03-12-2018, 20:21
Sau te consolezi in "brațele" unei tradiționale și pretinzi că știu mai bine italienii despre cafea fiindcă ei beau aceeași cafea cu gust bun "de cafea", neafectata de schimbări în 50 de ani.
|
Cafea in stil italian vs 3rd wave coffee
|
(03-12-2018, 20:21)dev Wrote: Sau te consolezi in "brațele" unei tradiționale și pretinzi că știu mai bine italienii despre cafea fiindcă ei beau aceeași cafea cu gust bun "de cafea", neafectata de schimbări în 50 de ani.
? ... in bratzele unei traditionale , cand poti sa te casatoresti cu ea in mod direct , dar asta doar daca o iubesti cu adevarat ...
... si nici nu pretinde nimeni , cum ca italienii , ar sti mai multe despre cafea ... acesta nu mai este un secret demult , este o certitudine ... ( poti sa iesi in piatza Unirii , Rosetti , sau chiar pe Vf. Toaca ( ... sau pe Ocolas daca ti se pare mai inalt ) de la voi , din Ceahlau si sa strigi cat poti de tare la lume ( sa-i intrebi ) si sa vezi ce-ti raspunde lumea ...
... sau , mai poti sa te duci la oglinda si sa te privesti fix in ochi si sa pui din nou aceeasi intrebare - si sa rezisti serios , fara sa te pufneasca rasul ... :D ...
... iar daca italienii beau acesta cafea de 50 ani , dupa cum spui - desi mi se pare cam putzin - insemna ca stiu ei de ce ...
...
(03-12-2018, 21:02)nechezol Wrote: E vorba de un proces de maturizare a gustului, nu bea prima cafea la crasma si spune:" Vai, ce porcarie, de acum trec la cafeaua de specialitate!".+1
(03-12-2018, 21:36)dev Wrote: De la un anumit nivel de prăjire in sus chiar nu mai contează calitatea cafelei verzi folosite.
(03-12-2018, 22:13)dev Wrote: Înseamnă că și cine bea ness cu cola poate să aibă o părere despre cafea din moment ce o consumă...
(03-12-2018, 22:13)dev Wrote: Zicea bine Răzvan, că ne murdărim pe bocanci încercând să traversăm strada cafelei industriale.
(03-12-2018, 22:13)dev Wrote: Eu m-aș mulțumi să citesc mai puține comentarii zeflemitoare din partea celor care nu consumă cafea artizanală macar din respect pentru prajitoriile care nu-și bat joc de clienți.
... cat despre prajitoriile nationale / artizanale , am tot respectul - pentru munca lor si pentru felul cum relationeaza cu forumul si chiar stiu sa-si fidelizeze clientii ... ( personal chiar urmaresc de mult un Trujillo de la Claro ).
(04-12-2018, 01:19)Lyvyoo Wrote: Dupa ce reusesti sa scoti din piele cipul corporațiilor si sa fii conștient de ce inseamna cafea de fapt, esti liber sa decizi in cunoștință de cauză ...
... sa ma duc la ea si sa-i spun :
... iar tu in timp ce bei , trebuie sa- ti inchipui ca servesti fructe in gradini pline de flori ... :D ...
...
(04-12-2018, 11:23)Levo Wrote: ... Pai ...si lui nevasta-mea cum il scot ... ?... sa ma duc la ea si sa-i spun :

(04-12-2018, 11:23)Levo Wrote: N-ar fi mai bine , ca fiecare sa bea ce cafea pofteste ... si sa nu facem nici o restrictie ? ( ... zic si eu )
Quote:Si atunci ce se va intampla pe forumul espressoman? Ce vrei sa spui cu asta?
) din fereastra, dar sa mai si promoveze cafele de specialitate, care devin tot mai mult atribut al marii industrii a cafelei, al tehnologiilor de crestere si prelucrare ... ?!(18-01-2019, 10:06)renatoa Wrote: de ce nu admitem si automatele atunci ?
... ( unii dintre noi , venim chiar dinspre acea zona ... )