Espressoman Administrator
Bucuresti
Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ofera pasionatilor espressomani o reducere diferentiata la cafeaua de specialitate, dupa cum urmeaza:
- 15% pentru cafeaua din gama Pearls
- 15% pentru cafeaua ambalata la 250g
- 12% pentru cafeaua ambalata la 500g
- 8% pentru cafeaua ambalata la 1kg
Reducerile se raporteaza la pretul afisat pe https://dropshot.coffee sau https://www.tastecrafters.ro
Discount-ul se aplica folosind cuponul de mai jos la rubrica de cod discount sau reducere (atentie, NU la "observatii")
cod cupon:
espressoman
Transportul este gratuit peste 190 lei, iar sub acest prag va fi calculat automat de sistem si afisat inainte de comanda.
Este posibila si ridicarea de la sediu, dupa confirmarea prealabila a comenzii.
Topicul de discutii generale Dropshot
se afla aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
espressoman amator
TIMISOARA
Bv, era și timpul, cafea foarte bună, recomand.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Milano
yupii. multumim.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Dupa aproximativ 2 ani in care am tot testat diverse versiuni de cesti, am ajuns la variantele finale ( momentan). Am lucrat foarte bine cu cei de la Logocups Cluj, care au avut rabdare cu noi si au implementat toate ideile noastre.
Ne am ales cu variantele finale insa "pe drum" am adunat multe versiuni de cesti de care suntem dispusi sa ne despartim acum.
M am gandit ca poate unii din voi le-ar putea folosi, ele sunt in stare excelenta si vrem sa dam gratis cate un set ceasca/farfurie tuturor celor care "bat drumul" pana la noi la prajitorie sa ridice o comanda plasata in prealabil pe site.
Trebuie doar sa aveti grija cu transportul lor, nu avem cutii individuale pentru ele, este si motivul pentru care nu le livram prin curier.
Cei care doresc versiunile noi, exista pe site chiar ceasca la al carui proiect am lucrat 18 luni, fiecare piesa este executata manual.
https://dropshot.coffee/collections/ceramics
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman de import
București
M-am indragostit la prima vedere de ceasca cea albastra/verzuliu!
Daca mai este disponibila, maine o sa tirmit sotia la voi.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Pana maine la prima ora nu se intampla nimic, deci este disponibila :) E una singura din gama craft.
espressoman amator
TIMISOARA
Daca luați cesti de la ei spuneți-le sa le impachetezi bine ca se sparg fff ușor.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman de import
București
Doresc sa i felicit pe cei de la Dropshot. Am vrut sa răspund la prima postare dar nu am știut cum sa încep.
Înainte de tot, vreau sa i felicit pentru curajul: sa intre in lumea cafele de specialitate nu este un lucru ușor, mai ales in România. Putere de cumpărare aici este mai mic din alte tari si, mulțumesc lui Liviu, concurenta intre prăjitorii este foarte puternica. Fiind consumator, nu pot decât sa ma bucur sa am acces la cafele de calitate înalta la preturi foarte competitive (daca luam de exemplu Gardelli in Italia).
Pe băieți de la Dropshot i am cunoscut acum ceva lunii din motive logistice (soția mea lucrează chiar lunga ei). Si am văzut cum au progresat si pasiunea care au depus pe acest proiect. Unele cafele pe care le am luat de la ei (ex. Etiopia Adola) au fost de a drept extrem de bune.
Ce apreciez mai mult la ei este efortul pentru o abordare mai obiectiva si instrumentală (o abordare similara cu cei de la Yume si alte prăjitorii bune). Se spune deseori ca gustul contează, si ca instrumentul transforma totul in o operația mecanica (se discutat chiar ier in alt thread despre utilitatea refractometrului). Poate ca afirmația asta are o baza de adevăr, însa, din experienta mea, pot sa spun ca cei mai ușor de înșelat suntem noi însuși. Din acest motiv cred ca descriere pe care l-ai făcut despre instrumentele lor este foarte importanta si ne spune foarte mult despre ei.
Asa ca va doresc bafta in continuare si bine ați venit in comunitatea noastra!
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Multumim frumos @
micrenda . Ai facut o radiografie buna a pietei, personal si eu consider ca prajitoriile mici de specialitate cumpara cafea verde foarte buna, prajirea este buna si consumatorul final este mai castigat, fata de alte tari si aici sunt exemple multe.
Nu este usor sa devii sustenabil in aceasta piata dominata de conceptul "coffee as a service" practicat in zona de Horeca si Office. Raman doar nisele micilor cafenele si consumatorii finali care pot sustine activitatea si noi le multumim tuturor celor care isi aloca timp sa invete despre cafea si sa cumpere online de la oricare din prajitoriile locale.
Legat de remarca ta legata de tehnologie, eu o consider importanta si fara ajutorul ei nu vad cum am fi putut noi progresa. Comparand primele prajiri de acum aproape 2 ani cu ce facem acum nu pot sa nu remarc ca progresul s a bazat pe analiza comparativa a unor date tehnice suprapuse pe analiza senzoriala. Cafeaua verde este un produs dinamic si prajirea ei in parametrii de repetabilitate "perfecta" este imposibila, din punctul meu de vedere. Din fericire, tehnologia si logica vine mereu cu o posibila explicatie pentru ce motiv o prajire difera de alta si te ajuta, ca prajitor, sa creezi o noua ipoteza de lucru pe care sa o validezi sau nu in practica. Fara tehnologie avansata si analiza comparativa cel putin in cazul nostru nu vad cum am fi motivati sa progresam. Vad in viitor un progres tehnologic continuu care ne va ajuta sa pregatim produse mai bune mai usor insa barierele de comunicare cu consumatorul raman si suntem fericiti ca exista acest forum pentru a rezolva acest aspect.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
IMPORTANT :
As updata cu o informatie zic eu importanta, avand in vedere si istoricul comenzilor de pana acum. Pe oricare din site uri se comanda, pentru a putea beneficia de reducere, codul espressoman (fara ghilimele evident) trebuie incarcat in sectiunea de cod discount, nu la observatii. Reducerea va fi aplicata imediat si va fi vizibila pe confirmarea de plata. Au mai fost colegi care au pus codul in campul observatii insa nu are efect pe reducere si comenzile se proceseaza automat, fiind mult mai dificil ulterior sa "remediem" situatia : )
Rugamintea ar fi sa se aplice codul de reducere espressoman in campul cod discount sau reducere, nu la "observatii" si sa se verifice inainte de finalizarea comenzii daca s a aplicat automat discountul din valoarea comenzii. Daca cumva nu se aplica, cu un telefon sau mail putem rezolva. In general nu au fost probleme.
O zi buna cu cafele delicioase sper aveti parte!
Espressoman fresh
craiova
Va salut,
Nu am gasit nicio referinta cu privire la cursul valutar folosit la conversie.
Espressoman infocat
Bucuresti
(09-07-2020, 15:41)Aiurel Wrote: Va salut,
Nu am gasit nicio referinta cu privire la cursul valutar folosit la conversie.
Alege moneda RON din stanga sus
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Eu din cate stiu, e luat automat de platforma in care e executat site-ul, insa ideea e ca preturile de referinta sunt cele in RON, conversia in EURO facandu-se doar in scop orientativ. Sper ca nu sunt probleme din aceasta cauza.
Espressoman infocat
Iasi
07-08-2020, 12:56
(Edited 07-08-2020, 13:23 by d2florin.)
Salutare Răzvan,
Mulțumesc și eu pt cafeaua de calitate și promptitudine.
Acum 2, 3 săptămâni am cumpărat un morning blend ninja, foarte fain, bun ii place și soției :).
Am zis sa mai cumpăr :) dar astăzi când am primit pachetul am observat ca este folosita o alta rețetă. Eu ma așteptam sa primesc același blend, dar eu cum nu sunt în branșă poate blendurile nu trebuie sa fie la fel..posibil sa fie mai bun decât primul..
Mulțumesc frumos.
Espressor: Lelit PL41TEM , Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(07-08-2020, 12:56)d2florin Wrote: Salutare Răzvan,
Mulțumesc și eu pt cafeaua de calitate și promptitudine.
Acum 2, 3 săptămâni am cumpărat un morning blend ninja, foarte fain, bun ii place și soției :).
Am zis sa mai cumpăr :) dar astăzi când am primit pachetul am observat ca este folosita o alta rețetă. Eu ma așteptam sa primesc același blend, dar eu cum nu sunt în branșă poate blendurile nu trebuie sa fie la fel..posibil sa fie mai bun decât primul..
Mulțumesc frumos.
Salut Florin, ma bucur ca e un blend pe gustul tau, si mie imi place mult pentru acel stil de prajire. De ce ar fi alta reteta, are alt ambalaj?
Espressoman infocat
Iasi
Salut Răzvan,
Atașez și pozele.
Ambalajele sunt ok.
Ms
![[Image: dd9c2dc1da6ee3acfd75333e882f7c34.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200807/dd9c2dc1da6ee3acfd75333e882f7c34.jpg)
![[Image: 5c4fe5b66cfe8b42219f1dad4bb68c4e.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200807/5c4fe5b66cfe8b42219f1dad4bb68c4e.jpg)
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Blendul este acelasi, nu s a mai schimbat ceva in el ( din fericire) de peste 6 luni. Dar te poate pune un pic pe ganduri culoarea pungii, confectia de 500g vine pe galben si cea la 250g pe rosu. In rest, savureaza-l linistit, chiar este unul din blendurile pe care le controlam bine as spune pe constanta prajirii si avem o aprovizionare constanta pe cele trei origini care il compun.
Espressoman infocat
Iasi
10-08-2020, 10:06
(Edited 10-08-2020, 10:14 by d2florin.)
M a indus în eroare povestea...ma așteptam să fie identica. Dar sincer este cel mai bun blend, cafea băută pana acum :D tocmai de asta am întrebat..
Ms
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca vreau sa ridic de la sediu comanda pt a nu plati transportul, care adresa din Buc, cea de pe Banul Antonache?
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman de import
București
Nu, este la Apacha, lângă AFI.
Espressoman infocat
Bucuresti
(12-08-2020, 18:37)micrenda Wrote: Nu, este la Apacha, lângă AFI.
Mulțumesc
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman de ocazie
Bucuresti
A disparut din oferta blendul Morning Ninja sau fac eu ceva gresit? Tocmai voiam sa-l incerc cu ocazia primei comenzi la Dropshot...
Profitec Pro 600 + Honne Slim + Kinu M47 + Bravo&Duomo + Aeropress + Comandante C40 MK3
Espressoman infocat
Bucuresti
Intr-adevar, nu apare pe site-ul Droptshot, doar pe tastecrafters.
Daca te duci in locatie, in Apaca, il au. Am cumparat eu ieri.
https://www.tastecrafters.ro/cafea-drops...blend.html
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g
Espressoman de ocazie
Bucuresti
19-08-2020, 18:35
(Edited 19-08-2020, 18:36 by korbus.)
Mersi. Ma uitasem si pe tastecrafters, dar nu l-am observat. Oricum, e un pic ciudat, acum vreo saptamana inca era si pe Dropshot, la blenduri.
Profitec Pro 600 + Honne Slim + Kinu M47 + Bravo&Duomo + Aeropress + Comandante C40 MK3
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(19-08-2020, 18:35)korbus Wrote: Mersi. Ma uitasem si pe tastecrafters, dar nu l-am observat. Oricum, e un pic ciudat, acum vreo saptamana inca era si pe Dropshot, la blenduri.
Morning Ninja si Kaimak sunt doua blenduri care fac parte dintr-o gama speciala, ce nu va fi pe
www.dropshot.coffee . Le gasiti momentan pe
www.tastecrafters.ro si beneficiati de reducerea speciala cu codul espresoman atat la confectiile de 250g cat si la cele de 500g.
Tin sa multumesc comunitatii ESPRESSOMAN pentru comenzile consistente primite, sunt deosebit de apreciate si binevenite pentru mica noastra echipa!
Pregatim o toamna cu multe suprize si amatorii de "africane" chiar vor avea de unde sa aleaga, cred ca avem cel putin 8 Etiopii Direct Trade ( majoritatea microloturi) care intra la profilare peste 2 saptamani. Toate vin din recolta noua iar la cupping, prajite pe Ikawa, au punctat de la foarte bine la exceptional.
Majoritatea sunt cafele pe care le cunoastem dar si loturi complet noi. Sunt chiar 2 procesari anaerobe si cel putin una o vom profila pe filtru. Aproape pe toate le-am probat in ianuarie, in coffee trip ul din Ethiopia. Atasez cateva poze cu sala de cupping de la statia de procesare uscata a lui Israel Degfa, de la care cumparam 90% din cafelele din Ethiopia. Am si ceva filmulete, o sa le incarcam curand si le putem prezenta celor curiosi
![[Image: tJ6bLQx.jpg]](https://i.imgur.com/tJ6bLQx.jpg)
![[Image: Wwm1sbc.jpg]](https://i.imgur.com/Wwm1sbc.jpg)
Espressoman de ocazie
Bucuresti
(21-08-2020, 22:57)razvanMB Wrote: (19-08-2020, 18:35)korbus Wrote: Mersi. Ma uitasem si pe tastecrafters, dar nu l-am observat. Oricum, e un pic ciudat, acum vreo saptamana inca era si pe Dropshot, la blenduri.
Morning Ninja si Kaimak sunt doua blenduri care fac parte dintr-o gama speciala, ce nu va fi pe www.dropshot.coffee . Le gasiti momentan pe www.tastecrafters.ro si beneficiati de reducerea speciala cu codul espresoman atat la confectiile de 250g cat si la cele de 500g.
Codul de reducere
espressoman nu functioneaza pe tastecrafters.ro pentru blendul mentionat. La introducere apare mesajul "Codul de reducere nu exista in sistem sau nu indeplineste conditiile de acordare a reducerii".
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(22-08-2020, 12:47)korbus Wrote: (21-08-2020, 22:57)razvanMB Wrote: (19-08-2020, 18:35)korbus Wrote: Mersi. Ma uitasem si pe tastecrafters, dar nu l-am observat. Oricum, e un pic ciudat, acum vreo saptamana inca era si pe Dropshot, la blenduri.
Morning Ninja si Kaimak sunt doua blenduri care fac parte dintr-o gama speciala, ce nu va fi pe www.dropshot.coffee . Le gasiti momentan pe www.tastecrafters.ro si beneficiati de reducerea speciala cu codul espresoman atat la confectiile de 250g cat si la cele de 500g.
Codul de reducere espressoman nu functioneaza pe tastecrafters.ro pentru blendul mentionat. La introducere apare mesajul "Codul de reducere nu exista in sistem sau nu indeplineste conditiile de acordare a reducerii".
Gata, s a rezolvat cu codul de reducere, nu mergea intr-adevar la pungile de 500g pe
www.tastecrafters.ro , mergea doar la pungile de 250g. Multumim pentru rabdare si intelegere :26:
Espressoman fresh
Cluj Napoca
Salutare, incep prin a spune ca sunteti prajitoria mea preferata in momentul de fata, tot ce am comandat mi-a placut, dar in special cafelele din Ethiopia, geniale.
Sunt doar la a 2-a comanda, si am observat ca la cafeaua ETHIOPIA ISRAEL BALE MOUNTAIN nu se aplica codul de reducere.
E limitata selectia de cafea la care se aplica? sau ar trebui sa functioneze pentru toate pungile de 250g?
Eu oricum am comandat asa, ca se termina imediat cafeaua din prima comanda si n-am vrut sa risc sa raman fara
Gaggia Classic 2019, Kinu M47 Pheonix
V60
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Salutare, multumim pentru apreciere. Lucram de mult pe Ethiopiile lui Israel si suntem de asemenea multumiti de rezultate. Bale Mountain naturala este o cafea uimitoare, sunt convins ca va fi pe placul multora. Este si usor de lucrat, cel putin pe profilul de prajire ales de noi, astfel incat majoritatea, indiferent de aparatura sau skill, nu vor trebui sa se simta intimidati de faptul ca e un microlot.
Legat de codul de reducere, fiind o cafea noua, colegii inca nu au programat reducerea pe cosul "espressoman", dar in mod cert azi va fi gata, pe ambele site uri. Deci cel tarziu dupa amiaza va fi gata.
espressoman amator
TIMISOARA
Încearcă să lași 20 de zile Etiopia la degazat sa vezi ce buna e