Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Am fost anul ăsta o săptămână la Roma și am bătut orașul pe jos în căutarea unei cafele proaspăt prăjite. Tazza D'oro a fost singurul pe care l-am găsit. Chiar dacă nu m-a dat pe spate a fost totuși cafea proaspăt prăjită și de acolo am băut tot sejurul.
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
mai e si Sant'Eustachio, tot nu departe e si asta.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
There's a new speciality coffee shop in town. Proiectul lui Adi de la Guido, Fellow One:[Image: RMf4yHE.jpg]

Prima cafenea in afara de Coffee Map Roastery unde am primit un brew facut la french press. Si este buna! Etiopia Kochere.

Lyvyoo, noi suntem aici ;)

Reply
Am trecut și eu vineri pe acolo. Bucureștiul începe să devină capitala cafelei :D
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(02-12-2016, 18:00)eugenm Wrote: Lyvyoo, noi suntem aici [Image: wink.gif]
Si eu [Image: smile.gif]

[Image: pfIGVY1.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut,

Știe cineva o cafenea în Barcelona?

Merci
Expobar Brewtus IV, Fiorenzato F64e, Tamper Motta,ex.Vibiemme Domobar Lever, ex.Gaggia Espresso Pure, ex Mazzer Super Jolly,ex.La Cimbali Cadet

Reply
@ Daniel260. Hidden Cafè . Au un Slayer :)

Reply
(08-12-2016, 22:06)Daniel260 Wrote: Salut,

Știe cineva o cafenea în Barcelona?

Merci

Mergi neapărat și la Nomad.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Am vazut azi ca Pipera are prajitorie. Are cineva mai multe detalii?
[Image: RTQFYVb.jpg]

Reply
(04-12-2016, 01:23)Lyvyoo Wrote:
(02-12-2016, 18:00)eugenm Wrote: Lyvyoo, noi suntem aici [Image: wink.gif]
Si eu [Image: smile.gif]

[Image: pfIGVY1.jpg]
Si eu ieri la 17. Am băut o Brazilia. Bună. Cea scoasă de mine cu materie primă de la Sarkis este mai dulce si are mai mult corp. Cea de la Fellow curge mai repede pe gât și parcă mai cerea o dublă.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
(10-12-2016, 16:52)eugenm Wrote: Am vazut azi ca Pipera are prajitorie. Are cineva mai multe detalii?
Prajitoria este in Voluntari si este deschisa de vreo luna. La inceput prajeau cafeaua destul de tare. Acum nu stiu, nu am mai luat de la ei. 
http://www.nobu.ro/
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Îmi recomandă cineva o cafenea în Budapesta? Vin din Veneția unde am fost dezamăgit total.

Reply
Mie mi-a placut la Kontakt, Espresso Embassy si TAMP & PULL
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Fekete-înăuntru, My little Melbourne, Madal. De espresso embassy am rămas dezamăgit ultimele dați.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E

Reply
https://www.google.de/maps/d/viewer?mid=1-2hwFv-OtQyVLvkued-_4ewyp5w&ll=47.505521%2C19.051792999999975&z=12
Gaggia Classic, Macap M42M, Ridgeless VST 18g, Hario Mini

Reply
Tamp&Pull mi-a plăcut mai mult sapt trecută decât my Little melbourne. Au/aveau o Columbia demențială.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Am reușit să ajung doar la Kontakt. Mi-a plăcut foarte mult. Mersi de sugestie.

Reply
Erai la 2 pași de fekete. Ti-ar fi plăcut mai mult. :D Tocmai ce am băut o Guatemala wow.

Reply
https://www.facebook.com/yOyO-Cafe-451009081756533/
YOYO in Timisoara, cafea de la Sapid
Tocmai am baut o Yrga naturala la espresso, f buna

Am baut si un "ceiut" de gheisha, aceeasi din group buy-ul nostru - sper sa ma impresionez mai tare la espresso
Hai, ca Timisoara s-a miscat in 2016
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Narcoffee in Cluj pe Eroilor, deschis de 3 zile. Sub indrumarea lui Marius Nica (alegerea si prajirea cafelelor, instruirea baristilor). Am baut o Costa Rica naturala foarte echilibrata si dulce. Pentru preparate cu lapte au momentan un blend Etiopia-Nicaragua. In flat white am simtit ciocolata cu lapte si marzipan. 
Logoul ilustreaza drumul bobului de cafea de la procesare pana in ceasca iar finisajul cestilor are doua parti. Una lucioasa si una mata. Faina senzatie!

[Image: U4TnmMj.jpg][Image: JiqrnEX.jpg][Image: 1VLLNPE.jpg][Image: gLr9kAj.jpg][Image: Cf3Xk24.jpg][Image: MpZKd94.jpg][Image: etQMzEm.jpg][Image: 3ysKyct.jpg][Image: CAAyURx.jpg][Image: i8EmVQB.jpg][Image: i6Rhqiy.jpg][Image: m9FuzuU.jpg][Image: idaJd0v.jpg][Image: AOyew3V.jpg][Image: EQAs7JB.jpg]

Reply
(23-12-2016, 17:39)zuluafonu Wrote: Narcoffee in Cluj pe Eroilor, deschis de 3 zile

Super fotografii, multumesc!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Arata foarte bine cafeneaua.
Multumim pentru imagini.

Reply
Unde? Mai jos de olivo?
Multumesc
Expobar Brewtus, Quamar Q13E, Lelit Anna, Kinu M47

Reply
Spre teatru de la Olivo, nr 49.

Reply
O cafea buna am baut la Boiler, aciduta cum imi place mie, dar cu multe fructe si aproape zero bitter, si la juma'  de ora inca una la Orygyns, ceva de la Squire Mille, ceva mai corpolenta, dar cu aceleasi flori pe campii la vedere. A urmat o IPA clujana de la HopHead, la Piua, mai sus de Orygyns. Toate cu Liviu.Mihu, venit in excursie la Bucuresti, bucuros ca a plecat cu doua kile de Geisha in portbagaj.

[Image: UE5TFHJ.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Jos palaria in fata celor de la Narcoffee, foarte frumos conceptul! O idee frumoasa, ceva asemanator se gaseste si in Constanta la Haute Cup ( in spatele magazinului Tomis). Problema cu Constanta e nivelul de "coffe culture" al consumatorului local, sau spus intr-un mod mai bland, e necesara o maturizare, o crestere a constientizarii...
Se pare ca la Cluj si Bucuresti lucrurile merg in directia care trebuie!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Cred ca este "cea mai completa" lista cu locurile unde se poate bea cafea proaspat praijta in Bucuresti.

Reply
Dar toate cafenelele alea pot spune că servesc cafea de specialitate? Cafeaua chiar să fie de calitate bună, prăjită cum trebuie si cântărit / perparat cum trebuie shotul? Că mie mi-e greu să cred. Lista este impresionantă, într-adevăr.

Reply
E clar ca se face o confuzie in general, intre cafea de specialitate si cafea proaspat prajita. Ideea este sa existe multe cafenele cu proaspat prajita, cat mai multe, caci au timp sa evolueze. Si oricum, sunt atat de multe variabile care pot strica o cafea de 90 de puncte, la fel cum alte variabile pot scoate ceva extrem de bun dintr-o cafea de 75 de puncte, incat pentru clientul final majoritar (om ce vrea o cafea din noul val, nu neaparat cunoscator), diferenta poate sa nu existe.

Altfel, se poate face si o lista separata de cafenele cu adevarat de specialitate, unde se practica sporturi extreme. Insa chiar daca facem noi lista asta, vom avea probleme de delimintare...

Reply
Scuze de intrebare dar sunt la volan, sunt in trecere in bucuresti: unde as putea sa beau o cafea bunaaa?

Am gasit lista mai sus :)) dooh

Am gasit lista mai sus :)) dooh
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)