sunt din Brasov, dar am fost o singura data sa beau cafea la Cafeteca de pe Hirscher/Dinicu, in vara anului trecut, dupa ce, de cateva ori cumparasem boabe verzi;
am scris despre asta; copiez de acolo:
shot-ul mi s-a parut din cafea tinuta cu forta in al doilea crack, sau poate, cu ramasite de la shot-uri trecute (mi s-a parut obosit si... negru - pacat, era pe un Aurelia);
o cafea buna e inca pentru multi, doar o cafea bauta in conditii placute;
ori Cafeteca, ofera asemenea conditii;
dar fondul problemei e cu totul altul si tine de o cultura a cafelei care la noi nu exista;
o cafenea care sa-mi placa nu ar trebui sa fie un sit tematic gen local medieval, caffe italia, design de fitze, divan oriental si narghilea etc., functie de cererea turistica...un patron care viseaza si se straduie si niste barmani care nu pot mai mult...
cand vor functiona la noi cafenele populare, un fel de "ospatarii" pentru cafea, unde
cafeaua se prepara cu har si se bea pur si simplu, sau cand
campioni barista prepara espresso in strada, atunci vom putea vorbi de o cultura autohtona a cafelei;
(27-06-2013, 18:50)okayo Wrote: ...Dar banuiesc ca e vorba despre criza.
da, dar nu criza... economica :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)