Fiind prin Constanta, saptamana aceasta am trecut pe la nou deschisa cafenea/prajitorie
Haute Cup
M-am bucurat mult ca orasul studentiei mele (si al jumatatii mele) primeste un astfel de "cadou", caci fitele constantene nu au permis pana acum idei frumoase de acest gen, "stilul glamour mazaresc" fiind omniprezent in cafenelele Constantei. Cel mai probabil va intra inca un prajitor indragit, prin cafeneaua Barissimo (vis a vis de teatrul Fantasio), de la jumatatea lui octombrie.
Revenind la Haute Cup, am aflat de ei de la Paul si Flori care deplangeau lipsa de "arta in latte" si sperau ca baietii sa-si imbunatateasca know how-ul in prajire. Din cate se vede, drumul deschis de Origo va fi urmat si de altii, in mai multe orase, ceea ce nu poate fi decat benefic (
cititi aici parerea lui Mihai Panfil despre "noul val").
Prajitorul folosit de constanteni este un Giesen de 1kg (daca nu ma insel), iar cafeaua verde vine din Germania de la Interamerican. Nu mica mi-a fost mirarea cand am baut chiar un espresso din
Ethiopia Koke, recent cumparata de la Papajacques :) Cu un plus pentru prajirea lui Radu. De precizat ca primul espresso a iesit picurand iar barista-ul Andrei (daca am retinut bine) a repetat extractia. Dupa un espresso am "finalizat" cu un Aeropress (prima data) mod de preparare deloc pe gustul meu, dar interesant in felul sau.
Am mirosit si borcanele din magazin si am fost atent la gradul de prajire al boabelor, iar impresia mea este ca baietii fac o treaba foarte buna, mirosul aducandu-mi aminte de Monkaff.
Ca minusuri as preciza cu regret preturile, care nu sunt exagerate neaparat, dar ridicate totusi pentru un public constantean lipsit de cultura cafelei de specialitate (desi acolo se bea cafea "de marca" adusa prin port si pe vremea lui Ceasca, de unde si potentialul clientelei in viitor). Mai precis un espresso/aeropress/alt brew (+pahar de apa) costa 7 lei, doppio 10, capuccino 9 lei, iar kg de cafea estimat la minim 180 de lei, cand se va vinde consumatorilor caci in prezent se foloseste doar la nevoile cafenelei.
Le doresc succes si sper sa se inmulteasca prajitoriile si in CT. Stiu ca mai sunt Leonard (pe la tomis 3) si Gourmet (la Pravalia cu carti), dar stim cu totii ca prajesc industrial, iar rezultatele nu sunt tocmai stralucite.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper