Salutare,
Zic sa va impartasesc din experienta mea recenta din Atena. Recomandarile voastre pt viitoarele vizite sunt binevenite.
Am avut ca ghid acest articol:
https://www.perfectdailygrind.com/2016/0...fes-athens
Nu am reusit sa vizitez decat cateva dintre cafenele: Kaya, Taf, Just Made 33, Tailormade, The Underdog si inca una fix langa Taf, dar cu cafea de la Sapid.
Observatii generale:
O fi speciality-ul pe val in Atena, dar, la fel ca si la noi, multi patroni vad doar $$$ si nu pasiune (pungi de cafea mai vechi de 1 luna la vanzare, amabilitate fatarnica graba in servire, etc.).
Se pare ca marele hit al sezonului sunt Latino Americanele. Amgustat o Costa Rica de la Taf, mai lemonada chiar decat ce i'ar placea lui Lyvyoo
*Cam la toate cafenele au aceste 2 blenduri, unul cu mai multa LatinoAmericane, unul cu mai multa africane.
Kaya minimalisti, dar cu dita'mai echipamentul, 2 blenduri de espresso permanente*, si inca 2 cafele care se schimba. Nu le prajesc ei, nici nu mi-au zis cine le prajeste
Cappuccino cu blendul latinoamerican - foarte bun, dar cu un aftertaste "napoletan". Americano cu blenul african - aciditate specifica, dar vaga fara fructe, fara flori, as ziceprajita "a la Sarkis"
Am observat cana fiind de la Taf, dar nu aveau pungi de vanzare.
Taf
Din cate am inteles de pe la unii altii, sunt printre cei mia mari prajitori din Atena (notorietate si merchandise personalizat). 2 blenduri Competition, in aceeasi ideie americane vs africane. Cappuccino cu americane a fost cel mai gustos lucru gustat in tot tripul de 1 saptamana, si cel mai bun cappuccino din ultimile 3 luni. Espresso fredo (ca de, Grecia) cu africane, l-am lins. Fructat, cu aciditate ne-astringenta (spre deosebire de acea Costa Rica lime+green ananas lemonade). Nu aveau de vanzare pungi rajite recent.
Am incercat Costa Rica a doua zi pe V60 (prajita pt brew) si era complet opusa espresso-ului de o zi inainte, zici ca au schimbat cafelele intre ele.
Just Made 33
O cafenea orientata mai degraba spre mancare decat spre cafea. Columbia espresso: corpolentsa si caramel - exact ce vroiam. M-am ales cu o punga. Am vrut sa incerc ibrik cu acea Panama Gesha - campionul era, dar nu si cafeaua. Cam grabiti ospatarii, dar in cunostinta de cauza. Mi-as fi dorit mai mult timp de taclale cu cineva pasionat.
Tailormade
Un spatiu de hang out si coctail bar. Cica micro prajitorie, cica au prajit cu o zi inainte, cica nu le-a mia ramas nici o punga . . . Au fost singurii care au avut Ethiopia, nu ne-am putut intelege de care Etiopia, dar un lucru e sigur nu a fost memorabila.
The Underdog
De departe, cel mia cool si bine amenajat loc. Cafea, cafea de origini la punga pt espresso si brew, merchandise, bere artizanala. Multe trofee, care au contribuit, probabil impreuna cu locatia la poalele Acropolisului, la pretul mia ridicat decat la restul cafenelelor de specialitate.
Africana aveau doar la brew (data viitare), pt espresso aveau o Brazilia si o alta americana.
Musai de incercat si berile
Am uitat de BOB. Aveau un raft cu "coffee from friends" si surpriza, era si BOB acolo