Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Campulung :D

http://robert-branescu.blogspot.com/2018...fecta.html

Reply
Monmouth Londra. Am luat niste kenia de filtru si am facut greseala sa cer sa imi traga o kenie de filtru si pe espresso :)) ceiut ceiut dar aroma florala puternica tot a meritat. Sotia a luat o varianta mai safe cu blendul casei care a fost mult mai echilibrata dar la fel, super florala.

[Image: riR0eqH.jpg][Image: 4WM191r.jpg][Image: 9gWeATF.jpg]

Am mai trecut si pe la Coleman Coffee Roasters dar nu mi-au placut deloc. Cafeaua era arsa, dezechilibrata, nu recomand. Maine incerc sa mai bifez si alte prajitorii si revin cu impresii.
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Astazi am baut la Claro o cafea foarte buna: El Salvador Pacamara

Este o cafea care cred ca merita incercata: are o aciditate destul de placuta si surprinzator (pentru o sud-americana) si un gust destul de bogat. Cred ca acest gust se datoreaza procesarii naturale, dar fara urme de "fermentat" care au alte naturale.

Din pacate nu am o poza Sad
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Clima din America de S nu prea permite uscarea indelungata a cireselor de cafea ca si in Africa. Asa ca fermierii au venit cu solutii. Acum imi vin in minte doua dintre ele:

procesarea honey (m-am intalnit cu ea la inceputul anului) initial am crezut ca e o greseala de tiparire sau o gluma. am aflat apoi ca exista si ca e un mix intre procesarea naturala si prin spalare:
http://blog.seattlecoffeeworks.com/roast...y-process/

O a doua chestie pe care am vazut-o recent la competitii este folosirea unor cafele care au fost fermentate anaerob intr-un mediu controlat (60 de ore de tinut sub capac la o temperatura precisa) Asta ofera cafelei un gust de fruct usor fermentat, insa fara sa fie asa pregnant ca si o Etiopie naturala.  Posibil ca ce ai baut sa fie procesata ca mai sus.

In stanga ai inculpata, doar ca la mine scria Honey, nu Naturala.

[Image: aKluzW7.jpg]

Reply
Stiu de procesarea honey: un exemplu foarte reusit este COSTA RICA Las Lajas Black Honey de la Yume.

Personal gustul fermentat imi place foarte mult dar stiu ca, daca este prea puternic, este considerat un defect!

Ce am baut de la Claro era sigur naturala (sau, cel putine, asa este scris pe punga): Ce m-a surprins mult a fost o aciditate foarte placuta si, daca nu ar fi stiut originea, l-ar fi considerat o africana.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Nu stiu cum o fac, dar vad clar din cifre un val de naturale din America centrala si de sud in recolta 2018, puteti vedea in lista de cafele din topicul de group buy cum incep sa acapareze oferta... inca nu au atins 50% dar au depasit clar oferta de naturale africane si la un pret mai bun.

Exista si procesare asemanatoare cu stafidirea strugurilor in vie, folosita la vin, am scris de ea aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...7#pid80547

Reply
Salutare, unde pot sa beau o cafea buna in Sibiu?

Reply
...la Mad.Goat, pe Splaiul Independentei, aproape de intersectia cu Victoriei. 
Cafea de la Sloane (celebra Ethiopia cu acel gust bestial de ferment / cirese dar si o Brazilia pentru "mainstream"), scule de la Dalla Corte cu o Mina in rol principal, bere craft (doar) Capra Noastra, oameni misto in spatele barului. Espresso-ul a fost excelent, ca la mine acasa :))

Am avut dubii in privinta zonei dar m-am uitat mai bine in jur la fata locului si intr-adevar era o zona neacoperita, Origo si Emozia fiind mai departe, iar pe Splai trecand continuu turisti straini cu bagajele dupa ei. Din ce am inteles si de la berari, turistii straini stiu cel mai bine sa aprecieze o bere artizanala sau o cafea de specialitate, fiind obisnuiti din tara lor cu aceste revolutii care s-au intamplat demult pe acolo.

[Image: seXLq7N.jpg][Image: QxLmcY2.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@trexyz The Refresh. Nu am găsit alta mai ok. Toți au același blend din arabica + robusta.
Lelit PL162 Bianca + Honne / Cafflano Kompresso + Kinu M47
Past: Lelit PL41TEM, Sita Competition Ascaso 57mm, Lelit PL043MMI 

Reply
Unde pot bea ceva bun in Baile Felix?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
(01-11-2018, 14:13)nickso Wrote: Unde pot bea ceva bun in Baile Felix?
Aproape, in Oradea gasesti Street Coffee (prajesc ei) , Ristretto, Snoozz (Cascara parca), The Spot, Semiramis (prajesc ei)
ECM Synchronika Antracit, Eureka Olympus 75HS, Kinu M47

Reply
Azi la Emozia la Unirii am avut o experienta foarte faina, am baut o Etiopie de la danezii de la La Cabra si am avut surpriza sa spun ca are note de ceai negru si dupa ce m-am uitat pe punga - black tea notes :) Asta spune ceva de bine  atat despre prajitor, cat si despre barista skills. Cum ziceam, foarte faina experienta.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(01-10-2018, 18:09)r1r2000 Wrote: Croitoria de cafea, Brasov, o Ethiopia, dar nu mai stiu de care. Super buna. Atat de buna incat m.a facut sa ma gandesc sa imi fac upgrade la rasnita si espressor( cele de acum sunt entry level)

Ethiopia Kokie.
Am baut si eu azi, si da, a fost excelenta.
Barista bun, scule top (La Marzocco 2 grup, Anfim SP2) si cafea buna prajita de ei. Foarte placut impresionat si recomand cu draga inima.

Am fost si la tekafe de 2 ori, cafea buna de la BOB, scule bunicele (La Spaziale S40, rasnita Astro - probabil facuta Macap), barista e fratele lui Horia Tecau (a zis si Liviu). E foarte ok, e si in centru, dar mi-a placut mai mult cafeaua de la Croitorie. In schimb are niste biscuiti dementiali, n-am mai mancat asa ceva :)

Hof Cafe s-a inchis in vara
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Restaurant D.O.R. între Tohanul Nou și Bran(accesați link pentru adresă în Google Maps).
În partea stângă a clădirii este cafeneaua - "cafea de luat pe drum".
Având în vedere locația consider că este o cafea destul de bună și merită încercată. Am văzut și aeropress și V60, iar cafeaua de specialitate dacă am văzut bine era de la The Coffee Shop.

Reply
Mediaş, cafeneaua The Bean, cafea prajita si extrasă de Mihai Tiberiu, proprietarul. Excelentă cafea - 2 duble: Etiopia Limu - Burka Gudina aleasa de mine şi Panama Damarli Estate la recomandarea lui Mihai. Prima - exact cum m-as fi asteptat, a doua - cu adevarat foarte, foarte buna. Urmate de un flat white, gustos, aromat, frumos desenat. :) 
Mihai: pasionat, comunicativ amabil, carismatic. Conversatie placută, atmosferă liniştită, cafea de calitate.
Expobar Brewtus IV, Lelit PL81T, Hedone Honne, Baratza Sette 270, Kinu M47.

Reply
Azi, Brasov, Croitoria de Cafea.
Am luat un espresso dublu in local si am mai cerut un flat white pe drum sa ma mai incalzesc.
Atat de bun a fost espresso-ul incat nu imi venea sa mai beau din flat, vroiam sa raman cat mai mult cu gustul de la espresso.
Bravo!

P.S. E vorba de o Rwanda
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Cine a prajit cafeaua?

Reply
Isi prajesc singuri cafeaua.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Azi am băut la Coftale o Etiopia procesată natural. Foarte cremoasă, fructată și echilibrată. Delicioasă!
Prăjitorul e din Germania. Nu i-am reținut numele
Aeropress, Kompresso + Comandante

Reply
jb kaffee
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Salutare, dupa ceva timp ;-). Am sa citesc si cele 42 de pagini din urma azi-maine, insa pana atunci exista vreun domn espressoman care sa fi baut o cafea buna in Amsterdam? Un loc special de amintit? Am sa ajung in cateva saptamani pe acolo si vreau sa merg la sigur. Multumiri anticipate!
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

Reply
O cautare pe acest topic cu cuvantul Amsterdam aduce suficiente sugestii utile.

Reply
Well Mirceat,

Multumesc de sugestie dar am facut candva un efort de am citit tot topicul de pe Softpedia asa incat ca initiator al acestui thread am zis sa accept provocarea de a citi 42 de pagini :-) chiar daca aveam nevoie de de raspuns dintr-un search. A trecut ceva timp ce e drept si multe s-au schimbat. Pasionatii au ramas ce e drept, cred au si si crescut ca numar.
Un lucru bun este acela ca inca se bea cafea buna in 2019. Recitind recomand cu aceeasi caldura cafeaua de la Guido de unde iau un flat white la fiecare cumparatura de boabe, cafeaua de la Haute cup Constanta (unde a mai aparut un nume ce trebuie amintit Corretto). In Bucuresti si Cluj mai recomand  Narcoffee si Let's coffee. La Sibiu, Arhiva de cafea si ceai, Medias The Bean.
O cafea buna va doresc pe unde ajungeti ;-)
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5

Reply
[Image: 23f6b35957c90601fb2f477351ae9f79.jpg]
[Image: 571e203887c87363a1e8593ac4fa3039.jpg]
[Image: deb95f523bc1d4e3f8d194dd74044bbe.jpg]

Hanging around in Florence, prin cafeneaua lui Francesco Sanapo :x Ditta Artigianale. Mișto cafea!
Maine sper sa prind și fabrica La Marzocco...
La Pavoni Europiccola (EL) + Pressure Profiling Kit + Bong Insulator, Circular Heat Sink & Thermometer + Boiler Pressure Gauge, KINU M47, Cafflano Kompresso, Barista & Co. Milk Frother si multe alte accesorii.

Reply
Superba locația. Mi-a plăcut ce am băut la ei, + oamenii sunt foarte faini.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Am mutat postarea cu impresii din Atena pe topicul dedicat experientelor internationale si propun sa lasam aici topicul pentru impresii din Romania si acolo pentru impresii din afara. E tarziu, stiu, ar trebui luat la puricat topicul , dar sigur se vor aduna si dincolo impresii multe in scurt timp.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ieri am fost intr-o vizita scurta in Brasov, am trecut fulgerator pentru un espresso dublu (Rwanda) pe la  Croitoria de cafea , mi-a placut, merita cu siguranta trecut pe la ei, voi reveni cand mai trec prin Brasov.

Reply
Stiti ceva cafenea buna in zona Marriott-ul de pe Calea 13 Septembrie 90 din Bucuresti?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Este Zissou, la vreo 10 min de mers pe jos (langa Eroilor). Este mai mult to-go, incap 2-3 persoane inauntru, dar au cafea buna. Alta in zona nu cred ca este.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus

Reply
RePlace, langa academia militara.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)