Hello There, Guest! Login Register


Poll: Care da rezultate mai bune
You do not have permission to vote in this poll.
VST
43.40%
23 43.40%
IMS
56.60%
30 56.60%
Total 53 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Site de precizie IMS si VST

#91
Old fashioned way, prin telefon  Smile
Brewtus | Honne | AeroPress | Aergrind
 
Reply
#92
Salutare! Cum ti se pare sita ims EB B702TFH24? Mie imi plac cafelele mai bine prajite si mi am achizitionat deja filtru acesta varianta cu NT dupa ce am citit pe forum aici ca cica ar fi mai buna pt cafelele prajite mai light 3rd way si macinatura fina(adica invers decat imi plac mie). Tu ce parere ai si ce experienta ai avut cu ea? Te intreb ca pana mi se livreaza, daca asa este, poate pot returna produsele.
Multumesc anticipat

(14-02-2018, 00:57)cosmin_mac Wrote: Daca va ajuta cu ceva cateva poze, tocmai ce mi-au ajuns azi. Maine o sa le testez.

B702TFH24NT - nano-coating 16/18g
B702TH24SF - superfine 14/16g

chiar daca sunt pe aceeasi inaltime de 24 e diferenta de geometrie , forma conica la superfine, iar ambele au fundul plat chiar daca nu apare nici un "F" la superfine.

[Image: 3OLCxyO.jpg][Image: QvOZG1r.jpg][Image: GnI2pyn.jpg]
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor
 
Reply
#93
(16-02-2018, 11:26)Vicster Wrote: Salutare! Cum ti se pare sita ims EB B702TFH24? Mie imi plac cafelele mai bine prajite si mi am achizitionat deja filtru acesta varianta cu NT dupa ce am citit pe forum aici ca cica ar fi mai buna pt cafelele prajite mai light 3rd way si macinatura fina(adica invers decat imi plac mie). Tu ce parere ai si ce experienta ai avut cu ea? Te intreb ca pana mi se livreaza, daca asa este, poate pot returna produsele.
Multumesc anticipat

Stai linistit, vei obtine rezultate f bune cu ea si cu aparatura din dotare.
Indicatiile referitoare la cafele mai prajite sau mai light sunt pur orientative, exemplificative, pt a diferentia oarecum solubilitatea mai crescuta sau mai scazuta a unor cafele. Dar, daca stii sa folosesti aparatura din dotare (si cred ca stii), vei obtine rezultate f bune. Daca vei extrage prea mult din cafelele ce iti plac tie, adica daca vei avea mai mult bitter decat iti place, e relativ usor sa remediezi acest aspect prin ajustarea temperaturii, dozei de cafea, a ratiei de extractie, etc. Cand nu reusesti sa scapi de amareala, e un avantaj sa ai la indemana si o sita ce permite o granulatie mai mare a macinaturii, dar nu inseamna ca nu te vei descurca si fara.
Putin mai greu e invers, cand vrei sa extragi mai mult dintr-o cafea mai greu solubila si nu ai echipamentele ideale (sita ideala, macinatura fina livrata de o rasnita performanta, espressor potent si stabil termic, etc.)   
Despre ajustari, retete, etc gasesti multe informatii utile pe ariile dedicate prepararii espresso.
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
#94
Voua nu vi se par cam adanci variantele 16/18G (24mm).
Daca pun 18G de cafea prajita light raman cam 7-8 mm pana la grup dupa tampare.
Brewtus IV | Eureka Olympus 75
 
Reply
#95
(17-02-2018, 13:04)Mesmer Wrote: raman cam 7-8 mm pana la grup dupa tampare.

... Pai este ideal asa . oricum cafelele prajite light sunt mai " infoiate " insa cand sunt proaspete , ofera o curgere frumoasa lipsita de un channeling deranjant , iar adancimea sitei este binevenita , atata timp cat incape fara probleme in PF ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | ECM | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
#96
(13-02-2018, 19:21)Dyptorden Wrote: Salut,

Stie cineva care ar fi diferentele intre urmatoarele doua site IMS pentru un PL41TEM ?

CI 200 NTCI 200 IM


Conform kfea.ro, si CI 200 IM e ok pentru Lelit : 
https://www.kfea.ro/aparate-de-cafea/acc...filtru-dus

Multumesc,

Am și CI 200 IM și CI 200 TC - primul se potrivește bine pe grupul de 58mm de la Lelit, al doilea mai puțin pentru că stratul de teflon e foarte gros și forma rezultată nu se potrivește bine cu șurubul, curge apă pe lângă amândouă. Poate ești mai norocos cu grupul de 57mm și poate NT-ul chiar merge Smile
Kinu M47, Lelit Victoria-PL91T
 
Reply
#97
(16-02-2018, 10:10)flipu2k Wrote: Old fashioned way, prin telefon  Smile


Mda, nu reusesc sa inteleg abordarea lor
Lelit Bianca + Compak E8, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#98
(17-02-2018, 13:13)Levo Wrote:
(17-02-2018, 13:04)Mesmer Wrote: raman cam 7-8 mm pana la grup dupa tampare.

... Pai este ideal asa . oricum cafelele prajite light sunt mai " infoiate " insa cand sunt proaspete , ofera o curgere frumoasa lipsita de un channeling deranjant , iar adancimea sitei este binevenita , atata timp cat incape fara probleme in PF ... 
salut
in afara faptului ca te urmaresc sa vad ce miscele italiene mai safurezi (mi am luat Tre Forze , Harem si Toraldo de pe site ul Italian Smile ) ..vedeam intr un post recent, afirmai ca folosesti o sita de 22 parca pt 2 espresso...cat at fi sita maxima pe care o pot folosi in portafiltru dublu de la Bezzera?..sau ce variante am sa procur o sita mare 22-25 (din care pot prepara 2 espresso duble) sa o pun intr un portafiltru dublu??..Multumesc
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Motta Tools
 
Reply
#99
(26-03-2019, 15:02)ariany_78 Wrote: ... afirmai ca folosesti o sita de 22 parca pt 2 espresso...cat at fi sita maxima pe care o pot folosi in portafiltru dublu de la Bezzera?..sau ce variante am sa procur o sita mare 22-25 (din care pot prepara 2 espresso duble) ...

... Salve ,

    Am folosit un timp sita de 22g  IMS  insa , anul trecut am facut rost de niste site de 24g  de la Decent Espresso care , ptr.mine erau ideale ( ... dupa masa , impart cu sotia o sita - eu un espresso si ea un cappu. ) reusind astfel , sa fiu gata cu ambele cafele deodata.
    Acum insa , folosesc cate o sita de 25g VST ( ... fiecare espressor are sita lui ) - si  care , inca  se mai gasesc prin RO , doar pe aici  iar diferentza , nu este una semnificativa dar ... mai castig cca. 1/2 gram de macinatura ... Big Grin ... astfel , pe cap de om revine cca. 12g cafea ptr. dupa - amiaza.
    PF ( portafiltrul ) dublu de la Bezzera , are adancime suficienta , incat incape si o sita triple ... Cool ... fara probleme dar , trebuie verificata totusi similitudinea fatza de cel de la Strega ... ( in caz ca nu corespunde cu cel de la Magica  si este mai mic , trebuie achizitionat unul naked - fara fund ).
    Ma bucur ptr. tine si iti doresc mult spor si cafele excelente in continuare ... Wink ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | ECM | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
(26-03-2019, 16:59)Levo Wrote:
(26-03-2019, 15:02)ariany_78 Wrote: ... afirmai ca folosesti o sita de 22 parca pt 2 espresso...cat at fi sita maxima pe care o pot folosi in portafiltru dublu de la Bezzera?..sau ce variante am sa procur o sita mare 22-25 (din care pot prepara 2 espresso duble) ...

... Salve ,

    Am folosit un timp sita de 22g  IMS  insa , anul trecut am facut rost de niste site de 24g  de la Decent Espresso care , ptr.mine erau ideale ( ... dupa masa , impart cu sotia o sita - eu un espresso si ea un cappu. ) reusind astfel , sa fiu gata cu ambele cafele deodata.
    Acum insa , folosesc cate o sita de 25g VST ( ... fiecare espressor are sita lui ) - si  care , inca  se mai gasesc prin RO , doar pe aici  iar diferentza , nu este una semnificativa dar ... mai castig cca. 1/2 gram de macinatura ... Big Grin ... astfel , pe cap de om revine cca. 12g cafea ptr. dupa - amiaza.
    PF ( portafiltrul ) dublu de la Bezzera , are adancime suficienta , incat incape si o sita triple ... Cool ... fara probleme dar , trebuie verificata totusi similitudinea fatza de cel de la Strega ... ( in caz ca nu corespunde cu cel de la Magica  si este mai mic , trebuie achizitionat unul naked - fara fund ).
    Ma bucur ptr. tine si iti doresc mult spor si cafele excelente in continuare ... Wink ... 

Asta nu intelegeam si nu inteleg ..in ce folosesti sita de 25?(ma gandesc exact la acelasi lucru ca si tine sa optimizez hipertensiunea )..in portafiltru naked ok, merge...dar ma gamdeam sa folosesc una de 25 intr un portafiltru dublu si ma gandeam ca ai o recomandare

multumesc
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Motta Tools
 
Reply
(26-03-2019, 18:21)ariany_78 Wrote: ... nu inteleg ..in ce folosesti sita de 25?



[Image: mxrIlUe.jpg]

... e mai bine acum ? ... Cool ...
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | ECM | MK III | M47, M68 | Gene ...
 
Reply
(26-03-2019, 18:52)Levo Wrote:
(26-03-2019, 18:21)ariany_78 Wrote: ... nu inteleg ..in ce folosesti sita de 25?
[Image: mxrIlUe.jpg]

... e mai bine acum ? ... Cool ... 

Sa traiti..am inteles Smile..cel cu sigla pare mai inalt decat al meu cu un cant..cred ca ar trebui sa intreb pe topic ul dedicat 

multumesc
Bezzera Magica S MN/Eureka Specialita 16 CR/Motta Tools
 
Reply
Pentru Lelit Victoria ce sita IMS recomandati? Ma gandeam sa o schimb pe cea stock si aveam in plan sa iau una Competition ridgeless de 16-20g, dar m-am zăpăcit intre atatia parametri (flat, curved, M, E etc). Un pic de ajutor ar fi apreciat. Va multumesc
Lelit PL91T + Lelit PL72
 
Reply
Foloseste cineva Ims 70 1T 26.5 7-9g?
Cata cafea dozati si reusiti sa tampati ok cu tamperul de 58+ ca sa prinda in tampare si cafeaua din centru?
Wega Mininova, Mazzer SJ
 
Reply
Salut,
Vrea sa schimb sita stoc la Lelit PL92T. Acum nu stiu ce sa iau. M-au sunat sa ma intrebe de care vreau si sunt 2 variante dar nu stia nici doamna sa imi spuna cum e fiecare.
Am de ales intre sita foarte fina, am inteles ca mai are o plasa si nanotech.
Lelit Elizabeth, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Nu lua superfine, recomand B702TFH24NT, IMS E61 Nanotech 16/18g 58mm
sau varianta fara nanotech, ceva mai ieftina, B702Th24,5M, E61 12/18g 58mm
Lelit PL91T + Lelit PL72
 
Reply
Am comandat Nanotech 16/18g 58mm
Lelit Elizabeth, Kinu M47 Phoenix
 
Reply
Tare m-au tentat la vremea aparitiei lor cele cu NanoQuart coating, dar tentatia a fost infranta de o serie in lant de review-uri negative pe forumurile din afara.

Stiu ca avem pe aici detainatori ale acestor site. @cosmin_mac , @marst sau altii, care e verdictul dupa ceva timp de folosire? Cum rezista acel coating sau cat de sensibil este? Isi merita banii sau mai bine varianta standard ?
Multumiri in avans!
Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky Doserless | Rancilio Silvia V3 PRO
Bravo tools | Reg Barber Tall C-Flat | VST, IMS baskets & screen shower | BODUM®Chambord 12 cup & Kenya 3 cup

 
 
Reply
Legat de site,am cumparat recent o sita VST de 25.Am achizitionat-o pentru ca dimineata simt nevoia sa extrag mai mult,adica in loc de 40 de ml ,50.Cantitatea o impart intotdeauna la doi consumand cafeaua alaturi de consoarta.Toate bune si frumoase ,numai ca apare un mic neajuns si anume acela ca de fiecare data trebuie sa ajustez rasnirea mai spre grosier.Cantitatea fiind mai mare ,la acelasi nivel de rasnire fixat pentru cea de 20,curgerea e prea lunga ceea ce evident ma duce spre amar.Asa ca ii ajustez rasnirea la fiecare folosire.Seara revin la setarea normala,mai fina, pentru ca extrag cu cea de 20.Si uite asa impac si capra si varza.Oricum ,e placut ca dimineata, cand simti nevoia unei cantitati mai mari de cafea, sa nu constati ca cei 20 de ml se duc prea repede.Cu 25 parca am timp sa imi dau seama ca beau cafea.Si nu e nici cine stie ce mare stres fiziologic.E doar putin mai reconfortant.PS.S-a mai scris ,dar e bine sa reamintesc pentru doritori ,ca nu se poate folosi decat pe portafiltrul fara fund pentru ca este prea adanca.Si atentie si la acesta,pentru ca trebuie sa aibe un diametru potrivit.In portafiltrul fara fund de la Lelit nu intra pana la capat.Noroc ca eu folosesc unul de la ECM in care incape perfect.
LELIT Bianca ,Honne
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)