00c.jpg]
 
Reply
#19
Ce sugestii mai exact? Ce impresie LM despre profilare?
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#20
Cam atat, am stat de la 14  (ora de deschidere) pana la 19:30.

M-am uitat, am probat, am baut si cateva cafele (nu multe) am baut si brew pe Bunn.

Au fost aparate foarte variate, de la La Marzocco, Kwdw, Cimbali, Faema, Rancilio, Lelit, Slayer. Le-am vazut de aproape, m-am uitat la finisaje, le-am pipat. Puteai atinge orice.

Rasnite am vazut si Compak PKR, dar si Mazzer ZM, si multe alte rasnite. Foarte multe ek43, in stare normala, folosite la brew.


Inca de la ora 14:00 de la deschidere era foarte multa lume. Erau si elevi/studenti dar si oameni mai in varsta. Exagerat de multi, voi stiati ca Austria are consum de cafea mai mare decat Italia? ca eu nu stiam. Cu toate acestea la eveniment au fost prezenti atat prajitori comerciali (Dalymar, Julius Meinl) dar si prajitorii artizanale majoritatea austriece (Die Rosterin, Suessmund) Au fost prezenti si fermieri, si reprezentanti Nordic Aproach.

Ce nu mi-a placut? 95% din cafelele servite pe rasnite erau pentru Austrieci (cum este si normal de altfel). Adica dejeaba avem Leva, ori Slim Jim daca bem shoturi clasice cu o mica rampa si drop pe cafea prajita in second crack, sau ma rog full city.

Am gasit si stand cu cafele light, dar erau de la o firma Italiana, mi-au tras o Kenya foarte citrica, acida, trasa in 28 sec la presiune mare sa fie acida, echilibrat deloc, aciditate mare, dulceata putin, aftertaste de fan.

Uite de la profesionistii astia am baut cafea:

https://lcdc.at/index.php/mumoc-academy/

Ba sa vezi, ca am baut si cafea pe care o stiam eu de la Suessmund, o El Salvador Pacamara prajita light, trasa pe o conica si un espressor cu profilare in 34 sec. A fost iar jale, asta este, atat se poate. Sunt eu prea fandosit, credeam ca am ajuns la un eveniment de specialitate, dar ma simteam ca la mall.

Ne cumparam Ferrari sa mergem cu 100km/h prin Romania. Ne cumparam espressoare cu posibilitate infinita si high tech sa extragem espresso classico in 30 secunde. Ne cumparam rasnite de zeci de mii de lei sa rasnim cafea prajita full city.  Ne cumparam ceva care sa ne puna zambetul pe buze, pe asta ultima o inteleg.

Ma bucur ca am ajuns, pentru ca am cunoscut oameni noi, m-am intalnit cu prieteni, si am vorbit mult. Ma bucur ca scot acasa la alt nivel fata de cel prezent la eveniment. Asta e de bine si ma incurajeaza ca sunt pe drumul bun pentru nevoile si cerintele mele.
 
Reply
#21
Interesant ce povestești. Cafea buna în Austria e drept ca nu am băut, insa ma surprinde faptul ca sunt asa mari consumatori! E chiar mai rău: mult și prost!
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#22
daca vezi cate starbucks sunt in Viena si ce pline sunt...
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#23
... Asta e chestia , intalnirea a doua lumi ale cafelei ... cea veche ( ... si cea mai cunoscuta ) pe de -o parte , iar pe alta  , lumea cea noua ( ... insuficient explorata ) de catre publicul larg ... dar curioasa si avida de nou .
    In final , indiferent de cafeaua folosita ... tehnologia isi va spune cuvantul si chiar ( ... si  folosind un branci  ) va indrepta lumea spre evolutie , inevitabil ... Cool ...
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#24
Referitor la cât de consumatori sunt austriecii, oarecum m-a surprins ce rulaj au pe vânzări de aparate la mâna a doua pe site-ul despre care am aflat tot de aici de pe forum de ceva vreme. Și îl urmăresc din când în când. Apar mereu aparate la vânzare și mă refer la cele "capabile espresso".
https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-...hinen-5648
 
Reply
#25
Interesant
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#26
[Image: C6tYBA2.jpg]
Levo Wrote:... tehnologia isi va spune cuvantul si chiar ( ... si  folosind un branci  ) va indrepta lumea spre evolutie , inevitabil ...

incercati sa va imaginati postura unuia de se-aseaza in mijlocul stadionului si-si bate joc de ceilalti ca-s mai prosti, pentru ca vad... cafeaua altfel decat el!
sau, imaginati-va multi oameni imbracati ca de-o duminica trista, mergand... inainte spre un aranjament  modern Starbucks!?
evolutie, ha! inevitabil, da Smile
__________________________________________________________________________
strega, pavoni pro, sette, macap, casadio, v60, prajitor diy
 
Reply
#27
Eu nu vad ce contributie aduc postarile voastre la Cafele din toata lumea. Si nu vad nicaieri stadioane.

Si nici nu ma vad comentand sau facand postari pe aria de cafele comerciale. Stiti?
 
Reply
#28
(12-01-2019, 15:39)radudani Wrote: evolutie, ha! inevitabil, da Smile

 ... Big Grin ... poate ar trebui sa mai beau si eu - macar ocazional - cate o cafea lunga ... Smile ...


[Image: PhKYcjJ.jpg]
Bosco Posillipo | Bezzera Strega | Pavoni Expo | Honne | Olympus KR-E | ECM S64 | MK III | Kinu M47, M68 | Gene CBR 101...
 
Reply
#29
Salut.
Scuze de off-topic insa mi-ati deschis subiectul. O sa ajung intr-o luna in Viena. Cei care stiti/ati fost pe acolo - unde recomandati sa beau un espresso bun? 2-3 locatii, nu mult.
Din nou, sry de off-topic.
 
Reply
#30
La mine acasa.

Incearca la

Cafe Couture: Garnisongasse 18, 1090 Wien
Kaffeemodul: Josefstädter Str. 35, 1080 Wien
Fenster Cafe: Fleischmarkt 9, 1010 Wien

Atentie la program, in Viena nu prea sunt deschide in weekend, exista si exceptii, Fenster e deschisa.

La Fenster au si cafea italiana/blend mai ieftin (ca in Italia) dar au si cafea de specialitate (mai scumpa) cand ceri trebuie sa alegi.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)