Hello There, Guest! Login Register


Poll: Care da rezultate mai bune
You do not have permission to vote in this poll.
VST
44.21%
42 44.21%
IMS
55.79%
53 55.79%
Total 95 vote(s) 100%
* You voted for this item. [Show Results]

Site de precizie IMS si VST

#61
... Big Grin Big Grin Big Grin ...
Pavoni | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#62
eu am 3 site
single la marzocco
doubla EP HQ 14g
VST 18g

si chiar asa, EP acum sta si prinde cold de vreo cateva luni. iar voi.. cu colectii intregi Big Grin
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#63
@maki

   -  Acum ...daca stii ca vei merge in continuare , tot pe sita de 58 mm , nu ar strica o mica colectie si pentru tine -  macar sa ai din toate gramajele cate una , nu se stie niciodata cu ce cafele te mai intalnesti in viitor... Big Grin ...
Pavoni | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#64
Sita EB-Lab SuperFine este total contraindicata in situatia ta! Aceasta sita cere o macinatura grosiera, la fel ca sita IMS B702TH"XX"M.
Sustin si eu sfatul lui Radu, de a folosi sita VST, cu o doza de minim 20g. In lipsa de VST se poate incerca si cu IMS B702TCH"XX"E sau B702TFH"XX". "XX" reprezinta inaltimea in mm, cu cat mai mare, cu atat mai bine in situatia ta.

La E61 as merge pe un total de minim 35secunde, chiar spre 40, avand in vedere ca preinfuzia este spre 10s. O presiune mai scazuta, care inseamna un debit mai mare, ajuta si ea. Din cum descrii tu cafeaua, cred ca as incerca zona de temperatura de la 94 in sus.

De asemenea, cutitele plate mari fac minuni aproape de fiecare data cu cafelele ce au o solubilitate scazuta si in general cu orice cafea din care vrem sa extragem maximul posibil. Conicele ajuta la cafelele prea solubile ce dau navala si cu amareala in ceasca sau cu cafelele prea ciocolatii, fara aciditate, pe care ni le-am dori mai sprintare, cu un ton de aciditate. De asemenea, conicele nu vor livra corp pronuntat, mai ales la cafelele light/prea light fiind inevitabil corpul prea fluid/apos.

Putin off-topic, cu scuze anticipate:
Profit de ocazie si vin cu umatoarea propunere: Atunci cand aducem in discutie sitele IMS cu care nu reusim sa obtinem rezultate sau din contra, cand ne ajuta cu anumite cafele, cred ca este bine sa precizam modelul exact al sitei pe care o folosim.
In seria Competition, IMS produce mai multe modele de site, cu 2 tipuri de suprafete perforate foarte diferite, ce conduc si la rezultate foarte diferite in ceasca. Din pacate, unii comercianti nu precizeaza modelul exact, ci doar gramajul si se intampla sa nu prea stim ce cumparam sau ce avem in casa. Ambele tipuri de suprafete perforate sunt foarte raspandite, asa ca sansele sa nimerim unul sau altul sunt aproape egale.
1. B702TH"XX"M (prezentata si de Radu in poza de mai sus) are 641 de gauri, dispuse pe o suprafata cu diametrul de 44mm. Aceasta sita cere o macinatura grosiera, ce nu se impaca deloc bine cu solubilitatea scazuta a unor cafele prajite light sau "prea light".
2. B702TCH"XX"E si B702TFH"XX" au 715 gauri, dispuse pe o suprafata cu diamterul de 49mm. Aceste site cer o macinatura mult mai fina decat cea de la punctul 1, mai mult apropiata de granulatia impusa de VST si sunt mai indicate decat B702TH"XX"M atunci cand folosim cafele prajite "3rd wave", mai ales daca sunt si africane cu bobul/densitatea mare.

In poza de mai jos, de la stanga la dreapta, B702TH"XX"M ,  VST ,  B702TCH"XX"E
[Image: kuhWCLt.jpg]

[Image: bBx25QS.jpg]

1. Prima parte a postarii mele de mai sus pare cam fara sens pentru ca este un raspuns la problema ridicata aici, dar a fost mutat postul, avand in vedere ca informatiile despre site sunt mai relevante pentru acest topic.
Imi fac mea culpa si promit sa fiu mai ordonat Smile

2. Liviu, Fane, propun sa stergeti Poll-ul de la inceputul topicului asta. Cred ca a ramas mai de pe la inceputurile forumului, cand nu prea stiam ce e cu VST/IMS. Intre timp, ne-am cam lamurit ca VST si IMS (ims in functie de tip) sunt site diferite, pentru situatii diferite. E cam fara sens intrebarea care e mai buna, fara a se specifica in ce conditii, pt care cafea, prajita in ce fel, etc.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#65
Lucrurile se complica si mai tare cand incerci sa cumperi o anumita sita fiindca multe site-uri fac o varza din specificatii sau mai arunca si alte modele cu specificatii obscure.

Exemplu, incerc sa gasesc sita B702TFH24, adica cea cu 715 gauri de 16-18g si fundul plat:

http://www.imsfiltri.com/filtri/b70-2tf-h24-e/?lang=en

Am gasit o ciudatenie:

https://www.elektros.it/be/en/2-cups_fil...18_gr.html

Ca mai apoi sa aflu ca sita cautata de mine e vanduta sub brandul EB-Lab, ignorati terminatia url-ului:

https://www.eb-lab.coffee/new-products-1...b702th26sf

S-ar parea ca site IMS cu 715, vandute sub brandul IMS, sunt doar cu fundul convex.

Poate ne ajuta @MyR cu gama completa IMS/EB-lab.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#66
din listele pe care le am nu imi reiese clar daca este flat/convex, dar in mod sigur gama B702TFH24 are 3 variante ( in diferite marimi ).
a. cele simple (fara coating NanoQuartz) - in 4 dim.
B702TFH22 - 24 - 26 - 28
b. cele cu coating NanoQuartz - in 4 dim.
B702TFH22NT - 24NT - 26NT - 28NT
c. extra fine ( cele simple dar este adaugat o sita in plus in interiorul sitei) - in 3 dim doar!
B702TH24SF - 26SF - 28SF

La noi este plasata o comanda noua pentru site noi dar dureaza inca 1-2 luni cel putin.

----
Ca si despre firma IMS.

Ca si firma "mica" nici nu prea ai acces la produse IMS doar la E&B LAB.
Comenzile pentru produse IMS incep de la 250 MOQ/ model, si lead time de 2-3 luni cu plata in avans, deci se poate calcula investitia in produsele IMS. La E&B LAB MOQ mao mic, dar nici acolo nu e usor.
In europa foarte putine firme fac comenzi direct la ei ( refer la produse IMS competition), mai degraba sunt 3-4 dealeri mari si prin ei trece mult. 

De ex sita pentru Lelit 57 este facut de IMS pe o comanda speciala, deci puteti inchipui MOQ, costurile stantei, lead timeul, si toate costurile ce s-a ridicat pentru crearea lor, si in momentul de fata dupa intelegerea cu IMS altii nici nu au acces la el.

Daca vreti ceva special le putem face, dar trebuie calculat min 500-1000 bucati din el si 5-7 luni. :-)

---
Despre VST nici nu mai vorbesc
Daca cei de la IMS au preturi mari, atunci la VST au probleme si mai mare cu setarea adaosul corect Smile
Plus aici intra in plus alte costuri, freight, freight time, vama, etc.
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#67
Super Fine nu are nicio legatura cu B702TFH/TCH sau cu cele NanoQuartz. E o sita atipica cu 556 de gauri pe o suprafata de 40mm si acea membrana sudata peste ele.

Eu vroiam sa stiu daca in catalogul IMS exista B702TFH, adica sita cu 715 gauri pe 49 de mm si fund plat, sau este doar sub brandul EB-Lab. Daca nu este ma orientez spre cea cu fundul convex.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#68
Nu stiu daca este ceea ce cautati voi dar va dau si eu un link care poate sa fie util. Eu de aici mi-am cumparat 4 site IMS si una pentru dus, tot IMS, pentru Rancilio Silvia, la un pret bun dupa parerea mea:
https://www.piese-espressor.ro/accesorii...competitie
Rancilio Silvia E 2017 PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
 
Reply
#69
Sitele B702TFH22 - 24 - 26 - 28 si B702TFH22NT - 24NT - 26NT - 28NT au cu siguranta fund plat. Acel "F" din cod cred ca vine chiar de la "flat". Cele cu fund bombat au un "C" in componenta codului, cred ca de la "curve".
Off topic: "fund plat", "fund bombat", "curve"... Smile Smile Smile nebunie totala cu sitele astea Smile Smile

Sita Extra/SuperFine B702TH24SF - 26SF - 28SF este foarte diferita de sitele B702TFH22 - 24 - 26 - 28 si B702TFH22NT - 24NT - 26NT - 28NT.
Sita Extra/SuperFine B702TH24SF - 26SF - 28SF are o forma conica a jumatatii inferioare (vs forma dreapta a peretilor laterali ai celorlalte doua), suprafata perforata de 40mm (vs 49mm la celelalte doua), 565 de gauri (vs 715 la celelalte doua), plus acea plasa superfina la interior.
Sita Extra/SuperFine B702TH24SF - 26SF - 28SF, cu 565 de gauri, cere o macinatura grosiera (foarte apropiata sau chiar identica cu B702TH"XX"M/641 gauri/44mm). Aceasta sita (ca si B702TH"XX"M) se preteaza la cafele foarte sau chiar prea solubile, in genul sud-americanelor, crescute la altitudini mai mici, cu densitate scazuta/bob mai moale si prajite destul de sus.
Stiu ca pare curios ca doua site cu caracteristici atat de diferite impun totusi aceeasi granulatie a macinaturii, dar le am pe ambele si probat head-to-head.

Sitele B702TFH22 - 24 - 26 - 28 si B702TFH22NT - 24NT - 26NT - 28NT (ca si  B702TCH"XX"E), toate cu 715 gauri/49mm, impun o macinatura mult mai fina, mai in genul VST si se preteaza la cafelele mai putin solubile, in genul africanelor, crescute de obicei la altitudini mai inalte, cu bob tare/densitate mare si prajite mai light sau in general, la cafele din care vrem sa extragem maximul posibil.

Desigur, indicatiile despre situatiile in care se folosesc aceste tipuri diferite de site sunt sumare si pur orientative. Se pot scrie pagini intregi depre aspecte de genul asta, nu mai zic daca mai luam in calcul si alti parametrii ai extractiilor... Bine ar fi sa le aveti pe toate pentru a simti/vedea usor diferentele.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#70
La piese espressor toate sitele IMS sunt ridged
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Bravo Tools, Lunar 2021, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#71
(13-02-2018, 15:15)vladdooo Wrote: La piese espressor toate sitele IMS sunt ridged

Au si fara ridge, doar ca nu sunt puse inca pe site.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#72
Sitele cu .5 in denumire sunt cu 641 de gauri.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#73
(13-02-2018, 15:28)dev Wrote: Sitele cu .5 in denumire sunt cu 641 de gauri.

Nu este adevarat!
.5 este fractie milimetrica din inaltimea sitei si nu are nicio legatura cu numarul de gauri!
De ex., B702TCH28.5E are 715 gauri si inaltimea de 28.5mm .
Ar fi bine sa verificam putin informatiile inainte de a le disemina, pentru a nu induce in eroare colegii ce cauta produse cu anumite caracteristici. Astfel, evitam si postari inutile de genul chat - "ba da / ba nu"
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
 
Reply
#74
Mea culpa, eu vorbeam despre TH nu TCH.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#75
(13-02-2018, 15:14)KrisssKros Wrote: ....Stiu ca pare curios ca doua site cu caracteristici atat de diferite impun totusi aceeasi granulatie a macinaturii, dar le am pe ambele si probat head-to-head...

Nu cred ca este ceva imposibil, la aceeasi solubilitate a cafelei si la aceeasi reteta de preparare.
Probabil ca suma suprafetelor tuturor gaurilor este apropiata la cele doua site, chiar daca suprafetele pe care sunt perforate acestea difera la o sita fata de cealalta. In cele din urma ansamblul format din puc si sita opune aceeasi rezistenta apei de extractie.
Am situatii in care, la solubilitati diferite si la aceeasi sita, folosesc doze diferite si pastrez gradul de macinare.
Concret, acum prepar intr-o singura sesiune un shot in care pun 18 grame de Ethiopia Yrga, urmat de un altul din 20 de grame de Kenya Mugaya in aceeasi sita IMS. Solubilitatile celor doua cafele fiind diferite am urmarit sa creez pucuri care sa opuna aceeasi rezistenta pe durata extractiei.
Nu mai trebuie sa reglez rasnita si cantaresc doar cantitati diferite de boabe si de lichid extras, in acelasi interval de timp de 25-30 de sec.
Cand le combin, merg cu o doza de 19 g.
Pot folosi aceeasi doza de 18 grame daca la Kenia folosesc sita IMS cu suprafata gaurita mai mica, dupa care schimb cu VST, cu gauri mai multe, pentru Yrga.

De aceea nici eu nu ma refer la cele doua tipuri de site in termini de versus, mai bune sau mai putin bune.
Sunt doua modele care in utilizare raspund unor nevoi diferite si ofera solutii in situatii diverse, posibil sa apara in procesele de preparare si derulare ale extractiilor. 

Punctul G, sweet spot, poate fi gasit cu ajutorul uneia sau alteia dintre sitele de precizie! Shy
De aceea ar fi bine ca alaturi de fiecare expresor sa se regaseasca si cele doua tipuri de site.
 BUGSTER; EK43S; Honne S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#76
Salut,

Stie cineva care ar fi diferentele intre urmatoarele doua site IMS pentru un PL41TEM ?

CI 200 NT

CI 200 IM


Conform kfea.ro, si CI 200 IM e ok pentru Lelit : 
https://www.kfea.ro/aparate-de-cafea/acc...filtru-dus

Multumesc,
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
 
Reply
#77
Sisteme NT au acoperire Nano Quartz.
 
Reply
#78
(13-02-2018, 21:08)Milan SunCoffee Wrote: Sisteme NT au acoperire Nano Quartz.

Multumesc pentru raspuns,

Dubios totusi cum de redurecerea e la NT-uri ... banuiesc ca NT-urile sunt considerate superioare.
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
 
Reply
#79
E doar un coating. Depinde sun ce brand e vândută, dacă e ims e mai scump dacă e altceva mai ieftin.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#80
(13-02-2018, 23:03)dev Wrote: Depinde sun ce brand e vândută, dacă e ims e mai scump dacă e altceva mai ieftin.

Ambele sunt IMS vandute de Barshaker...
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄
 
Reply
#81
(13-02-2018, 15:03)vidax Wrote: Nu stiu daca este ceea ce cautati voi dar va dau si eu un link care poate sa fie util. Eu de aici mi-am cumparat 4 site IMS si una pentru dus, tot IMS, pentru Rancilio Silvia, la un pret bun dupa parerea mea:
https://www.piese-espressor.ro/accesorii...competitie

Poti pune o poza cu sitele, mai exact cu ce e stantat pe ele. Mersi.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#82
Daca va ajuta cu ceva cateva poze, tocmai ce mi-au ajuns azi. Maine o sa le testez.

B702TFH24NT - nano-coating 16/18g
B702TH24SF - superfine 14/16g

chiar daca sunt pe aceeasi inaltime de 24 e diferenta de geometrie , forma conica la superfine, iar ambele au fundul plat chiar daca nu apare nici un "F" la superfine.

[Image: 3OLCxyO.jpg]

[Image: QvOZG1r.jpg]
[Image: GnI2pyn.jpg]
ECM Synchronika | Ceado E37s | Niche Zero | Comandante | Kalita
 
Reply
#83
(14-02-2018, 00:07)dev Wrote:
(13-02-2018, 15:03)vidax Wrote: Nu stiu daca este ceea ce cautati voi dar va dau si eu un link care poate sa fie util. Eu de aici mi-am cumparat 4 site IMS si una pentru dus, tot IMS, pentru Rancilio Silvia, la un pret bun dupa parerea mea:
https://www.piese-espressor.ro/accesorii...competitie

Poti pune o poza cu sitele, mai exact cu ce e stantat pe ele. Mersi.  
Pentru "dev":
[Image: 6Fc7DC8.jpg][Image: REhuLnS.jpg][Image: BmAN2vm.jpg][Image: ufJ3Sbl.jpg][Image: QdBlOOo.jpg][Image: Nm54AMf.jpg][Image: 4jzrYAQ.jpg]
Rancilio Silvia E 2017 PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
 
Reply
#84
Din pacate TCH-ul e de 28.5 iar TH-urile sunt rigged. Pretul e bun pentru cine are nevoie.

Daca nu gasesc TFH de 24 sau 26 cred ca raman la un NT.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#85
TCh26 ridgeless ar trebui sa fie la piese-espressor, daca aia te intereseaza...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#86
Dupa fiasco-ul cu pulsoarele si alte piese, as evita piese-espressor cu orice pret. Pentru 10 lei diferenta prefer sa le iau de la bar-shaker.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#87
Am si eu nevoie de o parere pt IMS Superfine 14g.

Cu Honduras de la Claro, 16 g, 26 sec, 41 out, aprox 95 grade pe Eric (deci cam 93 deasupra pucului) - mai mult bitter decat ma asteptam.

Am zis ca e temperatura, dar aceeasi senzatie de bitter am avut-o si cu o temp mai scazuta.

Cu Kimbo Superior Blend, 16 g, 92-93 in pct. Eric, 26 sec, brew ratio de 1:3, f mult bitter comparativ cu IMS 26.5 de 16-20 g.

Acum, daca incerc sa pun 14 grame in Superfine, ramane centrul netampat bine, de unde ar rezulta nevoia de o baza de tamper convexa, probabil ca si la sita IMS 7-9 g, unde nu am reusit sa am o curgere buna cu niciun dozaj (nu am tamper convex inca).

Concluzia ar fi ca, desi am citit ca sita Superfine ar fi utila la cafelele prajite dark, scurta experienta cu ea ar indica faptul ca efectul sau restrictor de debit ar fi mai degraba potrivit la cafele prajite light, unde forma si sita suplimentara ar ajuta la extractia cafelelor mai putin solubile.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
#88
(14-02-2018, 17:20)dev Wrote: Dupa fiasco-ul cu pulsoarele si alte piese, as evita piese-espressor cu orice pret. Pentru 10 lei diferenta prefer sa le iau de la bar-shaker.

Acum ca am prins momentul imi spun si eu off-ul. Nici experienta mea cu piese-espressor.ro nu este foarte placuta. Astept din decembrie o comanda, iar pe site termenul mentionat este de 3 zile pt toate produsele comandate. Dar... cum se spune... speranta moare ultima... Mai am putin si imi pierd rabdarea cu toate amanarile primite la telefon...
Poate unii antreprenori inca nu stiu cat de mult conteaza feedback-ul +/- in ziua de azi...
[Image: UcXVaZY.jpg]
Expobar Brewtus IV // Compak E8 // Mazzer MiniE with SuperJolly burrs // Kinu m47 Phoenix // Tamper dinamometric // VST-15g, 18g // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon
 
 
Reply
#89
(15-02-2018, 21:33)cradun Wrote: Am si eu nevoie de o parere pt IMS Superfine 14g.

Cu Honduras de la Claro, 16 g, 26 sec, 41 out, aprox 95 grade pe Eric (deci cam 93 deasupra pucului) - mai mult bitter decat ma asteptam.

Am zis ca e temperatura, dar aceeasi senzatie de bitter am avut-o si cu o temp mai scazuta.

Cu Kimbo Superior Blend, 16 g, 92-93 in pct. Eric, 26 sec, brew ratio de 1:3, f mult bitter comparativ cu IMS 26.5 de 16-20 g.

Acum, daca incerc sa pun 14 grame in Superfine, ramane centrul netampat bine, de unde ar rezulta nevoia de o baza de tamper convexa, probabil ca si la sita IMS 7-9 g, unde nu am reusit sa am o curgere buna cu niciun dozaj (nu am tamper convex inca).

Concluzia ar fi ca, desi am citit ca sita Superfine ar fi utila la cafelele prajite dark, scurta experienta cu ea ar indica faptul ca efectul sau restrictor de debit ar fi mai degraba potrivit la cafele prajite light, unde forma si sita suplimentara ar ajuta la extractia cafelelor mai putin solubile.

Eu am revenit la TH-ul de 24.5 fiindca preinfuzia se bate cap in cap cu "efectul" SuperFine. 

Ma gandesc ca e o sita potrivita pentru aparatele SBDU fara posibilitate de preinfuzie atunci cand se doreste evitarea subextractiei sau channeling.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#90
(13-02-2018, 15:24)flipu2k Wrote:
(13-02-2018, 15:15)vladdooo Wrote: La piese espressor toate sitele IMS sunt ridged

Au si fara ridge, doar ca nu sunt puse inca pe site.


Si cum le cumperi daca nu sunt puse pe site?
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Bravo Tools, Lunar 2021, V60/April Brewer+Xeoleo 200W Ghost Burrs, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)