Welcome Back Log In Create Account

15% reducere la Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

Salutare,
S-a incheiat reducerea pentru forumisti?

Pe www.tastecrafters.ro codul mai sus mentionat nu este recunoscut: "CODUL DE REDUCERE NU EXISTA IN SISTEM"

Attached Files Thumbnail(s)

Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
Salutare, cu scuzele de rigoare, noile coduri de reduceri pentru platforma www.tastecrafters.ro sau pe www.dropshot.coffee sunt : 

Cafea DROPSHOT : espressoman15
Echipamente si ustensile de preparare : espressoman10 

Vom reveni pana la finalul zilei cu gama completa de echipamente la care se aplica reducerile. Motivul schimbarii sunt bug urile aparute in platforma cu ocazia Black Friday. 

Imi pare rau din nou pentru neplaceri, le puteti semnala si aici dar chiar si direct, prin canalele disponibile, social media, telefon, mail.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
am incercat si eu sa plasez o comanda  pe site-ul TasteCrafters.ro dar codul de reducere nu se poate aplica, poate fac eu ceva gresit, insa nu am reusit.
[Image: A5pDlWK.jpg]
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Salut, incearca te rog cu codul simplu espressoman . Cred ca s a renuntat la versiunile espressoman10 si espressoman15 si acum merge versiunea simpla care cumuleaza reducerile diferite la produse diferite. Ar trebui sa fie ok, scuze pentru incurcatura, o sa remediem si in explicatiile generale.

Reply
Ok, a mers cu codul "espressoman"!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Salutari la ceas de seara Smile  Sperand ca majoritatea dintre voi se relaxeaza la un pahar de vin, o bere artizanala sau de ce nu, pentru ca e la moda, un cocktail home-made, mi-ar placea sa va spun povestea cafelelor pe care recomand sa le incercati in ce a mai ramas din Decembrie.  

1. In primul rand, recomand celor ce nu au apucat sa incerce deja faimoasa "Anisoara", (Ethiopia Degfa Anasora) asa cum Liviu a botezat-o Smile Este nu doar unul din microloturile noastre cele mai gustoase pe care le-am prajit pana acum, ci promite sa devina "rezidenta", asa cum s-a intamplat cu exploziva Bale Mountain si cu delicioasa Adola ale aceluiasi Israel Degfa. 

Anasora este speciala din multe puncte de vedere : 

- este situata la o altitudine de 2350m, unde acum 10 ani nu prea multa lume se gandea ca poate cultiva cu succes cafeaua. 
- a fost infiintata ferma privata  in 2013, de la zero, iar in jurul ei s-a construit si statia de procesare. Faptul ca este o ferma privata o plaseaza intr-un grup extrem de select si restrans in Ethiopia, avand in vedere cum sunt organizate lucrurile acolo. 
- majoritatea cafelei provine dintr-un singur varietal hibrid, local, 74110. Acest lucru ii confera o uniformitate crescuta si personal imi explica performatele cupping ului de la origine din ianuarie acest an, cand Anasora, in toate versiunile ei de procesare, a "batut" toate cafelelele lui Israel de la masa. 

Momentan am prajit procesarea naturala, care se incadreaza in prajirea Medie Deschisa, dupa standardele noastre. Va fi potrivita pentru espresso insa eu aproape zilnic prepar si un un V60 din ea, testand diverse retete pentru ai extrage notele fructate. Prajirea noastra este relativ rapida pentru a potenta aciditatea fructata a coacazelor negre si rosii insa am dezvoltat un layer suficient de consistent de caramel si note de ciocolata, peste care uneori apar si surprinzator condimente precum scortisoara sau cuisoare.  Pentru ca o imagine valoreaza cat multe cuvinte ale mele, las mai jos cum si-a imaginat ilustratoarea noastra combinatia de arome : 
[Image: 7XysmpI.png]

Pentru ca am avut ocazia sa vizitez personal statia de procesare, adaug si o poza din drona si un portret facute de mine unei frumoase etiopience in ianuarie 
[Image: vg3uexE.jpg]
[Image: f0fWuNT.jpg]

Mai multe detalii  si poze veti gasi oricand pe site : 
https://dropshot.coffee/products/ethiopi...4889791625

Ce pot sa va spun este ca din Anasora mai avem si procesarea Anaeroba, care este extraordinara dupa mine si din care avem doar 1 sac. Din ianuarie probabil o sa introducem si versiunea spalata, care la fel, mi s a parut cea mai vibranta din tot ce avem noi cu aceasta procesare.

2. A doua cafea pe care as vrea sa v-o propun este tot de la Israel, noi am denumit o Bizuneh dupa sotia sa, care se ocupa de un proiect ce implica exclusiv femei, la statia de procesare Bulessa din regiunea Sidama. Tizita, sotia lui Israel, este foarte timida pentru ca mi-as fi dorit personal sa discut cu ea detaliile proiectului insa cu toate insistentele mele la Israel, nu am reusit sa rezolv mai nimic Smile Totusi, "cafeaua" vorbeste pentru ea, este excelenta in acest interval de pret. Credeam personal ca in zona etiopiilor spalate cu buget rezobanil nimic nu poate detrona Ethiopia Oromo pe care o avem de ceva timp insa aceasta cafea este cel putin 2 clase peste, ramanand totusi cu un profil aromatic prietenos pentru multi amatori de cafea. Planuim sa o permanentizam, o avem in stoc de luni bune insa abia luna trecuta i-a venit momentul.  

Aromatic este o explozie de fructe, dulci, o aciditate placuta, fara a fi agresiva sau deranjanta intr-un fel. Este acel gen de cafea destul de rar pentru mine, care dupa ce o gust intr-o extractie reusita, termin espresso-ul in urmatoarele 10 secunde. Este si prima cafea in care am gasit note exotice de papaya braziliana iar citricitatea este domolita perfect de retrogustul caramelizat. Iarasi, las artista sa reprezinte de am degustat noi : 

[Image: k7DCC2Z.jpg]

Imi place deosebit de mult acest proiect si vom continua sa-l sustinem propunadu-va cafelele lor. Eu am fost deosebit de impresionat de cat de mult muncesc femeile in Ethiopia. Practic ele muncesc ziua cot la cot cu barbatii ( inclusiv am vazut femei muncind in fabrici de borduri si pavaje, carand efectiv in spate zeci de kg de beton) si dupa amiaza se ocupa de treburile gospodaresti si ingrijirea copiilor. Peste 80% din populatia Etiopiei este ocupata in agricultura si femeile sunt majoritare in acest procent, din acest motiv emanciparea lor este extrem de importanta. Proiectul Tizitei ridica nivelul de educatie al femeilor implicate pe cat posibil, inclusiv in zona de birouri si munca administrativa, in acest proiect lucreaza doar femei, iarasi un lucru mai rar la ei. 

Detalii ca de obicei aici : 
https://dropshot.coffee/products/ethiopi...6434062473

Acum eu m am uitat atent in poze si nu am gasit decat 1 barbat Smile 

[Image: yT4S3bl.jpg]

3. Ultima cafea din aceasta serie este un microlot din Brazilia, Cecilia, din care am reusit sa securizam doar 4 saci insa in mod cert vom incerca sa tinem aproape si sa dezvoltam o relatie cu ferma familiei Veloso, de la care am procurat aceasta cafea. Denumirea cafelei mi-a fost inspirata de numele Ceciliei Veloso, care impreuna cu fratele sau Lucio, manageriaza Fazenda Sao Luis. Mi a atras atentia in povestea lor faptul ca au renuntat amandoi la cariere cu mare potential pentru a reveni si manageria ferma parintilor. Cecilia este arhitect de profesie si s-a alaturat fermei in 2013, ducand randamentul si organizarea la un alt nivel. Impreuna cu fratele sau au implementat un model de business modern si au eficientizat foarte mult productia, mapand diferitele zone ale fermei, analizand evolutia varietalurilor si corectand conform datelor statistice. 

Modul acesta organizat de a lucra si inovativ nu este strain familiei Veloso, bunicul lor fiind primul fermier din regiune care a implementat irigatia prin picurare. Povestea intreaga a familiei Veloso o gasiti in sectiuea People and Culture : 
https://dropshot.coffee/products/brazil-...6502318217

Revenind la profilul aromatic al cafelei, este printre cele mai deosebite brazilii pe care le-am gustat pana acum. Iese total din profilul clasic, poate doar notele razlete de fulgi de cacao raman tribut originii. In rest, arome fructate de coacaze rosii si mere galbene se estompeaza usor in retrogustul toffee-ciocolatiu. Nu va asteptati la o corpolenta deosebita, este o prajire rapida, cu un first crack tarziu si o dezvoltare scurta insa suficienta incat sa pastram o versiune elecventa a ce contine acest Yellow Catuai crescut in ferma familiei Veloso.  

Pentru final, o poza cu Cecilia si aromele continute in aceasta cafea, asa cum le am descoperit noi. 

[Image: wGMNF5c.jpg]
[Image: 6mmiQge.jpg]
[Image: KlPCj8p.jpg]

Reducerile pentru comunitatea espressoman sunt valabile ca de obicei cu codul espressoman atat pe platforma www.tastecrafters.ro cat si pe www.dropshot.coffee .

In rest sper ca sunteti bine si va doresc extractii si experiente excelente cu toate cafelele pe care le degustati pe acest final de an!

Reply
Vad pe google maps o adresa pt tastecrafters (shop?) Pe Banul Antonache la pta Flreasca, se poate ridica de acolo cafeaua (cu discount de pe forum bineinteles)? E f aproape de mine
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
(22-01-2021, 14:58)dragos.stoian Wrote: Vad pe google maps o adresa pt tastecrafters (shop?) Pe Banul Antonache la pta Flreasca, se poate ridica de acolo cafeaua (cu discount de pe forum bineinteles)? E f aproape de mine

Salut Dragos, pe Banul Antonache sunt birourile ( si fostul showroom) . Vom deschide in martie un coffeestore Dropshot in zona de nord a Bucurestiului si va integra un mic showroom Tastecrafters cu multe ustensile si espressoare pentru home useri. O sa vedem daca reusim sa ne organizam logistic cu ridicarea comenzilor de cafea din zona de Nord, e o idee veche. Pana in momentul in care vom reusi asta, comenzile pe Tastecrafters se ridica de la prajitorie, din Apaca, de unde pot fi preluate eventual si alte produse de pe site.

Reply
(22-01-2021, 23:57)razvanMB Wrote:
(22-01-2021, 14:58)dragos.stoian Wrote: Vad pe google maps o adresa pt tastecrafters (shop?) Pe Banul Antonache la pta Flreasca, se poate ridica de acolo cafeaua (cu discount de pe forum bineinteles)? E f aproape de mine

Salut Dragos, pe Banul Antonache sunt birourile ( si fostul showroom) . Vom deschide in martie un coffeestore Dropshot in zona de nord a Bucurestiului si va integra un mic showroom Tastecrafters cu multe ustensile si espressoare pentru home useri. O sa vedem daca reusim sa ne organizam logistic cu ridicarea comenzilor de cafea din zona de Nord, e o idee veche. Pana in momentul in care vom reusi asta, comenzile pe Tastecrafters se ridica de la prajitorie, din Apaca, de unde pot fi preluate eventual si alte produse de pe site.

Mulțumesc Razvan
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)

Reply
Salutari,

Pentru cei care mai au chef de lecturi / vizionari in weekend cu toata vremea asta frumoasa de afara ( cel putin in capitala ) va updatez cu ultimele noutati Dropshot : 

- la capitolul cafele, prajirile mele preferatele din saptamana aceasta sunt Anasora si Uraga, procesari naturale, Ethiopiile lui Israel Degfa de care nu ne putem satura.  Uraga e proaspat revenita in stoc dupa ce in toamna primii 2 saci primiti s-au evaporat efectiv.  Struguri rosii un pic fermentati, ciocolata cu rom si daca va jucati un pic cu temperaturile, ies la iveala note florale si o aciditate placuta de mandarine. Nu zic mai multe, la extractii stiti voi mai bine Smile 

[Image: JJjAreK.jpg]
- pe canalul nostru de Youtube avem un videoclip nou cu povestea unuia dintre cele mai populare blenduri ale noastre, Milky Way. Care sunt originile componente, dupa ce criterii le-am amestecat ( procentele ramane sa le intuiti voi, suntem curiosi ), profilul aromatic si o degustare in direct, cu lapte si fara, gasiti in link-ul de mai jos : 

https://www.youtube.com/watch?v=KGCR87zCpms&t=185s

Nu putini sunt curiosi cand deschidem coffee store-ul din zona de nord ( Charles de Gaulle)  Dropshot Hidden Pearl. Va fi in integralitate un loc dedicat iubitorilor de cafea, in toate formele ei de prajire si cu (aproape) toate metodele de preparare. Multe ustensile manuale si chiar un mic showroom de echipamente, alaturi de toata gama noastra de cafele. O locatie cu un farmec aparte, retrasa de aglomeratie, un loc perfect in viziunea noastra pentru decriptarea aromelor si subtilitatilor cafelei de specialitate. 

O poza cu echipamentele care vor guverna zona de espresso bar, mai jos : 
[Image: j9icGJG.jpg]

O zi frumoasa!

Reply
Pai nu ne mai face curiosi, spune-ne cand! :) tot aman sa trec prin apaca ca e departe si m-am delectat cu cele 2 blenduri DS de la mega, dar as mai incerca de la voi si Charles de Gaulle e aproape de mine!

Reply
(11-04-2021, 15:12)dragos.stoian Wrote: Pai nu ne mai face curiosi, spune-ne cand! Smile tot aman sa trec prin apaca ca e departe si m-am delectat cu cele 2 blenduri DS de la mega, dar as mai incerca de la voi si Charles de Gaulle e aproape de mine!

Mai asteptam ceva piese de mobilier dar facem tot posibilul sa servim cafea weekendul viitor :)

Reply
(11-04-2021, 18:05)razvanMB Wrote:
(11-04-2021, 15:12)dragos.stoian Wrote: Pai nu ne mai face curiosi, spune-ne cand! Smile tot aman sa trec prin apaca ca e departe si m-am delectat cu cele 2 blenduri DS de la mega, dar as mai incerca de la voi si Charles de Gaulle e aproape de mine!

Mai asteptam ceva piese de mobilier dar facem tot posibilul sa servim cafea weekendul viitor :)

+1

Reply
Salut, care este programul la APACA zilele astea?
Maine as putea trece pe acolo?
Multumesc

Sent from my iPhone using Tapatalk
Lelit PL41TEM | Kinu

Reply
(29-04-2021, 23:11)civic Wrote: Salut, care este programul la APACA zilele astea?
Maine as putea trece pe acolo?
Multumesc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Salutari, impreuna cu echipa ne am luat o mica pauza de la programul cu publicul, respectam zilele libere legale, ne revedem de marti la ambele locatii, Prajitoria din Apaca / Coffeestore ul din Aviatorilor Popa Savu 73.

Reply
Salutare,
Sper să nu fie offtopic, dar vreau să felicit Dropshot pentru rapiditatea livrărilor. Nota 10! :D Keep up the good work

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(05-08-2021, 14:02)L Claudiu Wrote: Salutare,
Sper să nu fie offtopic, dar vreau să felicit Dropshot pentru rapiditatea livrărilor. Nota 10! :D Keep up the good work

Aceeasi nota si de la mine, am fost in weekend la ei sa beau o cafea, au vazut ca sunt foarte interesat (pentru ca i-am tot stresat cu diverse intrebari) si la final mi-au oferit o punga de cafea din partea lor sa incerc acasa. Foarte placuta experienta de acolo!

Reply
Salutari si multumiri calde celor care ne onoreaza cu comenzi sau ne viziteaza la oricare din cele 2 locatii deschise. Atasez cateva poze mai noi de la locatia din Charles de Gaulle, Dropshot The Pearl, avem gata si pergola retractabila mult asteptata la terasa si bonus, luminite pentru seara, daca veniti la un cocktail sau ceva racoritor : )
[Image: oOlOzdO.jpg]

[Image: C2AvBwG.jpg]
Scurt update cu noutatile la cafeaua pentru acasa, mai ales ca intram in weekend si poate aveti mai mult timp de degustat si explorat cafele noi. 

Prima noutate : Ethiopia Bale Mountain de la producatorul Israel Degfa s-a intors!  Vreau sa va spun ca am generat dezamagiri mari cand am ramas fara stoc pe aceasta cafea, acum cateva luni. Profilul aromatic pe noua recolta este la fel de exploziv precum si anterioara, practic este una din putinele cafele pe care le cunosc capabile sa navigheze atat de lejer prin spectrul floral, fructat, dulceag si ciocolatiu, in acelasi timp. Este de savurat aceasta cafea cat timp exista, avem doar un mic stoc din pacate, avand in vedere situatia delicata din Ethiopia ( razboi civil ), pana in martie anul viitor nu cred ca vom reusi sa mai aducem. 

[Image: kjIE6Pm.png]

Brazilia este o alta origine pe care avem noutati. Dintr-o serie de 4 cafele ce au intrat in profilare saptamanile trecute, ne-au placut 2. Una din ele o inlocuieste temporar pe apreciata Patricia Coelho, de la fermiera cu acelasi nume, care a ramas out of stoc desi am avut o cantitate semnificativa rezervata. Este vorba de Brazilia Nectarina Lazaro Oliveira ,  produsa de fermele Congohnas, un grup de 4 mici ferme manageriate de Lazaro si fiul sau Gustavo. Este a doua cafea cu care lucram de la ei si ne gandim sa permanentizam relatia, deoarece ambele cafele ne-au placut extrem de mult. Nectarina are un profil aromatic interesant, noi am urmarit sa-i dezvoltam dulceata insa chiar si asa, fiind o cafea extrem de calitativa, razbat pe anumite extactii arome fructate, neobisnuite pentru o Brazilia, cum ar fi note de nectarina coapta si uneori avem o astringenta placuta ce ne aduce aminte de aciditatea merelor verzi. In general este o cafea confort, prietenoasa dar cu personalitate, este si motivul pentru care am integrat-o in toate blendurile noastre de top si pana acum rezultatele sunt foarte bune. Povestea cafelei o gasiti in detaliu aici : 
https://dropshot.coffee/collections/sing...8529163401

[Image: nfydiml.jpg]

[Image: jBRmqDP.jpg]
Cealalata Brazilia care a intrat in oferta de cafele este si mai speciala, Pantano Guava, produsa de grupul de ferme Naimeg din Cerrado Mineiro. Este o cafea speciala, merita savurata ca mono origine, are o dulceata aparte, noi am asemuit-o fructului guava insa retrogustul este deosebit de special : aromele de ciocolata cu lapte si caramele se impletesc pe final cu note ce imi aduc aminte de profilul cel mai clasic de Panama Geisha, o dulceata usor sarata si notele usor fermentate. Cafeaua este un varietal special Red Catuai Vermelho ICA 144 care procesat cu atentie, preia tot ce e mai bun din terroir ul regional. Prajirea este una orientata preponderent espresso, medie usoara, insa merita experimentate si metodele alternative, doar ca recomandam macinaturi mai fine, pentru a obtine extractii cu o structura mai densa.
[Image: OV5B3zE.jpg]

[Image: UNlts5Y.jpg]

Cei care comanda zilele acestea o sa aiba o surpriza, suntem in proces de schimbare al etichetelor verso ale pungilor, vor fi colorate si mai atractive decat cele actuale. 

Ca fapt divers din septembrie planuim sa formam inca o persoana pe partea de prajire, daca stiti amatori, stiti unde ne gasiti : ) 

Weekend fain!

Reply
Salutare tuturor, 
Am incercat ieri sa plasez o comanda de cafea pe tastecrafters.ro si desi introduc codul de reducere corect espressoman15, nu se intampla nimic. 
La comanda anterioara din august a mers.
S-a modificat ceva Huh
Multumesc
Lelit PL162T Bianca / Vario

Reply
Incearca doar "espressoman" conform primei postari din acest topic.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(23-09-2021, 11:47)Lyvyoo Wrote: Incearca doar "espressoman" conform primei postari din acest topic.

Am incercat si asa si nu merge  Sad

Reply
am incercat si eu acum, codul espressoman simplu functioneaza

[Image: 1Smltc8.png]
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(23-09-2021, 13:11)RazvaNNN Wrote: am incercat si eu acum, codul espressoman simplu functioneaza

Buna Razvan, mai incerc inca o data acum si revin cu feedback :)

(23-09-2021, 13:11)RazvaNNN Wrote: am incercat si eu acum, codul espressoman simplu functioneaza

Buna Razvan, mai incerc inca o data acum si revin cu feedback Smile

Nu merge :(
[Image: F5odhIU.jpg]
Poate nu se aplica pt ce am selectat eu?

Reply
dupa ce scrii espressoman, apesi pe butonu de langa? "Aplica"?
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2

Reply
(24-09-2021, 08:16)RazvaNNN Wrote: dupa ce scrii espressoman, apesi pe butonu de langa? "Aplica"?

Da  :D
Am incercat pe 2 browsere diferite (chrome si edge) si de pe telefon. Nu se intampla nimic :(

Reply
nu inteleg.. la mine merge. am incercat fix cu produsele tale 
[Image: QaGOmD0.png]

Reply
Nici eu nu inteleg.
Daca incerc sa folosesc acele 3 pct de fidelitate, se aplica reducerea.
Daca pun codul espressoman, nu se intampla nimic (doar imi apare in pagina stanga jos "javascript:void(0)")
Am incercat acum si la birou, din nou, si nimic. E ceva in neregula cu contul meu? Sa imi fac alt cont? :D :D :D
[Image: SuvfLVa.jpg]

Reply
Ai comandat pachete de 250g sau 500? La cele de 1kg reducerea nu se aplica (acum vad ca ai reducere și la cea de 1kg).​​​ Dacă nu merge pe tastecrafters încearcă și pe dropshot.coffee

PS. iar mi-a făcut-o Tapatalk. După postare au apărut și restul răspunsurilor.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
(24-09-2021, 10:09)vlaicu Wrote: Ai comandat pachete de 250g sau 500? La cele de 1kg reducerea nu se aplica (acum vad ca ai reducere și la cea de 1kg).​​​ Dacă nu merge pe tastecrafters încearcă și pe dropshot.coffee

PS. iar mi-a făcut-o Tapatalk. După postare au apărut și restul răspunsurilor.
Am scos punga de 1 kg, am inlocuit-o cu una de 500gr, tot nu merge Sad Sad
LE: am reusit :)

Reply
care era problema?

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)