Welcome Back Log In Create Account

Skywalker, fum alb ! 'DF'-ul prajitoarelor home

(16-10-2025, 13:06)RazvaNNN Wrote: eu am obtinut rezultate mult mai bune cu un ror care sa urce pana la 15-16 si de acolo sa scada, ...

(16-10-2025, 13:39)danrogo2001 Wrote: Pai temperatura asta mi-o indica prajitorul, incerc sa ma adaptez la ce ofera aparatul.

Mda, aparatul tau pare sa indice cu 10 grade in minus, as pune de o reclamatie la itop, pentru o sonda noua, pe multi i-au servit gratis in garantie pentru chestii mai grele. Daca nu e luat de la itop, reclamatia merge la aliexpress.
S-ar putea ajusta si cu niste rezistente serie-paralel pe sonda, ca solutie alternativa.
Razvan are FC la 179, eu la 184 in ultima vreme, la inceput era la 182 si a crescut vizibil... e clar ca nu le face nimeni calibrare in fabrica.
La cum se prezinta acum valorile nu ai cum sa ai RoR 15-16, decat foarte fortat, si atunci ai avea dry end sub minutul 3.

(16-10-2025, 12:11)danrogo2001 Wrote: ...
Tura viitoare o să încerc o naturală, Rwanda Nyamasheke.

Ce zici Renatoa, să mențin același profil de prăjire sau să scad căldura la 65?
La naturale bag 5% minus din start, asa sunt si profilele de fabrica si asa e normal, sa le tratezi mai domol.

Dar aerul e de scazut, in toate cazurile, macar la 50%. Si atunci vei scadea si puterea cu 5%, daca scazi aerul.

Poti experimenta in preheat, ca sa gasesti echivalentele putere/aer.
Pune-le puterea la 50% si aerul la 65%, temperatura de preheat la limita de sus, la 230 grade, ca sa nu mai ajungi in regimul de on-off, si lasa sa se stabilizeze, probabil pe la 200 grade se va intampla. In cazul tau cu 10 grade mai jos.
Apoi scazi puterea cu 5%, si apoi te joci cu aerul in jos 10-15%, ca sa il readuci stabil cat mai aproape de cazul initial.
Folosesti echivalenta asta in viitor daca vrei sa incerci alte combinatii putere-aer.

Reply
(08-10-2025, 12:28)Paragon85 Wrote:
(07-10-2025, 10:42)renatoa Wrote: ...you should be aware that Delta/V2 is not CE, nor FCC certified, exactly for wireless part reason, so theoretically it can't be imported for resale legally in EU/US.
As a private person purchase from outside EU it depends on your luck, how careful are the customs to these details.
You're right, I ordered the Alpha.

Just found that the next batch of V2, that comes in USA on December 15, "...is certified for: CE, CB, LFGB, FDA and ROHS"
No idea when EU units will be available, or if they fixed any known flaws of the control panel and BT connection.

Reply
Pe FB-ul de Skywalker un user cu nume chinezesc (班森 = Benson Smile ) a postat aceasta imagine ca fiind panoul de control al unui ipotetic/viitor? V1... nu ma intrebati de detalii, ca individul nu a scos o vorba in plus.
Daca va fi interschimbabil cu actualul, si nu va costa prea mult, adica vreo 200++ cat e ala de V2, ar fi un update de interes pentru multi, as zice...

Reply
Salut, as dori si eu o recomandare intre 
https://www.avxcafe.hu/skywalker-alpha-g...d=skywalke
si
 https://www.avxcafe.hu/skywalker-delta-g...d=skywalke

alpha gen 2 si delta gen 2 daca merita 225 euro in plus. Si daca mai recomandati si alt upgrade.
Multumesc

Reply
Depinde ce istoric ai in spate, cat stii despre subiect si ce asteptari ai de la un prajitor de cafea.
Mai conteaza si ce stii despre cate noutati au aparut DiY in acest ecosistem, de la aparitia primului model, si pe care din ele esti dispus sa o abordezi.
Cateva cuvinte pe subiectul acesta, adica V1 alpfa vs V2 delta, s-au scris in pagina anterioara, in engleza, a intrebat un coleg maghiar.

Ca o paranteza, e doar o reflectie amara, in urma experientelor traite zilele trecute cu cineva... fara intentia de a jigni sau tinti pe nimeni anume... in special pe cel care a intrebat mai sus, despre care nu stiu nimic, de asta i-am pus toate intrebarile...
Deci, reflectia: oricine este in stadiul in care priveste prajitul acasa ca o activitate cu un instrument electrocasnic obisnuit, mai bine sa nu se apuce.

Intr-o nota mai pozitiva totusi... ma bucur sa vad ca acum Skywalker se gaseste in vecini mai ieftin decat pe Aliexpress !

Reply
(05-11-2025, 16:11)renatoa Wrote: Depinde ce istoric ai in spate, cat stii despre subiect si ce asteptari ai de la un prajitor de cafea.
Mai conteaza si ce stii despre cate noutati au aparut DiY in acest ecosistem, de la aparitia primului model, si pe care din ele esti dispus sa o abordezi.
Cateva cuvinte pe subiectul acesta, adica V1 alpfa vs V2 delta, s-au scris in pagina anterioara, in engleza, a intrebat un coleg maghiar.

Ca o paranteza, e doar o reflectie amara, in urma experientelor traite zilele trecute cu cineva... fara intentia de a jigni sau tinti pe nimeni anume... in special pe cel care a intrebat mai sus, despre care nu stiu nimic, de asta i-am pus toate intrebarile...
Deci, reflectia: oricine este in stadiul in care priveste prajitul acasa ca o activitate cu un instrument electrocasnic obisnuit, mai bine sa nu se apuce.

MS mult de raspuns Renatoa, am studiat forumul destul de bine, am inteles ca e vorba doar de panoul de comanda  diferit la delta. Ma gandeam daca mertia ca si calea mai usoara la diferitele "softulete" care se discuta pe forum. Asteptari nu am, pot sa zic entry level ca si experienta ca nu am avut niciodata jucaria mea de prajit (doar cateva luni un gene101)

Reply
Ok, atunci treaba e simpla... cu un adaptor care te costa sub 100 lei modelul Alfa/V1 ofera mai multe decat V2/Delta.

Nu e de neglijat nici fratele mai mic... Cubean/Nova, daca te aranjeaza cantitatea mica, de 200 grame.
Am ramas impresionat cat de bine prajeste pe profilul automat, din fabrica.
Nu are nici un AI incorporat, nu ia decizii savante, pur si simplu curba naturala de raspuns a masinii este asezata la fix pe o sudamericana tipica spalata.
Vom vedea cum arata in teste cu africane sau naturale.

Reply
Asta da IR sample roaster...

https://www.instagram.com/p/C2bMkCEPP40/

Va dati seama cum ar merge cu pantoful de clestar al Cenusaresei ? Tongue

Reply
Si "tigaia de clestar" folosita in scula de mai sus...

https://fernus.nl/en/product/boroaster/

Reply
Am vazut ca frige tarisor prajitorul pe exterior, oare daca izolam pe interior tabla aia neagra cu niste buretel autoadeziv cu foita de aluminiu, ajuta la ceva, merita efortul?

https://www.temu.com/ro/grosime-de-10-mm...mp45rdyemn
Lelit PL41E, Macap MC4, PL100,  masina de paine si heatgun Dewalt D26414

Reply
Ce inseamna tarisor?
Daca ar fi certificat CE nu ar trebui sa depaseasca 60 grade, test standard EU "pain skin test" pentru orice suprafete incinse expuse utilizatorului. Cum ar fi de exemplu peretii unui aragaz.
Nu am masurat exact, dar eu pot tine mana pe el si mi-a ajuns concluzia asta. CE Passed ! Smile

Daca il izolezi va fi si mai rece exterior, indubitabil, dar la prajire nu ajuta, adica nu intorci in boabe caldura aia recuperata. Peretii interiori ai cuptorului sunt luciosi, asta deja reflecta inapoi ce mai scapa din tambur.
Cel mai probabil efectul principal va fi ca va creste temperatura pe calea de evacuare.

Am un proiect de transformare prin adaugare de convectie, si atunci la asa ceva as pune izolare, cu siguranta...
Dar as si elimina grilajul de plastic de pe iesire, caci atunci nu voi mai evacua mai putin de 150 grade cat ies acum, ci peste 200 grade...
Ma intreb daca nu ai avea si dumneata acelasi risc doar din simpla izolare... e doar un gand, nu am datele necesare pentru mai mult de atat... Confused

Si nu in ultimul rand... se va raci mai greu in final.

Dupa ce am postat m-am uitat pe temu, si... ma tem ca aceea e o simpla spuma burete, care nu rezista la 150 grade cat are minim peretele cuptorului interior.
Poate doar sa o pui cu spuma in afara si aluminiul in interior... dar e la ghiceala.

La alte prajitoare in trecut am folosit asa ceva:
https://www.depo-online.ro/accesorii-pen...amica.html
Nu are adeziv, patul asta de fibra necesita prinderea cu o plasa adeziva de fibra de sticla.
https://home-bazar.ro/shop/banda-autoade...mm90m/7714
Peste plasa optional banda de aluminiu.

Banda se gaseste in orice brico... salteaua izolatoare nu prea, doar online am gasit...

Reply
Hai ca dupa ce am postat mi-am dat seama ca este destul de greu sa-l izolezi pe interior, adica trebuuie demontat aproape integral.
Frige tarisor carcasa, adica se simte foarte cald cand il atingi cu mana, dar nu te frigi sa-ti ramana rana pe mana, deci probabil ca se incadreaza in alea 60 de grade.

Am marit decupatura din placa de tabla din spatele prajitorului, in dreptul montajelor electronice, am decupat aproape cat suprafata montajelor electronice.

Am pus niste banda izolatoare mai rezistenta ca protectie impotriva marginilor taioase, ca nu le-am mai finisat, cat si ca izolant electric.

Am dat si niste gauri in cutiuta montajelor electronice, in partea dreapta, ca sa iasa mai usor aerul impins de catre ventilator. Deasupra cutiei am lipit o bucatica de material de vreo 5 mm, ca o bariera, in calea unui eventual ulei care ar picura din reductorul motorului.
Ventilatorul extern folosit este de 70 mm si este alimentat extern cu un alimentator de 12 volti.

Am izolat bucata de tabla pe care este instalat motorul, cu niste "Frenzelit Isoplan 750 Greenline", m-am gandit ca astfel ajunge mai putina caldura in spatele cutiutei de plastic care gazduieste cele 2 montaje electronice, cat si la motor.

[Image: NYOlKPE.jpeg][Image: q4mQhGS.jpeg][Image: PgZAFBc.jpeg][Image: koLVV1R.jpeg][Image: kAkltK2.jpeg]

Reply
De asta se sperie cei care ii incearca un gand sa intre in home roasting... Sad
Au impresia ca fara astfel de modificari prajitorul asta nu merge, cand de fapt modelele de dupa martie-aprilie 2024 pot fi lasate asa cum vin din fabrica fara nici o modificare. Si isi vor face treaba la fel ca cel de mai sus.

Reply
Poate ca merg si fara modificari dar nu se stie pana cand. 

Caldura generata de radiatorul ala nu poate iesi decat prin santurile alea laterale pe unde trec cablurile iar condensatorii aia nu prea se bucura de caldura.

Eu nu am masurat caldura de pe radiatorul ala, am luat de bun ce spuneai tu, ca se incinge destul de tare. E adevarat ca era primul model si parca avea radiatorul putin mai mic, insa tot ramane problema eliminarii din cutiuta a caldurii disipate.
Macar puteau sa perforeze tabla din spate pe toata suprafata aferenta circuitelor.
===============================
Le-am scris celor de la ITOP si le-am spus de problema cu sonda de temperatura, ca indica cu 8-10 grade mai putin; au trimis sesizarea mea catre departamentul tehnic, astept sa vad daca mai dau vreun semn de viata.

Reply
Chinezii de la Itop mi-au expediat sonda NTC
Ce faza cu fusul asta orar, mi-au dat link pentru urmarire si deja la ei este maine, adica 18.11.2025

Reply
Roasting ... the final frontier. Nova ... Hit it!

[Image: 54941378293_6fe94f0f45_c.jpg]
[Image: 54940300642_1ca8403ce1_c.jpg]

Multumiri lui @renatoa pentru indrumari si indemanarea de a cumpara prajitorul la un pret bun .

Reply
Daca tai boaba musteste sange Tongue

Reply
Pfoaii...ce bine arata! Vreau si eu ! Deci..cum fac? Intru pe Ali, dau 300€ pe prajitor ...iau o cafea verde  , apas un buton si am cafea proaspat prajita de-aia buna?
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Acum e 400++, nu a fost doar 300 niciodata, daca vorbim de cel din imagine.
Si nu chiar "orice" cafea verde produce ceva care sa te faca sa o mai cumperi odata.
Dar da, pasul logic daca te-a prins hobby-ul este sa ajungi la prajire.
Nu stiu pe nimeni care sa fi facut cale inversa de acolo.

Reply
[Image: Screenshot-20251123-153737-Ali-Express.jpg]

Atat imi arata acum, modelul cu butoane , nu cel cu tableta .E ceva Black Friday si am pus ceva coduri pe acolo. Sunt la un click distanta??. Clar nu " orice" cafea ...ma gandeam la "d-aia" buna :) ..doar sa gasesc surse bune, pretul mai putin ma intereseaza.
● Staresso Mirage Plus ● Aeropress ● Kingrinder K6 ● 2xKinu M47 + POB ● Soy C2, C3 ● Levier chinezesc

Reply
Eu cred ca la capacitate maxima 200g e prea mic
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
(23-11-2025, 16:41)Sorin0311 Wrote: ...
Atat imi arata acum, modelul cu butoane , nu cel cu tableta .E ceva Black Friday si am pus ceva coduri pe acolo. Sunt la un click distanta??. Clar nu " orice" cafea ...ma gandeam la "d-aia" buna :) ..doar sa gasesc surse bune, pretul mai putin ma intereseaza.

Price adjustment de minus 63 este tva-ul, care il vei plati aici. Plus inca 3% la total accize, adica vreo 12 Euro.
Bonusul de -65 e real, posibil sa fie ceva de sezon, sau l-ai adunat din "coduri"... nu exista in mod normal, bravo tie, chiar si asa e bine.

200 grame este cum este... fiecare isi face socotelile dupa cum bea, si cat de des vrea sa prajeasca.
La aproape aceiasi bani poti lua subiectul topicului, cu care poti praji 350-400g.

Practic diferenta este intre a praji o data sau de 2x cele 350-400g care le consumi pe o saptamana...
Dar... modelul lui @edri este surprinzator de bine tunat pe modul automat, chiar nu se mai simte novoia de artizanisme... primul one button roaster care il intalnesc pe bune. Nu are vreun AI incorporat sau alte mecanisme sofisticate, ci pur si simplu curba lui naturala de tranfer caldura este la fix gandita pentru 200g de sudamericana spalata medie. Cu africanele sau naturalele inca cere mod manual, daca esti pretentios.
Plus ca are alta lampa, cu care speram sa nu mai apara problemele de la V1, motorul, acelasi ca la V1, dar este solicitat la jumatate... amprenta pe blat mai mica... poti praji doua origini in loc de una, si sa ai material sa faci blenduri... se aduna plusurile care compenseaza capacitatea mai mica.

Reply
[Image: LdbMmro.jpeg]

Pe AliExpress preț acum cu ceva cupoane

https://a.aliexpress.com/_Ews56x6

Cupoanele sunt in prima pagina
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Bune cupoane, la casa omului... doar ca asa cum sunt acum intelegerile vamale China-EU, nu se vinde cu TVA inclus obiecte valorand peste 150Euro.
Ecranul meu arata diferit de cel de mai sus... este exact ca cel al lui Sorin.
Nu stiu cum apare structura pretului de mai sus, dar eu m-as teme sa nu ma trezesc aici cu inca un TVA de platit aici...
Poti apasa pe ? de la Includes VAT, sa vedem ce text apare acolo ? Alta poveste decat cea atasata ridica semne de intrebare... Confused

Se pare ca eu sunt cel mai iubit la Ali... imi ofera pretul cel mai bun...

Subtotal RON1,964.69
Saved -RON293.17
Shipping fee Free
Price adjustment -RON290.10
Total RON1,381.42

1381+290TVA = 1671 lei

Acum trebuie sa ma bag intr-un coltz, sa inchid internetu... pana trece promotia asta, ca sa rezist tentatiei Smile

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Am intrat
Aici preț final când am dat la "buy now" in ecranul final înainte de a finaliza plata
[Image: LEgqElF.jpeg][Image: CGaQi68.jpeg]

Preț final deci fara TVA 1423
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Asa da, acum e ok, TVA separat, nici un dubiu.
Platesti acum 1423 si la livrare 298 + comision curier de procesare vamala vreo 50 lei

Reply
(23-11-2025, 17:04)RazvaNNN Wrote: Eu cred ca la capacitate maxima 200g e prea mic

"Roast quantity must between 150-300g, 200g is the best quantity", extras din manual.
Este relativ daca-i prea mic, potrivit sau prea mare, depinde de criteriile fiecaruia.
Programele automate sunt concepute pentru 200g.

La o punga de 1kg se pot experimenta 5-6 prajiri, consider asta un avantaj.

Eu am platit in plus 65 de lei la DHL, in banii astia s-au ocupat de taxele vamale si au intermediat sa obtinerea codului EORI. M-au intrebat inainte daca vreau sa se ocupe ei sau nu.

Reply
Eu am si cod de TVA , dar " ma cearta" contabila daca iau prajitor pe firma  Biggrin . Ce as fi vrut eu sa stiu este daca acest acaret poate sa scoata o cafea decenta fara o curba mare de invatare si in cazul in care nu imi place ce iese daca il cumpara cineva :) . Sunt si eu tentat sa il iau la cum arata cafeaua aia . Nu am timp sa beau mai mult de 1kg /luna si pentru mine e suficienta capacitatea de 200gr /prajire.

Pretul ala de 301€ + TVA era la seller-ul ITOP, la Merci e 274 € +TVA .

Reply
Pai @edri poate sa iti spuna cum i-a iesit prima, pe automat, si daca a aruncat-o... Smile

Merci Kitchen is an ITOP brand. Ia de unde e mai ieftin.

Reply
Prima prajire a fost pe automat, program light scrie in documentatie, dar e de fapt ceva medium, cam in modul omniroast in care se prajeste majoritar pe la noi si nu numai. Mi-a placut mai mult decat cafelele cumparate de la unele prajitorii. Deocamdata am numai cafele procesate prin spalare, asa am priceput de pe forum, ca sunt mai putin pretentioase la profilul de prajire. Pentru cafeaua postata in #616 a fost prajire full manual, prima incercare de acest fel. Se poate praji si "semiautomat", adica lasi programul automat sa ruleze, dar nu pana la temperatura de dezvoltare implementata, se poate opri la o temperatura mai mica. Ca sa arunci cafea prajita cu acest prajitor cred ca utilizatorul trebuie sa-si dea silinta ca sa se intample asa ceva. Poate utilizand un program automat "dark", dar nu am nici o intentie sa incerc asa ceva.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)