(09-10-2014, 14:02)Mihai.B Wrote: @Lyvyoo pai la asta ma gandeam...sa cumpat si vst.vad ca toti folositi si am vazut una recent.
acum nu stiu cat si unde gasesc site de 57 daca sunt?
Ma bag si eu in discutie deoarece inceputurile mele sunt legate de LELIT PL41 TEM , aparat care este folosit in prezent la birou .
In legatura cu modificarea portfiltrului de la 57 la 58 mm , cu scopul de a utiliza VST-uri , eu cred ca nu ajuta la obtinerea unui shot mai bun , fata de cel obtinut cu sita originala de 57 mm .
Argumentul sta in limitarile pe care le are si acest aparat , alaturi de toate modelele de tip SBDU .
In topicul dedicat s-a dezbatut mult pe seama stabilitatii termice si cat de importanta este aceasta in gestionarea aromelor unei extractii .
Lipsa acestei stabilitati si aparitia variatiilor de temperatura de peste 1 gc suprima aromele fine , care dau soiurilor accentele personale mai florale , mai fructate , mai ciocolatii , mai citrice sau cu nuante de fructe de padure ori de alune sau nuci samd .
La Lelit variatia de temperatura este e 7-8 gc.
Deci sitele VST nu vor compensa aceasta lipsa de stabilitate termica si nu vor aduce un plus de aroma fata de sitele originale .
In materie de consistenta si repetabilitate a lichidului extras aceste site ofera un oarecare avantaj , fata de cele ale Lelit -ului , datorita perfectiunii gaurilor executate cu ajutorul tehnologiei laser . Acest avantaj se poate pierde foarte usor prin cele mai mici imperfectiuni de rasnire sau de manopera .
Eu nu vad nicio diferenta in ceasca folosind VST-urile sau sitele oiginale de la Vbm. Domobar-ul meu .
Deja vad ca pe forumurile de afara sunt numeroase dezbaterile in ceea ce priveste plusurile pe care le aduce sau nu noua sita VST fata de sitele clasice , dar de calitate .
Atunci cand bugetele sunt limitate eu nu vad utilitatea unor astfel de investitii sau de modificari .
In conditiile in care se urmareste perfectiunea gustului , iar utilizatorul este antrenat si experimentat in acest domeniu este altceva .
Nu stiu cat de util ar fi un eleron de masina de curse daca este montat pe o Toyota Yaris de exemplu .
In final eu vreau sa spun ca Lelit-ul este Ok asa cum este el construit si modificarea portfiltrului nu va aduce un plus sesizabil si constant in ceasca .
Personal , acum , eu nu as face o asemenea modificare si investitie .
Parerea mea !