Espressoman infocat
Bucuresti
(23-02-2015, 00:06)Alin T. Wrote: Nu e. Am incercat eu sa iau doar manerul si sa folosesc baza, dar nu sunt compatibile, din pacate [emoji20]
Pfff, speram sa nu spui asta... :(
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
Espressoman fresh
bucuresti
Salutare ...un tamper bun pt un lelit 41 tem imi recomanda cineva ?..multumesc frumos
Espressoman infocat
sibiu
Orice tamper de 57 mm , ori de la Lelit , ori altă firmă.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
Espressoman infocat
Baia Mare
Salut. Am eu tampere, ori sa modific din cele handmade la FI 57.5mm ori cel de la Concept-ART de FI 57mm
Eu folosesc la Lelit unul asemanator de FI 57mm tot de la Concept-ART
Numai bine
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...
Espresso Man!
Bucuresti
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un tamper pentru Gaggia Clasic?
Ma gandeam la acesta, e ok de 58? se potriveste?
www.perfectespresso.ro/ro/produs/tamper-cafea-motta-easy--58-mm--596/
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
Espressoman infocat
Capitala
Se potriveste ca diametru insa e destul de mic.
Stiu, pretul e tentant, insa manerul scurt il face greu de utilizat de cei cu mana mai mare (cazul meu) si parca e mai usor.
Eu as pune diferenta pana la 128 lei si l-as lua pe cel de inox cu maner de lemn.
Ceado E5P, Brewtus. (Gaggia Classic, Lelit PL43MMI)
Espressoman Administrator
Bucuresti
Corect!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espresso Man!
Bucuresti
L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el.
Lelit PL91T & MahlkonigVario Grinder.
Espressoman infocat
Galati
Vad ca se tot bate moneda ca pentru Lelit 41 TEM trebuie tamper de 57mm. Nu domnilor, dimensiunea corecta pentru talpa este 57,5 mm. Tamperul ala care vine la oferta cu espresorul are 57 mm, dar nu este perfect pentru sita aparatului.
Talpa 57,5mm
Maner tamper
sau varianta dinamometrica
maner dinamometric
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Am avut eu Motta Easy de 53 si acum am de inox de 58 (al aparat). Nu mi s-a parut mare diferenta.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
espressoman
Hateg
Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm.
Pentru Lelit 41E, 57 mm este prea putin. 57,5-57,7mm e mult mai bine.
Dintr-o eroare a rezultat unul de 57,9mm, care desi cam mare pe finalul de cursa, inca este preferabil celui de 57mm.
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"
Espressoman infocat
Brasov
[Image: 3118dcf55266d504d36df931e35607ea.jpg]
Cam asa arata un tamper lelit care a cazut pe gresie ...
Eu zic ca se mai poate folosii ... , voi?
Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX) Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker | Hario scale
Espressoman infocat
tulcea
(11-03-2015, 07:27)Adrian T Wrote: Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm.
Dintr-o eroare a rezultat unul de 57,9mm, care desi cam mare pe finalul de cursa, inca este preferabil celui de 57mm.
Da,vad si eu ca un mic spatiu ramane la tampare,deci e diametrul este mai mare de 58 de mm cu cativa mm.Voi incerca sa masor.Problema este ins a de unde se pot procura astfel de tampere perfect adaptate sitei?Ma enereveaza sa tot mesteresc dupa fiecare presare pentru a nu avea cafea ramasa pe peretii sitei..O zi buna.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
(30-03-2015, 17:36)Cam asa arata un tamper lelit care a cazut pe gresie ... Wrote: Eu zic ca se mai poate folosii ... , voi?
... dar prietena lui, gresia, cum se simte?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
Espressoman infocat
Brasov
E inca virgina :))
Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX) Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker | Hario scale
Espresso Man
Rosu
(30-03-2015, 18:29)organon Wrote: (11-03-2015, 07:27)Adrian T Wrote: Pentru Lelit PL62 am ales 58,45mm si mi se pare mult mai potrivit decat originalul Lelit 58mm.
Da,vad si eu ca un mic spatiu ramane la tampare,deci e diametrul este mai mare de 58 de mm cu cativa mm.Voi incerca sa masor.Problema este ins a de unde se pot procura astfel de tampere perfect adaptate sitei?Ma enereveaza sa tot mesteresc dupa fiecare presare pentru a nu avea cafea ramasa pe peretii sitei..O zi buna.
Trebuie avut in vedere ca sita are forma unui trunchi de con , cu baza mare in sus si baza mica jos , fundul sitei .
Tamperul este gandit sa poata culisa pe inaltimea conului si , in consecinta , nu poate avea un diametru prea mare , deoarece s-ar bloca in peretele lateral al sitei si nu s-ar mai realiza presarea .
Unii folosesc mai multa macinatura , altii mai putin .
Sitele , de la furnizori diferiti au inclinatii diferite .
Tamperele sunt concepute sa poata fi folosite in oricare dintre sitele cu acelasi diametru .
Pe comanda , se pot realiza tampere personalizate , care sa aiba un diametru cat mai apropiat de zona unde s-ar obtine presarea dorita a pucului . Exista insa riscul ca acesta sa se blocheze in cazul in care se foloseste mai putina cafea , iar tamperul ar trebui sa culiseze mai jos in interiorul sitei .
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman Administrator
Bucuresti
Quote:Trebuie avut in vedere ca sita are forma unui trunchi de con
Si totusi tamperele convexe nu au succes la fel de mare :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
-
cj
(30-03-2015, 18:29)organon Wrote: Da,vad si eu ca un mic spatiu ramane la tampare,deci e diametrul este mai mare de 58 de mm cu cativa mm.Voi incerca sa masor.Problema este ins a de unde se pot procura astfel de tampere perfect adaptate sitei?Ma enereveaza sa tot mesteresc dupa fiecare presare pentru a nu avea cafea ramasa pe peretii sitei..O zi buna.
Exista tampere facute sa intre perfect in site VST. De exemplu:
http://dibartoli.com.au/reg-barber-tamper , poti alege dimensiunea bazei sa fie 58.4.
Sau unul si mai precis, facut in colaborare cu Matt Perger, prohibitiv de scump :s .
http://sensorylabproshop.com.au/products...an-tampers .
Sau vorbesti cu colegul dobro_c sa-ti faca unul de fix 58.4.
Nu e bine nici sa fie prea fix. Poate crea un efect de vacuum daca il scoti rapid din sita, dupa tampare, si sa ridice pucul.
Espressoman infocat
tulcea
Cred ca raman la Lelit-ul meu.La urma urmei nu presez praf de aur sa fiu nevoit sa adun cateva fire ramase pe margine.Le pot aranja foarte usor si cu asta fara sa deranjez pucul.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
București
buuuun... upgrade!
după studii aici pe forum și măsurători mai mult sau mai puțin precise va prezint tamper-ul meu home made. pentru ca nu am găsit inox baza este din dural 58,5mm/9mm cu maner din lemn de nuc.
-----
Enjoying life... but not to much! :D
Espressoman infocat
Rm. Valcea
Tamperul potrivit cu sita scade șansele de presare oblica, eu asta am observat. Iar sa dai bani grei pe un VST "precision basket" si sa nu folosești tamper fix nu mi se pare OK.
Gata, ai pus cititorul in acțiune?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
București
Să știi că un tamper potrivit te "obligă" la o tampare corectă fără să mai fi foarte atent sau să mai depui efort conştient!!! aproape că face singur treaba...
cât despre cititor... să mă ... in el! naiba știe de ce dar nu-l vede siui-ul... off... aproape la fel de complicat ca atunci când vrei să obții un espresso perfect!?
-----
Enjoying life... but not to much! :D
Espressoman infocat
Timișoara
(03-03-2015, 10:49)chitsro Wrote: Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un tamper pentru Gaggia Clasic?
Ma gandeam la acesta, e ok de 58? se potriveste?
www.perfectespresso.ro/ro/produs/tamper-cafea-motta-easy--58-mm--596/
Eu mi-am comandat unul de 58 mm pentru Gaggia Classic. Poți să-mi spui daca este ok ca diametru? Am văzut ca mai sunt variante de 58,5 mm si 58,4 mm.
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13
Espressoman infocat
Timișoara
(04-03-2015, 23:47)chitsro Wrote: L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el.
Eu mi-am comandat unul de 58 mm pentru Gaggia Classic. Poți să-mi spui daca este ok ca diametru? Am văzut ca mai sunt variante de 58,5 mm si 58,4 mm.
Espressoman infocat
Timișoara
(04-03-2015, 23:47)chitsro Wrote: L-am luat chiar la 2 ore dupa postare, deocamdata ma impac ok cu el.
Espressoman infocat
bucuresti
Despre tamperul de mai jos ce părere aveti
http://barshaker.ro/Tamper-Dinamometric-Negru-Reglabil
Sau mai bine îl iau pe cel Mota?
http://barshaker.ro/Tamper-Motta-Red-584?keyword=Tamper&category_id=0
Deocamda va fi folosit cu sita de la gaggia classic 2019 dar poate in viitor voi schimba sita cu ims/marzocco..
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Lelit PL92 + Kinu M47
Espressoman infocat
Oradea
Salut,
Știți cumva, de unde se poate comanda mai avantajos tamperul Pullman?
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Cred ca la squaremile e cel mai bun pret, eu de-acolo l-am luat.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Oradea
20-07-2022, 13:30
(Edited 20-07-2022, 13:58 by Kontrast.)
Hm..., nu văd bigstep-ul sau nu-l găsesc eu?
L-am găsit intre timp, mersi de informație. Cum este treaba cu transportul acum după brexit de la sqare miles?
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Este sigur, parca il alegeai intr-un dropdown din pagina celui "normal".
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)