Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(09-07-2013, 12:56)Entonii Wrote: Nu stiu de ce sunt pozele intoarse :s
Le-am editat, le-am micsorat si rasucit dar se pare ca nu m-am priceput.

Este destul de evaziv raspunsul? :)
Coasa poti s-o pastrezi. ;)
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Salvate pe calculator sunt vazute OK, dar direct... confirm rasucirea lor.
Pacat ca sunt neclare detaliile (la zoom nu se intelege scrisul de pe hartii). Arata bine Tanzania.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: y9u2yrym.jpg]Uite o fotografie cu Mihai pregatind cestile.
Au mai fost următoarele cafele, in afara de acea fantastica Tanzania: doua Kenia, o Brazilia si o Guatemala de la Finca la Perla (ferma 'abonata' la finala de Cup of Excellence). Guatemala mi s-a părut de departe cea mai echilibrata, cele doua Kenii incredibil de fructate (una din ele a fost cumpărată prajita de la un mare prajitor - am uitat numele), iar Brazilia a iesit foarte bine ca baza de espresso.
@Entonii - mai era vreo cafea in afara de astea ?
Una peste alta niște cafele incredibile.

Eu mi-am luat ieri 1kg de Guatemala. Sunt curios cum se compara cu cea de Ongebrand din care tocmai am prajit 3 sarje in week-end.
Am băut-o in espresso si este fantastic de aromata. Sigur merge foarte bine si in brew.
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
(09-07-2013, 13:43)Cosminp Wrote: ...cele doua Kenii incredibil de fructate (una din ele a fost cumpărată prajita de la un mare prajitor - am uitat numele)...
E vorba de Tim Wendelboe (au postat la Origo pe facebook).
Din ea am baut si eu azi, dar... repet, nu a iesit ca la Ernest.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
@Cosminp, erau 6 in total.
1 Brazilia, 2 Kenia, 1 Tanzania, 1 Guatemala si inca ceva, dar nu mi-e clar, El Salvador sa fi fost?
Nuova Simonelli Musica, Mythos 1, VST, IMS, V60, Aeropress, Syphon, etc

Reply
Cred ca El Salvador
Hottop | Baratza Forte | Bosco Sorrento | Hario v60, Syphon, Chemex, Clever, Bonavita Immersion Dripper, Walkure Karlsbad, Aeropress, Frenchpress, Ibric, pahar, ceasca, lingura, apa, cafea...

Reply
Am mai trecut si eu pe la Origo .
Aceeasi atmosfera calda prietenoasa. Mihai si Ernest faceau o degustare , cu scopul de a identifica modul optim de a prepara o cafea , dintr-o anume macinatura .
Laudabila atentia pentru detalii !
Se cunoaste abordarea profesionista !
Am promis un feedback !
Am luat niste Tanzania , pentru acasa . Si prajita si verde .
Prajire light , maxim City . Zic maxim deoarece pe boabe nu prea am gasit acea crapatura , fisura fina , pe care mi-au aratat-o la alt soi , ca fiind semnul distinctiv al faptului ca prajirea a fost facuta in zona lui FC ( deci city ) .
Am facut mai multe extractii acasa .
In punga mirosul te ameteste , este foarte placut .
A fost prajita pe 16 iulie , deci avea 7 zile de degazare .
Gustl , in toate variantele incercate a fost foarte acid . Prea acid , dupa gustul meu .
Aciditate citrica ce acopera alte nuante si un gust de ciocolata .
Curgere destul de apoasa , cu blondire timpurie , corp mai degraba inconsistent cu crema putina .

Ca espresso nu m-a convins , cel putin prajita in acest mod .
Cu lapte , insa , a fost mai buna . Aiditata a fost estompata si a iesit , placut , in evidenta ciocolata .

Aeasta este parerea mea de client . Un expert poate analiza dupa alte criterii si poate avea alte concluzii .

Voi praji mai profund si voi vedea ce obtin !

Felicitari celor de la Origo pentru modul in care isi fac treaba !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Azi la Origo: n-as zice ca a fost cea mai buna cafea (un V60), dar compania a fost foarte selecta. Erau acolo Paul si Flori (BSOC), cu care am avut placerea sa discut din nou ;)

Reply
salutare baieti
sper sa nu se supere lumea ca zic baieti, sa ne mai simtim si noi tineri, de.
Asa, ca suntem pe topicul asta, incep cu:am baut prima cafea facuta cu la marzocco.
La marzocco primul aparat facut industrial, sau ceva de genul.Asta m-a spus nenea ce facea cafeaua.Sincer, am cautat de am capiat un bar cu acest aparat, chiar la mama lui, Firenze-Florenta.
Am uitat numele barului.Aparatul vechi, trecut prin multe,(daca ma indemn reduc de nspe mii de ori dim pozelor ca sa pot atasa) dar na, la marzocco.Oricum, un pic amarat si neingrijit
aparatul.Paranteza, am intrebat pe o fatuca de la ei pe strada, aicisia e un bar cu un la marzocco, habar nu avea, dar alta fatuca zice,aa,la macchina .Si si, la macchina :)
Cafeaua?mmm, tre sa zic ca slaba de tot tehnica acelui nene.Totul la marea graba desi nu era coada, curgerea a fost super abundenta, cafeaua un pic cam multa, o idee preafierbinte,dar doar un pic.Dar...poate e si autosugestia..era buna.Avea o aroma diferita de cafeaua de bar clasica italiana, era mai buna ca cea din autogrilurile de pe autostrazi, care nici ele nu sunt rele.Era
o combinatie de finete si un retrogust bun si oarecum persistent.Una peste alta, am mai bifat o chestie:la marzocco.Aaa, nenea, suparat:ne-au cumparat americanii...Cica la sediul mama, care e intr-o localitate vecina cu Florenta nu mai e nimic, bine ca mi-a spus ca avem de gand sa dau o tura, ca orice pasionat inrait.
In rest:DOAR CAFELE PROASTE PESTE TOT.Acasa am folosit vechiul gaggia pure si vechia rasnita gaggia nu mai stiu cum.Uitasem cum este, ma obisnuisem ca in 5 secunde sa am 14 grame gata
rasnite.Intors, beau cafea veche, ce a mai ramas prin borcane, pusa la gramada.Nu e rea, dar aroma e sensibil diminuata.Asa ca, revin pe topicul de prajiri in curand.
Izzo Alex duetto 2, mazzer super jolly, cuptor cu gaz home-made

Reply
(26-08-2013, 14:57)hadriano Wrote: salutare baieti
, beau cafea veche, ce a mai ramas prin borcane, pusa la gramada.Nu e rea, dar aroma e sensibil diminuata.Asa ca, revin pe topicul de prajiri in curand.

Salut,

Cam toti , cand ne intoarcem din concedii bem ce gasim prin borcane !
Am observat insa ca , la modul cum folosim noi cafea prajita acasa sau de la prajitori , daca marim doza spre 20 g si lungim durata extractiei spre 35 de sec , pentru cei 60 ml , gustul nu sufera prea mult sau chiar daca difera este unul foarte bun , inca .. Ce e drept eu prajesc spre full city + (si se cere o degazare mai lunga decat la city )
Asta beau acum , un amestec din vreo 3-4 cafele ramase prin pungi si care au ( unele ) si 30 zile de la prajire . Soiuri Guatemala , Tanzania , Honduras si Ethiopia ( cred ). Separat toate imi plac , iar asa amestecate , in nu stiu ce procente , dau un rezultat chiar f bun . Arome clare , echilibrate , usor de identificat cu o aciditate usoara placuta . Crema este frumoasa iar corpul destul de consistent .Totul lejer , nimic fortat , sau ingramadit la gust .
Si sotiei ii place foarte mult ci crema de lapte !

Enjoy !
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
salut Radu
deci nu sunt singurul care bea ..."resturi".oricum, sincer, cred ca e mai bun la gust, aroma ce bem decat daca ai cumpara ceva din super market, chiar boabe.Inclin sa cred :)
Oho, doza de 20 grame...Banuiesc ca volumul e tot pe la 60 ml :).
Apropo de amestecuri, mi-am amintit o chestie, ce mi-a spus-o tot nea guru Terzi odata, asa ca pt noi incepatorii.Cum nu suntem niste experti, sa facem o miscela din 3 soiuri, un amestec echilibrat cu de toate, e bun.Adica cum ai facut tu, eu, chiar iese ceva bun si f baubil.
Intrebare, ai tinut cafeaua la frigider, boabele prajite?
Ca tot suntem pe topicul asta, am vazut tot felul de oferte de cafea,dealea la buticuri, boabe prajite, in sacuti, borcane, lalala.Nu am vazut nicaieri o cafea prajita ca lumea, ori uleioasa, ori veche si fara urma de aroma.M-am ingrozit domnilor :).Concluzia, sunt multi novici care prajesc, consumatorii majoritatea nu prea le au, asa ca minunata licoare care este cafeaua nu isi poate arata adevarata valoare.

Reply
(27-08-2013, 10:35)hadriano Wrote: salut Radu
Oho, doza de 20 grame...Banuiesc ca volumul e tot pe la 60 ml :).

Eu de mult timp folosesc doar VST-ul de 18 g , in care pot doza
16-20g ( in general merg pe 18 g ). Degazata bine dupa prajire , cafeaua iese mai buna dintr-o cantitate mai mare de macinatura .
Daca folosesc cafeaua imediat dupa prajire folosesc sita de 15 g , boabele avand un alt comportament dar si un alt gust .

Da volumul de 60 ml. max.
Nu mai tin cafeua la frigider decat in anumite situatii ( cand am mai multa sau daca am prajit peste full city + , cand apare aspectul uleios ).
Daca de la prajire ma incadrez cu consumul in 2-3 sapt max , o tin doar in punga cu supapa , in dulap , la o temperature relativ constanta ( 2-3 gc diferente si vorbesc acum de cea prajita max full city + )

Reply
Fiind prin Constanta, saptamana aceasta am trecut pe la nou deschisa cafenea/prajitorie Haute Cup

M-am bucurat mult ca orasul studentiei mele (si al jumatatii mele) primeste un astfel de "cadou", caci fitele constantene nu au permis pana acum idei frumoase de acest gen, "stilul glamour mazaresc" fiind omniprezent in cafenelele Constantei. Cel mai probabil va intra inca un prajitor indragit, prin cafeneaua Barissimo (vis a vis de teatrul Fantasio), de la jumatatea lui octombrie.

Revenind la Haute Cup, am aflat de ei de la Paul si Flori care deplangeau lipsa de "arta in latte" si sperau ca baietii sa-si imbunatateasca know how-ul in prajire. Din cate se vede, drumul deschis de Origo va fi urmat si de altii, in mai multe orase, ceea ce nu poate fi decat benefic (cititi aici parerea lui Mihai Panfil despre "noul val").

Prajitorul folosit de constanteni este un Giesen de 1kg (daca nu ma insel), iar cafeaua verde vine din Germania de la Interamerican. Nu mica mi-a fost mirarea cand am baut chiar un espresso din Ethiopia Koke, recent cumparata de la Papajacques :) Cu un plus pentru prajirea lui Radu. De precizat ca primul espresso a iesit picurand iar barista-ul Andrei (daca am retinut bine) a repetat extractia. Dupa un espresso am "finalizat" cu un Aeropress (prima data) mod de preparare deloc pe gustul meu, dar interesant in felul sau.

Am mirosit si borcanele din magazin si am fost atent la gradul de prajire al boabelor, iar impresia mea este ca baietii fac o treaba foarte buna, mirosul aducandu-mi aminte de Monkaff.

Ca minusuri as preciza cu regret preturile, care nu sunt exagerate neaparat, dar ridicate totusi pentru un public constantean lipsit de cultura cafelei de specialitate (desi acolo se bea cafea "de marca" adusa prin port si pe vremea lui Ceasca, de unde si potentialul clientelei in viitor). Mai precis un espresso/aeropress/alt brew (+pahar de apa) costa 7 lei, doppio 10, capuccino 9 lei, iar kg de cafea estimat la minim 180 de lei, cand se va vinde consumatorilor caci in prezent se foloseste doar la nevoile cafenelei.

Le doresc succes si sper sa se inmulteasca prajitoriile si in CT. Stiu ca mai sunt Leonard (pe la tomis 3) si Gourmet (la Pravalia cu carti), dar stim cu totii ca prajesc industrial, iar rezultatele nu sunt tocmai stralucite.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
bai tata, nu vreau sa fiu rau. dar 40 de euro la kilul de cafea prajita..e ceva.Nu vreau sa ma lansez in mari comparatii, dar e mult si pt exterior, la salarii medii de la 1200 euro in sus.Ma rog, comertul e comert.Am o lista cu preturile la engros la cafelele verzi la Trieste, o sa o scanez si o pubn odata.Cele mai scumpe nu ajung la 6 euro..gen kenia aa, guatemala.etc.Si un espresso la 1.6 euro e scump.In Venetia , ca e carnaval sau nu, cafeaua nu urca de 1.1 euro.Eh, nu mai poluam topicul cu calcule.Doar unul de final, uite de aia mi-am facut cuptor, sa imi realizez si un hobby si sa ma distrez, plus sa am cafea la sub un sfert de pret.Asa si cu espressorul si rasnita, fac doi ani cu ele si pot zice ca s-au amortizat.

Reply
Incercati sa vedeti imaginea de ansamblu nu doar pretul cafelei verzi la un distribuitor oarecare
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Hadriano , 24% din pret se duce la Ponta si noi nu avem de unde recupera TVA-ul plus o multime de taxe suplimentare ce nu se regasesc in UE trebuiesc platite . Adauga transport , accize pentru ca in Romania este considerata produs de lux nu agricol ca in lumea civilizata , asa ca pretul nu este mare ca sa nu mai spun si ca nu exista o cultura a calitatii si vanzarile nu au o continuitate ce sa-ti permita a scadea pretul cumparand mai multa cafea , adica nu ai un rulaj mare as putea spune ca este simbolic raportat la cata cafea se consuma . Daca macar 1% ar bea calitate toti am avea preturi mici si Ferrari la scara
Prajitor Probat, Rasnite Mahlkonig si Bunn

Reply
Cel putin in Romania, nu putem discuta de o ascensiune a consumului cafelei proaspat prajite (gourmet sau de specialitate) atat timp cat pretul per kg sare de limitele 80-130 de lei. Mihai ia apararea bransei, insa fara legatura cu observatia lui hadriano, caci nu are curaj ca de maine sa ridice toate preturile la minim 180-200 de lei...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ok, sa ramina asa, fara sa intram in detalii adanci.Ce vreau sa spun, fara sa fie dojenitor sau rautacios, aici se gaseste cafea la prajitorii la 12-15 euro kil.Nu gourmet (mie unu nu imi e prea clar ce inseamna asta, dar inteleg ceva exotic si de mare calitate, in dex nu gasesc), cafele BUNE dar normale.Preturile pot urca pina la dublu sau si mai mult la cei ce vand cu lingurita.Cat despre Ferrari....ca tot vorbim de preturi, 10 minute de condus costa 50 euro.Din pacate vin bajeti veseli si grasunei, pun banu jos si iau masina pe toata ziua.Si nu oricare , 458 Italia aici:).scuze pt off topic
PS..am vazut ca sunt alte preturi mai nou, dar sunt si multe firme , ce am pus e una la nimereala.Sper ca v-am facut sa visati frumos

Reply
Diferenta gourmet/specialitate se face la cupping-uri (poate ne spun cunoscatorii de catre cine si unde), cele de specialitate fiind cu notele mai mari. Silvia, coordonatorul SCAE Romania spunea anul trecut ca in Romania nu se aduce cafea de specialitate de catre prajitori (decat gourmet) si drept urmare nici nu se consuma in cafenele. Intre timp cred ca s-au mai schimbat putin treburile.

Reply
fara sa aprofundez foarte mult (o voi face probabil cand o sa am un pic de timp liber), pretul ala pe kg este influentat de foarte multi factori: pret achizitie, transport, taxe stat, chirii, salarii, amortizari, profit. asta asa, fugitiv.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Din cate stiu eu, Gourmet este doar un termen de marketing, nerecunoscut de asociatia de cafea.

SCAA Method of Coffee Grading
Three-hundred grams of properly hulled coffee beans should be sorted using screens 14, 15, 16, 17, and 18. The coffee beans remaining in each screen is weighed and the percentage is recorded. Since classifying 300 grams of coffee is very time consuming, 100 grams of coffee is typically used. If you are dealing with a high grade coffee with only a few defects, use 300 grams. If the coffee is of a lower quality with many defects, 100 grams will often suffice in a correct classification as either Below Standard Grade or Off Grade. The coffees then must be roasted and cupped to evaluate cup characteristics.

Specialty Grade Green Coffee (1): Specialty green coffee beans have no more than 5 full defects in 300 grams of coffee. No primary defects are allowed. A maximum of 5% above or below screen size indicated is tolerated. Specialty coffee m ust possess at least one distinctive attribute in the body, flavor, aroma, or acidity. Must be free of faults and taints. No quakers are permitted. Moisture content is between 9-13%.

Premium Coffee Grade (2): Premium coffee must have no more than 8 full defects in 300 grams. Primary defects are permitted. A maximum of 5% above or below screen size indicated is tolerated. Must possess at least one distinctive attribute in the body, flavor, aroma, or acidity. Must be free of faults and may contain only 3 quakers. Moisture content is between 9-13%.

Exchange Coffee Grade (3): Exchange grade coffee must have no more than 9-23 full defects in 300 grams. It must be 50% by weight above screen size 15 with no more than 5% of screen size below 14. No cup faults are permitted and a maximum of 5 quakers are allowed. Moisture content is between 9-13%.

Below Standard Coffee Grade (4): 24-86 defects in 300 grams.

Off Grade Coffee (5): More than 86 defects in 300 grams.

Citat de aici, unde veti gasi si definitiile defectelor primare si secundare.

Reply
La expoconferinta Internet and mobile world, Antonio de la Coftale aproape ca a batut automatul cu touchscreen si pahar de 0,4 l de la Nescafe :) Foarte bun capuccino-ul lui Antonio. Crema facuta bine, acoperea cafeaua de la Gourmet :)

Reply
(29-09-2013, 20:33)Lyvyoo Wrote: Ca minusuri as preciza cu regret preturile, ... iar kg de cafea estimat la minim 180 de lei, cand se va vinde consumatorilor caci in prezent se foloseste doar la nevoile cafenelei.

Pentru espresso si alte variante de brew recomand Haute Cup Constanta. Cafea boabe am luat ieri la 140ron/kg Kenya. Urmeaza sa vina si pungile cu supapa.
Am incercat cu alte ocazii Brazilia si Guatemala, dar Kenya e preferata mea :). Seamana mult cu Kenya Mugaya de la Ecuator Cafe, stoc epuizat de prin primavara 2013.

Reply
E bine ca au inceput sa vanda si la kg. Poate au contat si postarile de mai sus in luarea deciziei de a nu se duce spre 180/kg :) Sunt convins ca si in CT exista mult public pentru cafea buna, doar ca trebuie descoperit si apropiat de acest concept. Confirm ca acea Kenya mirosea bestial si daca nu confund, avea niste boabe imense, tip Mexican Maragogype...

Reply
Am fost ieri pe la origo...aveau kenia, care, ultima data cand am incercat-o acolo, a fost muult prea acida pentru mine, si blendul format parca din brazilia si salvador...nu stiu proportiile ca nu m-am uitat pe tabla. Am fost cu inca doua persoane si am comandat doua flat white si un shot dublu pentru mine, toate cu blendul casei...

Din pacate primului espresso nu i-am simtit gustul...nu de alta dar nu am papile gustative pe suprafata piciorului meu drept...a fost totusi bine ca nu a fost foarte fierbinte. Al doilea a fost foarte bun, cu o nota pronuntata de ciocolata, foarte usor identificabila, care iti ramane in gura mult timp dupa ce ai terminat de baut...mi-a parut rau ca am luat o gura de apa, din reflex, dupa ce am terminat cafeaua...

Am terminat de baut si m-am dus sa platesc...bonul nu continea si espresso dublu, pe el fiind trecute doar cele doua cu lapte...de asteptat pana la urma... Dar espresso tot l-am platit deoarece, atunci cand te simti putin incurcat, cum se vedea ca se simte fata de mine baiatul care a avut grija de noi, regulile matematicii nu se mai aplica si am primit restul cu 10 lei mai putin...

Desi, per total, experienta a fost parca scoasa dintr-un film de comedie, calitatea produselor a fost extraordinara...crema de lapte, desi nu am gustat-o, era departe de cea mai buna spuma care mi-a iesit acasa... Un alt motiv pentru a lua in considerare cursul de la bsoc...

Alta constatare interesanta, pentru mine, a fost sa vad corpurile de iluminat formate din v60...daca nu ma insel. A fost prima data cand am servit cafeaua in interior si prima data cand le-am vazut...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
N-am cuvinte pentru Origo... Profesionalism de la cap la coada. De la cafea, la scule, servire, primirea calda a oamenilor chiar de catre owner, design-ul simplu si practic, pana la locatia mai retrasa din calea multimii pestrite din centrul vechi. Sa vina viitorii patroni din tara sa bea o cafea aici sau la Coftale, ca au ce invata.

Eu am baut aproape "stil shot", cu Mihai Panfil, o Yirgacheffe si blend-ul casei, ambele senzationale, acide, cu un mare mare plus pentru Ethiopia Yrg. Prajitorul a plecat din locatie, dar exista si isi face treaba in alt spatiu dedicat. Singurul regret e ca nu l-am prins si pe Ernest, dar e timp data viitoare...

Aaaa, si Mihai Panfil a promis o degustare (probabil cupping), pentru espressomani, in curand :)

Reply
Ma bucur ca ti-a placut si ca te-ai simtit bine. Eu am lucrat in ziua aceea, dar la noua locatie a prajitorului. Intr-adevar, Etiopia aia e senzatie. Si nu doar pentru espresso ;)

Reply
Buna, tuturor espressomanilor...
Am ajuns si eu zilele astea prin Bucuresti si am cautat neaparat sa ajung la Origo... tot ce pot sa spun e ca am baut o cafea extraordinara Heart, intr-un mediu cu totul si cu totul special... relaxant... cu miros specific de cafea... Cat despre d-l Mihai, nu am decat cuvinte de lauda... a fost foarte deschis, amabil si mi-a impartasit cateva din secretele cafelei. Nota 10 pentru tot ce inseamna conceptul de la Origo: calitate; servire; ambianta; profesionalism.:)
La Pavoni Mill (ex Nuova Simonelli Musica Lux), Kinu M47, Niche Zero

Reply
Ai si tu in Cluj Olivo, care se apropie...

Reply
Cu ceva treaba pe la drpciv, si cu putin timp de omorat, am trecut prin noul mall promenada. De la intrare am dat cu ochii de cafeneaua/magazinul tchibo. Vazand pe tejghea ceea ce parea o k30 twin si un profesional astoria am zis ca trebuie sa incerc si o cafea....asa ca am cerut un espresso dublu. Am primit asta:

[attachment=1026]

[attachment=1027]

Cu o aproximatie grosolana as spune ca are 120 -140 ml. Avea ceva crema dar este si de inteles...la ce curgere a avut. Gustul...nu rau. Nu am simtit ca nu pot sa o beau dar nici vreun gust bun nu si-a facut simtita prezenta. Am baut jumatate din ea dar m-am plictisit...prea mult lichid fara nici o surpriza.
Inainte sa comand am intrebat daca au mai multe sortimente de cafea...ca doar foloseau doua rasnite practic...raspunsul superb a fost ca in cealalta parte a rasnitei are o cafea mai lunga decat espresso...probabil modul ei de a spune ca este aceeasi cafea cu trepte diferite de rasnire.

In timp ce stateam la masa, un domn primeste o cescuta normala de espresso. M-am ridicat de la masa si am intrebat ce a comandat domnul...se pare ca era espresso simplu..

Am gasit acolo si cescutele cu perete dublu de care s-a vorbit de curand pe topicul despre bodum... Cescutele sunt dragute si aproximez ca au 80 ml...aproximez deoarece nu scrie absolut nicaieri volumul acestora. Inca un moment amuzant a fost cand am intrebat pe cineva despre volumul cestilor...a intrebat-o pe fata, foarte simpatica de altfel, care s-a ocupat de acel espresso si care a raspuns, relativ sigura pe ea, ca au 40 ml.

Este prima data cand vad super echipament pe maini total nepregatite...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)