(25-12-2022, 22:19)adiszep Wrote: Colegii care este după părerea voastra vin bun ieftin? 30-40 lei sa zicem măcar sa stim și noi către ce sa ne orientam.
Lidl, Kaufland - au o gama buna de vinuri la prețuri bune.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
(25-12-2022, 22:19)adiszep Wrote: Colegii care este după părerea voastra vin bun ieftin? 30-40 lei sa zicem măcar sa stim și noi către ce sa ne orientam.
Mie îmi plac foarte mult cele de la villa vinea (fetească regală, gewurtzstraminer, chardonnay...in special)
Am vazut azi un vin si mi s-a parut interesant. L-am cumparat dar nu stiu cum sa aflu mai multe despre el, daca e bun, daca am dat prea mult... Este din 2016. Intrebarea e, cum pot afla daca un vin e decent/bun, unde pot gasi informatii despre el (daca exista asa ceva). Mersi
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro
29-01-2023, 12:18 (Edited 29-01-2023, 12:20 by renatoa.)
Nu pot comenta anul sau locul de productie/imbuteliere (chateau), dar Saint-Emilion este ceva de referinta, regiunea fiind in UNESCO World Heritage.
Evident, pot fi si recolte proaste, daca a ajuns la noi la un pret accesibil, in filme il vad la 3 cifre. Château Angélus apare in 3 filme Bond...
Asa si Montepulciano e la Lidl la 20 lei, iar in vest la 20 Euro paharul...
Nu. Doar ca vinurile din crame sunt ok ... eu nu vad nici o diferenta intre vinurile din republica moldova din comert cu cele ale noastre ... la fel de proaste.
26-02-2023, 11:53 (Edited 26-02-2023, 12:06 by renatoa.)
https://panorama.ro/vinul-romanesc-cenus...exporturi/
Cu ce nu ma impac eu este pretul... ca medie generala, in supermarket, este mai mare la cel romanesc, decat la cel strain, si nu mi se pare normal. Si, in consecinta, nu cumpar vinuri RO...
Ca si la cafea, avem o componenta a pretului care vine de la productie, si o componenta, mult mai mare, dupa parerea mea, adaugata de marketing, pe baza unor aprecieri de genul cum gasim in articol...
Quote:Un pahar de vin românesc poate discuta de la egal la egal, fără nicio emoție, cu vinuri din orice regiune a lumii.
... adica aproximativ cam cum sunt pretzaluite si cafelele speciality, desi producerea lor nu costa mai mult decat a celor de masa.
Si, pe baza unor afirmatii ca asta de mai sus, lansata de un influentzar in ale vinurilor... hai sa le usuram portofelele... cand productia in Romania nu are nici un motiv sa fie mai scumpa decat a unui vin din Franta sau Italia.
Mai e si faptul, demonstrat, ca vinurile se falsifica la un mod si pe o scara... tocmai pentru ca unele sunt... too precious...
Depinde cate subventii acorda statele in discutie, eu cred ca aici se face diferenta. Romania fiind presul oricui, nu isi bate capul cu masuri de acest gen fata de Polonia de ex., unde producatorii autohtoni sunt sustinuti masiv, din cate am auzit.
Necumparand produse locale, ii dai in cap fix celui de pe urma caruia ar trebui sa traim un pic mai bine.
Pai daca socotim media cu 80-90% pondere a vinului romanesc cu ce ne ajuta? Iar magazinele stanard aduc vinuri ieftine, care sa se vanda.
Falsificarea se face in principiu la vinurile bune, nu la alea de 10-15 lei. Apropo, cred ca sunt vinuri straine la Lidl la 10-12 lei. Daca socotesti sticla, dopul, transportul si taxele/adaosul... iesi pe minus si daca pui apa de la robinet, nu vin. :D
Si vinuri bune avem. Nu toate, dar sunt.
Si da, si eu cred ca promovarea este extrem de slaba spre inexistenta. Nu neaparat ca am fi presul cuiva, dar vedem cum se guverneaza, problema este la noi.
Pot fi ajutati producatorii astfel incat sa putem avea produse mai bune si mai ieftine, dar nu ies bani de furat de aici...
Avem crame ce produc vin foarte bun in Romania (Villa Vinea, Maximarc si lista e destul de lungă, astea sunt doar preferatele mele).
referitor la marketing.... oricât de mult ar crește prețul, altfel nu poți auzi de ele...
Cele două enumerate de mine mai sus au vinuri la un preț sub calitatea pe care o au si unul dintre motive ar fi faptul ca nu sunt suficient de promovate..... Reversul medaliei.... când le descoperi ți-e ciuda ca n-ai aflat de ele mai devreme......
Asa ca marketingul are rolul lui si da, este plătit de către cumpărător. Lucrez in vânzări si va confirm ca fără reclamă nu exiști.
(26-02-2023, 18:44)RaduNim Wrote: Avem crame ce produc vin foarte bun in Romania (Villa Vinea, Maximarc si lista e destul de lungă, astea sunt doar preferatele mele).
referitor la marketing.... oricât de mult ar crește prețul, altfel nu poți auzi de ele...
Cele două enumerate de mine mai sus au vinuri la un preț sub calitatea pe care o au si unul dintre motive ar fi faptul ca nu sunt suficient de promovate..... Reversul medaliei.... când le descoperi ți-e ciuda ca n-ai aflat de ele mai devreme......
Asa ca marketingul are rolul lui si da, este plătit de către cumpărător. Lucrez in vânzări si va confirm ca fără reclamă nu exiști.
Ai încercat Darabont? Dacă da, cum a fost? Dacă nu, merita :)
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix