29-08-2021, 12:39
Unii prefera sa faca minim 3 prajiri din sfertul ala, nu toti sunt asa experimentati sa ia o decizie pe baza unei singure prajiri.
|
critica prajirii pure :)
|
(29-08-2021, 12:48)Fane Wrote: prajitor de 83gr? al meu isi schimba total comportamentul daca il supraincarc sau il subincarc.
(28-08-2021, 14:32)renatoa Wrote: Montez logger compatibil Artisan la orice cuptor :DMai concret te rog, ce face acest logger. Cum ar fi spus un sef de-al meu cand eram stagiar, " tinere, te rog sa-mi explici ciobaneste fenomenul".
(29-08-2021, 17:24)Dan_R Wrote: Mai concret te rog, ce face acest logger. Cum ar fi spus un sef de-al meu cand eram stagiar, " tinere, te rog sa-mi explici ciobaneste fenomenul".
(29-08-2021, 20:25)renatoa Wrote: Da, asta este strict un logger, inteles corect...Acest logger, ar fi foarte util daca senzorul de temperatura indica in permanenta valorile reale, astfel incat sa vad daca procesul s-a desfasurat la valorile dorite de mine sau nu. Ce vreau sa spun este ca eu stabilesc o valoare a temperaturii, dar nu stiu in timp cum a evoluat exact, intre ce limite. Daca as stii valorile reale as putea estima unde sa fac modificarile. Spun prostii sau nu !?
(29-08-2021, 20:59)Dan_R Wrote:(29-08-2021, 20:25)renatoa Wrote: Da, asta este strict un logger, inteles corect...Acest logger, ar fi foarte util daca senzorul de temperatura indica in permanenta valorile reale, astfel incat sa vad daca procesul s-a desfasurat la valorile dorite de mine sau nu. Ce vreau sa spun este ca eu stabilesc o valoare a temperaturii, dar nu stiu in timp cum a evoluat exact, intre ce limite. Daca as stii valorile reale as putea estima unde sa fac modificarile. Spun prostii sau nu !?
(29-08-2021, 20:59)Dan_R Wrote:(29-08-2021, 20:25)renatoa Wrote: Da, asta este strict un logger, inteles corect...Acest logger, ar fi foarte util daca senzorul de temperatura indica in permanenta valorile reale, astfel incat sa vad daca procesul s-a desfasurat la valorile dorite de mine sau nu. Ce vreau sa spun este ca eu stabilesc o valoare a temperaturii, dar nu stiu in timp cum a evoluat exact, intre ce limite. Daca as stii valorile reale as putea estima unde sa fac modificarile. Spun prostii sau nu !?
(30-08-2021, 12:07)renatoa Wrote: Mai detaliaza putin cum vezi tot procesul, ca sa pot raspunde la intrebare.Da, eu am facut probe la cuptorul meu electric cu convectie, folosind sarje mici de 125g cafea verde. Nu am afisaj electronic al temperaturii la cuptor. Deci pozitionez butonul de temperatura in dreptul unor repere cu valori stabilite de producator. Probabil si datorita norocului incepatorului, am reusit sa scot ceva baubil si promitator. Drumul e lung dar nu imposibil.
Te referi la coacerea la cuptor, la care zici ca ai deja incercari incurajatoare ?

(30-08-2021, 15:37)d2florin Wrote: De ce nu un tutorial pt prajire la cuptor :Nu exista nicio regula batuta in cuie cand e vorba de prajire a cafelei, mai ales ca depinde de fiecare cuptor in parte (volum diferit, daca are si convectie fortata) dar si putere (din pacate aceasta informatie se cam tine ascunsa la cuptoarele de firma incorporabile sau parte a unui aragaz, ei spunand acolo doar consumul per ciclu de incalzire; un cuptor foarte mare nu cred ca ar fi prea avantajos). Ideal ar fi sa atinga temperatura dorita ca mai repede posibil.
1. Se incalzeste cuptorul la x grade
2. Se lasa x minute
3. Se coboara temp la y min
.
.
N
Asa grosso modo
(30-08-2021, 15:37)d2florin Wrote: De ce nu un tutorial pt prajire ...
Asta pentru ca are un manual unde citeste ca 190 grade = pozitia 5, iar 250 grade = pozitia 8, si asta face ca pentru el gradele sa devina irelevante.

(30-08-2021, 16:52)renatoa Wrote: Sa luam de exemplu graficul atasat, ce imi poti spune despre el? Ce informati iti da, cu ce te ajuta, ce gust are cafea iesita din prajirea aia, tot ce poti... hai, ca poti... din scris le stim pe toate [emoji2]