Welcome Back Log In Create Account

Vinuri

Cateva vinuri bune servite la trecerea dintre ani

[Image: Yw4R17T.jpeg][Image: UCJQ3xq.jpeg][Image: DE9Ktnv.jpeg]
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Ha! Nectar Costasera am baut si eu de Craciun :)) Bun intr-adevar, mi-a placut mult. Sustin.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
O mica incursiune in lumea Pinot Noir-ului

[Image: ta5KseF.jpeg]
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
(09-01-2026, 17:53)Deraiatu Wrote: O mica incursiune in lumea Pinot Noir-ului

[Image: ta5KseF.jpeg]

Oh. Wow. N-am mai băut un Pinot Noir bun de ani. Ce recomanzi?

Reply
Pfff greu de facut recomandari... Pinot Noir e un soi "mai diferit"
In degustarea noastra Burgundia a impresionat, are o eleganta si o naturalete ce te cucereste... din pacate si preturile burgundelor este pe masura. Noi le-am degustat geografic, plecand din nord, din Fixin (Cote de Nuit) o zona mai rece ce ofera vinurilor o aciditate mai buna, fruct rosu proaspat si eleganta si am coborat spre Pommard (Cote de Beaune) unde este mai cald, vinurile fiind mai coapte, mai rotunde, mai "pline".
Si lumea noua a fost la inaltime doar ca se indeparteaza de acea eleganta (cel putin cand le degustam comparativ), dar livreaza vinuri mai complexe, mai "lucrate" si duse spre perfectiune.
Din lumea noua Valli din Central Otago, Noua Zeelanda a livrat foarte bine, ambele: Bendigo Vineyard 2019 si Gibbston Vineyard 2022 de asemenea Tolpuddle, Tasmania a fost un exemplar foarte fain.
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Aglianico - Taurasi DOCG - 2015, cu o evolutie impresionanta: elegant, complex cu taninuri slefuite dar inca prezente
[Image: UH1QB5E.jpeg]
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Masi Nectar Costasera - cel mai slab vin scump(uț) baut de mine
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(25-01-2026, 23:47)vladdooo Wrote: Masi Nectar Costasera - cel mai slab vin scump(uț) baut de mine

Poate ai nimerit o sticla cu ceva probleme, eu nu am sesizat defecte si nici un vin de calitate slaba...
Singura varianta de testare e sa mai incerci o sticla :)
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Ala e scump... ca si cum ai zice cea mai slaba cafea bauta recent... pretul per kg cam pe acolo e...

Erai eroul meu daca iti faceai selfie cu ea la chiuveta Smile cum a aruncat recent un amic la gunoi o punga de "neapoletana", jurandu-se ca nu mai calca in topicul de prajiri italiene...

Reply
am facut o reclamatie, sa vedem
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Nu e nici un fine print nicaieri... "acest vin se bea doar din decantor, dupa 2 ore de aerare" ? Smile

Reply
e materia prima, nu manopera :)

Reply
Ce inseamna "slab", referitor la un vin?

Era cu defect?
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply

Reply
(02-01-2026, 17:54)Daniel_ Wrote:
(02-01-2026, 16:46)renatoa Wrote: Serios, chiar asa chilipir ?

https://vinregal.ro/products/primitivo-d...e-tirbușon
Le-am încercat eu, prețul e pe măsura calității. Nu as recomanda.

Salut. Am luat si eu set vinuri Spaniole de la ei. Nu l-eam incercat. Dar pretul e chiar mic.

Din cele albe, oare se merita ceva?
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
(26-01-2026, 13:32)vladdooo Wrote: am facut o reclamatie, sa vedem
Am primit suma aferenta acelei sticle de vin inapoi pe card

Reply
Quote:România a bifat o performanță rară: să fie prezentă și, în același timp, să nu conteze

O contraperformanță atât de gravă încât ar fi fost mai bine să nu existe deloc acel stand

...au venit cu un stand mic, doar cu o mână de producători și o prezentare penibilă, care strică atmosfera târgului

https://republica.ro/romania-targ-vinuri...ca-moldova

Reply
Pai e recesiune, normal ca s-a micsorat si standul cu vin  Tongue

Reply
Stie cineva mai exact ce taieturi se fac in dop ca sa rezulte un aerator ca in imagine?

[Image: restaurant2_92ce6ddfe828578444fb4bf204d9872d_800.jpg]

Acela este pentru cidru, banuiesc ca merge si la vin... Confused
Nu ma indrumati sa iau un dop cu picurator gata facut, ma intereseaza sa imi tai eu unul.

Am gasit !!!

Reply
Poti sa ii spui maxim un antipicurator, ca de aerat nu vad ce aereaza...
ACS Minima/Mazzer Philos

Reply
Luati acum cat le mai gasiti sub 100 lei...

https://hotnews.ro/doua-vinuri-de-la-dom...co-2219328

Reply
https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/drumul...54852.html

Reply
Aveti recomandare de vin rosu sec care sa semene la gust cu ala de buturuga de la tara? In tot ce am incercat in registrul de pret 70-200 lei toate au fost asa “aspre” greu de inghitit

La alb sec nu dau gres niciodata cu Bulgarini 010

Reply
Bine zis sa semene, pentru ca nu cred ca vinul facut din hibrizi nealtoiti este acceptat la comercializare, din cauza de metanol prea mult.
Incearca vinuri rosii demiseci sau chiar dulci.
Brunello, care cu noroc il mai poti gasi la Lidl la 89 lei, chiar daca scrie pe sticla ca e sec, nu mi s-a parut aspru de loc... cel putin cu carne rosie...
https://www.lidl.de/p/brunello-di-montal...p100007694

Reply
MUltumesc
O sa incerc

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)